Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ja i dalje cekam da preko obicnih apdejta dobijem AU :D
Ali ozbiljno.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Jesi li siguran da nije uključena opcija defer upgrades?

Ja imam problem na laptopu neće da prepozna Lumia 550. Nešto je softverskih zeznuo korisnik laptopa, pretpostavljam nekim od programa za "drajvere" koje sam lepo rekao da ne koristi.
Vidi ga device manager sa znakom uzvika. I neće da instalira WinUsb drajver. Odnosno kaže da ne može.

Naravno telefon se odmah prijavljuje na druga dva Windows 10 računara gde sam probao.

Poslednja izmena:
Evo malo performansi na Celeron G1610 sa integrisanom grafom, drajvere skinuo sam win10...

Screenshot (185).jpg Screenshot (184).jpg Screenshot (187).png

Kod tebe radi ko lud i na digitronu :)

Nego, jel uspeo neko da nabudži onu ikonicu od ''search'' umesto Kurane ??? Ranije je bila opcija da se samo ona vidi, a sada te opcije nigde nema ili ja ne umem da je nađem, a baš mi fali.
Inače nemam nekih posebnih zamerki na rad 10-ke, sem te glupavosti sa nedostatkom ikonice ''search'' na koju sam se navikao.

Kod tebe radi ko lud i na digitronu :)

Nego, jel uspeo neko da nabudži onu ikonicu od ''search'' umesto Kurane ??? Ranije je bila opcija da se samo ona vidi, a sada te opcije nigde nema ili ja ne umem da je nađem, a baš mi fali.
Inače nemam nekih posebnih zamerki na rad 10-ke, sem te glupavosti sa nedostatkom ikonice ''search'' na koju sam se navikao.

Hahaha evo nesto zahtevnije 93mb/s bitrate...

Screenshot (189).png

Haha 3.8GB memorije!!! To isto na 7ici ili 8ici ne bi zauzelo ni 2.8GB. 10ka zvana memory leak!

Poslednja izmena:
Haha 3.8GB memorije!!! To isto na 7ici ili 8ici ne bi zauzelo ni 2.8GB. 10ka zvana memory leak!
Pa vidis sta sve ima otvoreno? skida, pusta sve u isto vreme, integrisana graficka uzima memoriju...

Screenshot (95).png

Hajde jednom bar dokumentuj to sto tvrsis. mogu i ja da pisem brojeve...evo trosi mi 2mb. :D

Poslednja izmena:
Imam problem sa microsoft edge na racunaru,kada ga pokrenem,na monitoru pocne da nestaje slika,tj ceo ekran je crn,par sekundi ,pa se opet pokaze edge i tako dok ne ostane samo taman ekran pa moram da resetujem racunar.Taj problem nemam na lap topu a oba uredjaja su win 10 insider fast.Jel imao neko slican problem i kako ga resiti?

Ako mislis da bude samo PRETRAGA ikonica, ides desni klik na to polje pa imas search i u pod-meniju izaberes SHOW SEARCH ICON. To je to.

Na ranijim verzijama je to bilo i normalno funkcionisalo na taj način. Ali sada, kod mene, iz nekog razloga uopšte nema te opcije. Jednostavno, nema nigde u meniju i podmenijima to ''search'', samo ''Cortana'', ''Show'' ili ''Hide''. Ali OK, neću da mrem zbog toga, mada mi malo glupavo :)

Ja i dalje cekam da preko obicnih apdejta dobijem AU :D
Ali ozbiljno.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ja imam instaliran Windows 10 Enterprise i takodje i dalje cekam da preko obicnih apdejta dobijem AU (Anniversary Update).Sve je podeseno na automaski update ali samo Difender dobijam redovno.

Imam taj free win10 ako promenim plocu i cpu da li ja mogu opet dobiti win10 ili je to to?

Možda možeš ako asociraš Microsoft nalog sa licencom.

Od danas mi je Cortana search box bele boje. Kako i zasto nemam pojma.

Ljudi kako resetovati pojedinacnu app na w10... Eto Edge samo? Sta da uradimm?

Buguje, cudno se ponasa.

Heh [emoji12] fala nisam se setio toga, a jos jedna informacija, sta bi sa siframa, jel to pamti na cloudu? Bookmarks?

Password je na serveru valjda ako je povezan s nalogom i izabrano da sinhronizuje.

Bele treba da bude samo kada kliknes na nju da trazi.

Sve vreme je belo.

vHACtqX.png

Sve vreme je belo.

vHACtqX.png

Ovo izgleda baš čudno, kod mene je crne boje, mada često oni petljaju sa Cortana-inim interfejsom, pa tako već par puta menjaju nešto sa ikonicama za filtriranje pretrage, čas su gore, čas dole. Možda sada nešto petljaju sa Search Box-om.

Kako se sprečava automatska instalacija driver-a kroz Windows Update. Na Redstone 1 ne vidim opciju za driver-e (već samo app i ikonice, vidite sliku) , koristim W10 Home verziju:
Screenshot (12).png

Vrh Dno