Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

i ne ocekujte da ce moci taj skok sa TP i beta na full verziju neko duze vreme,kapiram ta ponuda bice aktuelna fazon mesec dva po izlasku full verzije i ko je presao,presao je.

Hm..dobra fora za gain , ajmo svi sto pre dok je besplatno ;)

Mene ne moraju da ubedjuju i mame, ostala mi samo win7 na lapu
i to zato sto me mrzi da mu prilazim.

Pregazih juče Windows 8.1 na SSD-u sa Windows 10 Pro Build 10074 i moram reći da sam prezadovoljan za sad, ponovo instalirao sve programe koje sam imao i sve radi ko bombona. Mislim da se neću vraćati na 8.1, već ću biti na ovim Technical Preview verzijama do zvaničnog izlaska. Cortana me je prijatno iznenadila kako radi, lepo prepoznaje komande i glas je baš prirodan. Juče nije htela da radi Hey Cortana komanda, iako sam je uključio tamo u Settings, danas magično radi, ne znam šta je tu bio problem, ali ok.

gizmo:

sto si reinstalirao programe?meni samo ponekad nece da prenese drajvere za grafiku,ostali aplikativni softver je radio kako treba cak i kod burazera kod koga smo radili apgrejd sa sedmice.

Nikad ne instaliram Windows na taj način, uvek formatiram i krećem od potpuno čiste particije, pa posle vraćam natenane šta mi je potrebno.

Ja sam pregazio sa svim programima jedno 10 puta.
Sem drajvera graficke nista nisam dirao, radi sve bez problema.

Ima li neko link za download za windows 10 build 10114, pa da vidimo kakve su korekcije to izvršene?!!.

ja vucem ovaj program files i user ko zna otkad,bacao sam par puca cisto,ali uvek nekako vracem i zavrsim sa ovom varijantom. :) jako prijatno me iznenadilo sto je kod burazera prosao apgrejd sa ko zna koje verzije sedmice koja je bila u katastrofalnom stanju,ocistili i sad radi kao sat.

Baš sam hteo da pitam da li je neko radio upgrade sa W7 i kako je prošlo.

bukvalno sam ocekivao da implodira ili da mi sam komp kaze - preterao si,malo je sve duze trajalo ali radi kao sat.samo osiguraj da imas prostora i sve ce bude okej.

Hvala, jeste poželjna fresh instalacija, ali ću verovatno prvo probati upgrade, pa ako sve prođe kako treba (a izgleda da se M$ potrudio da to bude tako) onda super, u suprotnom zna se.

Kako instalirate windows 10? Bootabilan fles?

Ukratko, bice besplatan za sve, samo to nece javno da kazu da se ne ljute ovi sto su do sad kupovali licence ;)

Ma samo napravite dobar backup svih potrebnih particija pa gazite sve bez problema. Ako se sačuva sve kada se pregazi stari system, može čak i da se vrati nazad relativno lako. To je već predviđeno.
10112 je bio dostupan ali mi nije uspelo da ga skinem, stalno prekidao, sledeći bi trebalo da bude 10118 uskoro. Mož biti' i posle utorka za brzu prugu. Trebalo bi izbegavati "Unofficial updates". nema garancija de će oficijelni moći preko njih, već sam se opekao jednom.
Cortana mi je preporučila restoran Kumbara a ja na 100 metara od njega. Zna i ona šta je dobro i skupo !!!!

Poslednja izmena od urednika:
Imam original windows 7 na netbuk-u.Netbuk je kupljen sa sedmicom instaliranom na njemu.Dali to znaci da cu moci da instaliram windows 10 samo na taj netbuk,ili bi mogao sa tom licencom da ga instaliram na desktop?

Imam original windows 7 na netbuk-u.Netbuk je kupljen sa sedmicom instaliranom na njemu.Dali to znaci da cu moci da instaliram windows 10 samo na taj netbuk,ili bi mogao sa tom licencom da ga instaliram na desktop?
Onda je OEM pa će tako i 10ka da bude, znači samo na toj mašini i dokle ona traje a posle ideš u kupovinu.

Uradio mi se Windows sa 9926 na 10074 :) Naime, izbaci mi da treba restartovati mašinu jerbo je stigla neka zakrpa kao i par puta do sada. Rekoh, ajd neka se uradi. Kad ono, krene nova instalacija, ničim izazvana :) Nakon nešto manje od sat ipo i par restarta, osvanu 10074. Bio sam sasvim zadovoljan i sa 9926 ali sam hteo za neki dan da uradim čistu instalaciju 10074. I kad je već tu, nadam se da će biti bar kao i 9926.
E sad, vidim da na :C imam neke nove stvari, kao npr $Windows.~BT, iBTWU i RecoveryImage sa današnjim datumom, ali i neke kao npr Windows.old i $WINRE_BACKUP_PARTITION sa sutrašnjim datumom :) Znači ne danas, 11.Maj, nego sutra, 12.Maj. Znači li to da tek sutra mogu to da pobrišem :) ?

To nista ne bi imao da si cistu instalaciju odradio , koristi disc cleanup da bi obrisao windows.old o ostalo...

Znam da toga ne bi bilo pri čistoj instalaciji, ali kad je već sama došla, neka je. oljuštiću već nekako to što mi ne treba :) A zanima me da li je to uobičajen način apdejtovanja tj, da li će se to događati i sa novim verzijama, da se ''samouradi'' :) ? Takođe, zanima me i zašto je sutrašnji datum formiranja foldera koji su danas formirani?
Inače, za sada vidim da i dalje imam pojavu povremenog ''zamrzavanja'' kursora kao i na 9926. Ostalo radi kao što je i radilo, bez nekih promena koje bih primetio.

capture.jpg

wtf?cesljam upravo defenderom pa cu malwarebytesom,komp inace radi okej,nema nikakvih sumnjivih procesa u task manager-u,bar ne na prvi pogled.

Ma nemojte cistu instalaciju, ima tu starih drajvera i kojecega od predhodnog OS.
Kada idete iz windowsa on to lepo ocita i ostavi, tako da posle upgrade nema problema.

A zanima me da li je to uobičajen način apdejtovanja tj, da li će se to događati i sa novim verzijama, da se ''samouradi'' :) ? Takođe, zanima me i zašto je sutrašnji datum formiranja foldera koji su danas formirani?
Ваљда је тако зато што не може да се искључи апдејтовање па хтео не хтео, све дође.
Што се датума тиче, како ти је намештена временска зона? Мислим да од Осмице у старту буде нека пацифичка па ко не промени, може да се неки програм побуни.

Zašto ljudi i dalje pate od update fobije?

Pa verovatno jeste u pitanju nešto sa vremenskom zonom, mada je kod mene namešteno ''za kao kod nas'' :) A zanimljivo je to što su neki od gore navedenih novih foldera sa današnjim datumom a neki sa sutrašnjim. Da su svi sa istim datumom, bilo kojim, razumeo bih, ali zašto sa različitim datumima, pa još sutrašnjim, to ne razumem. Mada, to mi ne pravi nikakav problem. Jedino što ipak neću brisati i čistiti ništa do 12.Maja, tj do sutra ... ko zna, možda još nešto treba da uđe u te foldere naknadno a bude bitno :)

Edit: nije u pitanju nikakva fobija, samo je donekle neobično da se to ''samoodrađuje'' bez ikakvog uticaja korisnika. Klikneš na restart a ono ispadne novi OS :) Nemaš nikakav izbor niti znaš šta će se dešavati kad klikneš na restart.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno