Šta je novo?

WD TV Gen2 (HDMI 1.3, DTS dekoder)

Drago mi je da si resio problem, ja se sa njim nisam susreo ali primetio sam da su mozda 2 stvari bitne:
- nikad ne pustas video klikom na prvu ikonu vec odes 2x desno na folder ikonu (klikom na prvu ikonu desavalo mi se da ne vidi neki titl!)
- Nazivi titlova su isti kao nazivi fajlova (eventualno sa nekim sufiksom tipa "-en" - ima trik kako to da se uradi odjednom za ceo hdd - da ne pasteujem ovde baci pogled u Live temi

Nije lose da u svakom folderu dodas folder.jpg cover sliku (podrzavaju i Gen1 sa novijim fw dok Gen2 i Live podrzavaju cover u startu) - rezultati mogu biti sjajni, bacio sam pogled ima klip na youtube (samo premotaj na 40tu sekundu)

Ja sam recimo ovako organizovao sve slike/filmove sa razlicitih letovanja/zimovanja ;)

[YOUTUBE]wFj69RA60K0[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ljudi pomagajte. Kupio sam danas ovaj uredjaj i kada ga povezem preko HDMI prikljucka televizor ga uopste ne registruje(Samsung plazma 410). Stalno mi izbacuje uredjaj nije prikljucen. A preko cinca radi. Probao sam i da u meniju WD-a prebacim da signal ide preko HDMI ali opet isto. Imate li predstavu o cemu je rec?

Najverovatnije los HDMI kabal (cak i ako radi recimo sa PS3 ne znaci da ce isti slabiji kabal raditi sa WDTV) - probaj kod zadnje strane WDTVa kod konektora da ga zadignes ili spustis malo na dole ili gore WDTV/TV.

Meni se jednom desilo kada je posle konektora kabal na gore (pritiska donji deo konektora) ne radi a kada je na dole radi - zamenio sam kabal i sve je bilo OK (ali sam privremeno nasao poziciju u kojoj radi dok nisam uzeo drugi HDMI kabal)

Poslednja izmena:
dali si u settings podesio HDMI output? poveži na composite pa proveri.

Kazem probao sam i da podesim u settings na HDMI al je on automatski vracao na composite, ko da nije ni povezan preko HDMI. Tim kablom je bio povezan LG DVD 492H i sve je radilo. Poludecu vise sa njim. ILIJA koji si kabal uzeo, ako je do njega da znam koji da kupim a da radi?

Poslednja izmena:
Za pocetak iskljuci deep color (12bit) na HDMI u setovanjima i postavi 720p rezoluciju ako je moguce, probaj da rotiras konektore HDMI kabla (onaj koji je u WDTV ubavi u TV i obrnuto)

Ako to ne prodje probaj da stavis prazan FAT32 formatiran flash u iskljucen WDTV/TV i ukljuci sve. ako se ne vide probaj da povezes kompozitni kabal i ponovo da ukljucis HDMI pa ako opet ne moze donesi flash na komp i pogledaj da li ima jedan file u njemu
to je file koji daje detalje o HDMI handshake operaciji i kreira se ako handshake ne uspe (gde i zasto je pukao) tako sam citao na avforums da su ljudi lovili probleme u HDMI konekciji

Kabal sam zadnji put uzeo u CT u DC za 600din - valjda valueLine ili nesto sl.

Poslednja izmena:
***a, i ja uzeo danas i nece da radi preko receivera, a radi preko drugog HDMIa koji ide direktno u TV. Koja je ovo zezancija.....

Sve sam probo i nece. Moram sutra da kupim drugi kabal pa da probam. Vec se zderem ziv sto sam dao 10000 da se patim...

@farmajovanov Aj probaj drugi kabal pa nam javi - vec je bilo jedni slicno iskustvo sa losim hdmi kablom

@Mellow zasto ne povezes na 2.hdmi na kome na TVu radi a sa receiverom ga povezes sa optickim S/PDIF kako je predvidjeno za 5.1 zvuk?
Mislim da ako povezes preko hdmi na receiver dobijas samo 2.0 zvuk (koji se za HDMI downmixuje jer TV ne poznaje DTS zvuk)

Poslednja izmena:
@ILIJA Sutra cu otici u CT i kupiti taj kakav ti imas i ondak ako ne radi u tri lepe. Kpim ga da mogu da gledam HD a plazmi ko covek, kad ono jos gore neg LG DVD.

Sinoc sam promenio kabl i sve je profunkcionisalo (koja glupost, taj isti kabl je radio sa PS3 najnormalnije).
Elem, i preko HDMI-a radi DTS najnormalnije i prepoznaje ga, tako da ti ne treba opticki kabl.

Nema na cemu! :)
neverovatno da ste obojca imali isti problem
(koji se retko desava - mislim da je jos jedan korisnik imao slican problem sa Gen1 WDTVom oko kabla i to je to)

Koji si HDMI kabal uzeo i za koliko?

Poslednja izmena:
Kupio sam u CT-u u Uscu Vallueline 2m - 650 din. Interesantno da je kabal sa kojim nije hteo da radi bar 10 puta kvalitetniji.

Da li WDTV Gen2 podržava ćirilicu (prevod)? :rtfm:

Live koji imam podržava tako da bi i Gen2 trebalo. Isti su sem mrežnog dela koliko ja znam.

Al moze ovo da se poveze na obican tv , preko cinceva ili scarta?

Moze bez problema ima Cinc (kompozitni izlaz) pored HDMI-a.
Imas i u opcijama da biras na koji se izlaz da daje sliku ali ako ne detektuje HDMI onda obavezno ide na Cinc

Imam problem sa gledanjem Petog elementa. Film je u 1080p mkv-u (16 giga), i na kompu radi najnormalnije. Na WDu posle 1 minuta se gasi film (uvek na istom mestu) i nece dalje da pusta. Da li neko zna razlog?

Imao sam potpuno isti problem sa jednim filmom, ali na prvoj generaciji plejera. U pitanju je bila m2ts datoteka filma Fast and the Furious, a reprodukcija se šta god radio prekidala na istom mestu (otprilike minut nakon početka). Probao sam čak i da premotam odmah na početku i da preskočim tu tačku gde se prekida, ali bi se reprodukcija ponovo prekinula nakon istog intervala.

@psihodel, i nisi nasao resenje? Mislim da ako je to situacija tj da nece da cita fajl, da je to onda veliko ******, jer cemu player ako nece da cita fajl za koji pise da treba da ga cita.....

Pomagajte ljudi ko boga vas molim :), da znam da li da ga vracam i da uzimam nesto drugo....

@night.walker, samo preko optickog ili preko HDMIa

Nažalost nisam našao rešenje za taj film, ali sam naknadno u komentarima na HDbits-u čitao da su ljudi imali problema sa konkretnom verzijom filma i na Popcorn-u. Nisam dublje ulazio u tematiku :) Ono što sam pokušao je da, kao i ti, pustim tu m2ts datoteku na računaru i nije bilo problema sa prekidanjem reprodukcije.

Od kada imam drugu generaciju plejera, apsolutno nikakvih problema nisam imao.

Poslednja izmena:
Eto izgleda da sam ja naleteo na problem, sta reci......

Radiće najnormalnije na običnom televizoru. 480p i stereo, ako ga ne podesi sam (meni jeste kada sam ga priključio preko skarta na običan TV) možeš sam da odabereš u podešavanjima. Savršeno pušta full HD i 5.1 na običnom TV-u.

Kupih danas ovo cudo. Nisam znao da nema HDMI kabl u paketu pa sam povezao preko kompozitnog, no nema veze. Radi savrseno, jedina mana koju sam mu nasao je to sto sam premotavao jedan 720p brzinom 16x do jedno sat i po (film traje 2h) i kada sam hteo da ga zaustavim, zaglupeo se i otisao mi mnogo vise nego sto je prikazivao. Onda sam generalno imao isti problem sa 16x ff i rev (opet ode previse), mislim da je u pitanju brzina samog uredjaja (procesor, memorija), mogli su malo da se josh otvore. Ali pushta 720p i 1080p bez problema, shto je najbitnije.

Preko kompozitnog je dosta losa slika. Premotavanje ima stos, zapocni premotavanje (2x) pa klikni next chapter dugme (>>|) i skocices 10min svaki put kad ga pritisnes. Procesor je dosta brz pa ne bi u tome trebalo da bude problem a uskoro ocekujemo jos neko peglanje firmware-a

Nazad
Vrh Dno