Šta je novo?

WD TV Gen2 (HDMI 1.3, DTS dekoder)

Konačno se pojavio novi firmware , ali nije ga uradio b-rad nego user Padavan sa ruskog foruma wdhd.ru .Verujte mi na reč sada radi sve!!!! Isprobao sam belkin f5d5055 usb lan adapter i radi odlično , što nije bio slučaj sa b-rad-ovim firmware-om.
Uostalom evo vam link pa vidite šta sve može :
HTML:
http://wdhd.ru/board/index.php?a=vtopic&t=1885
forum je na ruskom pa koristite google translate radi lakšeg snalaženja (ako ne znate ruski :d )

sad samo jos da skontam koji je od tih linkova firmware jer nesto me zeza prevod

stavio sam...malo mi cudan izgled i ova narandzasta boja al videcemo kako radi

E ovako. Imam problem, ali je softverske prirode.
Imam par skinutih blurayeva, uglavnom su to demo diskovi (pioneer, DTS promo diskovi itd), koje kada probam da startujem fajl po fajl (drugacije ne moze, u Stream direktorijumu Bluray-a), konstantno pusta samo najveci fajl u tom direktorijumu i ni jedan drugi.
Na kompjuteru kada pustam jedan po jedan fajl (BS Player), sve najnormalnije radi.
Moje pitanje je kako da spojim sve m2ts fajlove u jedan, kako bi to radilo? Probao sam tsmuxer, ali iz nekog razloga to ne funkcionise kako treba (ili ja ne znam da ga koristim kako treba)? Molim za pomoc

kako ste zadovoljni ovim Padavanovim firmwareom, posto se razmisljam da ga stavim?

Ja sam prezadovoljan, sve funkcioniše besprekorno , stim da ja koristim verziju 1.7 ovog firmware-a pošto sa 1.8 belkin adapter nikako nemože da se nakači na mrežu ,a sa ovim radi odlično.

A jel ima nekih poboljsanja ne uzimajuci u obzir rad sa mrezom?
Da li sada recimo moze da pusti nesto sto ranije nije mogao, npr: flv,rmvb i sl?

Probao sam da pustim te file-ove ali ih player ne vidi.Ja uglavnom imam .mkv i .avi tako da mi je to sasvim dovoljno

Da li mogu hdd maxtor (ATA) od 40gb da ubacim u HDD Rack i da sa njega pustam multimediju?Jel probao neko, da li je potrebno neko dodatno napajanje ili sl?

moze ja sam tako radio(sa hardom od 20gb) dok mi nije stigao veci sata hdd...

Kako se titlovi ponasaju na divx filmovima? Jel su blizi centru ili donjem delu ekrana?

Razmisljam da "upgrade-ujem" panasonic plazmu sa ovim cudom, deluje kao dobra investicija :)

mozes da pomeras titlove gore/dole i da im menjas velicinu...

Nesto ne rade subtitlovi sa nasim slovima (divx), tj. samo se problematicna slova ne vide.

Jel to do firmware-a ili settings-a

podesi Central European kodnu stranu u podesavanjima za Subtitle u WD TV...

Sada su proradila i nasa slova :)

Zahvaljujuci ovom uredjaju, divx ce izgleda morati u penziju, pored 480p i 720p materijala :D

Jedino me buni da li je optimalno ostaviti na Auto video podesavanje, ili posebno staviti npr. na 720p 60hz kada se gleda 720p film

Jel zna neko zasto nekada,kada iskljucim WDTV , se iskljuci i HDD (ATA u HDD Rack) a neki put se kao iskljuci a onda ,nakon par sekundi, se "probudi"i vrti sve dok ga ne iskljucim na prekidacu?

Iz mog iskustva, dovoljno je ostaviti na auto :)

To sam i ja isto zakljucio, nema neke razlike kada se rucno menja :)

Ono sto mi se ne svidja, a nije krivica uredjaja, je sto se na 720p rezoluciji jasno uocava kompjuterska animacija.Divx bolje skriva nedostatke :(

Nisam neko vreme pratio dešavanja, pa sam samo hteo da pitam da li postoji neko jednostavno rešenje za onaj problem sa compression header-ima u MKV datotekama. S vremena na vreme pokušam da pustim nešto što mi zablokira WDTV potpuno :(

Pod jednostavnim rešenjem podrazumevam nešto što ne uključuje ponovnu obradu pojedinačnih datoteka kako bi ih bilo moguće pustiti normalno.

Da li bi mi ovaj Padavanov firmver rešio problem?

Hvala!

Resava ti problem i dodaje jos brdo mogucnosti:

- Linux kernel 2.6.22.19-19-4
- Busybox-1.17.4 (basic programs and utilities linux in a binary file)
- Pure-ftpd-1.0.29 (fast and compact ftp server)
- Mini_httpd-1.19 (fast and compact http web server)
- Samba-3.0.28a (SMB server, which emulates windows balls)
- Dropbear-0.52 (compact ssh server)
- Mc-4.7.0.10 (a powerful file manager Midnight Commander)
- Transmission-daemon-2.13 (fastest torrent client with the management through a browser, as well as alternative shells)
- Aria2-1.10.9 (multi-protocol download utility)
- Curlftpfs-0.9.2-1 (mount the ftp server as a local directory)
- Djmount-0.71-1 (an automatic search and resources to mount UPnP media servers as a local directory)
- Ffprobe-0.60 (used in the applet autores for autotuning of frequency for HDMI video frame rate)
- E2fsprogs-1.41.12 (utilities for file systems ext2 / 3)
- Util-linux-ng-2.17.2 (fdisk, sfdisk)
- Parted-2.3 (an alternative utility markings HDD, support GPT)
- Smartmontools-5.40 (control HDD SMART-a)
- Hdparm-9.35 (Control HDD disks)
- Sdparm-1.05 (Control HDD drives and CD / DVD / BD drives)
- Nano-2.2.5 (a powerful text editor)
- Wireless-tools-29
- Drivers USB WLAN / LAN adapters
- Eiri r189
- Osd mod-s Lilibabe SimpleII, Lilibabe PictoII, Juliojs osdModLive, PsychoTHC, fully adapted to WDTV Gen2
- Additional scripts

Firmware capabilities (in addition to basic features)

- Connect the USB WLAN and LAN adapters for network support
- Automatically detect patterns WLAN and LAN adapters and load the necessary module (PnP)
- Ability to connect an unsupported LAN / WLAN adapters without flashing the device (requires a kernel module)
- Mounting network resources NFS servers v2/3/4 (Unix / Linux or Windows + haneWIN NFS)
- Mounting a SMB network resources, servers (Windows or Unix / Linux + samba)
- Mounting network resources, FTP server
- Mounting network resources UPnP media server (automatically)
- Downloading torrents via the torrent client Transmission with control over the network
- Standalone download files protocols FTP / HTTP / Bittorent using a download manager Aria2.
- Access and control the device via Telnet and / or SSH
- Access and control the device via a Web browser, remote command emulation.
- Access to the root file system device via FTP
- Access to all device connected to the discs and drives the ball through the SMB (Windows)
- Access to all device connected to the discs and drives the ball over NFS (Linux, Unix)
- Support for USB-hubs
- Support for USB-Keyboard
- Full support for USB DVD drive to a dynamic change drives and speed control
- Hot-pluggable USB DVD / BD drives, USB LAN / WLAN adapters, USB keyboards
- View from an external USB DVD drive DVD discs with CSS protection
- Partitioning, creating and controlling volume ext2 / 3
- Saving breakpoints movies on an external drive / flash
- Save the system log file to an external drive / flash
- Automatic adjustment REFRESH HDMI under framerate video file (an idea taken from the plugin autores from psychodad)
- Ability to select one of 6 styles OSD menu (c proper support for Russian language) without flashing
- Ability to select one of 26 backdrops, and 2 custodians Eran OSD menu without flashing
- Ability to connect the remote control (based on EIRI)
- Ability to connect external OSD, the external background and screen saver OSD
- Support for partition Linux swap (automatic connection / disconnection of a swap partition).
- Fast loading (as in the original firmware)

List of changes relative to 1.9.4 Build:
- Added support for playing mkv files with compressed headers.
- Added support for recognition and withdrawal of PGS subtitles (in BD m2ts files) images.
- Fixed problem with output formats Dolby TrueHD tracks on your receiver.
- Fixed some problems playing mp4 and mov files.
- Added ability to view from an external USB DVD drive DVD discs with CSS protection.
- Improved support for USB DVD drives.
- Significantly increased productivity CIFS protocol when viewing media content on a network with Windows resources.
- Added support for connecting to the resources of NFS servers v4.
- Added a download manager Aria2 v1.10.9 (protocols FTP / HTTP / Bittorent). Access and control over the network via a shell aria2c Remote Control .
- Added support for Linux swap, swap plugs and switches off automatically when it detects partition Linux swap (type 0x82) on a USB drive.
- Updated module WiFi Ralink rt3370sta.ko, added new WiFi Adapters - Linksys AM10, ZyXEL NWD-270N, ZyXEL NWD2105.
- Updated module WiFi Ralink rt3572sta.ko, added new WiFi Adapters - Linksys AE1000.
- Updated module WiFi Realtek 8192cu.ko to version 2.0.1324.20110126, added new adapters.
- Updated Tuxera NTFS driver to version 3010.9.20.
- Reduce the size of RAM occupied by the kernel Linux.
- Updated busybox to version 1.17.4.

WARNING: If you upgrade the firmware 2.0.0 file must be present wdtvhd.fff of this service pack. It is a kernel upgrade Linux.

KNOWN ISSUES v2.0.0:
- Sometimes, when you start playing mkv / avi / asf files not working button pause, and is not working select subtitles and mkv chapterov. To address just click fast forward and rewind, then play. After this manipulation starts to work button pause, subtitle selection and choice mkv chapterov. The problem occurs only when a new file and its appearance is accidental.
- Zoom works only as 1x, 2x, 4x, 8x.

p.s. prevedeno sa google translate

Poslednja izmena:
Hvala puno!

Samo me buni "List of changes relative to 1.9.4 Build:"

Da li to znači da ću rešiti problem sa hederima ako instaliram verziju 1.9.4 ili moram ovu 2.0.0?

Instalacija samo otpakujem iz ZIP arhive sve u root USB fleša i pomoću opcije za upgrade odradim?

Da li posle mogu da vratim zvanični softver ako mi se ovo ne svidi?

Hvala!

Nazad
Vrh Dno