Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

До скоро сам слику за позадину бирао из теме, инсталирам 3-4 теме и онда у подешавањима изаберем једну слику из неке од њих и то ми тако остане. Нова подешавања тема не нуде посебно део за позадину али је до пре пар верзија могло да се реши, одем у Control Panel па на Search куцам Desktop Background и онда ме пребаци на стари класичан начин где је то могло. Сада више нема, једино може да се бира конкретна слика ... што опет не значи да после неког рестарта неће да буде друга. :(
Да ли нешто превиђам?

Што се легализације тиче, никада ме нису занимала та "решења" па ако већ немам легалан, идем на ентерпрајз. Биће га и сада, надам се да ће да врате ону варијанту из седмице са 6 пробних периода. ;) Мада ... што бих користио то поред оволиких линуха? ;)

Picolino stize ;) ipak se ne bojim :p

Sada je Chrome najbrzi, IE I Spartan za nijansu sporiji, Mozilla najsporija...ali ne mnogo.
U sustini imam utisak da je ovaj build najbrzi do sada, i to bas osetno.

Poslednja izmena:
chrome je u svakom buildu bio najbrzi.inace je najbrzi ozbiljan brouzer,nevezano za platformu.

Ja mogu i dalje da tvrdim da imam zurku sa dx i netframeworkom povodom igrica a moguce je i da vc zeza..tako da je to u mom slucaju i dalje ptoblem, poslao sam milion feedbacka (ne bas milion) :D nadam se da ce to resiti u tom rtm buildu ili pre istog..

Ovako dosta brzi na hdd-u wd3200aaks matora mrcina sa jednom plocom :D prosli buildovi su se malo vise vukli, a moguce da su i uticali drajveri... Obrisao sam iste pre upgrade-a na 134 :) super sve proslo, a moguce i da je AMD poceo agresivno da pegla svoje drajvere ko ce znati.. :p

Pre sam koristio ovaj TP kao main system..i kada sam se opekao, ostavio sam 8.1 na ssd-u a ovaj TP roknuo na particiji od 40gb na hdd-u i to sve lepo radi u dual boot-u...naravno 8.1 je duplo brzi pri dizanju upravo zbog ssd-a.

Poslednja izmena:
rekoh ti milion puta,nesto ti tu pogresno radis.skini steam i bilo sta pa probaj opet.

Skidam steam i instalira te svoje fileove i GRP i jos neka igra jednostavno pokrecu launcher i nista se ne desava... Baxuz mozda jesam ali posle 9926 to mi se desava na svakom buildu..i ajde necu to vise da pominjem,kapiram da smaram sa time.

Što se brinete za lekić. Pa nije u interesu Microsofta da mnogo zateže oko registracije bilo kog wina...od svih oni naplate koliko treba i čak i od besplatnog wina imaju korist (da mnogo ne elaboriram). Tako da nemojte mnogo da se brinete svi koji budu hteli će imati win 10 na ovaj ili onaj način.

Ja se brinem za svoj email account da ne bude banovan kao kada sam sakupljao Bing poene, taj login su samo pocistili... Ja sam samo hteo skype minute da dobiem :D

Poslednja izmena:
Skidam steam i instalira te svoje fileove i GRP i jos neka igra jednostavno pokrecu launcher i nista se ne desava... Baxuz mozda jesam ali posle 9926 to mi se desava na svakom buildu..i ajde necu to vise da pominjem,kapiram da smaram sa time.

dakle nisu "igre" vec pojedini naslovi.pogledaj u tim naslovima redist foldere,izguglaj sta im treba da bi proradile.

Da li ovaj Edge browser ima mogucnost da sinhronizuje lozinke(kao google chrome)? Znaci, kad se prijavim svojim outlook nalogom na nekom drugom racunaru, i onda hocu da se ulogujem na recimo ovaj sajt, on mi sam ponudi username i password, koji sam prethodno sacuvao, nesto kao LastPass?

IE to radi lepo sa WP tako da iste bookmarks/logins imam na kompu i telefonu (WP) kao i poslednje otvorene tabove... Medjutim koliko sam video Edge/Spartan ima istu strukturu foldera ali po neki bookmark fali... Kapiram da ce srediti to, voleo bi da radi kao na IE, da pamti sifre offline, ali ih ne sinhronizuje... Treba da srede taj bookmark manager u Edge, rearange fali samo tako.

Poslednja izmena:
"Omiljeni" bug je i dalje tu
Код мене се појављивало у прва 2-3 рестарта па је престало. Можда има везе са инсталацијом неких драјвера за плочу (жути узвичник у device manageru) а можда се и само средило.

Ljudi, zeza me link sa Megauploada, stane na 99 % i neće dalje da skida. Prijavljuje grešku u dekripciji.

Postoji li neki link a da nije torrent, a da takođe nije ni Megaupload ? Momci sa sajta http://getintopc.com/ još nisu postavili link za verzuiju 10135...

Na 216 strani, @Darkodar je postavio link za mega.

Sacekajte neki naredni zvanican build, kod 135 bagovi koji se vuku mesecima nisu otklonjeni (brljavljenje start menia, restart error, verifikacija naloga ne izbacuje two way authentication prozor, ... i ko zna sta jos sve ne)

Ko kaže da ne radi??? 10135

Sacekajte neki naredni zvanican build, kod 135 bagovi koji se vuku mesecima nisu otklonjeni (brljavljenje start menia, restart error, verifikacija naloga ne izbacuje two way authentication prozor, ... i ko zna sta jos sve ne)

ja to brljavljenje start menija,sem kao optuzbu ljudi koji zapravo i ne koriste insajder build-ove nisam video.bag sa verifikacijom naloga je ispravljen mesecima unazad a i vecinom se javljao kod ljudi i kao posledica ccleaner-a.sto se tice restart baga,on je prisutan,ali mnogo redje nego na proslim build-ovima,i tesko je dilbrejker bag.

ja to brljavljenje start menija,sem kao optuzbu ljudi koji zapravo i ne koriste insajder build-ove nisam video.bag sa verifikacijom naloga je ispravljen mesecima unazad a i vecinom se javljao kod ljudi i kao posledica ccleaner-a.sto se tice restart baga,on je prisutan,ali mnogo redje nego na proslim build-ovima,i tesko je dilbrejker bag.

Ja uvek radim clean install i ovo sto sam nabrajao je out of the box, licno iskustvo
inace nalog nisam uspeo da veryfikujem jer koristim M$-tov, pokusao sam da rucno startujem servise i jos nekih saveta sa mydigital lifa, ali nejde kad stisnem verify u user panel-u pojavi se prozor na 2 sekunde i nestane

Inace imam jos JEDAN veliku zamerku po pitanju M$ naloga, zadnjih dana rade VELIKE izmene, primetio sam da imaju jako PUNO rupa! prvo su pre neki dan izbacili verifikovane uredjaje da ih nemozes videt vec ih mozes samo sve obrisat
Pa iako mi je dodat telefon da salje sms ja sam se ipak nekako i bez toga logovao ponekad na novom uredjaju????
Takodje nalog mi je stari duzi niz godina, pa pise da je billing US???? (pa je jos bio na gmailu registrovan pa sam mislio da tu zeza pa sam napravio samo outlook login...) kopao 3 sata da nadjem kako ga promenuti i to preko xbox naloga????
3. 2 way authentifikacija uskljucena jedino ne sljaka u win10

Ovo nimalo nece valjat, do sad sam koristio google securitu i ovakve propuste ne mogu da zamislim??? pogotovo sto su na nalogu moze drzat $, bitcoin i licence za win10
NEDOPUSTIVO!

Poslednja izmena:
a vidis,ja gazim jedan preko drugog i meni se nista od toga o cemu pricas ne desava.takodje koristim hotmejl nalog,aktiviran jos na regularnoj osmici i sve radi kao sat.verification bag se desavao jos pre sigurno 6-7 buildova i to kod mene kao posledica koriscena ccleanera,sad i ccleaner koristim i vise ga nema.start meni kao sto rekoh os samog pocetka radi perfektno.

a sto se bakces sa desetkom kad je toliki uzas i kad ti tako lose radi?sto ne batalis i koristis sedmicu kao covek?

a vidis,ja gazim jedan preko drugog i meni se nista od toga o cemu pricas ne desava.takodje koristim hotmejl nalog,aktiviran jos na regularnoj osmici i sve radi kao sat.verification bag se desavao jos pre sigurno 6-7 buildova i to kod mene kao posledica koriscena ccleanera,sad i ccleaner koristim i vise ga nema.start meni kao sto rekoh os samog pocetka radi perfektno.

a sto se bakces sa desetkom kad je toliki uzas i kad ti tako lose radi?sto ne batalis i koristis sedmicu kao covek?

Pa ja neznam jel treba da ti crtam meni je win10 tu sbog toga sto je i zamisljen da radi a to je testiranje, a ne glavni sistem
Ja sutra kad predjem na win10 zelim da znam sta me ceka

Zasto mi je win instalirao preko insider program-a i update-a build 10074, ako je poslednji 10130?

10130 je na fast ringu i pun je rupa... a slow ringu nemam pojma koji je a slow ring je po defaultu ukljucen

Koji je najstabilniji build?
Pa ovaj zadnji 10135, nemoj se obazirati na pisanja kako nesto ne radi.
To nije tacno, dolazi od strane ljudi koji su uvek u problemu, nebitno win7, win8.1..
Ako budes imao pitanja, slobodno preko privatnih poruka pitaj sta te intersesuje.

Vrh Dno