Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Hoce li win 10 imati novi logo ? Ovo jos nije finalna verzija

Probaću upgrade Windows 8.1 Pro (KMS) preko ISO fajla na RTM, zatim backup aktivacije preko MS Toolkit-a, zatim ćista instalacija desetke i restore aktivacije preko MS Toolkit-a (pod uslovom da aktivacija ne ostane na MS nalogu).

Poslednja izmena:
Znači ovako: Ko ima Windows 8.1 Pro aktiviran preko KMS-a, odradi upgrade preko ISO fajla i dobije aktiviran RTM? Aktivacija se vezuje za MS Account i prilikom sledeće čiste instalacije se automatski aktivira, bez unosa ključa?

Ja imam Win 8.1 Enterprise i prilikom instalacije mi ne dozvoljava samo upgrade. Da li mi treba Win10 enterprise? Koliko vidim to jos uvek nije u RTM.

jel moze sa enterprise na pro da se spusti, probao sam menjanjem kljuca ali ne moze tako, postoji li neki nacin, inace sa 176 na 240, sam upgrade i aktiviran win...

U skladu sa zvaničnim predstavljanjem novog operativnog sistema širom sveta, Microsoft kancelarija u Srbiji organizovaće 29. jula u saradnji sa Ušće Shopping centrom aktivaciju kojom će biti obeleženo lansiranje Windows 10. Na dan zvaničnog predstavljanja, posetioci i svi zainteresovani korisnici biće u prilici da na pultu Microsoft Srbija u Ušće Shopping centru besplatno nadograde svoj operativni sistem i postanu korisnici Windows 10.

Akcija besplatnog upgrade-a u Ušće Shopping Centru trajaće od 29. jula do 23. avgusta. Očekujemo da će akcija izazvati značajno interesovanje javnosti, imajući u vidu važnost dugoočekivanog lansiranja Windows 10 operativnog sistema, kao i partnersku organizaciju sa Ušće shopping centrom koji će pružiti svu neophodnu podršku.

Izvor: Microsoft

U skladu sa zvaničnim predstavljanjem novog operativnog sistema širom sveta, Microsoft kancelarija u Srbiji organizovaće 29. jula u saradnji sa Ušće Shopping centrom aktivaciju kojom će biti obeleženo lansiranje Windows 10. Na dan zvaničnog predstavljanja, posetioci i svi zainteresovani korisnici biće u prilici da na pultu Microsoft Srbija u Ušće Shopping centru besplatno nadograde svoj operativni sistem i postanu korisnici Windows 10.

Akcija besplatnog upgrade-a u Ušće Shopping Centru trajaće od 29. jula do 23. avgusta. Očekujemo da će akcija izazvati značajno interesovanje javnosti, imajući u vidu važnost dugoočekivanog lansiranja Windows 10 operativnog sistema, kao i partnersku organizaciju sa Ušće shopping centrom koji će pružiti svu neophodnu podršku.

Izvor: Microsoft
Neka ideja kako će to da urade, daju ključeve/DVD/USB ? Da ponesem moj komp od 30 kila sa sobom ?

Poslednja izmena od urednika:
A hoce li moci neki stariji build Enterprise da se upgrade-uje na finalnu verziju?

I jesu se Rusi, Kinezi i Amerikanci dogovorili jel ovo RTM ili nije? Jel u Pro verziji mogu da se biraju updateovi ili su obavezni kao u Home? Za ESD jos i postoji sha1 checksum ali za ISO ili nema ili se razlikuju, kako to?

Instalirao ove zadnje 15.7 drivere,medjutim edge se i dalje isto ponasa na lap-topu,samo se pojavi na dve sekunde i nestane.Sklonio sam ikonicu od edge-a iz task bara,kod mene na kompu se to vise nece pokretati!:dZiveo chrome!

I sad ima problema? izgleda da ce se obistiniti ono sto sam rekao...
"Ni RTM vam nece pomoci":d

Instalirao ove zadnje 15.7 drivere,medjutim edge se i dalje isto ponasa na lap-topu,samo se pojavi na dve sekunde i nestane.Sklonio sam ikonicu od edge-a iz task bara,kod mene na kompu se to vise nece pokretati!:dZiveo chrome!

Isti problem sam imao, ako te ne mrzi odradi clean instal ili sačekaj 29 pa lepo tada ''pregazi'' ovu verziju, meni je pomoglo.

I sad ima problema? izgleda da ce se obistiniti ono sto sam rekao...
"Ni RTM vam nece pomoci":d
Kazem,srecom da je to nebitan program,koji I te kako ima zamenu.Na desktop radi,ali zezaju bukmarksi.A na lap-u nece ni da mrdne.A i IE je jos uvek tu,ako zatreba!

@Bivis

Pa da,nije ni ovo resenje,stalno krpiti jedan na drugi build,treba jednom uraditi i clean install,verovatno cu ga odraditi posle 29-og.

Poslednja izmena:
Znaci nece biti drigi brojeva ovaj veceras da instaliram

Znaci nece biti drigi brojeva ovaj veceras da instaliram
Pa to se ne zna, vidis da @gorgiliju ne radi sve, ako se zali morace da prave 241...
Onda drugima ne radi nesto drugo pa ce opet novi Build...:d
Mislim da ce sve zakrpe i ispraveke ici od sad preko WU, tako da se moze reci da je ovo RTM.

Ovo je namerno pusteno insiderima da se vidi da li moze da prodje kao RTM.
Ako ne bude mnogo problema onda je to to, manje ispravke mogu prekoWU.

Poslednja izmena:
Meni je poceo da skida build 10240, ali nece da mrdne sa 0% u WU, jel do njihovih servera ili...?? Net radi odlicno, tako da sumnjam da je do toga, ali ako neko ima resenja neka mi kaze :)

Какве проблеме са графичким имате? Брљају у неком посебном програму/игрици или брљају тек онако, у нормалном раду? Инсталирао сам скоро све верзије на комп и два лаптопа, мислим да један комп има неку Ati интегрушу док остали имају Интела и никад ниједан проблем са графиком.

Иначе сам јутрос апгрејдовао и главни комп и све је прошло нормално, оба су инсајдерски "легална" и неограничена и не буни се што је коришћен исти налог за све. Да ли то значи да сутра могу да инсталирам још на неки комп и то ће да ради? Или ће 29. да кажу ... доста бре, бирај један, остале бриши?

Ako izleze drugi broj onda ovo nije RTM :) meni treba RTM necu da se smaram vise sa beta verzijama proko glave mi je

pa oni su rekli da je RTM. Takav kakav je su podelili proizvođačim računara tako kako je njima tako i nama tj. onima koji ga stave sad. Ja ću ipak sačekati 29-ti.

Meni javlja neki konflikt via hd audio,ali zvuk koliko vidim radi.

Meni je poceo da skida build 10240, ali nece da mrdne sa 0% u WU, jel do njihovih servera ili...?? Net radi odlicno, tako da sumnjam da je do toga, ali ako neko ima resenja neka mi kaze :)
Ne uzbudjuj se sledeci put kada pogledas bice vise od 0%.
Pogledaj u task manageru protok neta.

Poslednja izmena:
sta god da ukucam da aktiviram, on me odbija....
koji je key za pro ?
W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX

Vrh Dno