Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
OK super.... znači izvodljivo je, da se zadrži mejl... :) :)

Neće skinuti, samo rezervošu, idi u rezervisana sredstva, tamo ti je broj.....

Ubacio sam drugi mail (koji vrlo retko koristim) na tom starom PP nalogu i onda sam napravio novi PP nalog sa ovim "mojim mailom" i sve je proslo OK. Za sada...

Verifikovao sam mail i ubacio karticu (onu Intesinu za online kupovinu). Na PP-u je bila samo "Visa" pa je valjda to OK. Isao sam da verifikujem karticu (na kojoj imam 3.97$) i dobio sam ono uputstvo (da kada mi skinu da procitam cetvorocifrenu brojku i da je unesem tamo). Novac mi (vec jedno pola sata) jos uvek nisu skinuli sa kartice. Valjda ce skinuti do veceras.
Jel je i vama ovako kasnilo skidanje sa racuna za verifikaciju ili ide instant?

Edit: Verifikova sam karticu.
Kao sto sam rekao imao sam dolare na kartici, pa su mi skinuli 1.58€ (2.16$), a skinuli su mi i 0,77€ (1.05$).
Neko je vec pisao da se to desava i da vracaju ovih evro ipo, ali ne vracaju ovaj dolar.

Samo da proverim:
Za Banca Intesa "Internet karticu" je najbolje/najisplatljivije drzati evre na racunu? Bez obzira da li se roba placa u evrima/dolarima/funtama...

Čekaj ti sad imaš dva pp sa dve različite kartice ili na jednoj kartici dva naloga ili sa jednom karticom si prvo zatvorio stari nalog sa bih i otvorio novi sa istom karticom na Srbiju?

Al' ga zakomplikova prijatelju :D

Imao sam stari nalog na BH za koji nije bila vezana nijedna kartica niti je, naravno, koriscen nizasta. Samo mi je mail bio "vezan" za taj PP nalog.
Sada sam napravio novi PP nalog na Srbiju.
Ali sam hteo da koristim isti mail kao i na BH, sto naravno ne moze. Zato sam na BH ubacio drugi mail, stavio da je on default, a ovaj stari obrisao. A onda otvorio ovaj na SRbiju sa tim starim mailom. I onda sam vezao karticu za taj PP nalog iz Srbije.

Nisam koristio PayPal "ever since" jer mi je Moneybookers/Skrill do sada radio posao...
Napravio sam nalog kad se PP pojavio kod nas, i verifikovao ga. Elem, sad uzmem da platim klincu SWTOR game code preko kinguin-a, i on mi 2 puta odbije karticu od strane "issuera" iliti verovatno banke. Banka je Raiffeisen, i nisam recimo imao problem da platim Beotel ADSL online (sto ce reci da valjda radi i sa dinarima).
PP me odyebao 2 puta pri tome mi regularno uzevši po 0,74e za transakciju. Posle toga, preko Skrill-a platim karticom bez problema, što će reći da nije problem sa stanjem na računu...
Jel neko imao sličan problem?

Poslednja izmena:
Trebalo mi je hitno da uzmem nesto, a dok sam izvadio karticu, citao hiljadu peripetija oko svega... nasao sam u medjuvremenu coveka koji ce mi to platiti uz prihvatljivu proviziju i uzeo preko njega.

Da li je neko eksperimentisao sa valutama?

Kako čitam na netu PP po difoltu sam konvertuje € ili RSD u odgovarajuću valutu prodavca, recimo $, po nekoj svojoj kursnoj listi koja nije baš najpovoljnija.
Prilikom plaćanja moguće je birati da sama banka vrši konverziju, iz € ili RSD , zavisno od kartice i vrste računa, u drugu valutu.
Takođe čitam da na mnogim sajtovima (pa i SD) izlazi jeftinije ako se plaća u AUD (australijanski $).
Kako bi ovo išlo kod Intese sa deviznog rč, mislim da oni kad konvertuju u neku drugu valutu, prvo menjaju € u RSD po svom kupovnom kursu, pa onda tim dinarima kupuju valutu po višem, prodajnom, pa se i tu dosta gubi.
Zato sam mislio da probam MC kod AiK banke, gde bi za dinare direktno kupovao valutu, a AIKB ima povoljniju kursnu listu, ali to bih još proverio u ekspozituri.

Meni je to PP tako pokusao da uvali :D naplatu u dinarima. Imam Intezu Internet koja se naravno vodi u Eurima, pa bi to bile neke dodatne konverzije koje PP vrsi po nekom levom kursu, tako da mislim da nista ne bi dobio sa dinarskom karticom, jer te konvezije vrsi PP, po nekom ludackom kursu.

Medjutim iako su sve ispisali u dinarima, kada sam iscitao stranicu, vidim da je to njihov predlog koji se moze odbiti i da sve bude po starom, da normalno ide u Eurima . Tako da sma to odbio i sve bilo kao i uvek.

Odavno su ljudi javili da to za dinare, a meni iako sam od tada koristio pp vise puta, tek u petak to ponudili. Znaci ako neces tako samo odbijes i ide sve po starom. Jer se kurs i provizije PP nikako ne isplate.

Ne verujem da oni primaju dinare, nego samo Eur ili $ , pa ti tvoja banka ako imas dinarsku karticu izvrsi konverziju iz dinara u devize, koje uplati PP, a onda on to u dinare, pa posle opet u devize i tako te opeljese.

Poslednja izmena:
Meni je to PP tako pokusao da uvali :D naplatu u dinarima. Imam Intezu Internet koja se naravno vodi u Eurima, pa bi to bile neke dodatne konverzije koje PP vrsi po nekom levom kursu, tako da mislim da nista ne bi dobio sa dinarskom karticom, jer te konvezije vrsi PP, po nekom ludackom kursu.

Medjutim iako su sve ispisali u dinarima, kada sam iscitao stranicu, vidim da je to njihov predlog koji se moze odbiti i da sve bude po starom, da normalno ide u Eurima . Tako da sma to odbio i sve bilo kao i uvek.

Odavno su ljudi javili da to za dinare, a meni iako sam od tada koristio pp vise puta, tek u petak to ponudili. Znaci ako neces tako samo odbijes i ide sve po starom. Jer se kurs i provizije PP nikako ne isplate.

Ne verujem da oni primaju dinare, nego samo Eur ili $ , pa ti tvoja banka ako imas dinarsku karticu izvrsi konverziju iz dinara u devize, koje uplati PP, a onda on to u dinare, pa posle opet u devize i tako te opeljese.

Pa reci covece kako mi to da odbijemo?

Nije uspela da mi prodje transakcija sa Visa Electron kartice.
Na njoj nesto preko 200€, a cena proizvoda sa isporukom iznosi nesto ispod 80$.

Jel zna neko do cega moze da bude?

Inace sa nje do sada placano par puta na sports directu, a pre neki dan PayPal skinuo onih 1,5€ i 1$...

Pa reci covece kako mi to da odbijemo?

Pa nista na stranici celoj , posle checkouta prodavnice i redirecta na PP, posle logovanja na PP racun, ispisali celu kalkulaciju u Dinarima !! Ima ispod toga tekst u 3-4 pasusa i kad sve iscitas, vidis da je to u stvari njihov predlog koji ne moras da prihvatis. Pecaju da ce mnogi ljudi samo da pritisnu po automatizmu da se izvrsi transakcija.

Znaci u tom tekstu pise da je to predlog i da ce PP da izvrsi po svom kursu konverziju u dinare, PP ne prima dinare, a takodje ni svetski prodavci, pa ce da posle da vrsi konverziju iz tih dinara opet u Devize. To ne pise ali je to procedura. Pise da se taj predlog moze odbiti, i ja sam to i pritisnuo , da PP ne vrsi konverziju. I na nalogu pise sve uobicajeno da je naplata izvrsena u Eurima.

Samo se odbije taj njihov trik.

Nemaš nikakvog dopunjavanja, PP automatski povlači pare.

Kod mene na zalost ne ide tako,juce hteo da kupim neko staklo za dslr i nisam imao dovoljno sredstva na PP racunu.Nije mi proslo da povuce razliku sa visa kartice sa koje sam manuelno dopunjavam vec godinama na PP wallet.
Izbacio mi je gresku prilikom zavrsetka transakcije/kupovine na ebay.
Gde gresim?

Ps:verifikovao sam visa karticu jos godinama unazad.

U kojoj zemlji ti je registrovan PayPal?

Pa u Svedskoj :D Ovde kod nas je drugacije, jer mi taj navcanik i nemamo. Tako da je kartica pocetak i kraj svega. Samo sa nje se i vuku pare.

Pa u Svedskoj :D Ovde kod nas je drugacije, jer mi taj navcanik i nemamo. Tako da je kartica pocetak i kraj svega. Samo sa nje se i vuku pare.

Hvala za info.Pomislio sam da mozda ima resenje,nije da mi pada tesko da dopunim PP wallet sa racuna nego tako bi bilo jednostavnije i brze :)

Pa nista na stranici celoj , posle checkouta prodavnice i redirecta na PP, posle logovanja na PP racun, ispisali celu kalkulaciju u Dinarima !! Ima ispod toga tekst u 3-4 pasusa i kad sve iscitas, vidis da je to u stvari njihov predlog koji ne moras da prihvatis. Pecaju da ce mnogi ljudi samo da pritisnu po automatizmu da se izvrsi transakcija.

Znaci u tom tekstu pise da je to predlog i da ce PP da izvrsi po svom kursu konverziju u dinare, PP ne prima dinare, a takodje ni svetski prodavci, pa ce da posle da vrsi konverziju iz tih dinara opet u Devize. To ne pise ali je to procedura. Pise da se taj predlog moze odbiti, i ja sam to i pritisnuo , da PP ne vrsi konverziju. I na nalogu pise sve uobicajeno da je naplata izvrsena u Eurima.

*** ne mogu da verujem kojim ciganiskim forama se sluze!
Imam preko 500 porudzbina sa ebaya i sad kad sam platio nesto vidim po prvi put tu glupost, nisam ni citao sta pise, kontao sam da je to taj kurs stavljen cisto informativno.
Kad ono kad sam preracunao jos gori kurs za 2din.

Moram da pazim sledeci put.
I onda mi Srbi smo kao najgori, a vidi koje ciganske fore koristi Paypal.

Eh...

U normalnim ekonomijama (odakle dolazi vecina PP korisnika) uobicajeno je da imas racun (i na njega povezane kartice) u domacoj valuti.
PP nudi da on odradi konverziju (npr. jena u dolare) jer hoce i tu da zaradi (sto je normalno).
Mi smo malo specificni jer imamo namenske devizne racune za tekucu potrosnju :) Drugim recima, duplu (nepotrebnu) konverziju ako pustimo PP da odradi predlozeno.

Ja ne mogu da vidim PP kursnu listu. Za koliko menjaju RSD --> € (RSD --> $), a za koliko nase banke? Ne verujem da je u pitanju neka strasna razlika.

ma gde se odbija taj predlog PayPal-a sa tim konverzijama??.......meni takodje izvrse konverziju u dinare,i ispod cifre za placanje pise SAMO ovo:

"PayPal Conversion Rate as of Feb 4, 2014: 1 Serbian Dinar = 0.0111808 U.S. Dollars
Other Conversion Options"

kada pokusam to "other conversion options" dobijam sledece:

Sorry — your last action could not be completed

If you were making a purchase or sending money, we recommend that you check both your PayPal account and your email for a transaction confirmation after 30 minutes.

If you came to this page from another website, please return to that site (don't use your browser's Back button) and restart your activity.

If you came from PayPal's website, click the PayPal logo in the upper-left corner to return to our home page and restart your activity. You might have to log in again.

ispada da ja MORAM da platim u dinarima(tj konvertovanim)?.....da li je to moguce?....par puta sam platio tako,neznajuci za celu ovu glupost...

Poslednja izmena:
Ne moras naravno, ako prvo odradis ono sto je napisano vec negde, u svom profilu podesis pa vozi...

pa gde je to napisano?....tj sta treba u paypal profilu da se podesi?

Samo par postova unazad pogledaj ...

pa ako mislite na ovo,video sam vec,ali kod mene nigde nema mogucnost da "odbijem predlog" paypala-a da konvertuje eure u dinare itd,itd...

najljubaznije molim nekoga da citira pravi post....

hvala odavde do skroz..:)

Ni ja ladno nisam primetio da nije pisano u VODIC PP-a nego samo PP... Ali pisano.

Pozdrav svima. Pokusavam da registrujem Intesa internet karticu koju sam davno koristila na netu i sve je funkcionisalo, kartica vazi do 04.2014. god., imam na njoj tj. na deviznom koji je vezan za nju oko 60 eura, medjutim cim ubacim broj kartice, tip:Visa i one tri cifre izbaci mi: We're sorry, but that credit card can't be linked to additional PayPal accounts. Please link a different credit card. Ne znam sta moze biti, probala sam vec vise puta i-nista. Taj iznos sam uplatila juce i tada pitala da li se kartica moze produziti, rekli su mi da oni automatski salju novu kada ova istekne. Iam li ko ideju sta moze biti u pitanju? Inace, prvo sam uspela sve da odradim, tj. da se prijavim sa Intesinom karticom preko koje primam platu, sistem je prihvatio, ali su mi onda iz banke rekli da se ta kartica za net-kupovinu moze koristiti samo uz neki citac koji kosta 1000 din i kog nema kod nas da se kupi u filijali, onda sam otisla na PayPal s namerom da zatvorim taj racun/nalog i da otvorim novi ali sa podacima s Intesa internet kartice, ali, kao sto rekoh, dodjem do tog koraka da ukucam podatke sa kartice i izbaci mi po 100x: We're sorry, but that credit card can't be linked to additional PayPal accounts. Please link a different credit card.
Pomoc....

Vezana ti je kartica za neki drugi PP nalog. Koristi prvobitni nalog (taj gde vec imas dodatu tu karticu). Ili probaj obrisati tu karticu sa prvog naloga, pa je dodati na drugi mada cisto sumnjam da moze tako.

Ali ja sad imam samo ovaj da kazem napola otvoren nalog, tj.dosla sam do koraka podaci o kartici i dalje ni makac, a svi stari su mi obrisani, znaci kao da sam krenula od nule.

Tada kad sam se prijavljivala sa ovom ne-Internet karticom (karticom tekuceg racuna) ne znam kako mi je ostalo pod Country: Bhutan umesto Serbia i ja im posaljem mejl s pitanjem moze li se to kako promeniti posto vidim da mi je neaktivno kad sam sama pokusala da menjam zemlju, posle par sati dobijem mejl od njihovog administratora da su mi oni zbog pogresne zemlje sami zatvorili nalog i da treba da otvorim novi, tako da su me preduhitrili, taman ja htela da ga zatvorim da bih otvorila novi sa Internet Intesa karticom, tako da su oni odradili brisanje ustvari. U tom odgovoru su i oni sugerisali da obrisem kolacice pre otvaranja novog naloga, ali sramota, ja nema pojma kako se to radi, moze neko malo-malecko uputstvo, pa da probam Jovo-nanovo...

Tada kad sam se prijavljivala sa ovom ne-Internet karticom (karticom tekuceg racuna) ne znam kako mi je ostalo pod Country: Bhutan umesto Serbia i ja im posaljem mejl s pitanjem moze li se to kako promeniti posto vidim da mi je neaktivno kad sam sama pokusala da menjam zemlju, posle par sati dobijem mejl od njihovog administratora da su mi oni zbog pogresne zemlje sami zatvorili nalog i da treba da otvorim novi, tako da su me preduhitrili, taman ja htela da ga zatvorim da bih otvorila novi sa Internet Intesa karticom, tako da su oni odradili brisanje ustvari. U tom odgovoru su i oni sugerisali da obrisem kolacice pre otvaranja novog naloga, ali sramota, ja nema pojma kako se to radi, moze neko malo-malecko uputstvo, pa da probam Jovo-nanovo...

Koji broswer koristis ?
Bilo koji broswer ima u podesavanjima opciju za brisanje "kolacica". Lako je naci, samo udjes u podesavanje broswer-a i tu je negde.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno