Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Kao i OEM dok traje maticna,koju mozes promeniti ako je u garanciji uz odobrenje microsofta.
Sve ostalo se moze menjati.
Нисам сигуран да може баш све, имам једну седмицу на којој сам променио пар ситница и радило је а када сам хтео и мрежну, одбио је и написао да сам можда жртва пирата. Када сам вратио стару мрежну, опет је прорадило.
Бтњ, изгледа да је и хард рикнуо па сам ових дана неколико пута безуспешно пробао реинсталацију. Када нађем неки нови/стари, јављам да ли је прошло, ту бих чекао један легалан апгрејд. :)

Puca Edge kada krenem resize prozora npr dok pusta video ili je ucitana stranica. Stabilan je na dve preset velicine prozira (default i full screen) u cemu je caka? Drajvere sam odradio kako valja ..ddu, ccleaner ... Blaaaa bla

El to zbog wddm drajvera? Koliko sam video neka nova verzija za amd je izasla..

Sve ostalo je super na 135 buildu :)
E daa ko je pitao za Operu konkretno beta lepo radi, pusta yt ok..kao i sve istalo i Chrome je ok.

Poslednja izmena:
135 build? gde?kako?? daj linak.:D

Smara kada pises kao snob sve po pravilu... 10134 ... 134 isti k. Mala greska mada bice :p

taman je ovaj likovan build pojeo kataliste sinoc,pa da se odmah to mice sa kompa. :)

Da li moze na ovim novim verzijama 10134-35 na edgu da se favorites bar organizuje,npr da mogu u folderu da promenim poredak?

Razmisljam se da opicim ovaj iso,nisam dugo cistu instalaciju.

Upravo sam skinuo build 10135. Pre pocetka ciste instalacije sa flesha samo da napomenem da je ISO veliki 4,4 GB a prethodni b. 10125 je 3,7 GB. Ne znam zasto je toliko veci? Oba su x64 i Pro verzije. Javljam se za 1 sat da javim utiske.

a taman instalirao 134 :D, i krenuo da napisem da leti u odnosu na 130, barem kod mene, imam takav utisak...

Ja samo da pitam, jel ti bildovi mogu da se updatuju ili na noviju verziju znaci ako imam tu 130 da li moze da se nadogradi ili svaki bild mora opet da se instalira ako hocemo najnovijie features?

mogu,u najgorem slucaju preko .iso fajla ako ne direkt iz win apdejta.

edit:

hah,kako ovo napisah,tako mi ovaj novi build neda da odradim apgrejd - "keep personal files, apps..." mi je grey-ovan,mogu samo "keep personal files only" i "nothing". :)

Poslednja izmena:
Posle dugo oklevanja juce instaliram ver 130. Haha koji cirkus od sistema, ruzan ko lopov u podne. Koliko su digli prasine oko njega ja rekoh sebi mora da ce biti nesto, kad ono isto sr**e kao 8.1 samo pakovanje malo drugacije. Ako se ne bude mogao skinovati ovo je grob.

Meni je od jutros vratio one WDDM V2 drivere za grafu,iako mi je u system properies-hardware-device installation setings-bilo sve iskljuceno!

Screenshot - 7_6_2015_ , 12_29.png

da,opet su podesili agresivno WU,zadnjih par build-ova nije bilo toga,a sta ce im to,nemam pojma.evo kukamo po internetu,valjda iskuliraju malo.uglavnom ne pokreci WU dok se ne izbunari neko resenje. :)

Pa sta ima veze dali ga ja pokrecem ili ne,kad je on sam sve odradio i bez mene!!!:d

pa rekoh dok se ne izbunari resenje,posto kapiram da ce opet da pregazi.strpljenja malo nije na odmet,mozes da prckas po scheduler-u kad sam pali WU i da odlozis,to je quick fix.

Gazi ne pita...sad pogledam, kad lepa bela traka se pojavila.
Ovaj put brisem drajvere pre upgrade pa da vidimo kako se ponasa.

Screenshot (222).jpg

kod mene nikako nemere apgrejd sa 10134 builda sto okaciste juce na ovaj 10135,veli da su razlicite verzije i zato nemere.10134 je Pro verzija.

Rekao sam da je 10134 drugi branch. Imaš nekoliko strana unazad reg hack da se branch izmeni - verovatno će to srediti stvar.

Darkodar je okacio taj hack i ja sam ga postavio... Nego sta on nama pruza, kroz WU dalje nadogradnje ??? El taj 134 neki MS-ov interni build?

Hteo sam da pitam, da li ima neko problema sa sleep modom na 10130 build-u ?? Meni baguje, tj kada posle koriscenja stavim komp na sleep, on se posle minut upali sam od sebe, taj problem sam imao I na 10074 build-u, ali nije toliko bio izrazen kao ovde... Tj ako hocu da ga posaljem na sleep moram svaki put da restartujem masinu, pa da ga stavim na sleep, sto je jelte dosta zamarajuce, a meni je sleep mode must have, pa ako postoji neki fix bilo bi super... Inace prebacivanje fajlova prilikom instalacije 10130 mi je kocilo neko AMD catalyst g***o, pa nije hteo sve da iskopira, ali na kraju sam uspeo. A ovi WDDM drajveri su boze me sacuvaj, cak I na FIFI 15 imam velike dropove, samo padne sa 60 na 40, I trokira malo, znaci mucenje na kvadrat, a I ja sam kao I gorgi stavio da mi ne skida drajvere sa WU, al dzabe MS ne da pa ne da :d Sreca pa imam 15.4 na C: pa me ne mrzi non stop da palim DDU da bih prvo ocistio ove suntave WDDM, pa instalirao 15.4 :p

Sad sam pogledao - i 10135 je iz winmain_prs branch-a. Dakle, to nije bio problem.

Poslednja izmena:
sam setap kaze da su razlicite verzije i da u tom zecu lezi grm.tj da ovaj novi nije Pro,vec ocigledno kao neka minimalnija verzija (a veci .iso :) ),tako da ako ne izleti resenje,preskacem. :)

Kako nije Pro? jeste bar ovaj sa Mege, evo ide kod mene...
Nego sam sada u dilemi, ne moze da se izbere
najgornja opcija, mozda zbog novih app?

Screenshot (223).jpg
Da probam reg hack.

Poslednja izmena:
Vrh Dno