Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Darkodar verovatno nije upoznat sa wddm 2.0 koji je dx12 kompaktibilan, a dxdiag jasno govori dali karta podrzava isti ili ne...
Neke kartice ce imati vise mogucnosti a neke manje, ali nije istina da 7770, 7790 nece imati dx12 podrsku..
I da ne bude zabune samo na W10 je moguce dobiti wddm 2.0 preko WU, kada izadje W10 ,AMD ce izbaciti zvanicne drajvere. Za sada je WDDM 2.0 beta drajver.
mali info:
http://www.anandtech.com/show/8962/the-directx-12-performance-preview-amd-nvidia-star-swarm/2

656x341xo4wOYxm_png_pagespeed_ic_6BBul3Zp0A.png

Mislim da je dovoljno jasno, cak je Amd-ova GCn arhitektura bolje pripremljena za DX12 od Nvidijine, Xbox One koristi vec neko vreme pogodnosti te arhitekture. a tu je i uspeh oko mantle api-a ..... bla bla blaaa

Poslednja izmena:
Windows 10

Instalirao sam desetku, za sada i nije toliko losa, ali posle malo testiranja prenecu svoje utiske... Za sada me nervira to sto mi ne reaguje start meni, ja kliknem i nista se ne desava, kao ni ono search in windows, tj nece da kucka u tom delu, smorio sam se, sada nesto pokusavam, pa se nadam da ce proraditi...

Poslednja izmena:
ovo još nije KOMPLETNA verzija . mnogo funkcija namerno nije implementirano, što zbog faze u razvoju,
što zbog ispipavanja korisnika.

očigledno, postoje i mnogi bagovi na pojedinim kombinacijama hardvera.

za pravu ocenu, čekamo bar rtm

A koja ce cena biti W10, 100e ? :D mnogo,to je jedan dobar cpu! Ako nam ne daju licencu za w10 a toliko sam poslao feedbackova... :) ja lepo i dalje cu koristiti 8.1 O.O

Poslednja izmena:
da, to sam i ja hteo da pitam, jel se zna otprilike okvirna cena za novi win, pro verzija? ako mi ne prođe tel. aktivacija? ne bih se bakćo s cr@ckovima, jer redovno ažuriram sistem...

da, to sam i ja hteo da pitam, jel se zna otprilike okvirna cena za novi win, pro verzija? ako mi ne prođe tel. aktivacija? ne bih se bakćo s cr@ckovima, jer redovno ažuriram sistem...

Mislim da jos nisu nigde pomenuli cene, posto jos nije zvanicno izasao.Ja sam imao piratski xp jedno 7-8 godina, bio je genuine i mogao si redovno da azuriras sistem bez ikakvih problema.Sada imam win 7 pro, isto genuine, isto mozes sve bez problema da skidas(azurira se, skinuo sam i instalirao sp1), nema nikakvih problema.Samo treba da nadjes aktiviran sistem(bez crackova itd).
MS od pirata ima vise koristi nego stete...Kad bi se vratili jedno 10-15 godina unazad, recite mi koliko ljudi je imalo legalan xp?Sta bi bilo da su ljudi morali da koriste legalnu verziju, da nije postojala piratska?Pa malo ko bi ga koristio, ljudi bi se okrenuli Linuxu, vise korisnika=vise programera za ovu platformu, pa odatle i vise softvera.Onda bi windows bio zastupljen isto kao sada windows phone.
Probali su oni isto da naplacuju licencu za windows phone, pa su pukli opasno, pa sada daju za dz...Tako da se meni cini da ce i ova desetka da bude dz u praksi.Recimo ko ima piratski, pisace mu u donjem desnom uglu da koristi piratsku verziju i to je to, ostalo sve isto...

Hahahahah ja jos uvek imam original xp pro kupljen,inace jedini sistem za koji sam dao pare, mogu li preko toga do win7 pa legalan upgrade do W10?? Sve sto hocu je legalni w10 iso kada izadje.. :)

Ja imam pirata i ako daju neku normalnu cenu da se legalizujem nema problema . Pod normalnom mislim oko 15-20 e :D

Ma win 8.1 nema nikakvih problema , da su hteli udarili bi neke zaštite jače ovako svako može da nađe bilo koju verziju na netu i instalira.

Imam i neku licencu za samsung laptop win 7 , mada od toga nema leba.

20e je realna cena, eto im zamisli priihod od 5miliona insidera x 20e = omg 100 000 000 e :) imace za plate zaposlenih za ovu godinu.

Mozda bi bilo realno da vernim testerima posalju na kucu , instalacioni dvd a u gacama od istog , tih realnih 15-20 € ?

Evo daću ponovo šansu 10-ci.Nadam se da će ovaj put raditi bolje nego pre 2 meseca.I da ovaj put neću promašiti deo gde se bira gde da instaliram OS.Skidam ISO sa sajta,da li je bolje tako ili preko onog fast update-a

Neće da mi isključi display posle nekog perioda, da li se to nekom dešava?

During the past few weeks, there has been some confusion about what happens if you upgrade a non-genuine version of Windows to Windows 10. In a new post today by Terry Myerson, he clarifies what happens in this scenario.

If you have a non-genuine version of Windows and you upgrade to Windows 10, there will be a watermark placed on your desktop. If you buy a machine that has this watermark, Microsoft did not show it but in other versions of Windows it appeared in the bottom right and said "This is not a genuine copy of Windows", you should return the machine.

Further, the company is saying that they are planning on offering "very attractive Windows 10 upgrade offers" for those who have non-genuine version of Windows too.

So, if you fall into the camp of your Windows build not being a genuine install, be prepared for a watermark to show up on the desktop if you upgrade. One area Microsoft has not yet clarified is if you are part of the Insider program and upgraded a non-genuine build to the new OS, if you will still see this watermark.

http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2015/05/15/genuine-windows-and-windows-10/

Aj da vidimo koliko je to pristupačno :)

Wzor na sajtu uploadovao mnostvo slika od builda 10120 , jos nije iso fajl uploadovao!

obzirom da je win 8.1 na tabletima sa ekranom manjim od 9 coli POTPUNO BESPLATAN, da će i apgrejd na 10 biti isto fraj,
kao i svim ovim "tu gud tu bi tru" apgrejd pogodnostima,

ne mogu da se otNem sumnji na neku snoudenovsku špijunažu.

obzirom da je win 8.1 na tabletima sa ekranom manjim od 9 coli POTPUNO BESPLATAN, da će i apgrejd na 10 biti isto fraj,
kao i svim ovim "tu gud tu bi tru" apgrejd pogodnostima,

ne mogu da se otNem sumnji na neku snoudenovsku špijunažu.

Svaki win i iOS je busan kao sito za N_S_A vec mnogo godina

Ma ozbiljno, a Android nije?
U svakom slučaju, trenutno je veoma loše poslovno da prave takve rupe, i idu u drugom pravcu koliko vidim. Verovatno će i Skype uskoro da povrati enkripciju.
Pravljenje rupa je mač sa dve oštrice, kako su mnogi eksperti rekli, i bazira se na ubeđenju, da samo oni znaju i mogu da koriste rupe.
Što nije tačno, svako može, i da je to katastrofa koja čeka da se desi, i da može biti upotrebljeno protiv njih.

jasna stvar.

lično bih odma instalirao linux na fon, da su drajveri za gsm module dostupni.
ali svi dobro znamo da je to stvar "nacionalne" bezbednosti.

sve ove pogodnosti nam nisu date da bi nama bilo "lepo' , nego da se ovce ne bi odvajale od stada.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Sta vi menja to dali je orginal ili pirat svakako ms ima vise windows i nacina da se aktivira ima oem preko mod na bios i sve dok ms ima licence kao VL svi ce mo imati legalan windows :)

Nazad
Vrh Dno