Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Zivo me zanima koliko bi ovde neki ljudi placali stetu u firmama ne daj boze da su sysadmin-i za upgrade na Windows 10. Kratko i jasno: Na workstation ili na bilo koji drugi racunar koji se koristi u poslovne svrhe se ne stavlja neispeglan sistem. Windows 10 ce biti spreman tek posle 6-8 meseci znaci taman kad izadje Threshold 2 -/+ 3 meseca. Ako ni tad ne isprave, sa ovakvim pristupom samo ce sve vise ljudi oteranti na Linux. Tu bar postoji izbor sta treba sta ne.

Ljudi,treba da odradim win10 na dva racunara koji imaju win7 daz loader.Na jednom su odradjeni svi apdejti i pise da je win10 upgrade reserved.Na drugom racunaru nisu radjeni apdejti oko godinu dana.Sta ciniti za prvi komp a koji win10 skinuti za drugi da bih uradio upgrade ?

Linux već 10 godina ima 3-5% porast broja korisnika, a i dalje zauzima par % tržišta :)

Nije Linux nikakva alternativa windows-u za 90% ljudi ;)

Tema i služi da se postavljaju pitanja i problemi. Hajde smiri se, prošetaj malo, ne mogu da uđem na forum i pročitam ono što me zanima, a bez da ti napišeš tonu gluposti.

ontopic,

Snimao sam gejmplej preko ovog DVRa i Xbox aplikacije i mogu reći da je odlično. Ne skida puno frejmova, a ni fajl nije prevelik. Igrao sam na ultra i sa obzirom kakva mi je grafička ovo je odlično. Usput, malo se trese kad brzo pomjeram pušku, jer sam zaboravio smanjiti sens.

https://youtu.be/5Idgmp9G0Vk

Edit, tek sad vidim da mi je YT uništio snimak jer je kao detektovao da se trese snimak pa mi ponudio da popravi. Sad nišan leti po ekranu. Moram to srediti.

Ja pisem tonu gluposti ajde idi pod ladan tus. Ajde se vrati malo unazad pa procitaj sta doticni lik pise i koliko troluje windows 10 i videces otkud moj takav stav! A ti ako si upao kao padobranac u temu mogo bi prvo malo da se informises ko je ovde od kada a ko je ovde dosao pre tri dana i sada prave dar mar u temi.

Taj bachi koga toliko branis je troll kakvog svet nije video!

Ovde je rec o windowsu za mase, sta ce jadne bogate firme da rade?
Neka naprave svoj OS...
U najmanju ruku kao da ce da kontrolisu rad srca, let coveka na mars i sl.

Pa jel ima neko $windows BT folder u rootu c-a ne desetki posle fresh install-a ili sam ja poseban

imam ja, pisao sam o tome par strana ranije sa setuphost.exe fajlom verzije 10240.16399

Prilozi

• 2015-07-30_0330.png
    2015-07-30_0330.png
    145.8 KB · Pregleda: 152
Poslednja izmena:
Ja sam se žešće naoštrio na Win 10, nabavio retail kjluč preko Dreamspark-a, ali me je ovo trenutno ohladilo: http://prntscr.com/7ykzbh
Ovo je klasičan bezobrazluk od strane MS-a. Ako uopšte odlučim da pređem na 10-ku posle ovog saznanja definitivno odrađujem sve preporučene korake u sledećem upustvu:
--Before/During Installation--

Do not use Express Settings. Hit Customize, and make sure everything is turned off.
It's strongly preferred that you use a local account with Windows 10.

--After Installation--
Head to Settings > Privacy, and disable everything, unless there are some things you really need.
While within the Privacy page, go to Feedback, select Never in the first box, and Basic in the second box.
Head to Settings > Update and Security > Advanced Options > Choose how updates are delivered, and turn the first switch off.
Disable Cortana by clicking the Search bar/icon.
(Optional) Disable web search in Search by going to Settings, and turning off Search online and include web results.

--Slightly Complex--
Open up the Command Prompt by launching cmd as an administrator, and enter the following:
sc delete DiagTrack
sc delete dmwappushservice
echo "" > C:\ProgramData\Microsoft\Diagnosis\ETLLogs\AutoLogger\AutoLogger-Diagtrack-Listener.etl
Open up the Group Policy Editor by launching gpedit.msc as an administrator. Go through Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Data Collection and Preview Builds. Double click Telemetry, hit Disabled, then apply. NOTE: This only truly works in the Enterprise edition, but the final step provides a decent enough workaround for Pro users.
While still in the Group Policy Editor, go through Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > OneDrive, double click Prevent the usage of OneDrive for file storage, hit Enabled, then apply.
Open up the Registry Editor by launching regedit as an administrator. Go through HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\DataCollection, select AllowTelemetry, change its value to 0, then apply.
First, download the Take Ownership tweak[http://www.howtogeek.com/howto/wind...rship-to-explorer-right-click-menu-in-vista/] and enable it. Then, head to the Hosts File by going through C:\Windows\System32\Drivers\Etc, take ownership of the hosts file, and add the following IPs into it.
127.0.0.1 vortex.data.microsoft.com
127.0.0.1 vortex-win.data.microsoft.com
127.0.0.1 telecommand.telemetry.microsoft.com
127.0.0.1 telecommand.telemetry.microsoft.com.nsatc.net
127.0.0.1 oca.telemetry.microsoft.com
127.0.0.1 oca.telemetry.microsoft.com.nsatc.net
127.0.0.1 sqm.telemetry.microsoft.com
127.0.0.1 sqm.telemetry.microsoft.com.nsatc.net
127.0.0.1 watson.telemetry.microsoft.com
127.0.0.1 watson.telemetry.microsoft.com.nsatc.net
127.0.0.1 redir.metaservices.microsoft.com
127.0.0.1 choice.microsoft.com
127.0.0.1 choice.microsoft.com.nsatc.net
127.0.0.1 df.telemetry.microsoft.com
127.0.0.1 reports.wes.df.telemetry.microsoft.com
127.0.0.1 services.wes.df.telemetry.microsoft.com
127.0.0.1 sqm.df.telemetry.microsoft.com
127.0.0.1 telemetry.microsoft.com
127.0.0.1 watson.ppe.telemetry.microsoft.com
127.0.0.1 telemetry.appex.bing.net
127.0.0.1 telemetry.urs.microsoft.com
127.0.0.1 telemetry.appex.bing.net:443
127.0.0.1 settings-sandbox.data.microsoft.com
127.0.0.1 vortex-sandbox.data.microsoft.com

--Up To You--
Replace Microsoft Edge/Internet Explorer with Firefox, Chromium, or any forks/variations of them.
Replace Windows Media Player with VLC or MPC-HC
Replace Groove Music with Foobar2000, Winamp, or MusicBee.
Replace Photos/Windows Photo Viewer with ImageGlass or IrfanView.

How to activate Windows 10 (for pirates):

After you do a fresh install with an iso, do this:

slmgr /ipk KEY

Wait for the message box popup that the key is installed.

Now type the following command and press Enter
slmgr /skms kms.xspace.in
Again, wait for the message box.

Finally, enter the following command:
slmgr /ato
After you hit the Enter key, Windows will be activated.

Keys (go in place of KEY)

Windows 10 Home - TX9XD-98N7V-6WMQ6-BX7FG-H8Q99
Windows 10 Pro - W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX
Windows 10 Enterprise - NPPR9-FWDCX-D2C8J-H872K-2YT43

Get rid of retarded "APPS":

Open PowerShell with Admin privileges, enter
Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage

-OR- for full debloat (all on one line)

Get-AppxPackage -AllUsers | where {$_.name -notlike "*calc*" -AND
$_.name -notlike "*store*" -AND $_.name -notlike "*onenote*" -AND
$_.name -notlike "*NET.*" -AND $_.name -notlike "*VCLibs*" -AND
$_.name -notlike "*Host*" -AND $_.name -notlike "*AccountsControl*"} | Remove-AppxPackage

Get rid of OneDrive:
Use this batch file, run it.
http://www62.zippyshare.com/d/IfLGZv7J/339/OneDrive Uninstaller v0.4.cmd

Disabled automatic Windows Updates:
Open Admin Command Prompt and type: gpedit.msc
Manuever to: Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update
Select it and select disable, apply and ok.

"Something Happened" error:
Change your language to English (US).
Control Panel -> Clock, Language, and Region -> Region -> Administrative -> Change system locale

Enable Dark Mode (purely aesthetics):
Open Powershell (search for it if you have to)
Enter:
New-ItemProperty -Path HKCU:\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize -Name AppsUseLightTheme -Value 0

Remove Dark Mode:
Open Powershell
Enter:
Remove-ItemProperty -Path HKCU:\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize -Name AppsUseLightTheme

Disable Hybrid Sleep (save on your HDD/SSD/PCI-E SSD TB write amount):
Open cmd.exe as admin, type in:
powercfg -h off

Zivo me zanima koliko bi ovde neki ljudi placali stetu u firmama ne daj boze da su sysadmin-i za upgrade na Windows 10. Kratko i jasno: Na workstation ili na bilo koji drugi racunar koji se koristi u poslovne svrhe se ne stavlja neispeglan sistem. Windows 10 ce biti spreman tek posle 6-8 meseci znaci taman kad izadje Threshold 2 -/+ 3 meseca. Ako ni tad ne isprave, sa ovakvim pristupom samo ce sve vise ljudi oteranti na Linux. Tu bar postoji izbor sta treba sta ne.

Naravno firme nikad ne prelaze na nov sistem tek tako... prvo se saceka da windows ili bilo koji sistem dodje u fazu "vece stabilnosti sa stazom na trzistu od bar vise od 6 meseci", tek tada ako se ukaze potreba za updatom starih sistema (sto je retko i desava se jedino kad kupuju nov HW ili prelaze na now sofware) krece interno testiranje i tek kad budu zadovoljni da sve radi krece upgrade.........

Ja sam se žešće naoštrio na Win 10, nabavio retail kjluč preko Dreamspark-a, ali me je ovo trenutno ohladilo: http://prntscr.com/7ykzbh
Ovo je klasičan bezobrazluk od strane MS-a. Ako uopšte odlučim da pređem na 10-ku posle ovog saznanja definitivno odrađujem sve preporučene korake u sledećem upustvu:

Ne obracaj paznju, budi siguran da te svi prate od provajdera do goole-a, FB, etc.... ako neko zeli da te prati to ce raditi anonimno i tada je jos gore :)

Poslednja izmena:
Poseban si :)
Mozda nisi uradio format particije, ja sam uradio clean reinstall sa ponovnim kreiranjem particija i nema tog foldera
Uradio sam format c particije. Jedino da sam pobrisao sve žive particije. Onda mi verovatno ne bi ni pravio onaj 450mb recovery jer ih imam sad 2 komada jedan od 300mb regularni i odo od 450mb. Taman sam ga sredio instalirao sve i izgleda da ću morati ispočetka.***

Ma jok ubi samo taj folder sa onim clean funkcijom... ako ti je do tih 450MB ubi jednu particiju, resizuj sistemsku ako nece da digne odradi repair sa win10 diskom...
I da kod mene je 100+450Mb ali ja sam na GPT particijama

Verujem da moze i bez i jedne recover particije (nisam probao) samo udaris install na kreiranoj particiji i ne bi trebalo da ih bude tada

Poslednja izmena:
Ja nemam nista protiv Windows 7 ali kako vreme odmice za novije laptopove je sve teze naci drajvere za isti , evo ja sam ga par sati pre neki dan koristio da ga se prisetim pre upgrade daz loader trika , bas se vidi da podseca na Windows Vistu i da je gomila stvari od Viste pokupljena(premazana Vista) ja sam sedmicu koristio od 2009 do 2011 otprilike posle sam presao na osmicu i koristio od 2011 do 2013 kada sam presao na Windows 8.1 , na jesen 2014 sam presao na Windows 10 i sve buildove sam koristio , bagova je bilo ali svakako da im je ovaj 10240 RTM najstabilniji , imam samo problem sa Realtek PCIE Card reader nadam se da ce to resiti.

Gde ste bre ljudi, jel moguce od 3 dana koristenja da imam samo 3 apdejta instalirano ?
t8kvf7.png

imam ja, pisao sam o tome par strana ranije sa setuphost.exe fajlom verzije 10240.16399
Postoji li neki razlog zašto se pojavljuje. Uradio sam fresh install na 3 kompa i samo na mom ima. Da napomenem da ovoj folder nije čak ni hidden. Šta može biti razlog. Finalna verzija, fresh install. Formatirao c: Da li da je brišem.

Postoji li neki razlog zašto se pojavljuje. Uradio sam fresh install na 3 kompa i samo na mom ima. Da napomenem da ovoj folder nije čak ni hidden. Šta može biti razlog. Finalna verzija, fresh install. Formatirao c: Da li da je brišem.

Da li si prilikom istalacije imao net na PC-u?
Zasto pitam, primetio sam da kad imas internet pre kraja instalacije odradi jedan VELIK update sistema (to je ono kad podesavas feedback sistema... pa krene update i resetuje) i tek onda napravi nalog i idu ona podesavanja o privatnosti, bla bla i to 2x.. ako nemas net onda napravi nalog i sve zavrsi i teka nakon toga krene update sa windows update-a na novu verziju explorer-a.....
Moguce u toj drugoj varijati da kreira taj BT folder iz koga radi upgarde sistema

realno ja ocekujem za mesec dana RTM 1.1 pa 1.2 i tako u nadogled :)

Poslednja izmena:
Thx.Sto se tice drugog kompa...jel moze link koji win10 da skinem i uradim upgrade ?

Pojma nemam, moguće da ima veze sa insider update-om najavljenim za početak avgusta, nisam radio clean install nego od 10130 sam samo updateovao tako da sam 15.7. dobio 10240, a ovo je napravio 29.07. Inače .BT nije skriven ni kod mene nego $Windows.~WS je skriven.

Ja pisem tonu gluposti ajde idi pod ladan tus. Ajde se vrati malo unazad pa procitaj sta doticni lik pise i koliko troluje windows 10 i videces otkud moj takav stav! A ti ako si upao kao padobranac u temu mogo bi prvo malo da se informises ko je ovde od kada a ko je ovde dosao pre tri dana i sada prave dar mar u temi.

Taj bachi koga toliko branis je troll kakvog svet nije video!

Pratim ja ovu temu duže od tebe, a i na forumu sam duže. Ne znam ko je padobranac? To što ne pišem svaki put kad mi nešto padne napamet ne znači da nisam tu.

Bachi postavlja pitanja koja su vezana za temu, a to koliko pita to nije tvoje da odlučiš.

Opet ontopic,

Valja li čemu ovaj defender ili da skidam neki aftermarket antivirus, znam da nisam koristio nikakav na 8.1, nije bilo nikakvih problema.

sa ovakvim pristupom samo ce sve vise ljudi oteranti na Linux

Neće.

Ako pogledamo koliko je prešlo na, najblaže rečeno u svakom slučaju eksperiment zvan, Windows 8, u odnosu na XP, da bi se prešlo na 10, trebaće mnogo, mnogo više vremena. Jer ovo što microsoft radi, a to je da i dalje pravi frankenštajne, prešlo je sve granice ukusa.

Poslednja izmena:
Ne obracaj paznju, budi siguran da te svi prate od provajdera do goole-a, FB, etc.... ako neko zeli da te prati to ce raditi anonimno i tada je jos gore :)

Moram da obraćam pažnju. Npr. firma za koju radim između ostalog se bavi testiranjem stentova za US kompanije. Ceo proces je zaštićen patentom i bukvalno jedna slika ne sme da procuri dok oni ne odobre. Takođe imamo druge projekte u kojima moram da koristim pojedine MS softverske alatke (Visual Studio) pa sam primoran da koristi Win OS.
Lično koristim Linux za većinu klasičnog korišćenja računara, a windows samo za igranje. Google nalog imam ali ništa značajno nije vezano za isti. FB nemam niti sam ikada imao, Tweeter is sve ostalo tog tipa takođe nikad.
Svestan sam da se sve prati, ali takođe ne želim da nikom olakšam to instalcijom OS-a koji je bukvalno napravljen da bude ADWARE.

Nazad
Vrh Dno