Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ajd odradi pa javi da vidim dal i ja da ga druknem danas/veceras kad budem imao vremena, imam legalni win7 pa taman da vidimo sta i kako.

Na linku okacili i torrent-e za x86 i x64:
Kod:
http://microsoft-news.com/download-windows-10-rtm-build-10240-iso/

Kojom komandom na Win10 posle mogu da vidim da li je isti serijski broj kao na Win7 sada?

Hahahahaaha Zar je MS toliko zavoleo torrente :)

Kakav je EDGE, kakav je score u html5 testu? bas bzv sto nisu sredili bookmark manager...

Jos uvek u "edzu" ne mogu da podesim bukmarke u "bar-u" kako ja hocu.Pa bar je to osnovno...
Hajde da ti pomognemo...;)
Prvo proveri u settings da li ti je ukljucena Favorites Bar na on.
Ako jeste verovatno ti nije, pa onda idi u regedit i ulljuci rucno.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppContainer\Storage\microsoftedge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge\LinksBar

Enabled DWORD stavi na 1 ako je 0.

Restartuj komp.

Mislim da je mislio na drag and Drop bookmarks-a, tj rearrange :)
Nisam siguran sto im je trebalo toliko da odugovlace, kapiram da je Core bitan ali ljudi se loze na extenzije a adblock bi tako dobro legao na Edge. Svakako ja cu bataliti Chrome koji vec mesecima nisam aktivno koristio kao pre, Operu drzim samo zato sto postoji extenzija na YT putem koje skidam video klipove i dokumentarce. Carevi su ako prebace vecinu dobrih extenzija na Edge, definitivno onda brisem chrome i operu.

Jedno bonus pitanje. Ja sam insider od oktobra, ja sad hocu clean install ovog poslednjeg builda, sta je sa aktivaciom ...moram da pisem kod ili ce automatski preko naloga aktivirati tu verziju? U pitanju je ovaj ISO sa torrenta.

Poslednja izmena:
Koliko sam shvatio...Imam win7 ultimate,daz aktivacija...
Skinem 10240 iso,butujem normalno,i onda izaberem upgrade u instalaciji,zar ne ?
I onda on samo predje preko vec postojeceg win7 ?

Koliko sam shvatio...Imam win7 ultimate,daz aktivacija...
Skinem 10240 iso,butujem normalno,i onda izaberem upgrade u instalaciji,zar ne ?
I onda on samo predje preko vec postojeceg win7 ?
Nista ne butujes, mount iso sa power iso ili Daemon Tools i upgradujes iz windowsa.

Hajde da ti pomognemo...;)
Prvo proveri u settings da li ti je ukljucena Favorites Bar na on.
Ako jeste verovatno ti nije, pa onda idi u regedit i ulljuci rucno.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppContainer\Storage\microsoftedge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge\LinksBar

Enabled DWORD stavi na 1 ako je 0.

Restartuj komp.

Vec je sve tako kao sto si i rekao,ali on i dalje ne zeli da sacuva raspored bukmarksa kako sam ja namestio_Oni stoje kako treba dok sam u edge-u,ali cim ga ugasim,pa ponovo upalim-sve je razbucano!

Nista ne butujes, mount iso sa power iso ili Daemon Tools i upgradujes iz windowsa.
Probacu veceras,samo opalim setup i to je to ?
Pretpostavljam da treba da extractujem ceo iso ?

Jedno bonus pitanje. Ja sam insider od oktobra, ja sad hocu clean install ovog poslednjeg builda, sta je sa aktivaciom ...moram da pisem kod ili ce automatski preko naloga aktivirati tu verziju? U pitanju je ovaj ISO sa torrenta.
Sigurnije da napravis iso fajl od postojece instalacije, imas na predhodnim stranama tutorijal.
Pa sa njim da ides cistu instalaciju.

Probacu veceras,samo opalim setup i to je to ?
Pretpostavljam da treba da extractujem ceo iso ?
Ne, samo mount ides tamo gde su fajlovi kao kod dvd uredjaja i pokrenes setup exe
kao kad instaliras igru.
Ostatak posla ide sam...

@OZZY83 ima, restartujes komp i pokrenes ponovo update nastavice...

Poslednja izmena:
skidam preko torenta ovaj poslednji "rtm" cime savetujete kad instaliram da ga registrujem ?

upgradeovao sam sa 176 na 240, nego sad me zanima jel mogu nekako da iscupam esd fajl da ne skidam opet da bi imao iso?

Poslednja izmena:
ja sam upravo na 8.1, account imam ali nzm kako mi je 8.1 aktiviran, zaboravio sam :)
Ma ovako cu, lakse je i brze, samo cime kad ga sad skinem da ga aktiviram (rtm)

ja sam upravo na 8.1, account imam ali nzm kako mi je 8.1 aktiviran, zaboravio sam :)
Ma ovako cu, lakse je i brze, samo cime kad ga sad skinem da ga aktiviram (rtm)
Nista ja tebe ne razumem? ako imas aktiviran win8 bice ti i windows 10 posle upgrade.
Sta ti je lakse?
Ako bas hoces tako, citaj neku starnicu unazad @Darkodar je kacio dosada bar 5 puta.

Poslednja izmena:
Ajde jedno pitanje, da ne citam celu temu.

Trenutno sam na Win 8.1. Kada izadje Win 10, da li cu moci da odradim samo update i da mi ostane sve instalirano ili cu morati clean install?

Mozda sam nejasno ispisao...
Imam win 8.1 trenutno (divljaka) a insider sam "valjda" na dualbootu na onoj predhodnoj kinesko/ruskom win 10, kada preko njega ocu da pokrenem update, on mi ne izbacuje 240 mkao opciju.
Zato sam se odlucio da skinem 240 pro sa torenta pa sam mislio da formatiram postojecu particiju de je kineski win 10 i ovu 240 stavim.
Pa me zanima cime da je aktiviram?

Znači ovako: Ko ima Windows 8.1 Pro aktiviran preko KMS-a, odradi upgrade preko ISO fajla i dobije aktiviran RTM? Aktivacija se vezuje za MS Account i prilikom sledeće čiste instalacije se automatski aktivira, bez unosa ključa?

Ajde jedno pitanje, da ne citam celu temu.

Trenutno sam na Win 8.1. Kada izadje Win 10, da li cu moci da odradim samo update i da mi ostane sve instalirano ili cu morati clean install?
Ostaje ti sve, upgradujes iz windowsa, mount iso i sve ce ostati, ne treba cista instalacija.

@Rock86 imas par postova gore, napravis iso od postojece instalacije.
To za svaki slucaj, nisam do sada isao cistu instalaciju.

Poslednja izmena:
A na lap-topu mi edge uopste nece da se upali!!!Pojavi se na dve sekunde i samo se ugasi!!!Ala su ga opravili,svaka im cast!Ma,i tako nisam mislio da menjam chrome,pa i nije bitna stvar.

Jel neko apdejtovao legalni windows?Ja imam legalni win7 na net-buku,i imam ono "get windows 10",ali se jos nista ne desava,to jest ne nudi mi download,verovatno ce to tamo pred 29-i jul.

Proveri gpu drajvere... Ddu pa reinstall.. Znas tu pricu.

A na lap-topu mi edge uopste nece da se upali!!!Pojavi se na dve sekunde i samo se ugasi!!!Ala su ga opravili,svaka im cast!Ma,i tako nisam mislio da menjam chrome,pa i nije bitna stvar.

Jel neko apdejtovao legalni windows?Ja imam legalni win7 na net-buku,i imam ono "get windows 10",ali se jos nista ne desava,to jest ne nudi mi download,verovatno ce to tamo pred 29-i jul.
Mozes da napravis image od windows 8.1 pa apdejtuj sa iso posle 29 vrati taj image i updejtuj preko Windows update

Nema sta drugo da kresuje sem toga... Posle svakog upgradea pozeljno je reinstall drajvera za gpu.

Poslednja izmena:
Ostaje ti sve, upgradujes iz windowsa, mount iso i sve ce ostati, ne treba cista instalacija.

@Rock86 imas par postova gore, napravis iso od postojece instalacije.
To za svaki slucaj, nisam do sada isao cistu instalaciju.

Meni nece da odradi ovako, neki error izbaci i nece da instalira. Koji je drugi nacin?

Tako je, za windows 10 glavna alatka je DDU, gotovo svi problemi krecu od drajvera.
Narocito kresovanje aplikacija.

Vrh Dno