Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Nije bio ovoliki napad ni za Windows 8 čiji ni ja nisam bio fan.
Mislim da ovaj besplatan upgade čini razliku. Da li uzeti, ili posle žaliti.

Javite kako vam se cini novi build, ja sa tim tek sutra mogu da se igram.

Ispada da treba da se pravdam zasto pobogu koristim win 10.
Imate temu i za pljuvanje pa izvolite...napravljenu bas iz razloga da se korisnicima ne spamuje ova tema.

Tema za razgovor...ako ti se "ne svidjaju" postovi,preskaci...

Nemas ti nameru da razgovaras...to koristis samo kao izgovor.
Tvoj cilj je samo kako ocrniti win10, jedva cekas neki problem i tu se ubacujes.
A i ne propustas priliku kad neko uleti da pljucne da se bas onda ukljucis.
Gde god se pomene win 10 u vestima eto i tebe da napises nesto negativno
To se zove spamovanje a ne razgovor...ne koristis OS ali zato imas puno toga da kazes.

Nemas ti nameru da razgovaras...to koristis samo kao izgovor.
Tvoj cilj je samo kako ocrniti win10, jedva cekas neki problem i tu se ubacujes.
A i ne propustas priliku kad neko uleti da pljucne da se bas onda ukljucis.
Gde god se pomene win 10 u vestima eto i tebe da napises nesto negativno
To se zove spamovanje a ne razgovor...ne koristis OS ali zato imas puno toga da kazes.

Izvini ako sam ti uvredio desetku...
Od kad si dosao na forum ostavio si cak 5934 spama...ti se covece ne sklanjas sa ovog foruma,a cim se nadje neko drugcijeg misljenja odma ga napadas i ismevas...ko da je forum tvoj...

Jel ova tema kao i svaka druga?Cuti i trpi...
Do juce si hvalio i Radeon kartice,sad pljujes po njima...

Umesto da trazimo coveku resenje za problem plavog ekran "razgovaramo" sa tobom?
Da li je vista, sedmica...sta je flujidnije?
Gde sam ja to pljuvao Radeone? 380x bi bila moja karta da nije potrosnje.
Daj taj post gde ja to radim...a da nije neko zezanje...AMD mi je uvek bio drazi.
Nvidiu slabo i poznajem posebno drajvere.

Umesto da trazimo coveku resenje za problem plavog ekran "razgovaramo" sa tobom?
Da li je vista, sedmica...sta je flujidnije?
Gde sam ja to pljuvao Radeone? 380x bi bila moja karta da nije potrosnje.
Daj taj post gde ja to radim...a da nije neko zezanje...AMD mi je uvek bio drazi.
Nvidiu slabo i poznajem posebno drajvere.

Lepo citas postove,ajd sad nastavi da spamujes...

ovo djubre od sistema mi po drugi put bukvalno pojede ceo office. jednostavno nestane bez traga. imam intel nuc koji mi sluzi da povremeno pustim film na tv-u koji nije smart. sva sreca pa vise ne koristim win za bilo sta pametno jer je strasno sta rade ovi drogirasi...

Pojede ceo Office!??

tako je, vec dva puta, jos ne verujem sta se desilo. bukvalno nestane iz sistema. ne pratim temu ali znam da non-stop nesto krpe i komplikuju a nuc upalim jednom mesecno. moracu da izaberem manje zlo, 7-ica smara dok ne skine onih 586 apdejtova, 8-icu nisam ni koristio a od 10-ke se plasim :)

parafraziraću vuka (kome za trud ne ginu par akcija mikrosofta) -

ti si low-end user, ne umeš da podesiš ni najosnovnije stvari.
za udoban rad u w10 je potrebno znati podesiti registar bazu, group policies, skinuti drajvere proizvođača i instalirati mikrosoftove
resetovati preffered aplikacije na mikrosoftove, skinuti antivirus i instalirati defender, kao browser koristiti edge
tvikovati power options, uneti skriptu za hibernaciju
i po potrebi konsultovati gordanu.

viša je to matematika za tebe ;)

ps. niko od nas ne "napada" w10 , i bukvalno svi smo ga čekali kao ozebli sunce, prvenstveno zbog dx12 "hipija"
ali realan broj bagova i problema je daleko viši nego kod w8 i viste.
ovo nije os za poslovnu primenu .

jedini aplauz od mene imaju , što su tapšanjem po ramenu, besplatno uposlili armiju beta testera.
kriza bato, mora da se štedi ...:)

Poslednja izmena:
tako je, vec dva puta, jos ne verujem sta se desilo. bukvalno nestane iz sistema. ne pratim temu ali znam da non-stop nesto krpe i komplikuju a nuc upalim jednom mesecno. moracu da izaberem manje zlo, 7-ica smara dok ne skine onih 586 apdejtova, 8-icu nisam ni koristio a od 10-ke se plasim :)
Da office nestane sa racunara iz cista mira to je prosto nemoguce, nesto ga je obrisalo a sam Windows nije sigurno. Je l si pogledao event, je l' ga ima u spisku softvera (tipa get-package), proveri da ti nije ubacen neki scheduler sa sktiptom koja startuje silent uninstall

Ovo je takodje tema za diskusiju kao i sve ostale.Sta ko voli,sta se kome ne svidja,poredjenja sa prethodnim verzijama... svacija misljenja su sabrana u ovoj temi zbog cega je i tema ziva i manje dosadna.

Potpuno se slazem da je tema (kao i sve ostale) otvorena za svakoga i za svacije misljenje. To i jeste svrha postojanja foruma na netu. Moja primedba se odnosila na nacin i, u krajnjem, na nivo rasprave koji se ovde, ponekad i od strane nekih pojedinaca, vodi, i koji u nekim slucajevima vise lici na svadju pijanih kafanskih gostiju, nego na civilizovanu razmenu misljenja i argumenata. Na taj nacin ciniti temu "zivom i manje dosadnom" potpuno je pogresno.
Da se razumemo, nisam ja niciji navijac. Ni Microsoftov, ni pobornika Win10 ni protivnika ovog OS. Ja sam samo prosecan vlasnik PC racunara koji ovde dolazi da procita i sazna nesto korisno o hardware-u isoftware-u sto ce mu pomoci u svakodnevnom radu na racunaru. I uvek sam ovde nalazio korisne savete i zapazanja korisnika. I zbog toga mislim da na ovom forumu treba pisati o konkretnim problemima i resenjima za iste, a ne gubiti vreme, prostor i zivce na nesuvisla prepucavanja.
Toliko od mene. Hvala na paznji.

Poslednja izmena:
Da office nestane sa racunara iz cista mira to je prosto nemoguce
U pravu si.
Ali ne u potpunosti.

Ranije se dešavalo da ljudima nestanu prečice ka officeu i slično.
Pod windowsom 10 su usavršili stvar pa sada nestaje čitav office.

Evo svež primer, čoveku je po svemu sudeći takodje "ispario" Office.

http://forums.windowscentral.com/mi...ppeared-my-windows-10-how-can-i-get-back.html
3ad09470055abf4c37b305beacab817e.jpg

I to je to? Neki random lik je negde na netu napisao "nestao mi office" i to je savrseno pouzdana informacija kojoj cemo svi verovati, prosto to se podrazumeva, zato sto je Windows 10 djubre, je l' dE

Ericm je znači takodje random lik?
Lepo od tebe, ne zaboravi da mu naglasiš da pojma on nema i da nije do windowsa 10 već do njega.

E da, disclaimer za one koji su investirali isuviše emocija i vremena u windows 10 (i u ovu temu).
Koristim windows 10 od prvog dana, primarni mi je i jedini windows na računarima.
Ali jesam video svega i svačega u vezi windowsa 10 (naročito posle updatea), najrazličitijih problema koje nisam video ni kod jednog drugog windowsa.
Tako da verujem ericu da mu je nestao office, verujem i da se isto desilo pre dva dana tom random liku na windows centralu.

Meni nema smisla da je nestao Office, jer bi to značilo da ga je izbrisao sam od sebe. Da je neki third-party možda. Ali Microsoft da obriše sopstveni paket? Koja verzija Office-a?

Ericm je znači takodje random lik?
Lepo od tebe, ne zaboravi da mu naglasiš da pojma on nema i da nije do windowsa 10 već do njega.
Molim te ne stavljaj mi reci u usta, u postu pre sam napisao sta da uradi i proveri da li je zaista nestao ili mozda udje u trag i sazna kako je nestao.
I nema nikakve logike, da na moju opasku da je nemoguce da office tek tako nestane (tj da ga Windows 10 ukloni sam od sebe), ti postavis link neke teme, posta ili cega kog u kojem je neki lik napisao da mu je nestao Office bez bilo kakvih drugih informacija. Taj link sto si ti okacio moze da se koristi samo kao hrana za hejt.

Glavno pitanje ovde je: Koja verzija Office-a? Legalna ili pirat?

122 pušten.

Improved reliability in numerous areas, including OS and Windows Update installation, startup, installing and configuring Windows for the first time, authentication, resuming from hibernation, shutdown, kernel, Start menu, storage, Windows Hello, display modes, Miracast, AppLocker, Internet Explorer 11, Microsoft Edge browser, network connectivity and discovery, and File Explorer.

Improved performance in video thumbnail generation, NetLogon, Windows Store, and standby power consumption.

Improved support for devices including some wearables, displays, and printer scenarios.

Reset app default when a registry setting is deleted or corrupted and streamlined notification about the corruption.

Fixed an issue causing favorites to be lost after updates are installed.

Fixed several issues that individually could cause certain apps to fail to launch, update, or allow in-app purchases.

Improved quality of Cortana voices and translations of multiple languages of an Internet Explorer dialog box.

Improved support for apps, fonts, graphics and display, airplane mode, Group Policy, PowerShell MDM, Windows Journal, Microsoft Edge, printing, touch display, roaming credentials, Push-Button Reset, Windows UX, local and streaming video, audio quality, error reporting, USMT, and VHD creation.

upravo instaliram, preko 112 :D ovo je moguce poslednja tura vecih zakrpa za TH2 :) Cekamo redstone :D

Crkla mi je maticna ploca i kazu da su mi stavili novu identicnu. Kad pogledam MAC adresu vidim da je to druga MAC adresa na integrisanoj mreznoj.. Da li cu izgubiti legalnu licencu ako pokusam neki update windowsa jer koliko sam
ovde citao licenca se vezuje za maticnu plocu.

ovo djubre od sistema mi po drugi put bukvalno pojede ceo office. jednostavno nestane bez traga. imam intel nuc koji mi sluzi da povremeno pustim film na tv-u koji nije smart. sva sreca pa vise ne koristim win za bilo sta pametno jer je strasno sta rade ovi drogirasi...
Stavi Libre Office, dzaba je i zavrsava posao prosecnom korisniku, nema licenciranja, fajl uvek mozes da izvezes u MS Office starije formate.

Glavno pitanje ovde je: Koja verzija Office-a? Legalna ili pirat?
I to nema ulogu, meni je davno istekao probni period, upgrade mnogo puta...update za Office stize redovno.
Moze da se koristi bez problema...gleda kroz prste.
Ipak bi ja problem potrazio na drugoj strani.

Screenshot (54).png Screenshot (56).png

Crkla mi je maticna ploca i kazu da su mi stavili novu identicnu. Kad pogledam MAC adresu vidim da je to druga MAC adresa na integrisanoj mreznoj.. Da li cu izgubiti legalnu licencu ako pokusam neki update windowsa jer koliko sam
ovde citao licenca se vezuje za maticnu plocu.
Već je deaktiviran ako će da se deaktivira.

Imam problem s Weather app, koja se ruši, ali live tile radi bez problema. Kako da je reinstaliram/resetujem?

Slicno pitanje za One Note, koji ne mogu nikako da updateujem, ima na Storeu update ali nece da prodje, pokusao sam da obrisem One Note preko CCleanera ali on kao odradi, ali i dalje je tu, samo flesne screen i zatvori app pri pokretanju... Kapiram da je duboko u sistemu zatvorena.

I to nema ulogu, meni je davno istekao probni period, upgrade mnogo puta...update za Office stize redovno.
Moze da se koristi bez problema...gleda kroz prste.
Ipak bi ja problem potrazio na drugoj strani.

Ima ako je neki bogtepitakakavkrek upotrebljen.

Vrh Dno