Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Neko je napisao na ovoj temi da je KMS aktivacija 180 dana , da jeste ali ima AutoKMS servis dodat posle aktivacije koji sam obnavlja aktivaciju posle par dana i ne morate nista da aktivirate , taj servis se sam pokrece.

znaci ja svoj "kljuc" mogu da preprodam 10 000 puta vazno je da je genuine i da radi danas!, smesno
da li prodavac istog kljuce moze garantovat da ce taj kljuc radit za godinu dana i kako?
Svaki kluc mozes samo jednom ili samo na jednom pc da koristis za retail a sad neznam kako rade msdn klucevi

Svaki kluc mozes samo jednom ili samo na jednom pc da koristis za retail a sad neznam kako rade msdn klucevi

Rade tako dok ih Microsoft ne blokira... takodje i OEM kljucevi se mogu blokirat, isto i retail kljuce se ne blokira odma nakon 2-ge aktivacije vec nakon vise njih

Vuce,svaka cast na mastovitosti :D

Zeljko: kljuc moze da radi samo na jednoj masini... zato sam napomenuo telefonsku aktivaciju jer automatski se zastitis od daljih malverzacija sa eventualnom daljom prodajom tvog kljuca...

Vuce,svaka cast na mastovitosti :D

Zeljko: kljuc moze da radi samo na jednoj masini... zato sam napomenuo telefonsku aktivaciju jer automatski se zastitis od daljih malverzacija sa eventualnom daljom prodajom tvog kljuca...

Da retail kljuc koji kups od microsofta za 100+ $! a ne oem kljuc koji uopste ni nema tehnicku podrsku microsofta!

Rade tako dok ih Microsoft ne blokira... takodje i OEM kljucevi se mogu blokirat, isto i retail kljuce se ne blokira odma nakon 2-ge aktivacije vec nakon vise njih
Nije tacno oem kluc moze da radi na jednoj masini t.e samo na jednoj matici a retail na vise ali samo na jedan pc da bude aktivan

Nije tacno oem kluc moze da radi na jednoj masini t.e samo na jednoj matici a retail na vise ali samo na jedan pc da bude aktivan

maaa nije u tome poenta, poenta je da kljucevi sa ebay-a nisu validni kod nas i nikako nisu sigurica!
ja neznam sta se vi ovde raspravljate, retail kljuc NEMOZES kupiti na ebay-u jer je 100% preprodaja i prevara, tako da se tu prica zavrsava

davno sam vec pisao o drugu koji je u srbiji legalno kupio windows XP, naravno svi pametne srbende kao uvek prodavali OEM kljuc, kupis mreznu karticu za 5 dem i za 100dem dobije ORIGINALE

znate sta mu je Microsoft support rekao nakon ~3 godine kad je promenio maticnu? (zamislite odgovor sami!)

Poslednja izmena:
maaa nije u tome poenta, poenta je da kljucevi sa ebay-a nisu validni kod nas i nikako nisu sigurica!
ja neznam sta se vi ovde raspravljate, retail kljuc NEMOZES kupiti na ebay-u jer je 100% preprodaja i prevara, tako da se tu prica zavrsava
Pa to i kazem oem kluc mozes samo na jednoj masini ili maticnoj da ga aktiviras ako neko prodaje kluc oem onda je to ne iskoristen

Možda likovi prodaju na ebay-u svoje MSDN ključeve koje nisu ni koristili... U tom slučaju nema zime za kućne korisnike što se tiče inspekcije, ali šta će firma da kaže kad im bane inspekcija?

Pa to i kazem oem kluc mozes samo na jednoj masini ili maticnoj da ga aktiviras ako neko prodaje kluc oem onda je to ne iskoristen

ufff OEM kljucevi su se prodavali na XP-u, na windows 7 moras imati slic u biosu, an 8-ci se nemogu preneti, itd!

Možda likovi prodaju na ebay-u svoje MSDN ključeve koje nisu ni koristili... U tom slučaju nema zime za kućne korisnike što se tiče inspekcije, ali šta će firma da kaže kad im bane inspekcija?

Sta mislis ako je svaba ili ima sapski nalog da je posten :d
ma ebay je pun rusa i kineza kojji sve rade da te zeznu, kupuju naloge, itd
a ni svabe nisu bolje, otvori biznis uzme 10 000 - 50 000$ i posle nek ga murija juri, lopov kao i svaki drugi

Poslednja izmena:
.
Ја имам друго питање. На 7-ци која није апгрејдована на 10240 и иконица стоји доле get win10, да ли ће бити могуће 29-ог да се уради update и да активација остане? Вероватно одговор на ово могу бити само претпоставке. Питање да ли да се чека или не 29-ти.
Pa to sam i ja pitao juce i danas jednu dve strane pre tebe.

Ajde malo sa cinjenicama da rascistimo i zatvorimo pod-temu legalnosti,pogotovo OEM kljuceva.Izvod nemackog zakona (koji sam aludirao Zeljku),preveden na engleski:

The judgment of the Federal Court of selling OEM versions and DSP versions is permitted without associated hardware. Therefore, you may use this license on each x-arbitrary computer. This is in federal court judgment of 06.07.2000 - I ZR 244/97 also clearly documented.

Znaci,moze MS da ima pravila ali ih primenjuje samo tamo gde im zakon dozvoljava,sto nije slucaj za Nemacku... Znam oko 6-7 ljudi koji su uzeli kljuceve i legalno TELEFONSKI aktivirali Win i koriste ih u Srbiji i nema problema...
Sve ovo sam naveo cisto da imate u uvid u legalne jeftine kopije Win-a,koje i sam koristim i iako je OEM,aktiviran je telefonski,imam MS podrsku dan i noc bla bla...

Ja sam medju najvecim skepticima i dok nisam temeljno proverio nisam ni pomislio da kupim...

Tabi nesto i dalje nije JASNO ti ne zivis u nemackoj, takodje otkud znas da ti kljuci nisu davani DUPLO svima!
Ti po tom nemackom pravu imas pravo da sa jednog kompa na drugi nekako smuljas slic itd, ili pozivom microsftu da isti kljuc proradi, zanci da ga ne koristis na prvom racunaru vise vec samo na drugom!

Kad nesto kupis online kako ti znas da su oni tebi prodali kljuc koji se vise ne koristi!, zasto ovom kazem jer znam licno autrijanca koji je kupio kljuc za win8 na ebay-u koji nakon 2 godine vise ne radi! a isti on nikad ni nije koristio

Napominjem da svaka lopovska kompanija moze da se otvori za sicu u nemackoj, UK ma bilo gde i da stampa racune KAKVE pozelis samo plati!, dok ima ovaca za sisanje ovakvi ce da trljaju ruke!

Poslednja izmena:
Tabi nesto i dalje nije JASNO ti ne zivis u nemackoj, takodje otkud znas da ti kljuci nisu davani DUPLO svima!
Ti po tom nemackom pravu imas pravo da sa jednog kompa na drugi nekako smuljas slic itd, ili pozivom microsftu da isti kljuc proradi, zanci da ga ne koristis na prvom racunaru vise vec samo na drugom!

Kad nesto kupis online kako ti znas da su oni tebi prodali kljuc koji se vise ne koristi!, zasto ovom kazem jer znam licno autrijanca koji je kupio kljuc za win8 na ebay-u koji nakon 2 godine vise ne radi! a isti on nikad ni nije koristio

Napominjem da svaka lopovska kompanija moze da se otvori za sicu u nemackoj, UK ma bilo gde i da stampa racune KAKVE pozelis samo plati!, dok ima ovaca za sisanje ovakvi ce da trljaju ruke!

Ali Zeljko,ja zivim u Nemackoj...
Isto tako znam da mi eBay.de i PayPal garantuje da ja kao kupac necu biti ostecen...
Isto tako mi i MS telefosnki servis gde sam snimio razgovor takodje sudski garantuje da ce ta licenca dozivotno biti moja...

Jos jednom napominjem-telefonska aktivacija,ne online,ne retail bla bla...

Ali Zeljko,ja zivim u Nemackoj...
Isto tako znam da mi eBay.de i PayPal garantuje da ja kao kupac necu biti ostecen...
Isto tako mi i MS telefosnki servis gde sam snimio razgovor takodje sudski garantuje da ce ta licenca dozivotno biti moja...

Jos jednom napominjem-telefonska aktivacija,ne online,ne retail bla bla...

Pa sta onda pises na srpskom forumu, i dalje ponavljam nemacka ti isto dozvoljava i to legalno da odradis sam, ako ista komanija nesto mulja (to neznas), microsoft moze iste kljuceve blacklistovat a onda ti okrenes broj nemacke vlade pa se zalis Angeli pa da vidis kako ce ti pomoci :d

PS: da li mozda znas koliko ge XP studentcki oem kljuc bio u opticaju dok ga nisu blacklistovali, bese 2-3-4 godine, secanje me slabo sluzi :d
naravno SVI sto su ga koristili su tvrdili da su stdenti na doticnom univerzitetu, na sta imaju pravo :)

Htedoh da napišem nešto ali videh da je zeljko serviser I da nema poente...

Smorili ste - 20 strana o ključeva, a sve je jasno šta je oem / retail ;)

Ok,u pravu si za sve,izvinjavam se... osim zasto pisem na srpskom forumu,to zadrzi za sebe...

Ontopic: kada je izasla zadnja insajder verzija,mislim na datum,ako neko zna?

Offtopic: Krale,sta ti je to dujdan? :)

Poslednja izmena:
Gotovo je sa insider verzjama sve su pobrisane sa Microsoft sajta , skini Windows 10 10240 RTM PRO ISO!

Ok,u pravu si za sve,izvinjavam se... osim zasto pisem na srpskom forumu,to zadrzi za sebe...

Ontopic: kada je izasla zadnja insajder verzija,mislim na datum,ako neko zna?

Offtopic: Krale,sta ti je to dujdan? :)

Neradi se o tome sto ucestvujes na srpskom forumu, vec sto taj zakon sto citiras vazi samo u nemackoj, zato i nema smisla da nekom iz srbije predlazes da kupuju serijske brojeve na ebay.de

Inace nekima su vec insiderske updatova na OEM build blokirali raniju aktivaciju sa 10160 build-a sto znaci da je najbolje da radite upgrade sa Windows-a 7! (tu su u pitanju uglavnom OEM kljucevi koje valjda nece blacklistovat)

qGsUleh.jpg

Ma da, ja sam imao tu situaciju i samo sam ga aktivirao iz terminala. To je samo posledica iskljucenih servera za aktivaciju.

Ma da, ja sam imao tu situaciju i samo sam ga aktivirao iz terminala. To je samo posledica iskljucenih servera za aktivaciju.

Ovaj nije radio iz terminala barem tako tvrdi, vec je radio upgrade 10160 buil-a aktivnog sa OEM win10 koja je "procurela", generalno ako aktivacioni server Microsofta ne radi, ne bi smeo da dobija poruku da je kljuc blokiran, posto konatm da je u pitanju stariji kljuc koji se koristio za ranije buildove tehnikal preview-a

Inace izmedju OEM i 10240 sa tehnikal previ-eva ima samo jedna razlika u jednom kljucu u registry-ju... tako da microsoft mozda ipak zna koja je distribucija koriscena iako je sve ostalo identicno

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno