Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Mozda moze preko Backup and restore u Control panel ali nisam probavao pa ne znam!

E to hoce da nabaci instalacijom pogresan drajver za WiFi..
Resenje je jednostavno, povezs se na net preko lan-a

Izbrises pogresne drajvere, i skines preko WU prave.
Na par laptopova mi se desilo ukljucujuci i moj.

Time sam se i ja vodio, no ono sto me bunilo je sto je ove drajvere skinuo sa WU, dakle ove pogresne. Manje vazno sad, resen problem :)

Pitanje, instalirao win10, uradio samo update na win7. I probao video sve cool. Kako sad da samo vratim na win7?
Idi u update i izaberi recovery na dnu ti se nalazi "go back to a previus version of windows".
To imas pod uslovom da nisi brisao windows old.

Poslednja izmena:
Danas je izašla nova verzija Google Chrome browser-a koja je definitivno rešila problem sa kidanjem procesora na Windows-u 10 kod nekih korisnika. U pitanju je verzija 44.0.2403.89.

Sad se mnogo lakše diše... :)

Nov update za store...

ja se izvinjavam, bilo je o tome reči pre 10-15ak strana, ali sada mi trebaju word excel i power point, video sam da je Vuk skinuo preko store-a? da li je to free, i da li je puna aplikacija kao što je u ofis 2013 paketu? ne treba neka licenca i sl. ? samo se prijavim na hotmail nalog(nisam insajder, rdio sam upgrade) jel to to? hvala
I mene ovo zanima. Neko?

Genije, gde sam ja napisao da neko mora da zna sta meni ne valja? Pitao sam za savet. A ti se pojavio sa komentarom koji si apsolutno mogao da zadrzis za sebe.

Smatram da je ovo ozbiljan forum i da komotno mogu da se preskoce pitanja "a jel ste ukljucili produzni u struju". Podrazumeva se da sam proverio koji je kanal najmanje zagusen, da sam probao par drajvera tj sve zvanicne koje sam do juce koristio i koji su radili kako treba. Ocigledno je kod 10tke nesto drugacije i ocigledno sa drajverima za 7/8/8.1 nece da radi kako treba. Cudno je sto je i ovo 8.1 driver ali za drugi model i eto, sa njime radi. Mozda jos nekome bude od koristi.

Ja sam t i dao SVE mogucnosti na tvoje pitanje, i ti si sam potvrdio da sam u pravu jer ti je drugi driver resio problem, zato sledeci put svadjaj se sa nekim drugim i resavaj sam svoje komplekse!

Ne, tvoj nadobudni odgovor je sasvim drugačije izgledao i kao što rekoh, slobodno si mogao i da ne odgovoriš i sebe poštediš moje reakcije. Slobodno ignoriši moje postove, takva vrsta pomoći nije potrebna.

Ne, tvoj nadobudni odgovor je sasvim drugačije izgledao i kao što rekoh, slobodno si mogao i da ne odgovoriš i sebe poštediš moje reakcije. Slobodno ignoriši moje postove, takva vrsta pomoći nije potrebna.

Pa kako je moj odgvor treba da bude, kad ste instalirali sistem koji jos nije pusten u opticaj, samim tim driveri su KRS jer skoro ni jedna kompanija nije izbacila verifikovane win10 drivere!, posle tu kukumecete i kad vam neko kaze sta je problem, onda ste kao uvredjeni

Prosto ne odgovoris. Ja kad nemam pametan savet da dam, ja precutim. Nista drsko i bezobrazno nisam pitao, pitao sam za savet i rekao sta sam prethodno uradio sve cisto da ako se neko susretao sa slicnim problemom moze i mene da uputi ka resenju. Tvoj odgovor je bio u sasvim drugacijem tonu i opravdana je moja reakcija na isti. Da ne opterecujemo ostale bez potrebe, problem je svakako resen, odjavljujem se. Pozdrav.

I mene ovo zanima. Neko?
Ovo je kod mene sad 2016, e sad ja sam skidao ranije neke za windows 10 preview.
Pa je ovaj isao preko njega sta li? znam da mi je par puta store radio update.
Logovan sam na njih sa MS nalogom.
Sad sam video jeste trial, jos 117 dana office professional 2016.

Poslednja izmena:
Prosto ne odgovoris. Ja kad nemam pametan savet da dam, ja precutim. Nista drsko i bezobrazno nisam pitao, pitao sam za savet i rekao sta sam prethodno uradio sve cisto da ako se neko susretao sa slicnim problemom moze i mene da uputi ka resenju. Tvoj odgovor je bio u sasvim drugacijem tonu i opravdana je moja reakcija na isti. Da ne opterecujemo ostale bez potrebe, problem je svakako resen, odjavljujem se. Pozdrav.

Znaci tebi je drzak odgovor kad ti neko kaze KRS driver je problem?? sta da neces da ti persiram da se bolje osecas kad ti se kaze realnost

Mene samo cudi kako ne moze Windows 8 koji je izasao 2012 godine upgrade na Windows 10 , nego mora prvo upgrade na Windows 8.1 , a Windows 7 izasao 2009 i service pack 1 2010 godine a moze upgrade na Windows 10 :D

Evo probao i sa famoznom 15.6 betom sad malo duze igrao sa ortakom i secka crkotina :(
Pricham o nba 2k15, skandal...
Mozda jer se neshto ne podudara sa tom igrom od novih kernela...

Takodje info ako nekog zanima.

16.7 -> Win 8.1 legalan, skinuo sa torrent 10240 iso, pokrenuo sa kompjutera, instalirao W10, sve ok, aktiviran automatski. Nikakve sifre nije trazio.

21.7 -> Oborio sistem, pomocu Rufus-a napravio bootabilni flash od gorespomenutog iso fajla, instalirao windows. Pitao me na pocetku i jos jednom tokom instalacije za serial number, oba puta sam mu rekao "skip". Onda kada mi je ponudio da se ulogujem sa svojim MS nalogom to sam uradio -> windows activated.

Tako da ko ima legalan Win ne mora da brine, sve ok prolazi...

А што би бринуо неко ко има легалан win?:)))

Има и таквих изгледа хахаха шоу.

16.7 -> Win 8.1 legalan, skinuo sa torrent 10240 iso, pokrenuo sa kompjutera, instalirao W10, sve ok, aktiviran automatski. Nikakve sifre nije trazio.

21.7 -> Oborio sistem, pomocu Rufus-a napravio bootabilni flash od gorespomenutog iso fajla, instalirao windows. Pitao me na pocetku i jos jednom tokom instalacije za serial number, oba puta sam mu rekao "skip". Onda kada mi je ponudio da se ulogujem sa svojim MS nalogom to sam uradio -> windows activated.

Pojašnjenje, praksa je pokazala da u ovom trenutku, ponovna aktivacija "clean" instalacije, ne zahteva MS nalog ili prijavljivanje na njega, dovoljno je samo Activate, što će reći, dovoljan je samo HWID.

Poslednja izmena:
Jel probao neko da igra neku od igrica sa store-a? Mislim na one tipa asphalt, modern combat, fifa...itd? :)

Danas sam i ja ovo isto uradio na drugi PC prvo upgrade na windows 8.1 bio je aktiviran sa ms toolkit posle upgreda windows 10 bio je aktiviran pa napravio usb botable i napravio clean install i sam se aktivirao kada se konektirao na internet isto i meni je trazio key isao na skip :)

Danas sam i ja ovo isto uradio na drugi PC prvo upgrade na windows 8.1 bio je aktiviran sa ms toolkit posle upgreda windows 10 bio je aktiviran pa napravio usb botable i napravio clean install i sam se aktivirao kada se konektirao na internet isto i meni je trazio key isao na skip :)

Ovo nista ne razumem bez tacke i zareza :D

Dakle kada se krekuje windows 8.1 sa ms toolkit i odradi upgrade na windows 10 10240 zauvek je aktiviran?

Jel probao neko da igra neku od igrica sa store-a? Mislim na one tipa asphalt, modern combat, fifa...itd? :)

Lično nisam te pomenute, igrao sam AOE , Crossy Road , QuizUp I slične sitnije igre . Nema problema sa tim igrama , igrive su ali su to ipak stare Silverlight aplikacije, većina treba da se prebaci u winRT I optimizuje za win 10 , možda poneka zeza ali koliko sam probao rade.

Vuk40, to je to, sve ok zavrsio je vracanje za 10min, hvala.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno