Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ima li neko uopšte negde link za download verzije windows 10 build 10114?????????

Ima li neko uopšte negde link za download verzije windows 10 build 10114?????????
Ja sam upravo instalirao 10056 i radi mi update 10074, da li si siguran da to postoji?
Imam dva problema prvo ne da mi da instaliram Avast i drugo nikako da odradim update-e jer mi stalno svremena na vreme iskljucuje wifi konekciju, zasto mi se ovo desava?

Ja sam upravo instalirao 10056 i radi mi update 10074, da li si siguran da to postoji?
Imam dva problema prvo ne da mi da instaliram Avast i drugo nikako da odradim update-e jer mi stalno svremena na vreme iskljucuje wifi konekciju, zasto mi se ovo desava?
Prvo ti nije problem vec srecom rekao bih, ne treba ti nista defender je odlican.
I verovatno on sprecava instalaciju, ako ti avast toliko znaci ugasi real-time protection.
Drugi problem probaj skini LAN drajvere ako vec nisi, http://www.asus.com/Motherboards/M4A78LTM/HelpDesk_Download/

sto se tice wifi izgleda da mi je bio ukljucen wifi hotspot i sad sam ga ugasio mozda je do njega, pa ko je drivere koristis za win 8 ili vec sta?

sto se tice wifi izgleda da mi je bio ukljucen wifi hotspot i sad sam ga ugasio mozda je do njega, pa ko je drivere koristis za win 8 ili vec sta?
Pa meni je sve radilo i na win8 pre upgrade na win10.
Ne trebaju ti ako sve radi kako treba, instalirao sam drugim ljudima
nekada sam koristio za win8 ili win7 sta ima podrzano, prihvata sve.

Ja ga nisam instalirao kao upgrade win 8.1 vec cistu instalaciju, nakon svih update-ova i upgrade-a sa 10056 na 10074 (prilicno traje neide kao update vec kao da instalira drugi windows) i meni sada sve radi kako treba. Neznam da li postoji mogucnost da se ova Search traka iz task bara iskljuci/ukloni?

Koliko znam, ne. Ideja je da zameni search box koji je nekad postojao u Start meniju, između ostalog.

Poslednja izmena:
Citam da je windows 10 poslednji windows koji ce biti inoviran na svake 3 godine.
Ubuduce ce raditi samo big update-ove na odredjeni vremenski period.

I koja je sada razlika za insider-e,a koja za ostale koji čekaju pojavljivanje 10 da bi prešli sa 8.1.Kada se dobija i ovako besplatno

Neznam da li postoji mogucnost da se ova Search traka iz task bara iskljuci/ukloni?
Па ваљда може да се уклони, десноклик на таск бар и ту је негде. Ја иначе одмах убацим quick launch, навика одавно па би ми тек сметала та нова трака.

Hhaha ja sam to ostavio ali kao ikonicu, posto manje prostora zauzima , ali nikad nebih gasio taj search, posto je konacno dobio pravu formu.

Koja je zadnja verzija koja moze da se instalira, da li je to ova Untitled.png ili je jos nesto izaslo posle ove verzije i jos jedno pitanje ako pogledate na slici u taskbaru datum i vreme, da li moze da se dan pomeri u koloni gore tj. da stoji ispred sata, mozda je pitanje de***no ali ***?

Looool mozda ti da dao iso kako bi odradio sistem opet od nule zbog sata i datuma :D
Salim se :)

Idi u CP i nadji format vremena i datuma i vidi sta ti odgovara na ekranu...

podesavanja za sat ces naci u additional date,time & regional settings - region - change date,time or number formats.kao uostalom i u ranijim windows-ima.

U cemu je razlika izmedju ove dve verzije
10056.0.150405-1348.FBL_IMPRESSIVE_CLIENTENTERPRISE_VOL_X64FRE_EN-US.iso
10056.0.150405-1348.FBL_IMPRESSIVE_CLIENTPRO-CORE_OEMRET_X64FRE_EN-US.iso
sad ovu sto skidam, da li je to ta verzija
10074.0.150424-1350.FBL_IMPRESSIVE_CLIENTENTERPRISE_VOL_X64FRE_EN-US.ISO

Poslednja izmena:
To je zadnja koju nudi Microsoft .Sve ostalo je sumnjivo.

Poslenji build koji MS nudi je 10074. Moze ISO da se skine sa njihovog sajta.

Cek cek, kad se instalira ovaj win 10 MORA da stoji onaj beli tekst dole desno "evaluation copy itd" ?

Interesantno opet sinoć nije otišao u sleep , inače sam sve podesio. Evo sada sam došao kući i normalno je bio u sleep-u . Kao da ga nešto poremeti tokom noći. Obično pustim neki film preko vlc plejera(namesteno mi je da se gasi kad završi lista) da se uspavam i trebao bi posle pola sata da ode u sleep. Ali se iz nekog čudnog razloga to ne desi. Ima neko neki savet za to. Jedino onaj Automatic Maintenance , mada mi je to podešeno da radi preko dana , isto i da ne budi pc...

Takođe mi u action centru izlazi ono restaruj pc radi instaliranja apdejta u 22h uveče. Gde se to šteluje da namestim drugo vreme ? Kao da mi budi comp da instalira apdejt tokom noći i povremeno neće da instalira i on zabaguje i ne ode u sleep. Jutros vidim pc nije otišao u sleep a apdejt nije hteo da se instalira.

Još ono choose how to install updates mi je namešteno na automatic .

Poslednja izmena:
Jer sa ovim zadnjim Buildom moze primetiti boljitak u odnosu na 8.1 pro.

Boljitak se primeti samo u nekim igrama, ostale izmene su kozmeticko-fenserske!

Ljudi stvarno, ima li ko link za download za neku noviju verziju windows 10, posle build 10102? Recimo Build 10114 ili...

Znam da je stariji od 10074, zato i tražim neki koji je posle 10074 i 10102, recimo ovaj sad što ga spominju 10114, ali ne mogu nigde da nađem link za download pa da ga istestiram!!!.

10114 i 10120 imaju samo zaposleni u Microsoftu , za sada niko nije leakovao niti igde ima da se skine...

Vrh Dno