Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Manje vise toliko...vidis nemam ja samo jednu masinu pod vindowsom 10.
Usput odrzavam jedno 10-masina redovno, zato se i cudim...sa razlogom.
Na svim je redovan upgrade i update.
Pricam ono sto znam i vidim...ne razumem na sta ciljas?
Evo ako ti je lakse...zao mi je sto nemas update.

pulmejkeru, kako trenutno stoji situacija sa alatima za gašenje telemetrije+apdejta ?

(kad izađe pristojan bulid, koji nije ni alfa ni beta ni epsilon... install forget itd)

U redu stvar, onda zaista imamo iskustva sa različitim windowsima 10.

Da bih prihvatio tu mogućnost reci mi zašto si napucao 2000 komentara u ovoj temi?
A bar trećinu od tih dve hiljade postova na "advokatisanje" windowsa 10?
Zašto imaš potrebu da skačeš na bilo kakav nagoveštaj primedbe na windows 10?
Za klasični hejt prema desetki (ima naravno i takvih članova) da ne pričam, tek tu padaš u vatru i krećeš u bitku :)

Kao što ima klasičnih hejtera windowsa 10 tako ima i njegovih klasičnih advokata, da ne kažem botova.
Napisao sam ti već jednom da ćeš ako tako nastaviš postati bot od desetke, isto kao što je @bachi vremenom postao klasičan bot windowsa 7.

Cekaj sta ti vise smeta moj broj postova ili "advokatski rad"?
Da li ti je palo na pamet ili si negde mozda procitao da je vecina
tih postova pokusaj da se nekome pomogne?
Sto se mene tice moze i onaj moj davni predlog da se ima tema samo za insidere.
Nije ni problem da ja odem sa teme...ja i onako nemam problem.

Velika je razlika imedju @bachi-ja i mene, ja ne idem po windows 7 temi da pljujem.
Ne idem u onu temu za nezadovoljne...stvarno nema sta da trazim tamo...dobro je da postoji.
Postujem ljude kojima sa svidja ili odgovara nesto drugo.
Samo vracam x2 za napad...stoji to da nekad preteram ;)

Kada vidim sve ovo pocinjem da sumljam da koristimo isti OS.:D
Menjam plocu, chipset, memorije...samo ubacim hard on samo ucita drajvere i sve radi.
Opet vratim staru plocu (reklamacija memorija) opet ucita drajvere i radi.
Nista ni drajvere za zvuk, mreznu, itd nisam dodatno brisao ili skidao...radi kao i uvek.
Mozda je poenta price ono ko zna zna, ko ne zna uvek ce mu nesto bagovati. :D

Salu na stranu, kod mene je svaki update prosao bez problema, sve radi ok, ovim poslednjim mi deluje da jos brze radi.

Mozda se ti problemi desavaju jer postoji neka nekompatibilnost sa odredjenim hardverskim komponentama.

Mozda se ti problemi desavaju jer postoji neka nekompatibilnost sa odredjenim hardverskim komponentama.
Ima i toga, dešavalo se na svim verzijama windowsa.
Ali retko.

Kod windowsa 10 neprihvatljivo često.
I ne samo drajveri, izmene u samom sistemu prilikom neuspelog updatea takodje znaju da naprave haos.

Ako ne uspe update to samo zanci da je sistem vec u losem stanju.
Ciscenje sistema od "repova" i ibegavanjem raznraznih AV bi puno pomoglo.
Raznih alata za pronalazenje i instalaciju drajvera, optimizaciju sistema...
Gasenje i onemogucavanje raznih servisa, update i sl. isto tako izaziva probleme.
Paranoja oko spijunskih alata je i doprinela ovoj lavini problema.
Ako se ispostuju ova pravila nema nikakvh problema.
Problem jedino moze nastati ako nema odgovarajuceg drajvera...a to je vec druga prica.

I have heard that song before ...

mnogo puta, a nije grejs džons.

pulmejkeru, hvala. informacija je zlata vredna.

Ako ne uspe update to samo zanci da je sistem vec u losem stanju.
"Penzionerski" laptopovi, komada tri.
Tri različita laptopa kod tri različita starija korisnika.
Korisnici odlaze samo na youtube (sa instaliranim adblockom), koriste samo skajp.

Flešić je misaona imenica za dotične korisnike, ni ne znaju šta je to a kamoli da ga koriste pa da inficiraju windows.
Važi i za njihovo eventualno čačkanje po sistemu ili instalaciju bilo čega, niti znaju niti ih zanima to.
Idu na youtube i koriste skajp, to je sve.

Sva tri laptopa su imala probleme, od brljanja drajvera posle updatea, preko nestanka start dugmeta, itd, itd... da ne nabrajam...

@lepi kokan
Molim.

Poslednja izmena:
Što se tiče DWS-a, najavljen je closed source za kraj ovog meseca.

Kokane, tu je i Aegis.

Poslednja izmena:
I dalje sam misljenja da ovaj OS nije za cistu instalaciju.
Sistem je krenuo kao upgrade i oslanjao se na predhodni instalirani.
Mnogo je drugacije kada sam OS pripremi upgrade nego kada ide direktno sa flesa.

@lepi kokan
Dws u kombinaciji sa LTSB verzijom desetke mi se pokazao fino.
Nisam imao ni jednog problema na najrazličitijim računarima u toj kombinaciji.

http://dws.wzor.net

Vidim da taj DWS onemogucava "spijunske" aplikacije u Win 7/8.1/10 Ne secam se da je do sada bilo nekog narocitog uzbudjivanja oko tih "spijunskih rabota". Tek sada, sa pojavom Win 10, pocinje prava paranoja oko toga, a izgleda da nam je MS to radio jos od Win7 (ako ne i pre toga).
Zasto bi inace DWS bio namenjen i Win7/8.1? I zasto je to tek sada postalo tako strasno?
Bice tu izgleda materijala za Duska Kovacevica......."Balkanski spijun 2".....IT varijanta.......
Boze, kako u ovoj nesrecnoj zemlji sporo svice.......

Izvinjavam se na off-u.....

Poslednja izmena:
Nista se ne izvinjavaj vec dve strane smo u off-u.
Sve se svelo na..."e nije...e jeste...e nije" kao da ce nesto promeniti.
OS je takav kakav je...hajde da pomognemo onima koji zele da ga koriste.
Ko ne zeli da ga koristi i kome ne odgovara, njemu je svejedno kakav je.

Poslednja izmena:
E da, hajdemo malo o tome...nismo odavno.

Store neće da prizna da sam povezan na internet pa ne moguda skinem nijedan APP.
Poslednja verzija Insider-a. Registrovan Win, digital entitlement ulogovan sa MS Account-om, sve kako treba ali ovo neće.
?????
SREĐENO.............
Niko nije imao pravi odgovor, čak ni sa MS nema odgovora. Šunjao se po netu i probao sve i svašta. Na kraju isključim Windows firewall i download proradi..
So, ako se nokome isto dogodi......

SREĐENO.............
Niko nije imao pravi odgovor, čak ni sa MS nema odgovora. Šunjao se po netu i probao sve i svašta. Na kraju isključim Windows firewall i download proradi..
Bravo :) e ovo je podatak i nesto korisno da se vidi.
Pa da nije nas koji se zanimamo sa ovim... znas na sta bi licila tema...na red pljuvanja pa red spijunaze.

SREĐENO.............
Treba proveriti FW rule za Store, da li je omogucen po svim profilima, kao i da li je selektovana opcija allow edge traversal.

Nazad
Vrh Dno