Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

juce gledam film na popcornu i upali mi se screen saver u sred filma...samo dajem primer koliko je nespreman...
Kod mene se popcorn gleda svaki dan, nijednom nije izbacio screen saver, i to ne govorim samo o 240.
Ti imas problem druge prirode, nesto od komponenata , drajvera... ne da nije windows spreman

stobse nista od toga nije desavalo na predhodnim win?

To ti kazem, do sada, video si koliko programa imam instaliranih?
Vecinu sam imao jos na win 8.1, sa windowsom 10 sam imao 3 problema manje prirode..
Na onim prvim nisu radile diode na tastaturi, gazenje drajvera od strane WU, treceg se ne secam
sta je bilo u pitanju, ali nesto sitno..
Imam i laptop isto insider, isto nema ni jedan problem.

"Ti imas problem druge prirode, nesto od komponenata , drajvera... ne da nije windows spreman"
zar ovim ne aludiras na kvar komponenti ?

Koji ste vi ludaci...

Šta se dešava sa Microsoft Tooklit-om 2.5.3?!! Do pre par dana je vršio aktiviranje sistema bez problema, međutim kao što sam rekao od ne davno neće više!!! Samo prolazi aktivacija kroz command prompt (admin)!!!.

@ficicaaa

Da, postoji neki problem sa 15.7. Doduše, ja se ne igram, ali su mi zbog njega krešovali programi, nasumično. Vratio sam se na Windows Update driver-e i vratilo se u normalu.

Nego:

Osim frankenštajna od settings-a, isti radi tako super, da moram svaki put da uključujem "Input Indicator", kad restart-ujem ili ugasim mašinu.

Upravo sam osetio čari celog taskbar-a kad "ladi jaja", dok desni klik radi kako treba.
attachment.php

Halo, da li se čujemo?

Šta se dešava sa Microsoft Tooklit-om 2.5.3?!! Do pre par dana je vršio aktiviranje sistema bez problema, međutim kao što sam rekao od ne davno neće više!!! Samo prolazi aktivacija kroz command prompt (admin)!!!.
Taj nemoze jos da aktivira windows 10 10240 build

Meni je do pre par dana polazilo za rukom da ga sa tim aktiviram, ali ne i sada!!!.

@sam633

Mudar covek jojo nema sta, samo sto mu nesto adaptacija tesko pada ;)

Eto jedne beskkorisne app snima i igrice a i bilo sta pozelite ;)

Recording screen with Xbox app on Windows 10

http://www.youtube.com/watch?v=Okud0rx7bn0

O da da mogu biti itekako korisne te metro app.

Poslednja izmena:
Nije nikakva adaptacija u pitanju, nego, da li zaista UI elementi moraju da budu toliki, da sam ja gotovo slep ispred monitora? Ne, to se radi sa drugim ciljem, pisao sam o njemu par puta. Nije ni to generalno problem, problem što se to radi gotovo na silu.

Pola vas koji pljuje te metro app nit je probalo tablet sa win 8.1 eto sada i W10 nit je probalo Windows Phone, samo se prenosi neki hejt prema tome i tako do sve u krug.. Za ekrane na dodir je logicno da postoje na ekranu veci ui elementi ... Mrzi me da pisem o tome. A i cemu , niste se prilagodili tome i to je to, msm vas problem. Ima kome odgovara.

Znaci po vasoj logici kupiti Notebook sa W10 je bacanje para? Tablet UX je bar za 50% bolje odradjen u W10 nego na W8... Zar i dalje mislite da MS nije sposoban da napravi Touch UI za telefone i tablete...zar i dalje mislite da nisu sposobni da naprave app za svoju platformu.

Poslednja izmena:
Upgrade-ovao sam sistem na win 10 pro (build10240) preko win 7(daz loader) i win je aktiviran, nego zapazio sam jedan kuriozitet. Pokrenuo sam Aida64extreme(trial) i ona kaze da je windows 10 sa serijskim VK7JG... a posle sam pokrenuo drugu crack-ovanu aida64extreme i ona kaze da je windows 8.1 pro sa istim serijskim. :smoke:
Evo slika

Capture3.PNG
Capture2.PNG
Capture1.jpg

Upgrade-ovao sam sistem na win 10 pro (build10240) preko win 7(daz loader) i win je aktiviran, nego zapazio sam jedan kuriozitet. Pokrenuo sam Aida64extreme(trial) i ona kaze da je windows 10 sa serijskim VK7JG... a posle sam pokrenuo drugu crack-ovanu aida64extreme i ona kaze da je windows 8.1 pro sa istim serijskim. :smoke:
Evo slika

Pogledajte prilog 175347
Pogledajte prilog 175346
Pogledajte prilog 175345

kojom komandom si dobio ovaj prozor na poslednjoj slici about windows ?

Pola vas koji pljuje te metro app nit je probalo tablet sa win 8.1 eto sada i W10 nit je probalo Windows Phone, samo se prenosi neki hejt prema tome i tako do sve u krug.. Za ekrane na dodir je logicno da postoje na ekranu veci ui elementi ... Mrzi me da pisem o tome. A i cemu , niste se prilagodili tome i to je to, msm vas problem. Ima kome odgovara.

Znaci po vasoj logici kupiti Notebook sa W10 je bacanje para? Tablet UX je bar za 50% bolje odradjen u W10 nego na W8... Zar i dalje mislite da MS nije sposoban da napravi Touch UI za telefone i tablete...zar i dalje mislite da nisu sposobni da naprave app za svoju platformu.
Notebook ne treba da ima tablet UI, to je za telefone i tablete, ali dobro. Mogli su vrlo lako da naprave da metro apps budu univerzalne a razlicite velicine ali namerno to nece da rade. Mada nisu oni prvi, Gnome 3 je isto uradio.

Hejt?

Tablet?

Telefon?

Koliko vidim, a ne trebaju mi naočari, da nabadam kocke po monitoru, ovo je desktop.

Jeste desktop to sto ti koristis a ako ti se ne svidjaju univerzalne app onda i ne moras da ih koristis.

@linux a sta ako taj notebook ima touch screen ;)

Poslednja izmena:
Evo slika

Pogledajte prilog 175347
Pogledajte prilog 175346
Pogledajte prilog 175345
Ta aida 64 sto ti pokazuje windows 8.1 ta je postara verzija i nema podrsku za jos za windows 10 zato tako ga detektira kao windows 8.1

Koliko sam ja razumeo, Microsoft planira da sve apps postanu univerzalne/metro, a to je potencijalno jako veliki problem.

Meni ne odgovara, jer ne koristim tablet, niti touchscreen (imam laptop sa touchscreen-om, ali nemam nikakvu potrebu da ga koristim).
Ergo, ja ću ostati na Win7 na desktop računaru dok ne postane neophodno da uradim upgrade, zato što je meni jednostavno bolji što se tiče interfejsa.
Nemam DX12 grafičku kartu, tako da taj argument meni ništa ne znači.

Mislim da je i Microsoft na kraju ukapirao da tvoj pristup ne valja i da ustvari treba oni da se prilagode zahtevima korisnika, a ne obrnuto.

Nesto gledam ovaj win10 i sve mi se cini da nisu ukapirali, naprotiv.
@linux a sta ako taj notebook ima touch screen ;)
Stvarno ne znam zasto bi neko koristio touchscreen pored multi-touch/gesture touchpad-a... Touchscreen je za uredjaje koji se drze u ruci ili eventualno stoje polozeni (horizontalno), za vertikalne nije zgodan, brzo postane neprijatno.

Poslednja izmena:
Koliko sam ja razumeo, Microsoft planira da sve apps postanu univerzalne/metro, a to je potencijalno jako veliki problem.

Problem? Ja bi prvi probao Explorer sa tabovima :)

Win32 app ce biti u Storeu kao i Metro, sto nije los potez sve je na jednom mestu.

Poslednja izmena:
Ta aida 64 sto ti pokazuje windows 8.1 ta je postara verzija i nema podrsku za jos za windows 10 zato tako ga detektira kao windows 8.1

U pitanju je zadnja stable verzija. A ova prva je beta build 3479.
Capture4.PNG

Poslednja izmena:
Problem? Ja bi prvi probao Explorer sa tabovima :)

Win32 app ce biti u Storeu kao i Metro, sto nije los potez sve je na jednom mestu.
Mislim da sam negde procitao da je to (win32 i xaml zajedno u Store-u) samo medju-korak u transformaciji na web apps u cloud-u (nakon cega se i opstanak Windows-a dovodi u pitanje, posto vise nece biti neophodan). A Explorer s tab-ovima ne zavisi od metro apps, to su mogli odavno da urade da su hteli. Samo sto to uopste nije upotrebljivo koliko deluje, dual pane je daleko korisnija funkcija.

Poslednja izmena:
Nece to skoro sigurno ;) to je ona prica gle nema zaliha nafte ajde da forsiramo kola na struju... Tako da ti, ja i mnogi sada to nece doziveti.

Multi tab explorer u metro obliku bi bio strava, eto vidi Edge ko bi rekao browser sije Chrome... Djabe sve cak i kada je bolje neko ne zeli da koristi..
Da su pre odradili multi tab explorer jasno bi bila kopija TC. Ova u Metro fazonu nece delovati tako :)

Poslednja izmena:
Nema veze zanemari to jos nije full kompitabilan ja znam kad je izasao windows 7 tada mislim da je bio everest i mi je pokazivao da koristim Windows Vista Service pack 2 :)

Ma nebitna stvar. Trazio sam neki post oko serijskog broja win 10 pa sam procitao da u aidi64 moze da se vidi serijski. Sad ne znam koji mi je bio u win 7 ali sad mi je ovaj VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T. Mislim da njega vecina ima.

Nece to skoro sigurno ;) to je ona prica gle nema zaliha nafte ajde da forsiramo kola na struju... Tako da ti, ja i mnogi sada to nece doziveti.

Multi tab explorer u metro obliku bi bio strava, eto vidi Edge ko bi rekao browser sije Chrome... Djabe sve cak i kada je bolje neko ne zeli da koristi..
Da su pre odradili multi tab explorer jasno bi bila kopija TC. Ova u Metro fazonu nece delovati tako :)
Pa ne znam bas, adaptacija cloud resenja se odvija prilicno brzo, npr. evo vest od juce: http://www.businessinsider.com/microsoft-scores-office-365-contract-with-ge-2015-7. Meni Edge deluje kao IE11 sa novim skin-om, mozda je stedljiviji ali brzi i sigurniji nije.
p.s. Total Commander je dual pane, kod tab-ova vidis samo jedan (kao u browser-u) ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno