Šta je novo?

WD Player - Novi FW, informacije

Ma još da ima wireless, gde bi mu bio kraj. Inače, dobio sam sličnu spravicu od Asusa (O!play HDP-R1) i nešto sam se igrao s tim. Mnogo je lošiji od WD TV-a, jedino što ima mrežu pa tu dobija dosta na upotrebljivosti s obzirom da će cena izgleda biti dosta slična. Jedino što nema trenutno nikakve podrške, tj. treba da prođe par promena firmware-a da bi to bilo to.

ma garant će ubaciti i neki wireless dongle kao opciju. sviđa mi se dvojka, bar više ne izgleda kao igračka.

Navodne specifikacije:

Specification:
WD TV (TM)
Live Media Player
Features
-Play Full HD 1080p video, music and photos on your HD TV
-Supports widest variety of file formats and devices
-Network capable for easy access to the newest content from PCs, network drives, internet favorites
Kit Contents
-Media Player
-Compact remote with batteries
-Composite AV cable
-Component AV cable
-AC adapter
-Quick Install Guide

Compatibility
HDMI, Full HD (1080p), AAC, MP3, JPEG, USB 2.0, H.264, SimplayHD™, Energy Star®, Dolby Digital, DTS, DLNA, Bonjour, AVCHD, Windows Vista

Media Formats
AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1),
TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1) MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9
JPEG, GIF, TIFF, BMP, PNG
MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
Playlist – PLS, M3U, WPL

Subtitle – SRT, ASS, SSA, SUB, SMI

MPEG2 MP@HL up to 1920x1080p24, 1920x1080i30, or 1280x720p60 resolution. MPEG4.2 ASP@L5 up to
1280x720p30 resolution and no support for global motion compensation. WMV9/VC-1 MP@HL up to 1280x720p60
or 1920x1080p24 resolution. VC-1 AP@L3 up to 1920x1080i30, 1920x1080p24, or 1280x720p60 resolution.
H.264 BP@L3 up to 720x480p30 or 720x576p25 resolution. H.264 [email protected] and [email protected] up to 1920x1080p24,
1920x1080i30, or 1280x720p60 resolution.
An audio receiver is required for multi-channel surround sound digital output. Compressed RGB JPEG formats only
and progressive JPEG up to 2048x2048.
Single layer TIFF files only. Uncompressed BMP only. Specific details, please refer to the user manual

pa po ovom ima da pusta skoro sve, samo jos cena ?????

Da li je neko imao problema sa reprodukcijom VC-1 bluray materijala na WDTV-u?

Do sada sam odgledao nekoliko komada, ali mislim da su bili AVC, sinoć pokušam da pustim jedan VC-1, reprodukcija normalno krene, ali nakon određenog vremenskog intervala sve se blokira, nestane signal sa plejera i jedino što pomaže je da isključim napajanje i ponovo ga uključim. Pomilsio sam da nije neka greška u tom kadru, premotam iza njega, pustim, ali nakon istog intervala opet blokiranje. Nakon toga sam pustio jedan 1080p rip i odgledao ga bez ikakvih problema. Pročitah neke komentare u vezi sa konkretnim materijalom pa je moguće i da je do samog materijala.

Verzija softvera je 1.02.07

Izlazi i WDTV mini (91 x 91 x 22 mm), mada ne znam zasto bi nekom bio interesantan jer je izgubio HDMI (i 1080p)

http://www.engadget.com/2009/08/18/wd-tv-mini-loses-full-hd-but-remains-a-handy-media-player/

While we wait excitedly for Western Digital to update its HD Media Player, the company has decided to add another, value-minded product to its media player range. Working along the same lines as the HD unit, The WD TV Mini serves as a conduit between your TV set and USB-connected storage -- whether it be a camcorder, an external HDD or a humble flash drive -- and plays back a vast array of digital media formats. The Mini part to its name refers to its diminutive 91 x 91 x 22 mm footprint, but being the younger sibling also means it loses a couple of the premium features, namely HDMI and full 1080p, though that drop-off isn't too steep with 1080i and composite plus component outputs serving as alternatives. It's available now for $99.

http://www.wdc.com/en/company/releases/PressRelease.asp?release=1fc82dd8-5566-480a-8c6e-7f82d17f9b24

...
Features of the WD TV Mini Media Player include:
Play video, music and photos on your TV in up to 1080i HD resolution;
Supports widest variety of file formats including RealMedia Variable Bitrate (RMVB);
Rich HD 1080i advanced navigation and user interface;
DVD-like navigation with chapter support, trick modes and subtitles;
Expandable: buy more storage, delete fewer movies;
Photo slideshow with unique transitions and music on your HD TV;
Thumbnail support including photo thumbnails and music album art;
Ability to preview your video during navigation (480 and 720 mode only);
Video, music and photo auto-play for users digital signage solution;
Subtitle support including multi-language subtitle support for video playback;
Picture Transfer Protocol to view or backup content from your digital image device;
Compatible with USB Camcorders and USB mass storage devices;
Component and composite video output;
Digital optical audio output via SPDIF;
Ultra-compact design making it perfectly portable for travel (odlican za hotelsku sobu?); and,
1-year limited warranty
...

Prilozi

• 18aug09_wdtvmni156.jpg
    18aug09_wdtvmni156.jpg
    28.2 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Pa mozda nekom ne treba HDMI...
Mada sam ocekivao da ce sigurno da ga unaprede, posto vidim da ga konkurencija polako pristize a oni hmmmm izbacuju "nepotrebno" !

HDMI problem

Da li je neko imao problema sa B-Rad firmware-om i HDMI podesavanjima ? Naime, sve radi super, ali nece da zapamti custom podesavanja pa svaki put kada ugasim WD palyer, sistem se sa HDMI prebaci na composite izlaz. Cak se i u meniju podesavanja odmah vrate na composite ?????

Ljudi! Ima li nekoga ovde ko moze da odgovori na prosto pitanje koje je vec postavio jedan od korisnika u ranijem izlaganju a to je: MOZE LI OVO CUDO DA PUSTA .SUB-ove I KAKO POSTO SAM ZA SADA USPEO DA PUSTIM SAMO .SRT-ove?

Ne znam samo koja im je to fora onda da pisu na oficijalnom sajtu da pusta sve zivo od prevoda a bogami se i ljudi hvale a vidim da ima slucajeva da ne radi pa sam zbog toga pitao jer je to kod svih vlasnika tako ili samo kod pojedinaca.

Vidim da ovde jedna grupa odvaljuje poznavanje ovog WD-a,pa bih voleo veliku pomoc.Kada sam ga kupio od jednog lika,i probali,..sve je savrseno radilo,medjutim,.. imao sam problem sa audio kodekom AAC,skoro pola mkv filmova koje sam skinuo su s tim kodekom i jednostavno,slika ide,tona nema. Povezan je bio sa optickim kablom na risiver kenwood(ne znam koji model tacno,nisam u sobi ),5.1 sistem. I zbog toga,..vratio sam coveku,al mi se i dalje svidja kutijica.Ima li neko resenje,jer bih ga uzeo sto pre.:type:

Nekontam sta bi moglo biti jer ja imam par filmova sa 5.1 AAC i svi rade ok, jesi li probao koji drugi da nisi pogresno podesio u samom playeru moras ukljuciti digital, ili nesto na reciveru nije bilo kako treba jos si trebao probati spojiti L i R sa WD-a na aux ulaz pa probati.

pa tako kaze moj drugar koji je sve povezivao,..provericu,mada,vidim da se pomenuti audio kodek pominje da je "instaliran",...u cemu je onda razlika izmedju pomenutog popcorna i wd,sem u ceni,koja je drasticna,...?

Neznam dali je ulazio u podesavanje wd-a jer se tamo prebacuje audio na analogni ili digitalni.

Evo ovako,..problem je sledeci,..da li je moguce dobiti AAC 5.1 zvuk preko optickog izlaza na av resiveru ? Ili,..da li ima neko drugo resenje da se dobije 5.1 zvuk preko av risivera.To je zezz

AAC koliko ja znam ne vidi ni jedan risiver,..kako si ti povezao to i podesio da bi dobio 5.1 zvuk. Ja sam mislio preko optike iskljucivo,jer preko chincheva mogu samo stereo zvuk.

Moguce je da sam pobrkao i da sam ranije prebacio u ac3 ili gledao sa racunara, zadnje vrijeme sam kamaru filmova snimio pa sam vjerovatno prolupao, ali skini ovaj konverter valja zlata za sve probleme sa zvukom, prevodom i sl.

OK,..nadam se da ce se javiti jos neko da "pomogne",bas sam se zalajfo da to resim ovih dana :cigar: ,..jer sve je kao prosto,..iz wd optika do optike na risiveru,nema tu neki problem....kao :wall:

Naravno da je jednostavno, u wd-u upalis digital i to je to, a ako nece aac a vjerovatno nece onda to prebacis u ac3 i sve rijeseno za cas.

Opticki-opticki i mora da se cuje,jedino da ti risiver ne podrzava DTS,mada sumnjam.

Opticki-opticki i mora da se cuje,jedino da ti risiver ne podrzava DTS,mada sumnjam

DTS se cuje,problem je u AAC kodeku,kojim se enkoduju ovi manji ripovi mkv.DTS i AC3 se cuju,...to nije problem izgleda.

koje modele usb wifi stick-a i kako rade?...citam na nekim forumima, sarenilo je u radu....

poz...

Koje su prednosti hackovanog firmware-a,sta radi WD sto inace ne moze da najnovijom verzijom,..ako moze neko da kaze,i da li se desavalo nekom da posle nekih pola sata,mkv format,pocne da se gubi ton,neke linijice,i u jednom mementu "izbaci" usb flash,ne vidi je,...ima li to veze sa necim,.i neko je napisao da kada se WD ugasi,..ugasi se u wd passport koji je ukljucen,..meni je cele noci sijalica na passportu radiila,.cini mi se da je i malo "vruc" ,mada je hard disk iskljucen bio,..jel to OK?:cigar:

Gde ima i koliko košta ovo čudo kod nas ?

U Nemačkoj košta 135e

Nazad
Vrh Dno