Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

E ne vezuje se! Instalirajte 7icu ili 8icu sa lokalnim accountom i uradite upgrade na 10240 sa lokalnim accountom i bice aktiviran!
Hoce dok prvi put ne budes hteo da koristis nesto od aplikacija...
A onda...Rambo Amadeus!

Hoce dok prvi put ne budes hteo da koristis nesto od aplikacija...
A onda...Rambo Amadeus!
Ako je sistem sa kog si radio upgrade legalan (ili nemoguc za razlikovanje od legalnog kao npr. DAZ 7ice) onda nema razloga da se deaktivira! Sta mislite kako ce se aktivirati oni racunari koji nemaju ni internet a ne M$ account?

Ako je sistem sa kog si radio upgrade legalan (ili nemoguc za razlikovanje od legalnog kao npr. DAZ 7ice) onda nema razloga da se deaktivira! Sta mislite kako ce se aktivirati oni racunari koji nemaju ni internet a ne M$ account?
Dragi covece onaj ko nema internet, ne terba mu ni windows 10.
Ovaj windows je mrtav bez interneta, gomila nula i praznih mesta.

Ajde nemoj se blamirati, znas koliko racunara namenski radi bez pristupa internetu? E dok god ima takvih, svaki OS mora imati mogucnost offline aktivacije! Tako ima i 10ka, kao i svaki win do sada. A M$ account je tek novotarija za malobrojne kojima trebaju Store aplikacije.

Poslednja izmena:
Mislim da nalog treba za upgrade od legalne kopije 7 i 8.1 i tako da ze zacuva key za pokasno da moze da se aktivira sa clean install

Ne treba! Izgleda da uporedjuju podatke koje imaju od 7ice i 8ice sa 10kom i ako je HW ID isti onda ste posle upgradea aktivirani.

Poslednja izmena:
Prebacio sam iz local account u Microsoft account I sve sljaka osim phone companion. Krene da ga ucitava i izbaci, jel radi nekome ovo? I druga stvar, kako nabaciti neki adblocker u Edge?

Ajde nemoj se blamirati, znas koliko racunara namenski radi bez pristupa internetu? E dok god ima takvih, svaki OS mora imati mogucnost offline aktivacije! Tako ima i 10ka, kao i svaki win do sada. A M$ account je tek novotarija za malobrojne kojima trebaju Store aplikacije.
Naravno da ima kupis i dobijes kljuc.
Ko bi kupovao windows 10 za offline?
Maltene sve aplikacije su pokretaci necega sa neta.
Mozes i ti da kupis nov auto pa da ga drzis pod sljivom.

Imam ozbiljan problem, pregazio sam 8.1 i sve radi ali login screen nakon ulaska moram da cekam 2 min da mi se pojavi desktop, jel ima resenja ?

Restartuj par puta, koci i zabada dok ne indexira sve, mnogo je spor odmah nakon instalacije.
Naravno da ima kupis i dobijes kljuc.
Ko bi kupovao windows 10 za offline?
Maltene sve aplikacije su pokretaci necega sa neta.
Mozes i ti da kupis nov auto pa da ga drzis pod sljivom.
Pa i kupio si (7icu ili 8icu) i dobio kljuc i sad imas free upgrade!
I bolje kupiti 10ku za offline koji donosi pare nego kupiti za online facebook i igrice! I korisniku i M$u, od ovih drugih nema leba.
A kad napravi upgrade od legalne 7 i 8.1 i posle uradi clean install kako ce se aktivirati windows 10 ? Kad ne dobijas kluc
Pa izgleda da je tvoj deo kljuca HW ID i stari kljuc od 7ice tj. 8ice.

Poslednja izmena:
Ja imam jos gori problem pri instalaciji w10 u :CP putem diskparta formatirao sam usb flash :D koji sam dumbass mesto hdd-a ja izaberem flash i on ga ocistio i sada je raw -_- sreca znam sta da radim,jednom mi se desilo vec :D

Restartuj par puta, koci i zabada dok ne indexira sve, mnogo je spor odmah nakon instalacije.

Pa i kupio si (7icu ili 8icu) i dobio kljuc i sad imas free upgrade!
I bolje kupiti 10ku za offline koji donosi pare nego kupiti za online facebook i igrice! I korisniku i M$u, od ovih drugih nema leba.

Pa izgleda da je tvoj deo kljuca HW ID i stari kljuc od 7ice tj. 8ice.
Nisi odgovorio kako da aktiviraju one koji su napravili upgrad od legalne kopije ako ne treba ms akaunt posle clean install ?

SAM SE AKTIVIRA! Ako ne verujes probaj pa se uveri, eno hiljadu ljudi napisalo da se sam aktivira!

Za divno čudo radi WiFi, a i nema onih lažnih obaveštenja :)

Sam sistem je nekako brži i bolje radi na TH1 u odnosu na prethodnu verziju.

Ajde idi probaj pa nam javi kad se zavrsi upgrade jel aktiviran ili nije.

SAM SE AKTIVIRA! Ako ne verujes probaj pa se uveri, eno hiljadu ljudi napisalo da se sam aktivira!
Hoce, hoce ima da te smara i izbacuje da treba da verifikujes do sudnjeg dana.
Aktiviran je u slucaju da ti je i predhodni OS aktiviran, ali ce traziti da se verifikujes.
Dobijas kod na mail ili telefon u vidu 4 cifre da bi se verifikovao.

Pa ti onda odradi prvo upgrade pa onda clean install pa vidi. Mozes da izgubis samo malo vremena ali i da razotkrijes veliku misteriiju ili zaveru!

Na 100 strana ljudi pisu da su uradili upgrade sa 7ice i 8ice, i legalnih i DAZ i ko zna kojih i da nista nisu radili ni ubacivali a da im je 10ka aktivirana. I sad se vi tu nasli pametni da treba nalog i sta ja znam sta jos! A nije tacno ni da ne proveravaju nista jer ako uradis clean install (bez upgradea) onda nije aktiviran (ja sam tako uradio i nije aktiviran), znaci da verovatno gledaju ako je 7ica i 8ica bila aktivirana onda pamte taj HW ID i vezuju ga za neki drugi key, stari, novi, genericki, ne znam i ne zanima me!
Hoce, hoce ima da te smara i izbacuje da treba da verifikujes do sudnjeg dana.
Aktiviran je u slucaju da ti je i predhodni OS aktiviran, ali ce traziti da se verifikujes.
Dobijas kod na mail ili telefon u vidu 4 cifre da bi se verifikovao.
To onda vazi za vas insidere, obicni korisnici se nikad nisu verifikovali pa nece ni sad.

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi kaze zashto nakon logina do desktopa traje 2min ?
:S

Pa ti onda odradi prvo upgrade pa onda clean install pa vidi.

Na 100 strana ljudi pisu da su uradili upgrade sa 7ice i 8ice, i legalnih i DAZ i ko zna kojih i da nista nisu radili ni ubacivali a da im je 10ka aktivirana. I sad se vi tu nasli pametni da treba nalog i sta ja znam sta jos! A nije tacno ni da ne proveravaju nista jer ako uradis clean install onda nije aktiviran (ja sam tako uradio i nije aktiviran), znaci da verovatno gledaju ako je 7ica i 8ica bila aktivirana onda pamte taj HW ID i vezuju ga za neki drugi key, stari, novi, genericki, ne znam i ne zanima me!
Mora da se ima nalog za legalne kopije koji su uradili upgrade, gde ce nam biti kraj da svaki put kad treba da formatiramo Windows 8.1 pa posle to da peavimo upgrade na windows 10 za da bi dobili Aktiviran windows 10 :D

Imam microstuttering u project cars koji nisam imao sa 8.1 :(

Dizem ruke, vi ste opsednuti M$ accountom koji ne sluzi nicemu osim za Store i mozda sinhronizaciju.

Koliko sam ja razumeo jos uvek ne postoji zvanicna potvrda da je ovaj build RTM?

Dizem ruke, vi ste opsednuti M$ accountom koji ne sluzi nicemu osim za Store i mozda sinhronizaciju.
Slazem se MS sluzi samo za store i nista drugo ali mislim da ce da mora da se logujes da ga aktiviras pa posle se odlogujes i ja ne koristim ms nalog samo lokalen

Vrh Dno