Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Rock86,kako 180 dana ?

https://technet.microsoft.com/en-us/library/ff793434.aspx

KMS Activation Renewal

KMS activations are valid for 180 days—the activation validity interval. To remain activated, KMS client computers must renew their activation by connecting to the KMS host at least once every 180 days. By default, KMS client computers attempt to renew their activation every seven days. If KMS activation fails , the client will retry every two hours. After a client computer’s activation is renewed, the activation validity interval begins again.

Hvala na informaciji druže. :)

Izgleda da sam se ja nešto preračunao i nisam dovoljno pratio temu.

Možda si se i upiškio samo ne smeš da priznaš.

Ajde okreni antenu na drugu stranu i okani me se.
---------------------------------------------------------------------------

Rock86,kako da izvedem to sa trajnom aktivacijom ? :D

Poslednja izmena:
Windows 8.1 aktiviran preko KMS-a (dakle aktiviran samo, ne instalira se dodatak za KMS lekić što radi u pozadini, samo se aktivira) se upgrade-uje na 10ku, 10ka ostaje aktivirana, moguća je nakon toga i čista instalacija 10ke (ostaje aktivirana).

Ako imaš legalan Windows 7, 8, 8.1 samo odradiš upgrade i to je to.

Poslednja izmena:
*** овде људи милион пута написали како се добија активирани win, али нико не жели да чита.
Једина опција за валидну перманентну(за сада) активацију је upgrade са 7-це активиране DAZ loader или 8-це са KMS на 10240. После тога и само тада може да падне clean install која ће бити активирана такође перманентно(за сада), а како ће бити после 29-ог нико не зна. Немојте више компликовати и уносити пометњу.
Ја имам друго питање. На 7-ци која није апгрејдована на 10240 и иконица стоји доле get win10, да ли ће бити могуће 29-ог да се уради update и да активација остане? Вероватно одговор на ово могу бити само претпоставке. Питање да ли да се чека или не 29-ти.

Ne razumem sta se cimate sa tim loaderima,KMS i sl sr... kad na eBayu imate LEGALNE kljuceve za 5-10e... toliko se mozete isprsiti za silne godine piraterije... :)

Zeljko,jel si ikada pazario na eBay.de nesto?

Jesam, poenta je sto ti ne razumes poentu legalnosti uopste, jos manje razumes sistem aktivacije windows-a gde su razne zloupotrebe MSDN kljuceva moguce, ali kad tad oni prestaju da rade jer microsoft blokira msdn i retail kljuceve nakon izivljavanja veceg broja korisnika koji ih preprodaju

Poenta je da ti ne znas eBay.de pravila i nemacke zakone i teras tvrdoglavo svoje...

Ako je prodavac nemacka firma,ako ti nudi racun za kupljen proizvod i u opisu proizvoda je navedeno da je to OEM kljuc i da se aktivira samo telefonski (znaci MS ti direktno odobrava i aktivira Win) a nemci su jos 2000-te uveli zakon koji je zezno MS i kaze da je OEM isto kao i retail onda sta tu nije legalno?

Poenta je da ti ne znas eBay.de pravila i nemacke zakone i teras tvrdoglavo svoje...

Ako je prodavac nemacka firma,ako ti nudi racun za kupljen proizvod i u opisu proizvoda je navedeno da je to OEM kljuc i da se aktivira samo telefonski (znaci MS ti direktno odobrava i aktivira Win) a nemci su jos 2000-te uveli zakon koji je zezno MS i kaze da je OEM isto kao i retail onda sta tu nije legalno?

Nije legalno jer isti zakon VAZI samo za nemce jer kod njih ih stiti zakon da mogu da prenesu OEM kljuc SAMO u nemackoj! (legalno manje vise)

Micorosft to nije dopustio vec se nemci pozivaju na njihov drzavni zakon pa rade isto

Takav kljuc moze kupit samo ***** van nemacke jer je isto kao da iste kljuceve ubacis sam i skines sa net-a

Zvanicno samo microsoft partneri imaju pravo da prodaju windows po zvanicnim cenama koje su FIKSNE!, jedino firme mogu dobiti popust za kupovinu KMS kljuceva koji se prodaju na grupnu aktivaciju vecih sistema! i isti se aktiviraju preko zasebnog KMS legalnog servera i tu se dobija popsut ali to pojedinac nemoze kupiti ako nema firmu i ako nije partner microsofta jer bez istog nema popusta, ali to su popsuti u procentima a ne distribucije za 5-10e!

Poslednja izmena:
*** овде људи милион пута написали како се добија активирани win, али нико не жели да чита.
Једина опција за валидну перманентну(за сада) активацију је upgrade са 7-це активиране DAZ loader или 8-це са KMS на 10240. После тога и само тада може да падне clean install која ће бити активирана такође перманентно(за сада), а како ће бити после 29-ог нико не зна. Немојте више компликовати и уносити пометњу.
Ја имам друго питање. На 7-ци која није апгрејдована на 10240 и иконица стоји доле get win10, да ли ће бити могуће 29-ог да се уради update и да активација остане? Вероватно одговор на ово могу бити само претпоставке. Питање да ли да се чека или не 29-ти.

Ovo sam ja odradio u Vwvare i bio je aktiviran Windows 10 pro zauvek , permanent!

Nema sta MS da dopusta,zakon je zakon,ako se to MS-u ne svidja onda nece prodavati u datoj drzavi... ali poslovno trziste od 100 miliona ljudi se ne ispusta pa MS "jadan" cuti i trpi...
To je nadoknadio uvaljivanjem Win 7 i 8 sa laptopovima i poslovnim korisnicima... samo moja firma gde radim koliko puca godisnje na Win...

A kako ces kupiti i aktivirati Win uzet u Nemackoj... sunce mu pa valjda ste snalazljivi malo... i da,imaces onda legalan Win jer nikog posle ne zanima gde i sta koristis jer je to tvoje....

Poenta je da van nemacke nije legalno, po meni je ta kupovina kao da si isnatlirao DAZ ili kms aktivator ni manje ni vise... inspekcija da te u srbiju uvati sa tim kljucem, taj racun ne bi bio validan ni u kom slucaju, takodje microsoft je ne XP SP3 student key tako disablovao da se samo racunari sa kampusa americkog fakulteta mogu aktivirat, za sve druge je prijavljivao da je ilegalan, tako isto za ovo, moze ako pozele, mozda ne sutra ali za par meseci pa i godina!

Pazi,ja pricam o privatnom licu,inspekcija u tvom stanu znaci policija sa nalogom za pretres... :)

I da ti bane inspekcija (slucaj privatno lice) i pita te odakle ti kljuc,ti kazes dobio od prijatelja iz Nemacke.Oni provere poreklo,vide da je legalno kupljen i aktiviran i kraj price...

Isto tako je prijatelj ostavio laptop burazu u Srbiji,Win prso,reinstal i aktiviran iz Srbije....

Razumes poentu... razumem i ja tebe na sta ciljas,da ne bude zabune i to mozda i nije toliko sada interesantno u Srbiji zbog piratske nekontrole,ali cisto da se zna za u buduce kakvih opcija ima...

Pazi,ja pricam o privatnom licu,inspekcija u tvom stanu znaci policija sa nalogom za pretres... :)

I da ti bane inspekcija (slucaj privatno lice) i pita te odakle ti kljuc,ti kazes dobio od prijatelja iz Nemacke.Oni provere poreklo,vide da je legalno kupljen i aktiviran i kraj price...

Isto tako je prijatelj ostavio laptop burazu u Srbiji,Win prso,reinstal i aktiviran iz Srbije....

Razumes poentu... razumem i ja tebe na sta ciljas,da ne bude zabune i to mozda i nije toliko sada interesantno u Srbiji zbog piratske nekontrole,ali cisto da se zna za u buduce kakvih opcija ima...
Nema nikakvu poentu isto je i kod nas priznavaju samo Stiker plus faktura i fiskalni racun i onda ti priznaju da je orginalan ako kupis samo windows sa cd i stiker a ne dobijes faktura i fiskalni odma ti opale kaznu zborim za ove inspekcije

Nema nikakvu poentu isto je i kod nas priznavaju samo Stiker plus faktura i fiskalni racun i onda ti priznaju da je orginalan ako kupis samo windows sa cd i stiker a ne dobijes faktura i fiskalni odma ti opale kaznu zborim za ove inspekcije

Jel ima primer da je nekom privatnom licu inspekcija banula u stan,prekontrolisala komp i opalila kaznu bez prisustva milicije tj naloga za pretres?

Jel ima primer da je nekom privatnom licu inspekcija banula u stan,prekontrolisala komp i opalila kaznu bez prisustva milicije tj naloga za pretres?
Ne za po stanu ne prave probleme nesmes da ga koristis u dugjan ili u nekom privatnom biznisu a po kuci jos te ne diraju :D

Nije lopova imak je to genuine key a sad nasi inspektori sto prodaju muda to je drugo

znaci ja svoj "kljuc" mogu da preprodam 10 000 puta vazno je da je genuine i da radi danas!, smesno
da li prodavac istog kljuce moze garantovat da ce taj kljuc radit za godinu dana i kako?

Pa moze da se desi, primer...
Lice iz kriminalnog miljea bezi od organa nam reda i zakona.
Utrcava vam u kucu i nastavlja dalje prema prozoru, otvara ga iskace i nestaje iza coska.

Plave bluze posto su poteri za osumljicenim naravno bez naloga utrcavaju i oni.
E sad posto je vec u kuci nastala pometnja, ne zna se ko kuda trci...

Vlo lako moze doci do padanja jednog od sluzbenih lica direktno pored vaseg PC-a.
Dok on vec gundja i psuje pokusavajuci da se pridigne, pogled mu pada tamo gde bi trebalo
da stoji nalepnica sa hologramom...??? i cujes "gospodine imate pravo..." :d

Nazad
Vrh Dno