Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Nema veze ovo sto zejko zboruje, oem key nemoze se blokirati ako je legalan posto se vezuje uz mac adresu na majticoj i nije moguce da se aktivira na drugoj

Ne, istu gresku sam imao i uspesno je resio iz terminala. Jedina razlika izmedju njega i mene je ta da sam ja imao aktiviran 160 pa onda WINDOWS UPDATE na 240 i tako dobio tu gresku ...koju sam, opet kazem resio iz terminala. U objasnjenju greske stoji i to da mozes cekati te da ce se mozda sam aktivirati ali se meni nije cekalo.

Nema veze ovo sto zejko zboruje, oem key nemoze se blokirati ako je legalan posto se vezuje uz mac adresu na majticoj i nije moguce da se aktivira na drugoj

diskutujemo o sasvim razlicitim stvarima, ni ja nisam rekao da ce microsoft blokirat updatove preko Daz-a barem za sad nema nagovestaja i to nema veze sa mac adresama i plocama!

Ne, istu gresku sam imao i uspesno je resio iz terminala. Jedina razlika izmedju njega i mene je ta da sam ja imao aktiviran 160 pa onda WINDOWS UPDATE na 240 i tako dobio tu gresku ...koju sam, opet kazem resio iz terminala. U objasnjenju greske stoji i to da mozes cekati te da ce se mozda sam aktivirati ali se meni nije cekalo.

Da sve je moguce ipak microsoft jos testira sistem i sgurno nisu oberucke docekali i one sto danas upgraduju win7/8 sa buildom koji imamo (koji je RTM ili ce iz njega poteci RTM sa updatovima)

Poslednja izmena:
Dujdan=dućan ...u Makedoniji verovatno naziv za bilo koju vrstu prodavnice.

Sama maticna ima svoju mac adresi na svoju nema veze sa lan mac :)

mac adresa ploce, ne budi smesan... ako mislis HW ID sistema koju microsoft generise, njegovo dobijanje je vezano za mac lan-a i ko zna cega jos oko ploce jer se to javno ne iznosi po kom algoritmu radi, dok ga hackeri ne provale ako i to

Molim da mi neko ostavi link ka ISO 64 bit, nisam baš pratio najbolje i ne znam da se snađem koja je poslednja verzija

Microsoft deactivate pre-release license keys

http://www.windows10update.com/2015/07/microsoft-deactivate-pre-release-license-keys-duh/

We do not support clean installs of Windows 10240.

Zato i kazem najbolje za sad upgradovat sa 7-ce... microsoft prilikom upgrade-a belezi HWID masine/ploce, serisjki kljuc koji je u win7... itd, oni koji su upgradovali sa tehnikal preview-a pitanje je vremena samo kad ce ih iskljuciti
Sa piratcke windows 8-ce jedino mi se nesvodja jer ljudi koriste KMS kljuceve koji se koriste u firmama i ti isti kljucevi uopste nisu namenjeni za "home" korisnike, ali to ne znaci da ce ih Microsoft iskljuciti na win10

I dalje mi nije jasno kako će biti dat na kraju clean install.
Koji će mi definitivno trebati, jer upgrade nije prošao slavno.
A u pitanju je original, takođe ni vraćanje na 8.1 mi ne radi kako treba...
Što mislim da svakako nije dobar znak jer planiraju upgrade na velikoj skali. Očekivao sam da bude smooth...

Pa vec je receno ako odradis upgarde sa 7/8 nakon toga mozes na istoj masini raditi reinstal win10 do mile volje jer je tvoj HWID i serijski zabelezen na microsoft aktivacionom serveru tako da se win10 sama ativira posle

Pa bice ISO kao i za svaki win. Vec postoje USB stikovi sa win10 za nekih 200€ koji ce biti u prodaji poslije 29-og. Samo trenutno ne postoji ispravan nacin clean instalacije jer je namjenjen za testere koji su odradili upgrade. Ovo je i dalje beta i ako je ovaj zadnji build najblizi oficijalnom buildu. Zadnji build nije retail build ma koliko se šupljiralo po forumima kako je ovo finalni win10.

Promjene ce biti minimalne ako ne bude detektovan veliki propust ali ce nama bitne promjene ipak biti na dijelu licenciranjanja. Sto se postavlja pitanje koje svariti ne mogu.. zasto ljudi sedam dana prije izlaska pokusavaju instalirati win10 za koji nije podrzan zvanicni ISO od microsofta.

Hold the fuck down. Ne propustate nista bitno. Nema nikakve magije u odnos una win8.1. Ja bih ga i dalje koristio da dx12 nije ekskluziva za win10 jer znam da radi kao sat dok win10, who knows.

Poslednja izmena:
Neznam bas, procureo OEM koji je poslat proizvodjacima odgovara tehnikal p. 10240, izmenjen je jedino jedan kljuc u regsitriju, retail ce svakako biti baziran na 10240 moguce/verovatno jedino da ubace u isti updatove koje izbace do 29-tog jul-a, mada do sad to sa vista/7/8-com nisu radili (RTM OEM i retail su bili 100% identicni) ali sa win 10 su rekli da menjaju politiku

Verzija poslata proizvodjacima je bazirana na 10240 verziji koju koriste insideri ali nije nama dostupna u potpunosti. A te kobajagi procirjele, ruske, modifikovane verzije me ne interesuju. Sacekajte 29 for fuck's sake.

Verzija poslata proizvodjacima je bazirana na 10240 verziji koju koriste insideri ali nije nama dostupna u potpunosti. A te kobajagi procirjele, ruske, modifikovane verzije me ne interesuju. Sacekajte 29 for fuck's sake.

OEM verizja koja je procurila, nije modifikovana po svemu sudeci, radi se o img fajlu, sadzi i home i pro u sebi, sto tehnikal preview nije on je ili samo pro ili samo home... takodje jedina razlika je u tom jednom registry kljucu

Takodje zbog promene politike, moguce da vise ni ne postoji RTM kao do sad, ovu verziju su poslali sad, za mesec dana mozda posalju updatovanu OEM verziju dobavljacima, pitanje kako ce i retail da izgleda, mozda ce ga svakih par meseci updatovat.....
Kazem ovo je nova teritorija delovanja Microsoft-a zato nemozemo znati sta je sta

PS: ja cekam 29-ti ali vise zbog drivera

Poslednja izmena:
zasto ljudi sedam dana prije izlaska pokusavaju instalirati win10 za koji nije podrzan zvanicni ISO od microsofta

Čuo si za ESD?

2ir82gk.png

^Na toj temi vise spama nego ovdje. Samo skidajte i instalirajte.. nemoj slucajno da vam sta ne promakne nardnih dana.

Kao da vas neko puskom tjera.. lol.

Po cemu se razlikuje ta OEM od one konvertovane iz ESD u ISO? Meni deluje sve isto?

Razna su misljenja, evo npr mene je win 10 razbio...nba 2k15 mi laguje kao da imam pentium 3, dok je na max na 8.1 leteo!
Ja se samo nadam da je do drajvera...

Imam jedno bitno pitanje. Imam na laptopu legalan win8.1, prijavio sam se za nadogradnju na win 10. Sta se desava ukoliko prodam laptop, formatiram hard disk? Da li mogu da skinem iso kad se pojavi za full win i da dobijem aktiviran kad upisem hotmail koji sam prijavio za nadogradnju ili opet moram da radim win 8.1 pa onda update itd?

Samo jedno pitanje, kakv si to mail ostavljao kad si se prijavio za nadogradnju.
Pitam zato sto sam se ja sinoc prijavio za nadogradnju i nikakav mail mi nisu trazili, samo kaze to je to za sad i sacekajte, ali mail mi nikakav nisu trazili, mislim zasto bi, valjda ce mi doci neki update posle 29-og pa ce mi stici 10-ka, ili sam ja nesto pogresio?

Samo jedno pitanje, kakv si to mail ostavljao kad si se prijavio za nadogradnju.
Pitam zato sto sam se ja sinoc prijavio za nadogradnju i nikakav mail mi nisu trazili, samo kaze to je to za sad i sacekajte, ali mail mi nikakav nisu trazili, mislim zasto bi, valjda ce mi doci neki update posle 29-og pa ce mi stici 10-ka, ili sam ja nesto pogresio?
Mozda su to sad izmenili ili sam ja tad bio na lokal nalogu na laptopu, ne secam se...
Ali su trazili da potvrdim rezervaciju sa mail od naloga.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno