Koliko sam ja to ispratio Ringe Raja... nas kolega okmijun je uplatio pare za graficku, prodavac je nov, blokirane mu pare do 11.11.'13. , ocito ne shvata zasto nema para na njegovom bankovnom racunu i zasto pp ili ebay blokira na neko vreme isplatu uplacenih sredstava, onda okmijum pita jesi li poslao, sto nesaljes, ovaj kanadjanin ko papagaj ponavlja "ocu moje pare"i ne salje, pa je jos tu bilo nekave smutnje sa sri lankom na novom zelandu, optuzbama o prevari, sumnjivim identitetima (totalna konfuzija, zbrka i nesporazumjevanje)... pa okmijum pokrece claim na ebay jer ovaj kanadjanim ne salje robu, pa u toj celoj prici se i ebay "pogubi" i blokira okmijumu nalog (zbog sumnje u identitet i ko zna zbog cega) i sad on ne moze da se zali i nema kome da se zali vise... pa sav u "ludilu" pokusava sa slanjem emailova kojekude po ebay-u i pp...
Na osnovu moga "vidjenja" trenutne situacije bi ti preporucio da:
-Ne povlacis "claim"
-Sacekas da dodje graficka
-ako dodje graficka a pp (ili ebay) ti refundira pare, uplati mam-lazu pare nazad "nek crkne" brojeci ih... (kontaktiras bilm-eza i kazes mu da je roba dosla i da mu hoces uplatiti pare opet JER TI (okmijum) NISI LOPOV I PREVARANT) pa "nek se zadavi sa 300e".
-ako roba ne dodje a tebi refundiraju pare ti si "na svome" minus zivci i ebay nalog eventualno...
-posalji debHilu pismo u kome mu korak po korak objasnjavas situaciju... nesto tipa "ja uplatio preko pp toliko, pare na tvom pp racunu od tad, pp zadrzava isplatu do 11.11.'13. zbog toga sto si novi prodavac i stiti mene k'o kupca i sebe k'o posrednika od prevare u sl. da prodavac NE POSALJE ROBU, zato sam ja (okmijum) pitao gde je roba i trazio potvrdu da si poslao robu, zato sam ja nakon tvojih (ne zasluzuje kre-lac da ga persiras sa vi, vasih...) poruka u kojima samo trazite da uplatim i zalbi da nisu pare na vasem bankovnom racunu i vaseg odbijanja da posaljete robu pokrenuo "claim" i namerno ili nenamerno sa tvoje (ne persiras) strane, brkanja identiteta, adresa kupca i optuzbi za netacan identitet i pokusaj prevare, reaguje ebay i blokira nalog meni. Ako si (ne persiras naravno) poslao robu i ako dodje meni, a pp (ebay) izvrsi refund ja cu ti vratiti graficku (odbiti da primim) (mislim da je to mozda i najpametnije), ili primiti (pa platiti carinu, porez spediciju, dostavu...) pa ponovo ti uplatiti pare. Dok na neki nacin i ne na moju stetu, ne bude resen problem ja necu odustati od svojih potrezivanja... Ja sam uredno platio, pp je sprovodio svoju proceduru, ti nisi slao robu, ja se zalio, ti namerno ili ne iznosio protivoptuzbe i stvarao konfuziju sa identitetima itd... "
U slucaju da mislis da nema smisla dopisivati se sa njim zadnji korak preskoci.
Nemoj se nervirati, *** razumem i tvoj problem i svastan sam da bi i ja poludeo da me neko tako zahebe ili "pravi budHalom" a da si nemocan da uradis bilo sta tim povodom izuzev da se dopisujes ili sebi oduska dajes evo vde na forumu...
Pozdrav i sve najbolje
p.s. E da juce procitah da nije dozvoljeno visestruko se zaliti kojekude...
Cini mi se da je to bilo ovde:
http://pages.ebay.com/help/policies/buyer-protection.html
EDIT:...A evo i okmijun se javio, bolje i preglednije objasnio uzrok problema...