Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Kako nije Pro? jeste bar ovaj sa Mege, evo ide kod mene...
Nego sam sada u dilemi, ne moze da se izbere
najgornja opcija, mozda zbog novih app?

Pogledajte prilog 172051
Da probam reg hack.
Pricam o 10135.0.150531-1700.WINMAIN_PRS_CLIENTCORE-PRO-ENT-OEMRET_X64FRE_ML9.ISO on nije pro vec home a ovaj 10135.0.150531-1700.winmain_prs_CLIENTPRO-CORE_OEMRET_X64FRE_EN-US jeste pro!

Pricam o 10135.0.150531-1700.WINMAIN_PRS_CLIENTCORE-PRO-ENT-OEMRET_X64FRE_ML9.ISO on nije pro vec home a ovaj 10135.0.150531-1700.winmain_prs_CLIENTPRO-CORE_OEMRET_X64FRE_EN-US jeste pro!
Hvala, skidam ...nego radio sam onaj reg hack, da vratim?

I meni to pise u windows update , insider build se smatra fbl_imperassive a ovaj je winmain_prs , prs je skracenica za partnere microsofta!

10135 nemogu odradit verifikaciju naloga iz user-a panela... ni insider hub se ne loguje

Uradio upgade home to pro ,posle ovog izbacio mi obavestenje neznam za cega je to

Pogledajte prilog 172057
Cudim se, :d mislis da tako jednostavno promenis kljuc i nikom nista?
Ako si registrovan kao insider ne mozes da menjas kljuc kako se tebi cefne.
Evo ja odradih ovaj "svemocni" reg hack i nemogu da se logujem pomocu insider app..

Nista zato idemoooo na 135, pa se javljam ili sa njega ili 32-bit,,,:d

Screenshot (225).png

Poslednja izmena:
Cekaj vuce ti od oktobra do sad juna samo cepas upgrade jel si nekad odradio cistu instalaciju , hoces li 29 jula cistu da odradis? :D

Hteo sam da pitam, da li ima neko problema sa sleep modom na 10130 build-u ?? Meni baguje, tj kada posle koriscenja stavim komp na sleep, on se posle minut upali sam od sebe, taj problem sam imao I na 10074 build-u, ali nije toliko bio izrazen kao ovde... Tj ako hocu da ga posaljem na sleep moram svaki put da restartujem masinu, pa da ga stavim na sleep, sto je jelte dosta zamarajuce, a meni je sleep mode must have, pa ako postoji neki fix bilo bi super... Inace prebacivanje fajlova prilikom instalacije 10130 mi je kocilo neko AMD catalyst g***o, pa nije hteo sve da iskopira, ali na kraju sam uspeo. A ovi WDDM drajveri su boze me sacuvaj, cak I na FIFI 15 imam velike dropove, samo padne sa 60 na 40, I trokira malo, znaci mucenje na kvadrat, a I ja sam kao I gorgi stavio da mi ne skida drajvere sa WU, al dzabe MS ne da pa ne da :d Sreca pa imam 15.4 na C: pa me ne mrzi non stop da palim DDU da bih prvo ocistio ove suntave WDDM, pa instalirao 15.4 :p

Ja sam imao taj problem,ali sad sile nema da se setim sta treba da se ugasi.Bilo je ovde u temi odgovoreno,ali ko zna koliko strana unazad.

Cekaj vuce ti od oktobra do sad juna samo cepas upgrade jel si nekad odradio cistu instalaciju , hoces li 29 jula cistu da odradis? :D
Ne, pa win8.1 je bio nekih 1-1.5 godine star, nemam nameru da radim cistu instalaciju.
Kada ovako radi i ko ce ovoliko programa ponovo da instalra...teram ovako dok ne zapne
da nema drugog izlaza.

134 mnogo bolji na mojoj masini nego raniji buildovi :) <3

Evo sve proslo u redu, @ dejan87dex bio si u pravu za ideuj brisnja drajvera pre upgrade.
Sad ovi misrosoftovi rade dobro, tako da nisam nista dirao graficke drajver.
Nazalost nije mi resilo ovo sto sam zeznuo sa reg hack ostalo da nemogu da se logujem na insider app..

Screenshot (226).jpg

Konacno....kada ti ponestane ideja i argumenata ti onda ides SFC /SCANNOW
I neka se windows sam "pegla"...

Screenshot (228).png

i meni ovaj darkov pro prosao bez packe,dakle do toga je bilo (sto se nisu gadjale verzije,'bem ti bre wzora i domace kuvanu home verziju :) ).i ja kao vuk i ekipa user i programfiles vucem sa 8mice koju ko zna kad sam instalirao (a koju sam dobudzio sa bekapa zbog oridji licence) i ne nameravam da cistim dok bude radilo. :)

Pa ne treba ti oridji 8ica za techical preview majku mu, to ce trebati za final!

ko rano rani sam u nju orlinz,sto bi rek'o nas narod. :) sad ozbiljno,trebalo mi par programa sa te instalacije koju sam imao u steku bekapovanu,pa kad je vec usput...

WU-CCC2 su novi drajveri rade dobro na Witcher 3 ali ne i GTA V (igra secka na trenutke)
Tako da to jos nisu resili kako treba.

mene do daljnjeg ne zanimaju krnji katalisti sa WU-a,pa kad se gospoda nakane da napisu krsten drajver neka jave.samo sto sumnjam da ce mi trebati. :)

mene do daljnjeg ne zanimaju krnji katalisti sa WU-a,pa kad se gospoda nakane da napisu krsten drajver neka jave.samo sto sumnjam da ce mi trebati. :)
U pravu s, obrnuh Valley i posteno se ismejah.
Ipak ce da radi brisnje i instalacija 15.5 beta.

Malo su ga iskomplikovali... potvrdjeno kljuca nema, vezuje se za microsoft account, retail win7/8 ide na retail win10, oem vezan za HW...

Znaci malo da razjasnimo svo koji imaju pirate win7/8 dobit ce OEM licencu za win10 sto znaci da ce vam se vezat za maticnu plocu i licenca ce biti beckapovana na microsoft nalogu, reinstalacija moguce ali na istom HW sa istom plocom

Ko ima retail win7/8 (pravi ORIGINALE placen) njemu ce licenca takodje biti backupvana na M$ nalog ali nece biti vezana za HW vec ce moci da instalira i na drugi komp

When I upgrade a preinstalled (OEM) or retail version of Windows 7 or Windows 8/8.1 license to Windows 10, does that license remain OEM or become a retail license?

If you upgrade from a OEM or retail version of Windows 7 or Windows 8/8.1 to the free Windows 10 upgrade this summer, the license is consumed into it. Because the free upgrade is derived from the base qualifying license, Windows 10 will carry that licensing too.

If you upgrade from a retail version, it carries the rights of a retail version.

If you upgrade from a OEM version, it carries the rights of a OEM version.

Full version (Retail):

- Includes transfer rights to another computer.

- Doesn't require a previous qualifying version of Windows.

- Expensive

Upgrade version (Retail):

- Includes transfer rights to another computer.

- require a previous qualifying version of Windows.

- Expensive, but cheaper than full version

OEM :

OEM versions of Windows are identical to Full License Retail versions except for the following:

- OEM versions do not offer any free Microsoft direct support from Microsoft support personnel

- OEM licenses are tied to the very first computer you install and activate it on

- OEM versions allow all hardware upgrades except for an upgrade to a different model motherboard

- OEM versions cannot be used to directly upgrade from an older Windows operating system

What happens if I change my motherboard?

As it pertains to the OEM licenses this will invalidate the Windows 10 upgrade license because it will no longer have a previous base qualifying license which is required for the free upgrade. You will then have to purchase a full retail Windows 10 license. If the base qualifying license (Windows 7 or Windows 8.1) was a full retail version, then yes, you can transfer it.

Will I get a product key, can I get a product key?
By default, Windows 10 builds are pre-keyed, meaning, you do not have to enter a product key and should not be prompted to enter one even after Windows 10 has completed setup.

http://answers.microsoft.com/en-us/i...f-4b21fbd807a7

Microsoft tells me that it will be possible to do so. And that a key part of this process is that it will save a product key tied to the previously upgraded PC or device in Windows Store. This is how Windows 10 will later know that the install is allowed: It’s “one of the benefits of the new delivery system,” a Microsoft representative told me.

Poslednja izmena:
Znaci jasno :D kupi novu masinu i pripremi se da koristis W10 :) dok ne rikne ploca ;) A kada rikne ajmo vadi evre za kljuceve :D

Kako to da se vezuje za account, ja imam 3 razlicite email adrese a sve hotmail, el to utice sto su linkovane? Nema prevare ;) bedak

Poslednja izmena:
Pa od uvjek je bilo tako sa oem licence jos od XP oem je svakako vezan za maticnu

Hteo sam da pitam, da li ima neko problema sa sleep modom na 10130 build-u ?? Meni baguje, tj kada posle koriscenja stavim komp na sleep, on se posle minut upali sam od sebe, taj problem sam imao I na 10074 build-u, ali nije toliko bio izrazen kao ovde... Tj ako hocu da ga posaljem na sleep moram svaki put da restartujem masinu, pa da ga stavim na sleep, sto je jelte dosta zamarajuce, a meni je sleep mode must have, pa ako postoji neki fix bilo bi super... Inace prebacivanje fajlova prilikom instalacije 10130 mi je kocilo neko AMD catalyst g***o, pa nije hteo sve da iskopira, ali na kraju sam uspeo. A ovi WDDM drajveri su boze me sacuvaj, cak I na FIFI 15 imam velike dropove, samo padne sa 60 na 40, I trokira malo, znaci mucenje na kvadrat, a I ja sam kao I gorgi stavio da mi ne skida drajvere sa WU, al dzabe MS ne da pa ne da :d Sreca pa imam 15.4 na C: pa me ne mrzi non stop da palim DDU da bih prvo ocistio ove suntave WDDM, pa instalirao 15.4 :p

Nasao sam.Ides u Power Options-Edit Plan Settings-change advanced power setings-sleep-alow wake timers-stavi na disable.

Malo su ga iskomplikovali... potvrdjeno kljuca nema, vezuje se za microsoft account, retail win7/8 ide na retail win10, oem vezan za HW...

Dakle, kao što je i bilo, osim što izgleda neće biti ključa. A što se tiče pirata, verovatno ćeš ostati aktiviran samo ako je flešovan BIOS sa SLIC-om, ne verujem da će DAZ raditi.

Nazad
Vrh Dno