Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zali im se, odma trazi da ti vrate ili ces da ukines nalog... :p

A jeste da se ciganisem za dolar. Al' nije uredu jer to ne pise nigde.

Pa sta ja sad tu da radim?

Ja sam pre par meseci zvao call centar banke jer se odjednom pojavio taj 1 $ , naravno u Euro centima. Pojavio se na onlajn bankingu. S tim sto nigde ne pise da je od Paypal-a.

I nisu ga uzimali nego je stajao u rezervaciji nekih 20-tak dana , ranije ga nisam primetio , nego tada jer nije bilo nista drugo, sve proknjizeno. Da nesto stoji u rezervaciji 20 dana je teoretski nemoguce , sto znaci da ga nisu uzimali, jer bi banka posle 7 dana proknjizila i ne bi ga bilo.

To i nije bilo pri otvaranju, tada su se zeznuli pa rezervisali u Aprilu 1 $ cent, verovatno hteli 1$ al se zeznuli. Kaze mi onaj sluzbenik da je od PP i sta zelim da radim, bio se naostrio :D Ja mu kazem nista, ako je od PP-a neka im rezervisano taj 1 $. Posle nestalo , sada niti ga ima da su ga uzeli, niti je vise rezervisano.

To oni na taj nacin PP, ocigledno vrse nekakve Random probe, provere. Jer ne uzimaju, bilo bi na deviznom racunu ta promena, da su uzeli, nego samo rezervisu. Obicno je rezervacija uzimanje, ali ako se to ne vidi na racunu posle X dana , to znaci da nije uzeto , nego samo bilo rezervisano.

Poslednja izmena:
Posto nisam stigao da otvorim ono za online peacenje racuna i to, dobio sam ove dve poruke(pogledajte raspolozivo posle prve i druge poruke):
9a3uduju.jpg

Pozdrav, danas sam otvorio PP nalog, aktivirao sve kako treba i izvrsio prve uplate. Imam dva pitanja:

1. Da li je limit 11000$ (kao sto je napomenuo neko u ovoj temi, ako jeste, sta posle toga? Otvoriti novu karticu?)
2. Da li postoji "mesecna clanarina" za odrzavanje pay pal naloga ?

Jel menjano nesto na pp od ng, koliko sad treba da prodje vremena nakon transakcije da bi se dispute otvorio zbog nestizanja posiljke ?

To više ne važi, promenjeno je, sad je 30 dana od zadnjeg dana estimated delivery-ja.

Daj link, ne screenshot, please.

Uloguj se na Paypal > Resolution center > Tutorial: How to dispute a transaction > Open dispute

Promene su ovo sto Nvukelic pise na Ebay-u a ne na PP. Iako je Ebay vlasnik PP, za ostale mnogobrojne trgovce korisnike Pp, nije bilo nikakvih promena, pa je rok i dalje 45 dana, kao sto je i bio.

Tacno tako, pravila su promenjena na Ebay-u (max 30 dana nakon ocekivanog datuma isporuke) a za PP su ostala ista (max 45 dana od placanja) pa sad kako kome i zavisno kod koga si kupio/platio...

Au da, izvinjavam se, nisam ni registrovao da se radi o pp, a ne o eBay-u.

Danas sam otvorio nalog na Paypalu kako bih kupio jedan proizvod sa EBaya. Prošao sam verifikaciju kartice međutim kada pokušam da kupim proizvod dobijem sledeću poruku:

Kod:
We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa x-9915. This happened because it has been denied by the card issuer.

Radi se o Intezinoj internet kartici koja je važeća. Takođe imam više novca na računu nego što proizvod košta. Šta da radim?

Treba da imas do 10% vise na racunu od cene koju placas na Ebay ako to imas onda ne znam sta je ...

E vidiš može biti...ne znam da li su mi vratili 1.5€ koje su skinuli za verifikaciju. Proizvod košta 15.99$, imam uplaćeno 20$. Hvala, pričekaću dan-dva.

To ti je greška br.2 što držiš dolare na računu. Drži uvek i samo evre. Ako pitaš zašto, pisano X puta, češljaj nazad.

Da li ja recimo moram uvek da prebacim/dopunim sam sa racuna u paypal wallet ili sam PP nalog moze automatski da povuce sa moje verifikovane visa kartice prilikom kupovine?
Hvala

Nemaš nikakvog dopunjavanja, PP automatski povlači pare.

Cudan problem recimo PP za nesto radi a za nesto ne radi..

Recimo kada sam sam pokusao da kupim nesto preko Steama imao sam gresku nije htelo da prodje dok recimo na Ebayu prolazi kako to ?

Pokusao sam da editujem ali mi stalno oduzima 1 $ za to sto me nervira a isto mi daje gresku na Stimu... Sta da radim ?

Poslednja izmena:
Paypal ne prolazi na Steamu, kao ni na DX.com (verovatno samo za nas).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno