Šta je novo?

WD Player - Novi FW, informacije

pa ovde se nalazi recimo za 120 e,...i ima ga po gradu(Beograd):type:

Ajd da postavim pitanje ovde...da ne otvaram temu bez veze.Obzirom da sam nov u svetu ovih stvarčica treba mi savet iskusnih :)...Planiram da kupim jedan ovakav uređaj ali ne znam koji je da kažem bolji pošto su približne cene...U pitanju su WD naravno i SAMTEC MPD-305HD...Ne znam koje su razlike,kvalitet,podrška itd...O Samtec-u sam našao sledeće...

Samtec HD Media Player
Samtec MPD – 305HD je HD media player koji je namenjen svakom korisniku.
Svrha ovog uređaja je reprodukcija videa, muzike i slika na vašem televizoru, projektoru, stereo uređaju ili LCD monitoru na moderan i jednostavan način.

Podržani su standardni audio, video i photo formati, kao i formati za titl.

Media centar je predviđen za 3.5 inčne SATA hard diskove, pa je samim tim pogodan i kao eskterni USB 2.0 disk, na primer za skladištenje podataka. Celokupnom sadržaju na media centru možete pristupiti i preko daljinskog upravljača.

Kao dodatak, ovaj model poseduje podršku za gledanje fajlova iz mreže i prenos podataka, podršku za MP3 ID3 tagove i play liste, kao i integrisani Bittorrent klijent za rad bez računara za direktno preuzimanje sadržaja sa interneta.

Uzimam sigurno jedan ili drugi samo želim poređenje WD i Samtec-a...

Ja koliko vidim po karakteristikama na netu on pored par prednosti, mittorrent, lan i sl. ima jednu ogromnu manu ne cita MKV, ako je to tacno a po ovome sto sam vidio onda neuzimaj niposto, WD to radi odlicno i ja nisam imao problema osim sto je poznato da nedekodira dts zvuk pa moras koristiti reciver ili prekodirati u ac3.

Ja koliko vidim po karakteristikama na netu on pored par prednosti, mittorrent, lan i sl. ima jednu ogromnu manu ne cita MKV, ako je to tacno a po ovome sto sam vidio onda neuzimaj niposto, WD to radi odlicno i ja nisam imao problema osim sto je poznato da nedekodira dts zvuk pa moras koristiti reciver ili prekodirati u ac3.

Da to je glupo vezano za MKV format mada moguće je da će to ispraviti nekim novijim softverom...a uvek je moguće konvertovati zar ne :). važno je da mogu da imam direktnu vezu sa kompom...da ne moram stalno da vadim hard i prebacujem sadržaj sa otvaranjem kućišta ili preko HDD fijoke :)

Što se zvuka tiče imam genius 5.1 sistem koji će verovatno moći da se izbori sa tim zavrzlamama jer on u svakom slučaju daje 5.1 zvuk sa 2 kanala.

Neznam imali genius dts dekoder ili samo ac3, a kod wd-a koristis eksterni disk pa i ga je lako prenijeti do kompjutera i napuniti materijalom, a nepodrska za MKV u danasnje doba je totalni promasaj.

Genius pravi neki kvazi surround i nema nijedan SPDIF vec analogne ulaze. Jedini nacin da se dobije 5.1 je iz ext decodera. Ako vec ne zeli pravi 5.1 vec simulaciju iz stereo signala...

Ok znači predlažete sledeće:
kupim WD
kupim ext HDD ili fioku
dobijem MKV file :)...

Pri tom gubim direktno povezivanje sa kompom i netom...i pri tom hard je unutar kućišta...što mi olakšava budžet za nekih 40e
Što se zvučnika tiče....Genius meni lično radi sjajan posao...bolji mi ni ne trebaju niti želim da bacam pare na skuplji sistem ...jer ja od zuja jedino priznajem Hi-Fi a za ono što ja želim treba doooosta zelembaća kojih nemam :D

Sve u svemu definitivno u ponedeljak nešto dolazi kući.....Obaveštenje sledi :)

Ja se nisam pokajao sa WD-om, a ako kupis neces ni ti samo sto slijedi par pitanja oko toga naravno sa tvoje strane.

:) naravno

Još jedan problem kod mene:

Da li neko može da potvrdi da li nakon gledanja Bluray materijala (m2ts datoteka, AVC) na WD plejeru (1.02.07) može normalno da uredi eject diska. Meni se svaki put u ovoj situaciji zablokira sistem prilikom pokušaja eject-ovanja hdd-a i moram da ga čupam iz struje :(

Inače, problem koji sam imao sa jednom Bluray AVC m2ts datotekom naveden pre nekog vremena bio je definitivno do datoteke pošto sam od tada bez problema gledao razne AVC Bluray datoteke...

Pozdrav svima, uzeh ovaj mali uredjaj na popustu za 99$ + 10off sa kuponom u Best buy nisam mogao da odolim pa cu sutra da probam kod tasta na Sonyju njegovom da vidimo kako ovo cudo radi.
Citao sam ovih par stranica ali sta bi bilo najbolje staviti odmah koji fw? d-rab ili ovaj sa WD sajta poslednji?
Takodje da li je istina da podrazava samo USB-ove i hardove sa liste sa zvanicnog sajta ili podrzava i ostale na primer OCZ usb koji imam?
Trebala bi mi mala pomoc oko provg setup-a sta ste vi stavljali i koji externi disk preporucujete?

Stavi original firmware ako neces da ekspermentises sa mrezom i sl. a eksterni disk ti je najbolje da probas mada najbolja kombinacija je passport/my book.

Hvala Terminator,
Video sam da si ti konfigurisao i torente i mrezu i sve. Jel imas neki tutorial kako sve to obaviti ako ti nije frka da postujes?
Dok ne budem uzeo moj HDTV probacu kod tasta pa sam prebacio neki MTS materijal na USB OCZ, jel znas mozda da li ce da radi sa OCZ-om?

Evo testirao out of the box nisam ni fleshovao fw. Radi AVI,mp4,mp3,MTS,MKV i to sto sam probao WMV ne radi. Lep interfejs, nema nesto preterano funkcija za podesavanje ali je lepo odradjeno.Nema laga niti zastajkivanja. Pustan je materijal preko USB-a od 4gb. Samo da ima jos LAN i hd u sebi gde bi mu bio kraj :d

kupio usb to ethernet adapter.
instalirao b-rad-ov firmware.

torrentisanje dok traje gledanje 1080p filma :)

ixv8ue.png

rapidshare sa automatskim nastavcima posle 15 min čekanja :)

24azcid.png

šta više reći :)
pretvorio sam WDTV u download mašinu :)
prijatelju..imas li kakva iskustva sa pustanjem Youtube,ali direktno sa neta na WD......daj neki info:):type:

Meni se desava (cesto) da u toku gledanja filmova,..gubi ton,neke linijice preseku ekran(ne odjednom vec u nekom kratkom vremenskom intervalu) i jednostavno izbaci mi wd passport,kao ne vidi disk.Par puta sam isao na Reset uredjaja,..,pa onda neki put radi normalno,..al sad na primer,isto to,al ne gubi prvo ton,..vec ima ton,a slika zacrni i tako radi na momente dok mi ne kaze da ne vidi disk.To je radio i sa USB stikom,..imam naj verziju firmware,..dal se to nekom desava,..dal se mozda "pregreva" ,..moze li neko da mi pomogne ,dal da stavljam hakovan fw,...i ono najglavnije,.sve se to desava samo sa MKV formatom,..druge ni ne gledam... .:wall:

Novi firmware 1.02.11 (beta) http://www.wdc.com/wdtvprerelease/

Izmene i dopune :)
Prerelease 1.02.11 (includes all previously released updates)

Resolved Issues:
Resolved issue where UI Language displayed as OFF when English is selected.
Resolved UI issue where "ContainsWWW" shows up in the search menu instead of "Contains".
Resolved MKV audio/video sync issues.
Resolved issue where songs were displayed in alphabetical order instead of track order in album view.

New features:
Added video playlist support.
Added support for unlocking locked WD external drives.

Meni se desava (cesto) da u toku gledanja filmova,..gubi ton,neke linijice preseku ekran(ne odjednom vec u nekom kratkom vremenskom intervalu) i jednostavno izbaci mi wd passport,kao ne vidi disk.Par puta sam isao na Reset uredjaja,..,pa onda neki put radi normalno,..al sad na primer,isto to,al ne gubi prvo ton,..vec ima ton,a slika zacrni i tako radi na momente dok mi ne kaze da ne vidi disk.To je radio i sa USB stikom,..imam naj verziju firmware,..dal se to nekom desava,..dal se mozda "pregreva" ,..moze li neko da mi pomogne ,dal da stavljam hakovan fw,...i ono najglavnije,.sve se to desava samo sa MKV formatom,..druge ni ne gledam... .:wall:

Probaj za pocetak drugi HDMI kabal

Razmisljao sma o tome,..uzecu ga sad u kanibalu,..,samo,zvuk ide preko optike,..al idemo redom,na kraju krajeva,nov je uredjaj,pa radice servis,..al ja milsim da je neki zez u pitanju :S:

Probao sam novi firmware i prvi put do sada mi se zamrzao kod nadogradnje pa sam ga iskljucio iz struje , i naravno prolupao skroz ali sam uspio nabaciti staru verziju i radi pa nece u servis.

Ne znam da li ga je neko pominjao negde, ali vidim da se i ovo pojavilo u prodaji - pa kao da ne otvaram novu temu:

Verbatim MediaStation HD DVR Wi-Fi 500GB

Specifi cation / Video Recording Time and Capacity
Product Specifi cation
HDD Type 3.5” SATA
Capacity Available: 500GB / 640GB / 1TB
HDD Format NTFS
Product Dimensions 210 x 64.5 x 162mm (WxHxD)
Output
HDMI
Component Video Output
Composite (AV)
Optical
Coaxial Digital Audio
DVB-T/Analogue (TV Out)
Input
Composite (AV)
DVB-T/Analogue (TV In)
Interfaces
SD/SDHC/MS Memory Card Slot
USB Host (Type A) x 2
LAN x 1 (Ethernet)
USB Device (Type C)
LCD Display 60 x 32.6mm. White text on blue background
Power 12V DC On/Off Rocker Switch. Stand by button
User Interface Language Set
English, French, Italian, German, Spanish, Polish, Portuguese,
Bulgarian, Croatian, Russian, Danish, Swedish
TV System
Standard: NTSC & PAL
Resolution: up to 1080i
Media Play Back Support
File Format
Audio MP3, WMA, WAV7/8, OGG, AAC
Video
MPEG-1 (.dat.mpg.mpeg.iso.vob),
MPEG-2 (.mpg.mpeg.ifo.vob.iso.
ts), MPEG-4 (.avi.mkv.XviD.)
DIVX 3/4/5/6/ (.avi.mkv)
MP 4 AVC (H.264) via supplied
Transcode Server
Photo JPG. JPEG, BMP
Recording Features
One Touch Record Record to HDD only
Recording HDD/USB Host/Memory Card
Time Shift HDD only
Schedule Recording
Create, Edit, Delete recording
schedules
Recording Quality HQ / SP / LP / EP / SLP
Network Feature
Ethernet 10/100Mbps
Wireless LAN IEEE 802.11 b/g, up to 54Mbps

Cena (u Ceskoj) 200 Evra sa 500Gb HD-om

Za pocetak rezolucija deluje razocaravajuce - 1080i...

Prilozi

• Verbatim.JPG
    Verbatim.JPG
    52.4 KB · Pregleda: 115
  • Verbatim 2.JPG
    Verbatim 2.JPG
    52.8 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Ne znam da li je iblo ali slucajno naletoh na ovaj link. Objasnjava kako da se popravi daljinski, heh... http://www.wdtvc.com/2009/04/02/wd-tv-ir-remote-hack/

Ja sam imao ovaj problem sa WDTV-om neposredno nakon kupovine. Nailazio na razne informacije u vezi sa uzrokom (najverovatnije je imao problem sa daljinskim za Samsung LCD zbog osetljivosti IR senzora na WDTV-u)

Problem sa rešio tako što sam između LED indikatora za napajanje i USB sa prednje strane uređaja nalepio komad crne, neprozirne izolir trake (1 X 1 cm) i od tada se nijednom nisu ponovili isti simptomi. Traka se maltene i ne vidi pošto se uklapa sa bojom uređaja. Daljinski naravno radi bez ikakvih problema :)

Možda i ovo nekom pomogne...

Poslednja izmena:
Prerelease 1.03.01
Resolved Issues:

Resolved the language displayed as OFF when English was selected
Resolved the “Contains” button displayed as "ContainsWWW" in the search function
Resolved MKV audio which was out of sync with the video
Resolved slow rendering of Greek subtitles in Greek character encoding mode
Resolved disappearance of Korean subtitle during video playback
Resolved missing characters from the Greek subtitle font
Resolved playback issues with VC-1 codec in an MKV container
Resolved gain being applied to audio output that resulted in signal clipping
Resolved playlists playing audio tracks in alphabetical order by playing them in track order
Resolved the appearance of tracks in alphabetical order by displaying them in track order
Resolved the spacing issue seen in Korean subtitles during video playback
New features:
Added support for video playlists functions which were limited to music files only
Added support for the drive lock function on the new My Passport™ and My Book® external storage devices

Vrh Dno