Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

emti koliko problema na win10... i ako ih nemam lokalno, vrnem se ja na 8.1... na vreme :)

Remove Wat 2.2.6 = nemoguće je išta uraditi, piši propalo.

Windows 7 SP1 + drugo rešenje = uspešan upgrade na Win 10. :D

Za win 7 bez sp1 ti je solucija da skines iso sa sajta pa tako da radis update ali mislim da ne moze zbog remove wat jer vidim da se ovde dosta puta pominjao kms i neki daz ali ja ih nikada nisam koristio jer sam i ja kao i ti imao remove wat za aktivaciju ali sam ja insajder pa se ne racunam.

Znaci bitno ti je da prvi put prodjes aktivaciju na win 10 a posle mozes komotno cistu instalaciju da radis.

Zahvaljujem. A u principu ni ne moram bootabilno to da odradim, mogu preko Setup.exe koji se nalazi na USB-u koji sam napravio, i onda izaberem ono "keep nothing"? I da, imam Win 7 ultimate a na USB sam nabacio Win 10 home, hoce to biti problem?

Poslednja izmena:
Ljudi kako se gasi update za drivere. Podesio sam u properties na my pc pa ono hardware da ne skida ali on ipak tera po svome?

LOOOOOOOOOOL upgrade mi nije ponudio a bila je ona ikonica windows dole i rezervacija odradjena a pre neki sat je nestao taj prozor :D Definitivno KMS odbio :) Ostaje WIN8.1 , ili ipak da ga gazim sa onim ISO fajlom sa MS linka, sta mi je ciniti? :D

Ja sam skinuo onaj autoupgrade program sa MS-a upgredovao isto Win 8.1 pro KMS na 10-tku iso na activate online prijavio gresku i reko nece da se aktivira kad proverim sutra dan pise mi Windows 10 pro Activated.

Zahvaljujem. A u principu ni ne moram bootabilno to da odradim, mogu preko Setup.exe koji se nalazi na USB-u koji sam napravio, i onda izaberem ono "keep nothing"? I da, imam Win 7 ultimate a na USB sam nabacio Win 10 home, hoce to biti problem?

Sto se tice update sa win 7 na win 10 to mozes preko usb-a ili jednostavno iso da ostavis u racuanru ubacis ga u daemon tools ili neki drugi softver za imidze i pokrenes setup iz iso i posle je na tebi hoces zadrzati postojece fajlove iz win 7 ili neces. A kako ce da prodje taj update sa ultimate na home to ne znam ali generalno ne bi trebalo da bude problema.

Ovo prvo ti je najlakse nego vidi ovde sa ljudima koji activator da stavis da se posle ne zezas oko aktivacije win 10 ali radi to na private sa nekim da nemas problema ni ti a ni onaj koji ti to bude objasnjavao.

Koristim win 8.1 pro aktiviran pomocu kmsa i imam problem sa nadogradnjom. Pokusao sam sa MediaCreationToolx64 i odradi download, update i sve po redu i kada dodje do inastalacije na nekih 25% jednostavno stane i posle par minuta trazi restart racunara. Nakon restarta vrati me na win 8 i ispusuje poruku: " The installation failed in the SAFE_OS phase with an error during INSTALL_RECOVERY_ENVIRONMENT operation ". Pokusao sam da skinem iso i da tako odradim nadogradnju medjutim isti problem. Jedino sam uspeo da uradim redovnu instalaciju win 10 pomocu boot cd-a ali onda windows nije aktiviran. Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio?

Drajver što sam ti dao je baš samo za Windows 10, a na sajtu tvoje matične ploče ne videh drajvere za Windows 10. :) Sigurno ti je live update skinuo Windows 8.1 drajver.

Da u pravu si pisalo je update win8.1 kad sam skidao, skinuo sam ove tvoje i za sad radi, kad sam gledao win10 drajveri su noviji od onih koje sam ja skinuo ali ni sa jednim
nije dobro radilo. Ovi tvoji po numeri su najnoviji i sad je ok :):)

Poslednja izmena od urednika:
instalirao sinoc al non stop imam problem sa grafickom, you tube ne radi, zakoci kompjuter , zacrni se ekran i tako to, graficka je geforce gt 430 , malo pre skinuo drajvere al isto se desava , windows izbaci poruku da ima problema sa drajverima za graficku i kao oporavi se pa onda malo radi normalno dok opet ne zabode

Ako ti je Win 7 Ultimate bio legalan onda ti je i Win 10 legalan, tj ako si radio upgrade. Ako ti Win 7 nije bilo legalan već samo aktiviran onda ti ni Windows 10 nije legalan već samo aktiviran.
Ne mora uvek da bude tako. Ja sam posle apgrejda legalnog windows 8.1 Pro - dobio neregistrovanu desetku Home version.

Odradio upgrade sa 8.1 na 10 pro i sve prošlo kako treba ,e sad joj treba ući u dušu ...cortana ne radi ako je region naš

Svaki put pred kraj kad prvi put restartuje, krece setap iz pocetka, jel moguce ovo, zato sto sam stavio usb da je prvi za boot?!

Evo dragi entuzijasti da i ja kazem svoj sud posle dva dana testiranje Win 10. Ja sam nju nadogradio sam Win 8.1 i taj deo je prosao relativno bezbedno, jedino je bio problem sa Nvidia GeForce (GT630) driverima, ali je to reseno skidanjem najnovijih za Win 10 sa oficijalnog sajta. Prvih par sati koriscenja pomislio sam da je sve bez greske uradjeno ali sam onda naililazio na nesto sto mi se ne svidja a i na bagove. Ono sto mi se ne svidja jeste izmesten "Windows Update" i njegov ocajni i ojadjeni izgled i nemogucnost biranja updata, prekidanja i slicno. Drugi veliki nedostatak jeste nemogucnost menjanje boje "title bara". Podrazumevana boja je bela. I najvise udara u Chromu, gde ta boja bljesti i pomalo smeta. Video sam da ima kao neko "hakersko" resenje za to ali ne zelim time da se bavim, hocu kao covek da promenim boju bez muke, kao u svim prethodnim sistemima. I treci najveci nedostatak je "Edge" koji je ultra bagovit, puca na nekim stranama, resetuje se, osvezava sam kad on hoce, odgledane Youtube video snimke pusta sam ispocetka kad odradi taj svoj fantomski refresh. Neke stvari brze otvara od Chroma ali u vecini nije bolji, posebno na stranicama koje Google drzi, a svi najcesce to koristimo. Dobra strana sto mogu da se salju feedback-ovi pa ce mozda nekad to poboljsati. Takodje dobra opcija je sto sam Windows ima ugradjenen program "Windows Feedback" gde se mogu ostavljati predlozi, sugestije, problemi. Ja sam ostavio sve ove nabrojane probleme tamo pa se nadam da ce ispraviti. Takodje preporuka za sve vas je da ostavljate i vi tamo predloge, sugestije i slicno kako bi se nedostaci jednog dana resili. Ostale stvari su slicne kao u Win 8.1, dosta toga je zadrzano, mogli su i to promeniti, usavrsiti ali nisu. Vidi se malo da su ishitreno izbacili sistem, da je ovaj sistem mogao da se radi jos dobrih godinu dana kako bi ga urihtovali do kraja. Ali dobro, sta je tu je, koristicemo ga pa cemo dati novi sud u nekom narednom vremenu, ovo je bio pocetni sud.

instalirao sinoc al non stop imam problem sa grafickom, you tube ne radi, zakoci kompjuter , zacrni se ekran i tako to, graficka je geforce gt 430 , malo pre skinuo drajvere al isto se desava , windows izbaci poruku da ima problema sa drajverima za graficku i kao oporavi se pa onda malo radi normalno dok opet ne zabode

Obrisi te drajvere iz nekog unistalera pa onda rucno pobrisi repove pa otidji u regedit pa u hkey local machine pa tu pobrisi repove od graficke pa pokreni display driver uninstaller sa administrator kazace ti da nije u safe modu kazi yes i restartovace se komp i otici u safe mod odes na prvu opciju da obrise sve repove i vratice se u windows posle restarta a posle odes u update i pusti da ti sam windows skine drajvere koji su za tvoju graficku.

Imao Win8.1 aktiviran MS toolkitom, upgradeovao na Win10, automatski je bio aktiviran.

Svaki put pred kraj kad prvi put restartuje, krece setap iz pocetka, jel moguce ovo, zato sto sam stavio usb da je prvi za boot?!

Nakon tog restarta, iskljuci da uopste boot-uje sa usb-a, stavi samo da je first boot device hard.
Tako se meni ponekad desavalo pri instaliraju Sedmice i 8.1. Lako automatski kasnije nastavi da vuce podatke sa usb-a ili ono sto je vec prekopirao na hard...

Poslednja izmena:
Evo dragi entuzijasti da i ja kazem svoj sud posle dva dana testiranje Win 10. Ja sam nju nadogradio sam Win 8.1 i taj deo je prosao relativno bezbedno, jedino je bio problem sa Nvidia GeForce (GT630) driverima, ali je to reseno skidanjem najnovijih za Win 10 sa oficijalnog sajta. Prvih par sati koriscenja pomislio sam da je sve bez greske uradjeno ali sam onda naililazio na nesto sto mi se ne svidja a i na bagove. Ono sto mi se ne svidja jeste izmesten "Windows Update" i njegov ocajni i ojadjeni izgled i nemogucnost biranja updata, prekidanja i slicno. Drugi veliki nedostatak jeste nemogucnost menjanje boje "title bara". Podrazumevana boja je bela. I najvise udara u Chromu, gde ta boja bljesti i pomalo smeta. Video sam da ima kao neko "hakersko" resenje za to ali ne zelim time da se bavim, hocu kao covek da promenim boju bez muke, kao u svim prethodnim sistemima. I treci najveci nedostatak je "Edge" koji je ultra bagovit, puca na nekim stranama, resetuje se, osvezava sam kad on hoce, odgledane Youtube video snimke pusta sam ispocetka kad odradi taj svoj fantomski refresh. Neke stvari brze otvara od Chroma ali u vecini nije bolji, posebno na stranicama koje Google drzi, a svi najcesce to koristimo. Dobra strana sto mogu da se salju feedback-ovi pa ce mozda nekad to poboljsati. Takodje dobra opcija je sto sam Windows ima ugradjenen program "Windows Feedback" gde se mogu ostavljati predlozi, sugestije, problemi. Ja sam ostavio sve ove nabrojane probleme tamo pa se nadam da ce ispraviti. Takodje preporuka za sve vas je da ostavljate i vi tamo predloge, sugestije i slicno kako bi se nedostaci jednog dana resili. Ostale stvari su slicne kao u Win 8.1, dosta toga je zadrzano, mogli su i to promeniti, usavrsiti ali nisu. Vidi se malo da su ishitreno izbacili sistem, da je ovaj sistem mogao da se radi jos dobrih godinu dana kako bi ga urihtovali do kraja. Ali dobro, sta je tu je, koristicemo ga pa cemo dati novi sud u nekom narednom vremenu, ovo je bio pocetni sud.

Da si malo citao onda bi znao da je windows ukinuo to da mozes da prekidas update ali da oni koji imaju pro verzija moce da odloze update do 6 meseci dok home korisnici ce morati odmah da ga instaliraju.

Sto moras da korstis chrome? Imas toliko drugih pretrazivaca sto bas mora chrome? Tako da to nije problem nego stvar izbora.

Windows Feedback je tu od kako je izasao TP ili da kazemo kada se pojavila prva beta windows-a 10 i sluzi da ljudi salju svoje predloge i sugestije a nije uvedena od juce a sto se tice tvog ostavljanja Feedback mozda ga vide mozda ga procitaju a moguce da ga ni ne vide u moru feedback-va koje dobijaju svaki dan!

A sto se tice samog Egde tu ali nisi oko ni jedne recenice u pravu, pre ce biti da je neki problem kod tebe jer tih problema kod mene nema a nema ni kod vecine a ovde ima bas dosta ljudi koji su koristili win 10 u TP fazi

Poslednja izmena od urednika:
Nakon tog restarta, iskljuci da uopste boot-uje sa usb-a, stavi samo da je first boot device hard.
Tako se meni ponekad desavalo pri instaliraju Sedmice i 8.1. Lako automatski kasnije nastavi da vuce podatke sa usb-a ili ono sto je vec prekopirao na hard...

Al nije tako bilo preko dvd-a.. Glupost, uglavnom da, vratio sam da je SSD prvi boot, preko F12 bootovao sa USB-a I onda sljaka normalno. Aktivirao win preko uputstva sa zaliva, sa cmd promptom. Za sad stoji da je activated..

Meni Edge radi odlično, nekada se rušio sada ne. Koristim ga već dosta dugo I nisam primetio toliko problema . Ima nekih sitnih problema kod nekih foruma ali ovako je dosta brz I stabilan.

Evo do sada nije hteo da mi uradi upload slike sa kompa , sada je uspeo. Ne znam da li je bilo do foruma ili Edga , negde neće da ubaci smajli( na drugom forumu) I tako neke sitnice. YouTube radi odlično a druge google sajtove I ne posećujem.

Za boju koristiš Edge I promeniš temu u dark :D

Prilozi

• blurry_abstract-wide.jpg
    blurry_abstract-wide.jpg
    300.6 KB · Pregleda: 165
Poslednja izmena:
da li mogu ubrzati sa onim nacinom preko cmd prompta da krene upgrejd iako nisam dobio konfirmacioni mail o rezervaciji desetke a pojavila mi se ona bijela ikonica get windows?
DA!!! Isprobano nocas i radi.

Jel zna neko kako iskljuciti automatic updates? Zelim da me prvo obavesti, pa da sam odlucim da li i kad cu ga instalirati.

je, ali zna da ne bude kako treba na nekim prozorima. sva ta rešenja su polovična.

Dok ne bude boljih rešenja, ili dok Microsoft ne odluči da posluša većinu svojih korisnika (a verujem da većina ne voli beo title bar) i ovo će poslužiti svrsi.

Obrisi te drajvere iz nekog unistalera pa onda rucno pobrisi repove pa otidji u regedit pa u hkey local machine pa tu pobrisi repove od graficke pa pokreni display driver uninstaller sa administrator kazace ti da nije u safe modu kazi yes i restartovace se komp i otici u safe mod odes na prvu opciju da obrise sve repove i vratice se u windows posle restarta a posle odes u update i pusti da ti sam windows skine drajvere koji su za tvoju graficku.

svaka cast , odradio tako i sad radi odlicno , hvala puno

Vrh Dno