Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam čitao ovu temu i prilikom registracije na PayPal-u uneo sam 064... da li mogu sada da promenim ili da otvaram novi nalog?

Edit: rešio.

Poslednja izmena od urednika:
Sada sam gledao Youtube klip gde se kaže da 16 brojeva idu zajedno (broj kartice), ja sam razdvojio 4 pa razmak pa 4 pa razmak...

Da li će mi normanno doći kod koji čekam ili moram to da promenim i gde u opcijama?

Hvala unapred!

na prethodne dve strane imaš objašnjeno kako da dodješ do tog koda... Pre samo par dana čovek je isto pitao ....

na prethodne dve strane imaš objašnjeno kako da dodješ do tog koda... Pre samo par dana čovek je isto pitao ....

Pozdrav!

Trudim se, čitam, ali ne mogu da pronađem ono što tražim. Ne znam da li smo se razumeli. Meni nije potreban kod (malopre sam ga dobio preko Intesa on - line), već da li će mi normalno proći transakcija kada budem kupovao nešto preko eBay-a pošto kada sam ukucao za broj kartice 16 brojeva ukucao sam sa razmacima na PayPal nalogu?

Probaj da verifikujes.
1. Ako prodje, videces po transakcijama. I onda znaci da nema problema
2. Ako nw prodje, onda izbrisi tu karticu i dodaj opet ali bez razmaka.

Aman, ne bi mu poslali kod, cim su povukli pare za verifikaciju, i poslali kod, znaci da je OK. Jos pri kucanju broja bi mu izbacilo gresku.

Sada sam gledao Youtube klip gde se kaže da 16 brojeva idu zajedno (broj kartice), ja sam razdvojio 4 pa razmak pa 4 pa razmak...

Da li će mi normanno doći kod koji čekam ili moram to da promenim i gde u opcijama?

Polja za kartice su posebna i znaju kako da tretiraju broj kartice. Ne zamaraj se time, radice ili imas veci problem nego sto mislis ;)

Koji mogu da budu potencijalni razlozi da mi placanje bude odbijeno? Na kartici imam oko 32e racun na ebay-u mi je 22funte, a 2x me je vec paypal odbio uredno skidajuci 0.77e, status denied, i zahtev da dodam drugu karticu kako bih platio to? do sada sam bez problema placao vise desetina puta... ima li ko ideju?

Verovatno ti treba nesto vise od tih 32e jer rezervisu vise.

uvek sam znao da procenim dobro koliko mi treba tih dodatnih par evra za rezervaciju... ovo je vise od 5e na tu sumu za rezervaciju...

Probaj za svaki slucaj.

prebacio jos 10e i onda je prosla... hvala sve u svemu

Charlie Sheen: "Theeeere it is" :)

Ima na kartici vise kategorija sredtava. Mozda ti znas, al da napisem jer ima dosta ljudi sa istim ili slicnim nedoumicama.

Sredstva koja postoje na kertici su najcesce podeljena u rezervisana i slobodna. Ova rezervisana su vec potrosena, eventualno ce banka vratiti tih 5 % od sume, dok su samo slobodna , spremna za trosenje. Pa jos ako su Funte ili tako neka egzoticnija valuta bolje imati jos koji Euro vise na racunu vezanom za karticu.

Inace i meni se to desavalo, kada zaboravim da prebacim pare, tako da u 99 % kada PP odbije karticu, prvo sto treba posumnjati , nedostatak novca.

ma sve jasno, kao sto rekoh uvek sam znao da procenim koliko jos preko evra mi treba da bi prosla uplata zbog rezervacije sredstava... nije neka suma bila, a skoro 10e vise sam imao i nije mi proslo... odmah sam posumnjao na to dodao jos 5e i ista prica... i onda ajde rekoh da ne dodajem jos novca (-0.77e x2 plus nisam kupovao za sebe), kontao sam da je nesto drugo u pitanju... a fazon kad mi je prosla uplata imao sam cini mi se okruglo 10e "viska" :D **be lud zbunjenog :) no sve kul proslo tako da nema razloga za panikom :)

Umeju Englezi da rezervisu mnogo vise :) Bojazam iz dana kada je funta umela da luduje :)

Danas mi se prvi put desilo na nekom sajtu da mi odbiju narudzbinu i to bez ikakvog objasnjenja, pisao im na mejl dobio default odgovor. To i nije sada bitno.

Ono sto jeste da sam placao preko PayPal-a koji je povezan sa Intesa Visa Electron karticom. PayPal je uredno skinuo novac, posle 5 min sam dobio drugi mejl da mi je taj sajt sa kojeg sam pokusao da kupim vratio pare, odem na PayPal i pise lepo da su primili nazad pare i da su ih prosledili nazad na moju kreditnu karticu. Ja kada preko online servisa Intese odem da vidim stanje vidim da na deviznom imam te pare, ali nisu raspolozive. Ima neko iskustva sa Banca Intesa koliko im treba da to rese ? Da idem licno u ekspozituru da ih cimam ? 25 eura je u pitanju nije mi bas svejedno, posto to sto sam pokusao da kupim mi treba u narednih 10 dana xD

Može da bude par dana, a može i da potraje. Pozovi call centar i traži da ti oslobode taj novac.

... posto to sto sam pokusao da kupim mi treba u narednih 10 dana xD

Gde god to kupio, izuzev u bliskom i izuzetno poslovnom EU susedstvu, nece ti stici za 10 dana, verovatno, tako da ...

Ma u pitanju je igra, tj samo kod za nju. Prodaje se na jos milion sajtova, samo su mi ti novci problem, stize to instantno na mejl, nadam se da ce u tih 10 dana da mi rese to, otici cu danas/sutra licno do Intese da vidim snjima da ih pozurim, mada zasto takve stvari nisu instantne is beyond me.

E onda ce stici, obicno to urade i pre 7 dana... ali nekad znaju i da rastegnu...

Koliko sretstava treba da bi se verifikovala intesa internet kartica registrovao sam nalog potvrdio email kada pokusam da dodam karticu VISA INTERNet kaze your bank has odbila transakciju blabla. Na intesa online kaze da je kartica aktivna. Hvala.

Razmisljam, kad bi zakljucali temu, da li bi se onda ljudi potrudili da procitaju malo unazad i da nadju sta im treba?

Koliko sretstava treba da bi se verifikovala intesa internet kartica registrovao sam nalog potvrdio email kada pokusam da dodam karticu VISA INTERNet kaze your bank has odbila transakciju blabla. Na intesa online kaze da je kartica aktivna. Hvala.

Nigde nisam nasao iznos sretstava na kartici tacno koliko treba da se ima na racunu, pise da skida 1.5 e i jedan dolar ja imam 3,3 evra i nece da prodje transakcija pitam zato da znam da li negde gresim???

Nigde nisam nasao iznos sretstava na kartici tacno koliko treba da se ima na racunu, pise da skida 1.5 e i jedan dolar ja imam 3,3 evra i nece da prodje transakcija pitam zato da znam da li negde gresim???

Zasto razmisljati i lupati glavu "koliko minimalno sredstava treba imati" radi verifikovanja?!?! Rokni 10€, sigurno ce proci (nikome do sada nije odbijeno). A tih 10€ ti niko nece oteti. To si uplatio na svoj racun, to su tvoje pare... danas-sutra ces nesto kupovati za to.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

I planirao sam u ponedeljak imam samo sustecu valutu pa sam nestrpljiv inace sam nasao sve sto me zanima. Pozz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno