Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ma MS nije ih briga dali neko kod kuce ce koristiti windows sa aktivatora ili ce platiti licencu od 150-200 eura je nista za niv, nih samo iteresira da velike kompanije ne im koristi nivni windows sa aktivatorom zato i MS se ne zamara boli ih nih uvo dali mi cemo kod kuce da imamo orginalan ili ne bitno im je da sto vise uzmu korisnika sa windows,
Ako su vodili tu politiku na primer kao kasperski svaku nedelu da pustaju neki update da ode kluc u crnu listi sada niko ne bi koristio Windows a i sami hakeri bi se odrekle da rade aktivatore ako svaku nedelu ode windows u non genuine :)

Jedina prednost u odnosu na w10 je kod sedmice a to je u vezi WU, mozes da podesis kad hoces, dali hoces i lepo radi... Sve ostalo je na strani W10 ko hoce u nostalgiju neka ostane na w7.
Jedina prava prednost 10ke je DirectX 12 (kome treba). Ima jos par stvari (virtuelni desktop, unapredjen CMD i bolja podrska za vise monitora), sve ostalo je isto ili na strani 7ice i 8ice! Cak ni performanse http://www.pcworld.com/article/2949...nchmarks-show-a-close-battle-for-fastest.html ne obecavaju. Mozda to za par godina stvarno bude najbolji OS koji su napravili ali sad nije ni blizu!

Ja znam kad je ispao windows 7 tada su rekli da je windows 7 najdobri windows napraven ikad od microsoft sada pa za windows 10 pricaju isto daj neka se odluce :D
Ipak mislim da je windows Vista/7 najbolji ikada napravjeno od microsofta

Opet antena poredi zrele sisteme koji su hard core patchovani godinama sa preview w10 ... Toliko o tome... Ovaj rtm w10 i dalje boluje ali i obecava.

Nego jel moze neko da me uputi sa cime je najbolje da uradim system image backup , znaci hocu sve na particiji da bude kao iso i da ako me razocara w10 vratim svoju krekovanu 8.1 :D Znaci neki mini info kako da odradim backup i restore ako zatreba, za svaki slucaj naravno :) Hvala unapred

Poslednja izmena:
Ovo nije apoteka ni bolnica.

Zabranje je diskusija o pirateriji i nudjenje ist(pogotovu na pm).

Time sto napisete lek umesto crack , direkno vredjate moderatore jel pomenutim ispada da su moderaoti botovi, koji ako se napise lek, nece znati o cemu se prica.

Opet antena poredi zrele sisteme koji su hard core patchovani godinama sa preview w10 ... Toliko o tome... Ovaj rtm w10 i dalje boluje ali i obecava.

Nego jel moze neko da me uputi sa cime je najbolje da uradim system image backup , znaci hocu sve na particiji da bude kao iso i da ako me razocara w10 vratim svoju krekovanu 8.1 :D Znaci neki mini info kako da odradim backup i restore ako zatreba, za svaki slucaj naravno :) Hvala unapred
Trazi file history u CP pa onda dole levo imas system image backup. Evo i uputstvo https://www.youtube.com/watch?v=cO4uh0Uvkew

Poslednja izmena:
Jedina prava prednost 10ke je DirectX 12 (kome treba). Ima jos par stvari (virtuelni desktop, unapredjen CMD i bolja podrska za vise monitora), sve ostalo je isto ili na strani 7ice i 8ice! Cak ni performanse http://www.pcworld.com/article/2949...nchmarks-show-a-close-battle-for-fastest.html ne obecavaju. Mozda to za par godina stvarno bude najbolji OS koji su napravili ali sad nije ni blizu!

Možda različito doživljavamo frazu "ne obećavaju", ali kada se otvori link koji si postavio, vidi se da su rezultati na nivou 8.1, čak za (vrlo tananu) nijansu bolji.

Pa reklamirali su da su poboljsanja drasticna a ono negde sporije negde za nijasnu bolje.

Ako neko koristi NAS i Win10, u 10240 buildu je i dalje prisutan bug da se NAS diskonektuje nakon reboota ALI SAMO ako se koristi PIN login.

Koristite password login i sve je okej. Totalna glupost.

Imam jedno bitno pitanje. Imam na laptopu legalan win8.1, prijavio sam se za nadogradnju na win 10. Sta se desava ukoliko prodam laptop, formatiram hard disk? Da li mogu da skinem iso kad se pojavi za full win i da dobijem aktiviran kad upisem hotmail koji sam prijavio za nadogradnju ili opet moram da radim win 8.1 pa onda update itd?
Da probam jos jednom?!

Ako je retail 8ica onda moras prvo nju pa 10ku, ako je OEM a ti prodas onda mozes da se slikas.

Trazi file history u CP pa onda dole levo imas system image backup. Evo i uputstvo https://www.youtube.com/watch?v=cO4uh0Uvkew
Да ли је тачно да је downgrade онда доступан само следећих месец дана од дана апгрејда? И да ли је боље користити нативни backup & restore или рецимо Acronis, Symantec ghost, итд.?

Да ли је тачно да је downgrade онда доступан само следећих месец дана од дана апгрејда? И да ли је боље користити нативни backup & restore или рецимо Acronis, Symantec ghost, итд.?
Da ali samo zbog toga sto ce 10ka da ga (windows.old) obrise nakon mesec dana (neki cleanup ili maintenance), ne zbog nekog pravila. Meni je native isti kao i ti komercijalni, system image je system image ***, samo sto ljudi cesto i ne znaju da taj postoji.

Totalna glupost.

Osim frankenštajna od settings-a, isti radi tako super, da moram svaki put da uključujem "Input Indicator", kad restart-ujem ili ugasim mašinu.

Upravo sam osetio čari celog taskbar-a kad "ladi jaja", dok desni klik radi kako treba.
attachment.php

Хвала. Да ли има начина да се сачува windows.old фолдер? Рецимо ставим га на екстерни и кад ми затреба урадим downgrade?

Moguce da je fake ovo sto je enraged stavio za aktivaciju , treba da pise 2015 a ne 2014 na properies od this pc!

Daju legalan windows na tacni, ljudi opet krecu da traze neka resenja...

Ne pada mi napamet da instaliram aktivator koji menja godinu izdanja windows i brise ime windowsa u this pc propertis!

Jeste, ovo drugo zavisi od sadržaja ESD-a, a ne samog ESD-a. ESD je zapravo zamenio WIM format.
Ne shatam ovo esd je windows sa poslednim apdejtima na primer za ovaj mesec ? Ako je tako onda nema potreba da spustam dodatne apdejte i da ih integriram u samom windowsu pa da ga instaliram

Kada stize zakrpe ne idu u .esd , esd se ne menja od dana kada si azuirao novu verziju windowsa na windows update!

Stigla nova zakrpa na windows update koja updatu-je explorer.exe na 16393

33z2otx.png

Хвала. Да ли има начина да се сачува windows.old фолдер? Рецимо ставим га на екстерни и кад ми затреба урадим downgrade?
Ne znam stvarno, nemam iskustva sa updateovanjem windowsa, uvek sam radio backup pa clean install. Sigurno da ima nacina ili da se prekopira ili da se disableuje cleanup ili maintenance.

Jeste, ovo drugo zavisi od sadržaja ESD-a, a ne od samog ESD-a. ESD je zapravo zamenio WIM format.
Pa ne bas. ESD format je online install format i on je u upotrebi na OSX vec neko vreme i isto kao i tamo i windowsov u sebi sadrzava celu foldersku strukturu offline instalacionog medija, znaci sources folder i u njemu i boot.wim i install.wim...

Vrh Dno