Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ja sam sinoc instalirao insider preview 10074 i koliko sam ga testirao, a nisam mnogo, cini i se da radi malo brze od 8.1. Malo mi bode oci onaj search bar, kad bi mogao da se stavi da bude transparent? Nisam stigao da prodjem kroz sve opcije. Inace vizuelno mi se svidja.

Ja sam sinoc instalirao insider preview 10074 i koliko sam ga testirao, a nisam mnogo, cini i se da radi malo brze od 8.1. Malo mi bode oci onaj search bar, kad bi mogao da se stavi da bude transparent? Nisam stigao da prodjem kroz sve opcije. Inace vizuelno mi se svidja.
Search bar može i da se ukloni potpuno ili svede samo na ikonu. Pogledaj u opcijama.
Sinoć sam instalirao na SSD, uh dan i noć prema HDD-u, čak i više razlike nego na 7ici i 8mici.

Na ssdu je ludilo ali ja ga drzim na hddu pa neke stvari malo sporije teku, kako god kada izadje rtm onda krece smena 8.1 :)
Samo mi nije jasno sta je problem sa Steam igricama, i par programa prave problem, na 9926 sve je radilo, od sledeceg builda koji je izasao ja ne mogu te programe, igrice da koristim, zato sam ga i stavio na hddu da tek pratim sta je novo ...
El tu w10 treba neku podrsku za te programe, posto nije navodno do Net Frameworka ili tu treba aplikacije da se usklade tj optimizuju za rad na W10 ili i jedno i drugo :D to me jedino sprecava da predjem odmah da ga koristim kao glavni sistem.

kada upalim PC ili restat nebitno ovo me zeza lic.exe opterecuje mi cpu, sta da radimsa njim neznam od cega je, kako da ga se kurtalisem?
Untitled.png

A radi li još nekome ovo Spartan browser? Ovo je na tri otvorena prozora u Spartanu. Ovo mi se dešava vrlo često i u svim verzijama otkako se pojavio Spartan
Procesor Intel Pentium G3240 3.10 Memorija 4GB
SPARTAN.PNG

Poslednja izmena:
Pre par dana sam instalirao AMD driver 14.12 za graficku i sve je bilo OK,medjutim vidim danas da je skinuo neki-Engineering Sample - WDDM v2.0 ,i sad ceka da ga instalira???U cemu je fora?

Poslednja izmena:
Fora je u tome sto imas graficku karticu koja vec podrzava DX12, tako da ti stize drajver za nju koji MS pusta preko WU, inace preporuka je da se koristi taj wddm.. Mozes a i ne moras da ga instaliras.
Ja se nisam mucio uopste oko toga, sve drajvere je nasao WU i to je za pohvalu kod W10! Doduse radi lepo i na 8.1 ..

Poslednja izmena:
Ali ja imam 7790 ATI,gde ona podrzava Dx12?A i kako bi ja sad mogao da ne instaliram taj driver,kad stoji skinut i pise -"ili ga sad instaliraj ili kad komp bude slobodan,automatski ce se instalirati"?:D

Kad pre, sinoc sam ga instalirao, jesi li sigurna?
Описују га као lic.exe is a dangerous exe file. Part of W32/Sdbot-YA WORM. па ти види шта је. ;) То што си синоћ инсталирао значи да ти је комп (неки други хард, друга партиција) пун штеточина или си за тако кратко време успео да одеш на неки ххх или пиратски сајт и кликћеш где се не кликће.
Да си се ипак пребацио на линух, о овоме не би размишљао. :)

Ide reinstalacija, uopste mi nije mi jasno odakle, nebitno. Hvala.
Samo da pitam jos nesto, kada ste instalirali win10 sto se tice drivera da li ste koristili driver od win 8.1 ili ste pustili update da sam sve pronadje i to je to, a ostalo sto fali sa win8.1?

Poslednja izmena:
Ali ja imam 7790 ATI,gde ona podrzava Dx12?A i kako bi ja sad mogao da ne instaliram taj driver,kad stoji skinut i pise -"ili ga sad instaliraj ili kad komp bude slobodan,automatski ce se instalirati"?:D

Podrzava i nije vise ATI, nego AMD ta HD 7xxx je prva generacija GCN kartica koje podrzavaju DX12!

Ostavi ga neka prodivlja, sta ti smeta DX12 driver, radice ti sve kao i do sada sa tim wddm-om cak mozda i koji frame vise u igrama.. Samo bolje pre gasenja odradi DDU u sejf modu.

Samo da pitam jos nesto, kada ste instalirali win10 sto se tice drivera da li ste koristili driver od win 8.1 ili ste pustili update da sam sve pronadje i to je to, a ostalo sto fali sa win8.1?
Ja sam morao samo drajvere za grafiku da instaliram i to sam odradio sa CD-a koji sam dobio uz laptop.

Posle instalacije win10 hteo bih da instaliram linux mint, ali mi pri instalaciji nedaje dualboot vec u fazi pravljenja particija postoji mogucnost da se instalira dualboot pa je moje pianje da li instalirati dualboot na win particiji, mint ili na onih 350mb koje pravi win pri instalaciji?

Podrzava i nije vise ATI, nego AMD ta HD 7xxx je prva generacija GCN kartica koje podrzavaju DX12!

Ostavi ga neka prodivlja, sta ti smeta DX12 driver, radice ti sve kao i do sada sa tim wddm-om cak mozda i koji frame vise u igrama.. Samo bolje pre gasenja odradi DDU u sejf modu.

eza medr of fekt , 7790 (aka 260x) je druga generacija GCN arkitekture, kao i havaj čip. tonga je treća.

U bre Kokane ko da je toliko bitno, vazno da je direktno na X 12 kompaktibilna ;)

Sledeci mesec preko WU i ISO, ovog mozda izadje neki leak od Wzora ili tako nekog Leakera ;)

Druže, zašto reinstaliraš odmah Win? Probaj to da izbrišeš prvo.

Reinstalacija ne brise viruse iz temp foldera , mora u task manager pa net.exe desni klik open file location pa ga obrisati , ali prvo desni klik na njega pa end process tree!

Ja sam jednom davno imao takav problem sa virusima, pa sam morao ceo hard da brisem pomocu programa darik.Od tada ni jedan virus nisam imao...

Nisam pažljivo gledao, ali da li je probao AV neki?

Ne treba ti nikakav poseban program, klikneš format i kraj.

Šta će biti sa Office 2016,da li će se on dobijati besplatno uz Win 10 za korisnike Office 2013?

ako je ati hd7790 sa directx 12 podrškom, da li to znači da će i moj 7770 raditi sa dx12? hvala

7790 ima 11.1 ne mozes koristiti 12 moras imati graficku koja ima dx12 takve graficke tek treba da izlaze!

^ovo sam pročitao pa mi nije baš najjasnije

Nazad
Vrh Dno