Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Sta da se updatuje , 10114 nije izasao to je samo video leakovan!

Pa dobro,mislim kad se pojavi taj novi build,dali ce moci preko win apdejta da se instalira?

EDIT:Aha,OK.

do sad je prvo bio na apdejtu,pa bi kroz nekoliko sati izasao i .iso.sve je isto,samo sto je .iso zgodan ako ustreba da se stavi svez.

Aj malo da svrtimo temu na drugu stranu,negde sam procitao da win 10 bice posledni Windows zanima me kako ce to da se razvija na primer po 10 godina vajda nece da bude windows 10 service pack 10 ili nesto slicno kako ce da bude vajda jel ce da bude novih redizajn i slicno vajda nema 15 godina da furamo metro stila i slicno nije mi jasno ovo neko po strucni da objasni kako ce da bude u isnina recimo na 5-6 godina kako ce izgledati win 10 hvala i izvinite na gramatiku ako ima greske :)

Izgledaće kao i svaka multiplayer igra... Stalni patchevi sa kojima se ništa vidljivo ne dobija i poneki krupni patch

zvace se prosto windows,a verovatno ce svi veliki apdejti da imaju kodna imena,kao i svi OS-evi danas.

Po njihovom nekom planu taj jedan OS treba da obuhvati sve
platforme od telefona, tableta i PC ako do tada bude opstao.

Ja gotivim Windows ali sta ce biti ako platforma ne zazivi? Ulozili su velike napore ali ... Trziste ce da presudi.

Pa posle w8, w8.1 imam pravo da budem skeptican. Koliko god ja voleo MS, koristim cak i njihove telefone gde godinama situacija nije bajna, opet kazem svaka prica ima i onu dobru stranu, nadam se da ce biti pun pogodak!

Poslednja izmena:
Treba im dobar marketing. Vidiš da su ljudi sada u fazonu win 7 je zakon zašto bih menjao, ista priča kao i sa xp ranije . Razumem velike korporacije kojima je ozbiljan problem migracija ali za običnog korisnika ako ima win 7 ne postoji nijedna prepreka da pređe.

Win 7 je zastareo sistem i treba krenuti napred ali teško je to nekom objasniti.

Pa posle w8, w8.1 imam pravo da budem skeptican. Koliko god ja voleo MS, koristim cak i njihove telefone gde godinama situacija nije bajna, opet kazem svaka prica ima i onu dobru stranu, nadam se da ce biti pun pogodak!
Isto je bilo i sa Vistom, pa gle čuda svi vole, 7. Pri tome je Vista bila većinu toga što je 7, i mnogo pouzdanija nego XP.

Највећи проблем је лењост или немогућност корисника да науче неке разлике између старог и новог. А ако је нови мало захтевнији од старог, онда се и то форсира, зато је сада уобичајено питање ... колико меморије једе тај и тај ОС. ;) Ако је хардвер ОК за нови ОС, онда нема препреке и разлога да се не користи. Наравно, осим у случају да постоји неки програм без кога се не може а он не ради на новијем ОС.

Виста је била огроман корак напред али је била захтевна за то време. Зато је и на лошем гласу иако је у принципу Седмица само мало сређена Виста. Од 8.0 на даље је трн у оку недостатак аеро теме (која је иначе често пљувана као беспотребно трошење) и Старт екран ... иако мало користим било који windows, мени старт екран делује као врло занимљиво и употребљиво решење.

Најсмешније је то што се хвали ХР који је у своје време (а вероватно многи овде нису могли или знали да користе комп када се тај ОС појавио) био најцрње критикован и напљуван и који је тек негде од СП2 постао ... употребљив.

i da ne zazivi,nije kao da vrvi od alternativa,tj i nema ih.i ne vole svi sedmicu,ja je nikad nisam vario.

Inače ne znam koliko su "popravili " windows defender ali ja već godinu i jače ne koristim antivirus i nisam imao nikakav problem , ranije sam koristio eset . Prosto samo malo pažnje i nema problema.

Sviđa mi se takođe ova ideja da ubace win32 programe u store , taman će biti sigurnije za većinu korisnika. Neće morati da lupaju kao ludi next i instaliraju nepažnjom neki toolbar ili neku glupost.

Na sedmici sam imao probleme sa virusima i pored antivirusa. Sad da li je to samo moja greška bila ili je win 8.1 malo sigurniji, šta mislite ?

Inače na win 10 skoro svaki dan izađe neki Definition Update for Windows Defender.

Poslednja izmena:
Isti slucaj kod mene, nisam koristio nista osim defendera jos od win8.1.
Nikakvih problema sa virusima, cak i sa spamovima nisam imao.
Recimo za GTA5 moram da ga gasim, ne dozvoljava igranje.
Imam silne programe i koje kakva cuda skinuta (dva sina i ja ga maltretiramo):d

Pa ako cemo da idemo logikom kako su verzije windowsa prihvacene winxp (odlicno), vista (slabo), win7 (odlicno), win8 (slabo). Win 10 bi trebalo da bude odlicno prihvacen :d

El kada ja defenderu postavim da nedira particuju D on to i postuje, stvarno ne cacka tamo nista?

@dexter87 a Win 8.1? :D Po meni je ok, za w10 se nadam da ce biti best off!

Poslednja izmena:
Ne dira, imam na drugim hardovima stvari koje bi obavezno obrisao.

Код мене се увек јави за један кључ који користим али понуди да изаберем да могу да га користим и да се више не буни.

Fala im, nesto konkretno da daju besplatno :) da cene nas trud i muku ;)
A ovi sto pametuju sa W7 da se probude iz sna.

I win 7 nije naravno bio odmah prihvaćen kao i većina verzija. Ms samo hoće da što pre prebaci što više korisnika na win 10 . Da se ne razvlači opet godinama.

Sad meni tek nista nije jasno...Jel to znaci da sad svi mogu da se prijave i da skinu ovu preview verziju, i onda besplatno da predju na regularnu verziju?Prvo rekli da cak i pirati mogu da dobiju besplatan win, posle nekog vremena dodali da to ipak nece biti legalno, pa sad ovo?Ne bunim se nista samo pitam:d

Win 8.1 ce da raste mozda jos ove godine, posto je to sada jedina poslednja verzija wina, hocu reci zvanicno pustena. A ako MS uspe W10 da ove godine dotera na 10% onda je to u najavi sistem popularnosti na nivou XP / W7 a to znaci uspeh, naravno i sledece godine da ide ka 15, 20% a tamo do 2020 da bude na 50,60% racunara, laptopa, tableta, telefona ;)

Sad meni tek nista nije jasno...Jel to znaci da sad svi mogu da se prijave i da skinu ovu preview verziju, i onda besplatno da predju na regularnu verziju?Prvo rekli da cak i pirati mogu da dobiju besplatan win, posle nekog vremena dodali da to ipak nece biti legalno, pa sad ovo?Ne bunim se nista samo pitam:d
Da mogu upgrade sa win 7 i 8, to za legalnu verziju gledaju kroz prste sigurno.
Ja sam od pocetka, prihvatili su...

Могли су да блокирају апгрејд пирата на десетку и онда би већина или наставила са старим или тражила пиратску верзију новог. Овако ће сви да апгрејдују и у једном тренутку само добију инфо да то више неће да ради па да бирају. ;) Можда су спремили неку добру одбрану и сад само да добију на коме да пробају.

Nazad
Vrh Dno