Šta je novo?

WD Player - Novi FW, informacije

http://wdtv.free.fr/osdmod/ na toj stranici imas custom firmware od lilibabe i to dva stila i u oba je stavljen font size patch odnosno povecana je velicina fonta.Ja sam koristio i Minimalistic i Simple and unadorned i vise mi se svidja ovaj drugi koji trenutno imam,sve je stvar ukusa.Slobodno skini i instaliraj u sebi oba imaju originalni fw 1.03.01.Pozdrav

Ma još da ima wireless, gde bi mu bio kraj. Inače, dobio sam sličnu spravicu od Asusa (O!play HDP-R1) i nešto sam se igrao s tim. Mnogo je lošiji od WD TV-a, jedino što ima mrežu pa tu dobija dosta na upotrebljivosti s obzirom da će cena izgleda biti dosta slična. Jedino što nema trenutno nikakve podrške, tj. treba da prođe par promena firmware-a da bi to bilo to.
I,jel se tvoje misljenje promenilo u vezi ASUSA ili ne?
Razmisljam se izmedju njega i WDTV live.
Hvala

POJAVIO SE WDTV Gen2 (NE Live) !!!
Firmware mu je 1.01.70 (nema veze sa novim 1.03.01 za WDTV Gen1) i IMA DTS to Stereo, brzi je (isti cip kao Live) verovatno vise memorije, HDMI 1.3 (sa deep color) prakticno Live bez mrezne i komponentnog (HD) izlaza (stari kompozitni za starije televizore su zadrizali)

Kod nas je 109e, kupio sam ga i super sam zadovoljan

DAKLE NEMOJTE KUPOVATI WDTV AKO NEMA OVU KUTIJU jer za istu cenu (kod nas 109€) uzimate STARI model bez sada obaveznog DTSa i drugih stvari. Naziv su zadrzali u slovo, razlikuju se po produkt broju i malim razlikama na kutiju (DTS 2.0+Optical out)

That would be the new WD TV Gen2 -- we will have more details and news about this product soon.
-ScottWD
http://wdtvforum.com/main/index.php?PHPSESSID=b0442dce2ba9147808dd199e4ec63d25&topic=2746.0

UPDATE: sjajna nova opcija je zoom u koracima 1x, 1.1x, 1.2x jer se (skoro) izbegavaju crne linije kod sirokih filmova
UPDATE2: Zvanicna strana WDTVa Gen2 (dakle ne Live, prakticno Live bez mrezne) http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=734
UPDATE3: Izasao je (najnoviji) 1.01.75 firmware za WDTV Gen2 (nema veze sa 1.03.01 od Gen1 WDTVa, od njega je i noviji i 2x veci)
UPDATE4: Po cena/korist APSOLUTNO NAJBOLJI HD PLAYER KOD NAS (A I U SVETU)! Za ~10.000din ima sve sto treba i radi super!

Prilozi

• 11112009109.jpg
    11112009109.jpg
    319.8 KB · Pregleda: 57
  • 11112009107.jpg
    11112009107.jpg
    445.9 KB · Pregleda: 61
Jel ti nije problem ILIJA da kada vec imas taj novi wd media,...a verovatno se i vise razumes od mene u ...,s obzirom da sam resio da zavalim moj wd,a uzmem LIVE,...koja je bitna razlika izmedju ta dva,recimo da mi internet veza koju live ima nije neki problem,..sta je ostalo od razlike ,bitne izmedju ta dva modela,live i 2g ?:type:

Razlika je (za sada) samo Lan i Componentni izlaz (HD izlaz pre HDMIa) hardverski su po ostalom identicni. Cekamo b-rad da potvrdi ali on ne zeli od svojih para da ga kupi :)

Posto je originalni WD TV namesten da radi u LANu i sa Wirelessom verovatno ce moci i ovaj sa custom fw (naravno nece biti kao Live ali bice bar na pola puta do Live-a)

0711sale
Member

Yes I did but the unit don't recognize them.Then I made contact with B-rad and he told me that it is a hole new thing to do even it is the same board.He must have one of this unit to do the modifications and he don't wan't to buy it himself.

Poslednja 3 posta prekopirana u novu temu, ostavljena i ovde da ne bude zabune kod novih korisnika/kupaca.

Nova tema >>> WD TV Gen2

U dogororu sa Falconom 2 posta o WD TVu Gen2 su ostala ovde kako nam se ne bi desavala pitanja kao kod hr foruma posto je Bench ipak bolji :)

http://www.forum.hr/showthread.php?p=23538357
Firmware
Upravo sam nabavio WD TV. Imam problem s učitavanjem novog firmwarea (tvornički u njemu je 1.01.70). Pokušavam staviti novi firmware preko 3 različita USB sticka (2 kom. od 2GB ili 1 od 64MB, svi FAT32 ili NTFS), no ni u kom slučaju mi se ne pojavljuje ikona/poruka "firmware upgrade". Pazio sam pritom na sve ono na što se upozorava po forumima - USB-ovi su formatirani na FAT32 (ili NTFS), wdtv.bin i wdtv.ver stavim u root (negdje čak kažu da ekstenzije moraju biti napisane velikim slovima pa sam i to probao ), resetirao sam ga ručno, pa factory reset,... Koji mu je ? Je li ovo materijal za reklamaciju?

Rec je o tome da WDTV Gen2 ima potpuno drugaciji fw (baziran na Live-u) a ljudi su ga kupili i zive u ubedjenju da je obican stari (skoro ista kutija) WD TV (i da nema DTS, a zapravo Gen2 ima)

Poslednja izmena:
Da li se nekom dešavalo da ovo čudo zeza?
Problem je sledeći:
Uključim ga, pojavi početni ekran, sa WD TV logo-om, i napiše WD TV HD media player, to nestane, i samo mi monitor izbaci NO HDMI SIGNAL, a na njemu lampica i dalje svetli da je upaljen.

I za slučaj da je pokušan na njemu update, pa prekinut, šta dalje? Jer pada mi na pamet da nisu to pokušali, pa da negde zaglavio, i onda se dešava ovo ....

Kako da ga "resetujrm" da krene od nulew, recimo, skinuo sam najnoviji 1.03.01 update sa njihovog sajta, pa da krene opet njega da samoinstalira?

Hvala unapred, a sada ga nosim sa posla kući, da probam na običnom TVu preko činčeva da li će pokazati nešto više ....

Originalni WDTV je strava tesko brickovati
probaj da mu podvetnes flash sa novijim firmware-om a probaj i drugi HDMI kabal

Imao sam slicnu iskustvo sa Gen2 ali ispostavilo se da je do HDMI kabla. Kada sam kabal pomerio (kod HDMI porta na WDTV dobio sam sliku. Promenom kabla problem je nestao.

Poslednja izmena:
Ali buni me to što prvo da sliku ... pa posle nestane
A taj HDMI koristim od grafičke do tog istog monitora, ovde na poslu, i radi. (ovo sada kucam na malom 15 inča koji je vezan na DSub, pa mi sve sitno, dok ovamo restarujem po ko zna koji put sokoćalo na velikom monitoru preko HDMIa)

A reci mi da li istovremeno šalje sliku i na činčeve i na HDMI, da li ću morati sada kada ga odnesem kući nešto da budžim?

WDTV moze da bude nesto osetljiviji na HDMI kabal a mislim da ne daje sliku istovremeno na chinch i HDMI ali nisam probao

Ako sumljas da FW pravi problem mozes ga flashovati opet istom ili starijom verzijom (samo edituje .ver ili sl file da pise 1.03.02)

Jos bolje ako je ispravan prodaj ga doplati 20-30e i uzmi Gen2 - odusevices se!

Poslednja izmena:
Hvala na savetima. Situacija je sledeća.

Kada sam ga sinoć odneo kući, bocnuo činčeve, i upalio, dobio sam sliku. Updateovao sam na 1.03.01. i prošlo bez poroblema.

Znači, šalje sliku kroz oba, jer nisam morao ništa na njemu da "štelam"!

Izgleda znači, da ipak postoje HDMI i "HDMI" kablovi. Znao sam da ima razlike, sa lošijima ide lošija slika, senke, i ostalo, ali da može skroz da blokira signal .... to nisam znao. I još sam ga uzeo u metrou, za ovaj monitor , HAMA kabl ....

Znači, ispravan je, ali nije moj, uzeo sam ga od zeta da vidim kako šljaka, jer razmišljam o kupovini Gen2 ili LIVE-a ....

Izgleda znači, da ipak postoje HDMI i "HDMI" kablovi. Znao sam da ima razlike, sa lošijima ide lošija slika, senke, i ostalo, ali da može skroz da blokira signal .... to nisam znao. I još sam ga uzeo u metrou, za ovaj monitor , HAMA kabl ....

Ne, to su price neobrazovanih prodavaca tehnike koji ti uvaljuju kabal ultra definicije za 50e. HDMI je digitalni kabal dakle slike ima ili nema (ili je gubi povremeno jer je jako los pa cas ima, cas nema kontakt). Dakle kao USB kabal za hard disk - ili radi ili ne radi, ne trazis pozlaceni za 4000din.
HDMI kabal od 2e, ako daje sliku, je isto tako dobar kao kabal od 100e odnosno duhova, senki i slabog signala NEMA (ima samo sa analognim kablovima a HDMI to nije). Moze da bude slabiji konektor pa izdrzava 500ubacivanja a ne 5000 ali ako radi kvalitet slike je IDENTICAN bez obzira da li je kostao 200din ili 8000din. Problem kvaliteta moze da se postavi ako hoces HDMI kabal od 20m e tu su vec gubitci znacajni pa kvalitet dolazi do izrazaja ali ako ti je WDTV na 20m od HDTVa nece ga ni daljinski hvatati :D

Ja koristim HAMA HDMI kabal od 500din, dolazi sa plasticnim zastitama za konektore i savrseno radi.

Pogledaj kako idu lazi sitnih trgovaca:

Monster "HDMI Difference" scam still kickin' in Fry's Electronics

by Darren Murph, posted Mar 23rd 2009 at 11:31AM

Man, this is just sad. Over a year after the internet was set ablaze with rage after seeing Monster's HDMI cable scam, we've just been notified that the tactic is still being used in at least one Fry's Electronics store. For those unaware, the rig works as such: two TVs are set beside each other along with a sign that says "See the Monster HDMI Difference." Trouble is, the "Monster set" (on the right) is connected to its source via an HDMI cable, while the "non-Monster set" (on the left) is connected via composite cable. As in, the lamest looking signal next to using an RF modulator. So, is anyone with any amount of power paying attention to this? We get the feeling "false advertising" is a real understatement of the situation.

HDMI cable scam used to fool in-store customers?

By Darren Murph posted Dec 17th 2007 10:14AM

We'll be straight with you -- we aren't inclined to believe that this is even remotely close to factual, but considering the lengths big box retailers will go to in order to make sure you leave with a totally overpriced cable or two in your bag, we suppose it's not outside the realm of possibility. Reportedly, GizmoRepublic walked into an unspecified "big box store" and went to check out a display touting the superiority of Monster cabling. Upon further inspection, he realized that the difference in picture quality wasn't due to the gold-plating or fancy braiding, but rather the use of composite cables on the non-Monster TV. Of course, there are photos of the scene posted in the read link, but even still, we've got our reservations about the whole thing. Regardless of what happened in one particular store in one particular setup, one thing's still quite clear: there's simply no need to waste your hard-earned dollars paying for fancy packaging.

Prilozi

• monster-hdmi-composite-scam.jpg
    monster-hdmi-composite-scam.jpg
    48.4 KB · Pregleda: 58
  • 12-17-07-monster_difference.jpg
    12-17-07-monster_difference.jpg
    9.2 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Onda mi nije jasno zašto ne radi ovaj kabl, kada na relaciji Grafička - monitor radi?

2 posta gore

WDTV moze da bude nesto osetljiviji na HDMI kabal

Drugo Gen1 WDTV ima HDMI v1.2 dok Live i Gen2 imaju v1.3. Trece moze se desiti da WDTV se ne slozi sa HDTVom preko HDMI, retko ali bilo je par primera (da sa tim TVom radi i BR i Laptop ali nece WDTV a opet kada se TV flashuje novim fw proradi ili se medjusobno optuzuju WD i proizvodjac TVa)

Poslednja izmena:
Hvala, ILIJA. Kada sam postavio post, ponovo sam pročitao tvoj iznad, i posle ukapirao da sam bezveze pitao, jer si već rekao. Znači, ipak je do njega.

Znači, ipak Gen2.... ovaj dolazi u obzir samo ako neko hoće da se ratosilja keca, pa ga daje za 55 evra da bi kupio Gen2 od 110 evra ...

Danas bih probao neki custom firmvare, jer bih da promenim boju i malo veličinu fonta.
Koji je po tebi najbolji, koji da skinem?
Da li ga samo nabacim na fleš. ili moram da menjam nešto u nazivu, nisam taj deo baš najbolje shvatio. (osim onog da verziju promenim u jedan višu, da bih ga prevario da krene da update-uje)

Vrh Dno