Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Da li se na ovaj nacin blokira svaki update od win-a, apsolutno sve? Da li to znaci da bilo kakve zakrpe za win necu moci da update-um, tj ili sve ili nista, da li je tako?

Polisa je samo za drajvere. Ostalo i dalje normalno treba da radi.

Kako bih trebalo da ga podesim?
Jer ista mašna, isti ruter, propusna moć je skoro 100% pod W7 a pod W10 varira od 30-50%.
Laptop i na njemu W10 = 20% propusne moći sa bilo kojim klijentom (QB, Torch, uT), na kablu isto kao i desktop = 30-50%.
Android telefon, uT klijent, bez ikakvih podešavanja, preko WiFi-a roka 60-90% propusne moći, zavisno od toga koliko je udaljen od rutera...

Taman sam hteo da ostavim W7 u penziji, na poslu se intenzivno navikavam na W10 ali ne mogu da ga koristim za "kuću" kao što sam W10 a hteo sam 1 sistem da mi objedini sve potrebe.

Posle toliko godina korišćenja Dual-boot i Multi-boot rešenja, ja i dalje nemam mira i ne mogu samo jedan OS da ostavim za sve što mi treba...

Otvori Windows Firewall i propusti torrent klijent. Drugo da li ti klijent pokazuje neki problem sa konekcijom? Pošto je 100% nešto softverski što se lako rešava. Ja sam na 10 od izlaska i rade torretni kao i na bilo kom drugom OS.

Stvarno nisu normalni, kako ja sada da instaliram custom driver-e? Čim ih instaliram on odmah "povuče" sa WU drivere i pregazi custom. Ponekad se desi da zbog toga dođe do BSOD-a, jel postoji neki drugi način za zabranu instalacije driver-a.

Kako meni ne povuce , na Windows 10 Home mi je ubacio neki driver iz 2013 za touchpad ja sam ga pregazio sa driverom iz 2012 godine orginal sa sajta laptopa i ne vraca mi taj iz 2013 godine , niti ga natura u windows update kada idem na check for updates.

Od ovih zadnjih apdejtova baguje mi weather app, tačnije na live tiles se više ne pokazuje vreme, a evo danas
vidim potpuno mi je nestala aplikacija, nema je u start meniju.

Od ovih zadnjih apdejtova baguje mi weather app, tačnije na live tiles se više ne pokazuje vreme, a evo danas
vidim potpuno mi je nestala aplikacija, nema je u start meniju.

Zanimljivo, kada je postavim na Large onda nece a na wide hoce, radi Live Tile....bug neki, ispravice.

Nego ljudi na Insajderu izasla zakrpa za RS 1 :D

Capture.JPG

Ima changelog?
Očekivao sam da 105 puste na telefone, ali očigledno je promena plana.

Samo sigurnosne zakrpe...Windows Malicious Software Removal Tool.

Našao sam.

Here’s the changelog for the update:

Improved reliability of Windows Shell, map apps, Internet Explorer 11, and Microsoft Edge.

Addressed issue causing push-button reset to not work correctly and roll back on devices with language set to any of the Unicode languages.

Addressed issue causing devices to crash after disconnecting an e-reader that was attached to the device.

Addressed issue causing devices to not recognize a Secure Digital (SD) card if it is inserted and removed multiple times.

Addressed issue causing some apps to not respond to the commands in the app bar in Windows 10 Mobile.

Addressed issue that sometimes blocks alarm notifications in Windows 10 Mobile.

Improved support for using the camera app in Windows 10 Mobile Enterprise.

Addressed additional issues with rendering 4K resolution, missing Start menu tiles when running on battery, Internet Explorer 11, Microsoft Edge, Bluetooth compatibility, graphics, display rotation, app compatibility, Wi-Fi, Feedback Hub, Miracast, Windows Shell, revised daylight saving time, and USB.

Security updates to Microsoft Edge, Internet Explorer 11, Microsoft Graphics Component, Windows kernel, and Adobe Flash Player.

Poslednja izmena:
Kako bih trebalo da ga podesim?
Jer ista mašna, isti ruter, propusna moć je skoro 100% pod W7 a pod W10 varira od 30-50%.
Laptop i na njemu W10 = 20% propusne moći sa bilo kojim klijentom (QB, Torch, uT), na kablu isto kao i desktop = 30-50%.
Android telefon, uT klijent, bez ikakvih podešavanja, preko WiFi-a roka 60-90% propusne moći, zavisno od toga koliko je udaljen od rutera...

Taman sam hteo da ostavim W7 u penziji, na poslu se intenzivno navikavam na W10 ali ne mogu da ga koristim za "kuću" kao što sam W10 a hteo sam 1 sistem da mi objedini sve potrebe.

Posle toliko godina korišćenja Dual-boot i Multi-boot rešenja, ja i dalje nemam mira i ne mogu samo jedan OS da ostavim za sve što mi treba...

Da nije ovo? http://www.ghacks.net/2016/08/05/windows-10-limiting-internet-speed/

Stvarno nisu normalni, kako ja sada da instaliram custom driver-e? Čim ih instaliram on odmah "povuče" sa WU drivere i pregazi custom. Ponekad se desi da zbog toga dođe do BSOD-a, jel postoji neki drugi način za zabranu instalacije driver-a.

Moras ici na rollback driver iz Device manager kada ti instalira nezeljenu verziju. Tada bi trebalo tu verziju drajvera da stavi na "crnu listu", ali ne znam sta se desava kad se "nova" verzija pojavi na Windows Update.

Sumnjam da je problem auto-tuning kod tskidanja torenta.

@SuperStar
Jesi li probao sa ugašenim AV programom?

Jesu njima pukli serveri jer je preuzimanje zabolo na pola na dva računara?

I kod mene zabolo na 45% , brisao sam fajlove iz SoftwareDistribution foldera, ne pomaze.

Hahaha, možda je i greškom pušteno ranije pa su povukli.

Reinstalirao Win juce, al ovo ne mogu da iskljucim, pre mi je bila samo lupa... Sve zivo sma pogasio sto znam u vezi kortane, al opet mi stoji smaracica
Untitled.png

Nema lakog nacina da vam ovo saopstim :D ali...

Screenshot (77).png Screenshot (78).png

Reinstalirao Win juce, al ovo ne mogu da iskljucim, pre mi je bila samo lupa... Sve zivo sma pogasio sto znam u vezi kortane, al opet mi stoji smaracica
Pogledajte prilog 209692

ScreenShot00117.png

Ili koristi male ikone u taskbaru i biće ti samo lupa ili idi desnim klikom na taskbar pa pod Cortana odaberi šta ti treba.

@DM

Region nema uticaja. Od AU Cortana radi na svim regionima zato što je Search preimenovan u Cortana. Meni je region Srbija.

Poslednja izmena:
Ja sam na Srbija i imam lupu, kad promenim na US imam Cortanu. A da li je ikonica ili search bar se menja tu u taskbar kao što si pokazao.

Nazad
Vrh Dno