Šta je novo?

WD vs. Seagate

Jos malo pa ce cena diskova doci na nivo na koji su bili pre velike poplave :)
Koje serije Seagate Hdd-eva imaju 5 godina garancije kao WD Black serije?

70e za 2tb hard je bilo, a sad je 95e.

WD 1TB FAEX, black caviar je bio oko 65 evra, a sad je oko 95 minimalno, što je oko 50 % razlike. Seagate nema nijednu seriju ni sa tri, a kamo li pet godina garancije , koliko znam.

Heh ja sam juce uzeo WD1TB 64Mb WD10EZRX (Green serija) i maltene je potpuno necujan osim sto "klikce" povremeno sto me jako iritira. Turn off hdds mi je podesen na never znaci nije do power managementa a crystal disk mark 5.0.4 nema opciju za iskljucivanje Advanced Power Management-a za ovaj hard. E bas sam maler stvarno. Godinama imam WD10EARS i nikakvo kliktanje se nikada nije culo, jako sam razocaran. Koji hard disk da uzmem >=1TB, nije mi toliko bitna cena, samo da ne klikce i da nije glasan (zujanje i slicno) u idle-u? Ima li neko iskustva sa 1TB Seagate Barracuda HD103SJ?

Control panel->Hardware and sound->Power options->Change plan settings->Change advanced power settings->Hard disk->Turn off hard disk after (setting): (obicno je podeseno na 20mins ako je u pitanju Balanced plan) i stavis samo Never.

Heh ja sam juce uzeo WD1TB 64Mb WD10EZRX (Green serija) i maltene je potpuno necujan osim sto "klikce" povremeno sto me jako iritira. Turn off hdds mi je podesen na never znaci nije do power managementa a crystal disk mark 5.0.4 nema opciju za iskljucivanje Advanced Power Management-a za ovaj hard. E bas sam maler stvarno. Godinama imam WD10EARS i nikakvo kliktanje se nikada nije culo, jako sam razocaran. Koji hard disk da uzmem >=1TB, nije mi toliko bitna cena, samo da ne klikce i da nije glasan (zujanje i slicno) u idle-u? Ima li neko iskustva sa 1TB Seagate Barracuda HD103SJ?

Verovatno je ovo u pitanju, a bilo je reci o tome i na ovom forumu.

Treba sutra da uzmem Seagate ST2000DM001 2TB HDD, jer jos uvek ima problema sa onim cudnim zvukovima ili su dosle do nas serije koje nemaju taj problem ?

Treba sutra da uzmem Seagate ST2000DM001 2TB HDD, jer jos uvek ima problema sa onim cudnim zvukovima ili su dosle do nas serije koje nemaju taj problem ?

"Čvrkne" po neki put, ali meni kučište stoji gore, pored radnog stola, i na 40 cm od uha pa se to čuje. Mene više nervira kad ponekad počne da "krklja" ali to je normalno za svaki HDD. :)

Koliko pratim Seagate forum, to "krkljanje" se nije resilo, radjen je neki fw update koji je bio samo kozmeticke prirode. Licno ne'b imao herca da idem na disk o kojem na netu mogu da se procitaju horor price! :-devil-:

Aj da ne otvaram novu temu, ovde je vec WD vs Seagate pa u tom duhu, koji od ova dva (ili tri :p):

Seagate Barracuda st3000dm001
ili
WD Green wd30ezrx

ili mozda ovaj ako je bolji od ova dva iako je 2tb
WD Red wd20efrx

Na jednom od gore navedenih hardova ce mi stajati filmovi i serije (koje cu gledati sa vremena na vreme na tv-u preko mreze), back-up slika i filmova kucne proizvodnje na kojima je zavrsena obrada, ISO fajlovi raznih stvari itd. SSD-ove koristim tamo gde mi je potrebna brzina, na HDD-u bi mi bila potebna tisina, jer ovaj Black krece jako da mi ide na zivce. Tako da od novog harda ocekujem tisinu i dugotrajnost (s toga bi voleo da ima i dobru garanciju).

Poslednja izmena:
Seagate Barracuda st3000dm001
ili
WD Green wd30ezrx

ili mozda ovaj ako je bolji od ova dva iako je 2tb
WD Red wd20efrx

Na jednom od gore navedenih hardova ce mi stajati filmovi i serije (koje cu gledati sa vremena na vreme na tv-u preko mreze), back-up slika i filmova kucne proizvodnje na kojima je zavrsena obrada, ISO fajlovi raznih stvari itd. SSD-ove koristim tamo gde mi je potrebna brzina, na HDD-u bi mi bila potebna tisina, jer ovaj Black krece jako da mi ide na zivce. Tako da od novog harda ocekujem tisinu i dugotrajnost (s toga bi voleo da ima i dobru garanciju).

Vec neko vreme pratim sve sto se na ovom polju desava jer mi moji 1TB diskovi polako postaju tesni pa da ti prenesem sta sam video/procitao.
1. Seagate je u sintetici znacajno brzi od WD - obzirom za sta ces da koristis disk, to je irelevantno.
2. WD je kako kazu, tisi i hladniji od Seagate - opet, to su samo testovi, u stvarnosti ne verujem da sa lepim hladjenjem kucista koje imas, moze da bude ikakvih problema.
3. WD je resio LCC (Load Cycle Count, sto nije ista stvar kao i SSC (Start-Stop-Cycle), sto vecina ljudi ovde, koliko vidim, mesha) putem programcheta kojim mozes da znacajno smanjis LCC tj povecas vreme izmedju parkiranja glava, dok Seagate to nije uradio, iako je nekim izmenama u fw-ima smanjio akusticnu komponentu toga, ostalo nije - 300.000 deklarisanih imaju oba diska pa ti sad vidi.
4. Oba imaju garanciju od 2 godine a kako se garancija ostvaruje u Sorabiji, to ni Del Boy neb' umeo da odglumi!
5. Rekao bih da je svejedno koji disk uzimas, uzmi jeftiniji ali SAMO AKO I POD USLOVOM da imas extreni disk backup, pa ako prsne disk u kompu, ne prsne ti glava!
6. Da stvar bude jos lepsa, polako se pojavljuju Toshiba diskovi bazirani na Hitachi tehnologiji. Tehnologiju (celu fabriku u Kini) je kupila Toshiba da deo dila kojim je WD kupio Hitachi ali da ne'b se stvorio kartel, odluceno je da Toshiba dobije pravo na kupovinu te Hitachi fabrike, koja je btw spremala se da izbacio najnoviju 1TB seriju desk i ultrastar diskova. Trenutno Toshina ima diskove do 3Tb 7200rpm sata3 u programu, 4Tb se ocekuje kad istekne neka klauzula i ako testovi budu na nivou dosadasnjih Hitachi diskova, to ce biti ultra-best-buy obzirom da vidim cene 1-2-3TB Toshiba diskova u Evropi.
7. Samsung diskova vise nema i evo na kraju da pustim suzu za njima, od mog F3 1Tb samo su WD Black i Seagate 1TB platter diskovi brzi!
:d

Hvala na lepom odgovoru :)

Ovo pod brojem 3 bas i ne kapiram ali cemo videti ako uzmem WD.

Vrh Dno