Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veoma je moguce da je extra paglu. Takodje je moguce da nesto mnogo muti.
Dok ne vidis svoje pare na svom racunu ne placas nista, ionako "si ga ugasio" sa pp i ebay na dugo vremena, odnosno dok ne promenis email, kartice i bankovni racun, mozda adresi i cak ime i prezime ... ;)

I karijes, dole dvojka, xaxaxaxxaxaxaxaxax, sa PP i nisam ugasio, Samantha i ja smo vec frendovi, spikamo na mob regularno svake nedelje, axaxaxax.
...
A da nije sad problem sto sam ja karticu XXXX=XXXX=XXXX=XXXX=3308 sa koje sam pustio pare pa podigo claim, ugasio u medjuvremenu?
To mi sad nije jasno, mada sto kazes ti, dok ne vidim pare, nista.
Ladno ce mi idijot zabraniti ulazak u CA, a trebalo je ove godine da idem tamo, 90%, posao iz snova, itd...msm mojih snova, xexexex.

El te pitali ovi sa PP sto si ugasio karticu.Mislim meni licno nije jasno sto si to uradio jer te stiti sa jedne strane PP a sa druge ebay i svakako bi dobio pare.Gledajuci iz njihove perspektive ti si tu najsumnjiviji jer si platio preko PP pa kad je ovaj poslao ti si ugasio karticu koja je povezana sa PP nalogom.

El te pitali ovi sa PP sto si ugasio karticu.Mislim meni licno nije jasno sto si to uradio jer te stiti sa jedne strane PP a sa druge ebay i svakako bi dobio pare.Gledajuci iz njihove perspektive ti si tu najsumnjiviji jer si platio preko PP pa kad je ovaj poslao ti si ugasio karticu koja je povezana sa PP nalogom.

Moram da citiram, ni meni nije jasno sto sam to uradio, to sam uradio na preporuku/ savet sluzbenika Intese, kome sam sve lepo objasnio, i on je /kao?/ shvatio, i rekao
"Msm da bi trebali i da ugasite kreditnu karticu, i uzmete novu", meni nista nije jasno bilo, i ja sam mislio ko i ti, da sam zasticen itd, al reko valjda on zna bolje? Mislim se u sebi....
...
To moze da bude problem, al mene i to bas briga, jer prvo on je sve zamesio, drugo razgovori se snimaju, tako da ako nesto bilo sta bude, postoji snimljen razgovor gde sluzbenik banke, potpuno upoznat sa situacijom savetuje gasenje kartice.
...
Ali sa druge strane msm da i to nije nepremostivo, msm da ce ovde na kraju svega, neko morati da donese neku odluku potpisanu, itd, jer ovakav slucaj msm da uopste nije predvidjen u softveru eBay/PayPal/Visa, suvise je sve zamrseno postalo.
...
Da, sad sam se setio, pitali su, i ja sam rekao sve ovo isto sto i tebi+da sam se plasio internet prevare, a i jesam, a plasim se i dalje, jer mi ovde vise nista nije jasno...
Onda je ona rekla, "pa kako ti da vratimo pare kad si ugasio karticu" a ja sam rekao ia-ia-ia-ia! psovajuci sluzbenija banke koji mi to uopste i predlozio!

Poslednja izmena:
Onda je ona rekla, "pa kako ti da vratimo pare kad si ugasio karticu
Pa na to sam mislio stigne ti graficka koja ili ne radi ili nije ta iz opisa i slicno.Kako ovi iz PP da ti urade refund.Gordijev cvor.Jedino da sve bude u redu sa grafickom a ti onda povuces claim.Ako posle budes hteo da povezes neku drugu karticu sa ovim svojim PP nalogom kako ce reagoviti iz PP.Jedino da te Samanth bas zagotivi pa kaze neku dobru rec za tebe:d

Onda je ona rekla, "pa kako ti da vratimo pare kad si ugasio karticu
Pa na to sam mislio stigne ti graficka koja ili ne radi ili nije ta iz opisa i slicno.Kako ovi iz PP da ti urade refund.Gordijev cvor.Jedino da sve bude u redu sa grafickom a ti onda povuces claim.Ako posle budes hteo da povezes neku drugu karticu sa ovim svojim PP nalogom kako ce reagoviti iz PP.Jedino da te Samanth bas zagotivi pa kaze neku dobru rec za tebe:d

Na Samanthu i igram! Ima vrlo sexi french akcenat, xexeexe...
...
Da, isto tako i ja razmisljam, bas sve ovo sto si ti rekao, vec sam inace povezo drugui karticu, i platio to sto mi je trebalo, nema veze sa ovom temom, i sve je u redu, sa tom naplatom, stigla mi je potvrda od te firme kojoj sam to platio.
Samantha ce biti kljucni igrac, na kraju, vidim ja!

Cao svima,nov sam ovde a vidim citajuci poruke da ima puno vas dobro potkovanih informacijama vezanim za paypal.Posto imam veliki problem,finansijske prirode,a sve sto je u srbiji vezano za pare je ozbiljan problem molim vas za pomoc ili bar savet,bicu zahvalan i na realnom nagadjanju...
Poslujem sa stranom kompanijom,tacnije iz amerike i ono sto zaradim mogu da mi isplate samo preko paypal-a,ne postoji drugi nacin.E sad tu nastaje dramaturgija,posto u srbiji nije moguce primiti ili podici novac preko paypal-a meni su te isplate na neki nacin zamrznute.Ono sto sam procitao i sto se prica oko te opcije podizanja novca preko paypala je da narodna banka vodi svoju politiku,trazi da paypal uvede dinar a ovi iz paypala nisu sigurni da li sad uopste zele da posluju u srbiji itd itd,uglavnom ne zna se kada ce biti moguce podizati novac u srbiji preko paypala.Barem sam ja to tako skapirao a molim vas da me ispravite ako gresim.
Pa,da li je neko imao slicno iskustvo ili neko mozda zna neki nacin da dodjem do tog novca,uzecu u obzir i nesto nelegalno,neku mucku bilo sta...ono sto je meni palo na pamet,posto imam brata u L.A. da on otvori paypal pa da ga povezem sa svojim bankovnim racunom odavde iz srbije ali posle price sa paypal support-om shvatio sam da je to nemoguce.Tako da dame i gospodje ili cete me vi prosvetliti ili mi ostaje da cekam da se neko iz politike zainteresuje za ovaj problemi resi ga u skorije vreme...hvala unapred na komentarima

Vodič kroz PayPal - Pitanja i Odgovori

Neka uplacuju pare na pejpal koji ce brat da otvori i tamo da podize pare a on odande ima vise legalnih opcija da ti posalje - wire transfer, skrill, western union, payoneer...

Mozes mozda i do Bijeljine da skoknes, otvoris tamo bankovni racun, uzmes karticu i otvoris na taj bosanski racun PP, ali tu se moze desiti problem da ti PP zatrazi u jednom momentu kopije licnih dokumenata, pasos, licna karta, racun za struju i sl. da dokazes da si bosanac i eto potencijalnog problema... mogu zamrznuti racun i sva sredstva na tom pp nalogu i osta bez para...
Ovaj prvi predlog iznad je dobar ,a li se javlja problem placanja poreza u americi... ako bas dobro zaradjujes, iskrsnuce poreska sluzba amerike kao pogolem problem...

Poslednja izmena:
jel probao neko u madj da otvori racun/karticu?

Otvori elance account, otvori projekat, pozovi njih, oni ti uplate preko pp, a ti dalje svuces na racun. Doduse, elance uzima 8.75% a i to se vrv kosi sa ToS.

a dobra ideja ali ne moze tako preko elance account-a.prvi predlog je ok samo cu jos da se raspitam oko tog poreza kod ljudi koji zive americki san...

Ne moze jer ta firma ima preko 8000 zaposlenih i isplata ide iskljucivo preko paypala tako da mi sigurno ne bi izasli u susret sa ovom pricom preko elance account-a...sve sto su mi trazili kad je u pitanju isplata je email paypal-a.Jel ima neko neku informaciju ili bar nagovestaj kad ce da puste kod nas primanje novca?

Hrvatskoj je trebalo Dve godine da iz faze samo slanje, predje u fazu i primanja novca. Tako da ne verujem da ce neko u PP-u da Krsi noge i da zuri da nama ugadja. Imaju oni neke svoje procedure, pa ako i kod nas bude 2 godine mozemo da budemo srecni, jer kod nas sve stravicno kasni, pa sto ne bi i ovo.

Da javim konacno sta je bilo, graficka je stigla, radi, ko zmaj, i to je najbitnije, za sad.
Sledece, sto je vise bitno, za ovu temu, je:

- Richard Senecal, prodavac, i dalje salje reminder, da mu platim, jos jednom ceo iznos. Ili je lud, pobegao iz ludnice, ili je u procesu dobijanja starateljstva, pa se zeza jos malo, dok jos moze, ili je vrlo prepredeni opaki prevarant.
Jedino mi to izlglda kao logicno. Jer, da neko toliki bolid bude, tesko mi je da prihvatim. Mada...nemam pojma ni ja sam.

- Iz PP, povremeno stigne poluprivatno pismo, od Samante neke, da su meni pare kao i vracene, samo ja to jos ne znam...bukvalno tako, kada se pogleda smisao pisma.
- Na PP control panelu, realno i nema nista, case je zatvoren, al ne pise sa kojim ishodom, otprilike da je PP zavrsio istragu, i da se ceka presuda. Nemam pojma o ovome, ko vise zna, mozda ce shvatiti.
- I najbitnije, ponovo sam zvao Call centar, kao i do sada, jednom u par dana, nazovem, da me zelja mine, vec me znaju svi tamo, i covek, Bojan neki, mi lepo sve objasnio, ukratko bi to bilo sledece:
"Si platio?
>Jesi
Jel imas priliv neki?
>Nemas"
Sta se bunis onda....ti si platio, to lepo pise, posle si otkazao povracaj novca, i ako bude trebalo nesto BANCA INTESA ce stati iza tebe, jer o svemu postoji precizan pisani trag, dalje nije tvoja briga..
....
Mislim da je i ovo kraj price, stim sto me ne bi iznenadilo da me Richard Senecal zasipa invoicima jos jedno par godina, verovatno kontajuci da cu jednom platiti da bi izbegao maltrerinje...ko zna?
....
Hvala svim dobrim ljudima koji su mi svojim savetima nesebicno pomogli da se kako tako snadjem u ovom koshmaru od kupovine preko neta, jedna unistena kreditna kartica, blokiran eBay nalog, i 50 mailova su epilog svega....
Pozdrav jos jednom svima!

El si platio ovim haraclijama na braniku nam otadzbine,carinu i PDV.Kako ti poslao Amer preko USPS priority mail ili drugacije i za koliko ti stiglo jer ja cekam neki paket iz USA.

Pa čekaj, nisam baš ispratio skroz priču, ali ako si dobio karticu i ispravna je, što ne platiš čoveku?

Da javim konacno sta je bilo, graficka je stigla, radi, ko zmaj, i to je najbitnije, za sad.
Sledece, sto je vise bitno, za ovu temu, je:

- Richard Senecal, prodavac, i dalje salje reminder, da mu platim, jos jednom ceo iznos. Ili je lud, pobegao iz ludnice, ili je u procesu dobijanja starateljstva, pa se zeza jos malo, dok jos moze, ili je vrlo prepredeni opaki prevarant.
Jedino mi to izlglda kao logicno. Jer, da neko toliki bolid bude, tesko mi je da prihvatim. Mada...nemam pojma ni ja sam.

- Iz PP, povremeno stigne poluprivatno pismo, od Samante neke, da su meni pare kao i vracene, samo ja to jos ne znam...bukvalno tako, kada se pogleda smisao pisma.
- Na PP control panelu, realno i nema nista, case je zatvoren, al ne pise sa kojim ishodom, otprilike da je PP zavrsio istragu, i da se ceka presuda. Nemam pojma o ovome, ko vise zna, mozda ce shvatiti.
- I najbitnije, ponovo sam zvao Call centar, kao i do sada, jednom u par dana, nazovem, da me zelja mine, vec me znaju svi tamo, i covek, Bojan neki, mi lepo sve objasnio, ukratko bi to bilo sledece:
"Si platio?
>Jesi
Jel imas priliv neki?
>Nemas"
Sta se bunis onda....ti si platio, to lepo pise, posle si otkazao povracaj novca, i ako bude trebalo nesto BANCA INTESA ce stati iza tebe, jer o svemu postoji precizan pisani trag, dalje nije tvoja briga..
....
Mislim da je i ovo kraj price, stim sto me ne bi iznenadilo da me Richard Senecal zasipa invoicima jos jedno par godina, verovatno kontajuci da cu jednom platiti da bi izbegao maltrerinje...ko zna?
....
Hvala svim dobrim ljudima koji su mi svojim savetima nesebicno pomogli da se kako tako snadjem u ovom koshmaru od kupovine preko neta, jedna unistena kreditna kartica, blokiran eBay nalog, i 50 mailova su epilog svega....
Pozdrav jos jednom svima!

Ni meni na kraju nije jasno gde su ustvari parice završile???
Da li si platio Amerikancu ili ne? Ili si platio, a pare ti vraćene? Ili si platio, ali njemu pare nisu legle? Ili su pare negde u virtuelnom svetu, ni kod njega, ni kod tebe? Ili su pare kod Banca Intese? Ili su kod vlasnika kreditne kartice?
Stvarno mi nije jasno kakav je na kraju bio epilog sa parama, osim što si ti dobio karticu sa kojom je sve okay i koliko vidim zadovoljan si.

El si platio ovim haraclijama na braniku nam otadzbine,carinu i PDV.Kako ti poslao Amer preko USPS priority mail ili drugacije i za koliko ti stiglo jer ja cekam neki paket iz USA.

Platio cca 50e, na 250-300e vrednosti robe, sad je neki zastoj na carini, uvode novi SW i koga je to potkacilo nagrabusio je.
Islo je obicnom postom i trebalo je oko 20 dana, za konacnu isporuku.
A FEDEXom bi ti bilo oko 7-8 dana.
...

@nvukelic
od strane I7 krece prica, suvise duga za ponovno prepricavanje, preskocio si deo gde pisem:
otkazao povracaj novca ....u svakom slucaju hvala za interesovanje, bila je to jedna duga i mucna epizoda...ne bi mu uzeo pare, pa da me hapse posle po torontu, a i ovako ne bi, inace.

@ringe raja
otkazao povracaj novca u intesi, preko pisanog zahteva, i tu je kraj price, tako mi rekose u intesi, nemam ni ja ni oni vise nista sa tim, sad je sve do PPa i njegove banke.
A pare nikad nisu ni stigle do mene, zvanicno, tj nisu uopste.
...
U stvari ja i ne znam gde su pare, i meni ser cini da su ko zna gde, osim sto nisu kod mene, ni u intesi vise...i meni je vala izgledalo da su negde u bezvazdusnom preostoru elektrona...

Poslednja izmena:
Dakle, imamo nigerijsku semu, okmijunsku semu, somalijske pirate...

Aha, ok onda :).

Лова је код Пејпала ајде шта се ложите. Вероватно проверавају овог болида канађанина. Драго ми је Окмијун да си добио и да ради.

Molio bih malu pomoc ako moze

Card Number: You have entered an invalid or partial credit or debit card number.

Prilikom registracije na paypal ovo mi pravi problem, da li je to zbog toga sto kartica mozda nije jos aktivirana ?

Receno mi je da ce sutra biti aktivirana jer sam je danas preuzeo.

Ali da znas, posto je sutra subota, da ako ti i ni sutra ne bude aktivna, bicu u pon, da ne panicis.

Jedno pitanje i od mene :p . Slao sam jednom drugaru neke sitne pare preko PP i nisam primetio da je postojao neki fee . DA li je to odredjeno da se uzima fee tek od neke cifre ili ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno