Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

klikni "other sign in options",a ako nema,reinstaliraj drajvere za citac otiska.

Da li je neko radio prelaz sa AMD na Intel u win10?
Da li win10 ima mogućnost uklanjanja svih repova ili moram neki dodatni softver za to da koristim?

Display Driver Uninstaller.nema potrebe posle da juris drajvere za intel,sa apdejta su sasvim adekvatni za 2d i video plejbek,posto od igara ionako na integrusi nema nista.dakle skines Display driver Uninstaller,udjes u sejf mod,kliknes na clean and shutdown,izvadis kartu,prevezes na maticnu,udjes u bios i popalis iGPU kao difolt displej adapter,butujes,pustis apdejt da skine intel drajvere i to je to.

Ni promena ploce nije problem, za tren oka odradi update chipset-a, drajvera...
E da jos 1 strana do 1k... i skoro milja pregleda :)

Poslednja izmena:
ima neko problem sa mountovanjem iso fajlova? odjednom niotkuda se stvorio i sad neće nijedan da mountuje, čak ni sa nekim externim programom. vrti par minuta i izbaci grešku u windows explorer mountu, a u drugim programima ni ne konstatuje ništa. kapiram da možda ima neke veze sa dodelom drive letter ali pojma nemam šta da radim. morao sam preko winrara da otpakujem sadržaj da bih instalirao to što sam hteo.

Pisao sam o problemu sa tp link WiFi adapterom. Naime, ne prepoznaje ga jedino ako je računar ušao u stanje spavanja. Odnosno kad mi zatraži log in. Ovo postaje veoma iritantno sa obzirom na to da nisam stalno za računarom i da svaki put moram da vadim usb kao da nisam normalan...

Odstikliraj "allow computer to turn off this device to save power", mozda pomogne.

Ne moze da se podesi za background da koristi ove slike za lockscreen "windows spotlight"?

To je poznat bag. Ništa ozbiljno.

za vikend sam se pridruzio klubu win10, bez nekog predznanja sta i kako ..

uglavnom sve je proslo brzo, ne prepoznaje usb wifi TP link stick pa sam uspeo sa win8 drajverima, i sada radi sve kako treba ..

jedino sto bi realno izmenio je bela boja u otvorenim prozorima, nisam nasao da moze da se menja kao sto je u ranijim windowsima moglo

za vikend sam se pridruzio klubu win10, bez nekog predznanja sta i kako ..

uglavnom sve je proslo brzo, ne prepoznaje usb wifi TP link stick pa sam uspeo sa win8 drajverima, i sada radi sve kako treba ..

jedino sto bi realno izmenio je bela boja u otvorenim prozorima, nisam nasao da moze da se menja kao sto je u ranijim windowsima moglo
Imaš puno gotovih tema na netu, nađi nešto što ti boje odgovaraju pa promeni desktop slike recimo na one koje ti hoćeš.

Poslednja izmena:
Pomozite, opet imam problem sa odlaskom u Hibernaciju nakon 1h provedenih u Sleep mode-u.
Namešteno mi je ovako, ali ne pomaže:
Screenshot (13).png

Moze neko da mi objasni (pogotovo vuk40, posto on gotivi ), kako da kreiram homegrupe na win 10 ? Izgleda da sam postao glup, na win7 mi lepo radilo dok na win10 nece......omatorio sam izleda. Drugo pitanje, kako da uradim dual boot win10+linux? Nece, radio sam ovo 100 puta ali sada na novoj masini nece.....!!!!!!!!!:mad:

Poslednja izmena:
Šta je problem sa Homegroup? Jednako je nula posao kao i pre.

Otvori homegroup i klikni na "change network location" kada otvori idi "yes".
Ides posle na "join now" i izaberi sta hoces da serujes, napravi lozinku i to je gotovo.
Sta ti je konkretno problem kod dual boot? nemas izbor koji OS da bootuje?

Otvori homegroup i klikni na "change network location" kada otvori idi "yes".
Ides posle na "join now" i izaberi sta hoces da serujes, napravi lozinku i to je gotovo.
Sta ti je konkretno problem kod dual boot? nemas izbor koji OS da bootuje?

Odradim to sve(shared documents, pictures printers.....) ali ne vidim stampac, ne mogu da stampam pomocu mreze.
Kod botovanja, nemam opciju izbora ulazi u sistem koji sam zadnji instalirao(u mom slucaju ubuntu).......
U pitanju je ovaj laptop HP 15-ac002nm.

Poslednja izmena:
Probaj prvo da u biosu izgasis secure boot, izaberi da prvo bootuje windows kod sledeceg
restarta trebalo bi da sam napravi dual boot.
Kada podigne win 10 odradi ovo.. http://windows.microsoft.com/en-us/...efault-operating-system-for-startup-multiboot

Ako nece onda sa tools...EasyBCD http://neosmart.net/EasyBCD/

Za stampac kaze ako ga ne pronadje onda rucno...

"On the computer the printer is physically connected to, click the Start button Picture of the Start button, and then click Control Panel. In the search box, type homegroup, and then click HomeGroup.

Make sure the Printers check box is selected. (If not, select it, and then click Save changes.)

Go to the computer you want to print from.

Open HomeGroup by clicking the Start button Picture of the Start button, clicking Control Panel, typing homegroup in the search box, and then clicking HomeGroup.

Click Install printer.

If you don't already have a driver installed for the printer, click Install driver in the dialog box that appears."

Poslednja izmena:

Probao sam, ali ne pomaže, posle određenog vremena, ode u Hibernaciju, nervira me sad već pomalo. Ako sam stavio na sleep, koji se onda k**** prebacuje u Hibernation Mode.

Wtf

Instalirao drajvere za creative i ugasio comp, otisao na rucak, kad sam se vratio kucam pin i zateknem ovo:

Security policies on this computer are set to show info about the last interactive sign-in, but windows couldn't retrieve that info. Contact your network administrator for help. 

Sta je sad to ljudi, kucam i pin i password i ne prihvata, samo to prikazuje tu dosadnu poruku.

:d divno zakljucao si ga...safe mode i regedit.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
DisplayLastLogonInfo DWORD promeni u 0.

Hvala Vuce legendo ali ne mogu da pristupim safe modu, shift + f8 ne radi...

Poslednja izmena:
Udi preko "Troubleshoot", kad ga 2x nasilno iskljucis kod dizanja Sistema pojavice ti se "recovery environment".
Advanced options-Startup Settings-Restart posle pritisnes broj 4.

Hvallaaaaaa, e a reci mi sta je poremetilo to sto mi se desilo? Instalacija drajvera za Creative? Trebao sam u test modu da ih odradim?

Verovatno, koji su to drajveri, neki nezvanicni?

Vrh Dno