Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci da su te oduvali trajno sa ebaya. I nece ti dati da se regujes ponovo. Probay dispute direktno iz pay pala da odradis, ako to ne uspe idi u svoju banku objasni situaciju i trazi da ti odrade CHARGEBACK na karticu zato sto si bio scamovan i vratice ti pare.

Koliko sam skapirao razlog za gašenje je previše pokrenutih slučajeva, i zahteva za refudaciju novca.

Tako da nema spasa!

Koliko je to previše? Ja sam na PP 2 pokrenuo, 1 opravdano, refundirali novac, drugi jer je paket kasnio u roku od 45 dana.

Ako sam lepo porčitaoi na netu valjda 2 do 3% tolerišu preko toga gase, e sad neznam kakva su pravila za novajlije pošto na 9 kupovina za jednu da otvoriš slučaj već si u 10%.

Znam par ljudi kojima su baš zbog toga ugasli nalog imali po desetak kupovina a za 7-8 tražili refundaciju, mislim da su upravu što su ugasili, ako od 10 kupovina 7 puta naleti na nekog ko hoće da ga "prevari" onda ebay nije za njega. Iskreno čak i da je istina ko bi poverovao!

EBAY FEEDBAK / MC999
If you have ever gotten an email from ebay titled MC999, you know this is not good news!

Unfortunately ebay has taken it upon themselves to be judge, jury & executioner. You have NO SAY when you receive an email such as this, EVEN if you are NOT guilty of stated offenses. BELOW is such an email I received.

I would consider my problems with rotten sellers, like most other people on ebay, except I don't let these individuals get away with anything. I also do not consider the amount of complaints I opened to be excessive. I opened them because I was taken or not given the product I purchased. If I bumped into more of these than usual, this is NOT my fault.

The current system ebay has set up is faulty. Only a change in the system can prevent this from becoming a further problem. I don't treat people with disrespect when I sell something - I expect to be treated the same.

The fact that ebay assumes that I will change my practice, is a joke. If I have a complaint about a seller I will file it and leave a RED feedback. Those looking for a GREEN feedback - YOU WILL NO LONGER GET ONE. Consider my leaving "nothing" a positive feedback. I WILL NO LONGER PARTICIPATE in this system after this. ONLY rotten sellers will be pointed out.

CC/
To keep eBay a fair and safe marketplace for all members, we routinely review buying and selling activity. In reviewing your account, we found:
-- An unusually high rate of buyer protection cases being opened for items not as described.
Because of this behavior, we've removed from related seller profiles any neutral or negative Feedback, and any low detailed seller ratings left by you within the past year. Please be aware that if this activity continues, you may be subject to a range of other actions, including limitations on your buying and selling privileges, and suspension of your account.
If you have a problem with a transaction, we encourage you to contact the seller first to work out a solution. For more information about contacting your seller, go to:

Znaci da su te oduvali trajno sa ebaya. I nece ti dati da se regujes ponovo. Probay dispute direktno iz pay pala da odradis, ako to ne uspe idi u svoju banku objasni situaciju i trazi da ti odrade CHARGEBACK na karticu zato sto si bio scamovan i vratice ti pare.

HVALA DOBRI LJUDI!!!

Koliko sam skapirao razlog za gašenje je previše pokrenutih slučajeva, i zahteva za refudaciju novca.

Tako da nema spasa!

Ja ne znam ni da objasnim sta se desilo, eto toliko mi je jasno sta se desilo, lik je pisao gomilu gluposti, na koje sam ja odgovarao cinjenicama i u rukavicama, strogo vodeci racuna o recniku.
Navnodno ON JE U MENE POSUMNJAO zbog nekog korisnika iz SRI LANKE!!!! Koji je vec pokrenuo, neki slican proces!!!

Kakav feedback ima taj prodavac?

Ma nikakav, ja jesam bio brzopotezan, al brate mili, sta ima da gledam feedback, ako je legalan prodavac, preko legalnog eB+PP?
...
Racunao sam da sam pokriven PP+eB, kakav god ima on feedback, tj nikakav i nema, ima neki polu-dbelini feedback, al sto bih ja brinuo o tome? Na kraju krajeva? Dobro, sad brinem, al je covek
tako izveo akciju da su MENI stigla upozorenja da JA ugrozavam PAYPAL i EBAY!!!! amanzaman!!!
...
eve ga!
http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=the.gollum&ftab=AllFeedback
http://www.ebay.com/usr/the.gollum

Znaci ne znam ni da objasnim sta se dogodilo osim sto sam opljackan!

http://www.youtube.com/watch?v=B6Y8IKOmVUI

Poslednja izmena:
Sam si kriv nikada ne bi kupio tako nešto od prodavca sa takvim feedback-om. Plus cena je poprilično niska da bi bila istinita. Tako je uvek u životu čim ti neko ponudi nešto super povljno obično postoji neka caka. No neko školu mora da plati poprilično da bi naučio nešto.

Žao mi je što si naseo si na igru... mada mi znamo samo tvoju priču. Malo mi je čudan takav razvoj događaja no ništa nije nemoguće.

Poslednja izmena:
^^^
Ako ne mozes da mi pomognes, nemoj ni odmagati, "pohlepa", "tvoja prica", "meni je cudno", "skola zivota"..."platiti skolu" je u najmanju ruku neumesno. Kakva pohlepa preko legalne kupovine?!
Evo idealne prilike da tema ode u out...ne treba je propustiti!

Ovaj komentar da si pokrenuo previše case-ova baš i ne pije vodu, jer koliko vidim i prodavac je nov. E sad, nisam video jel ta pošiljka ima tracking no. jel on podneo neke dokaze da je poslao (makar i falsifikovane). Jesi probao da pošalješ mail (ne vezan za tvoj nalog, ako si već suspendovan) sa konkretnim pitanjem ebay-u, da tražiš konkretan odgovor, a ne ovaj generički koji si koliko kapiram dobio? Zašto su stali na njegovu stranu i ako je i on novajlija?
I nemoj da se ljutiš na Antonia, ako si ti naučio na teži način, neka bar neko drugi nauči na tvojoj greški! Ne možeš da se uzdaš da si kupio original nike samo zato što si ih kupio kod zvaničnog uvoznika, ili da te nešto neće zgaziti na pešačkom zato što si prešao na zeleno.

PS. Jesi imao još nekih kupovina ne vezano za ovu? Možda ti je nalog suspendovan zbog nečeg sasvim drugog?

^^^
Ma ne ljutim se na Antonija, ovo je cista prevara i pljacka/hacking, znaci da ta prica o "skoli zivota" uopste ne pije vodu ni malo, nije nikakav indijanski sajt, vec brate eBay, i legalan prodavac, sta tu ima da se "uci na greskama"?
Plus, bas je neumesno coveku stajati na muku, al o tome drugi put, to sad nije bitno...navodno si zasticen kao?
Nemam kome da uputim mail, uopste nisam nasao nikakv mail, vec samo contact forme, do kojih ne mogu ni da dodjem, ako neko zna nek postuje!
...
Licno mislim, onako amaterski, da je ovo citav sistem eBaya hakovan ili nesto slicno, jer je pominjan neki user iz Sri Lanke KOJE JE "LINKOVAN" SAMNOM!!!!
Da je makar poslao lazni traking! Ne, mene su sutnuli, a on koliko vidim prodaje i dalje! O cemu se tu radi?!
Ne bi me cudilo ni da ovi postovi nestanu i sa BM, kao i oni o DeHaLu!
....
Ako neko oce poslacu mu prepisku na PM, voleo bih da cujem jos necije misljenje i stav, crno na belo, nema lazi nema prevare.
...
Nisam nista kupovao, PP sam aktivirao zbog neke potpuno druge leve uplate, nevezane za ovo.
Zbog cega bi drugog uopste mogao biti suspendovan?

Evo sta pise

Hello okmijun, Your eBay account has been suspended because recent account activity has raised security concerns. We've taken this precaution to protect our members while we make sure that the activity doesn't cause harm--even unintentionally--to the eBay community. Unfortunately, you won't be able to use eBay in any way. This includes using another existing account or registering a new account. Any outstanding fees will be due immediately, and any amounts that you haven't previously disputed will be charged to the billing method currently on file. We appreciate your understanding. Thanks, eBay Please don't reply to this message. It was sent from an address that doesn't accept incoming email.
...
Uglavnom otvorite 4-re oci svi, nije vise tako bezbedno, kao sto smi mislili!

Poslednja izmena:
http://pages.ebay.com/help/account/suspended-accounts.html

Pokusao si kontakt preko ove stranice?

Security reasons moze znaciti da veruju da si prevarant. Da li si verified? Moguce da se taj golum zalio da nije primio uplatu, tj. da si ti obustavio uplatu ili sta slicno? Ima li razloga da veruje u to?
Ideja: pasos, racun na tvoje ime sa adresom, dokaz o uplati, tvoja strana price u tom mailu...

On se jeste zalio da nije primio uplatu, a iz Bance Intese, stizu dvostruke informacije tipa:
1. Novac JESTE kod njega na racunu, i bice odmrznut 11.11
2. Novac NIJE kod njega na racunu, vec kod mene, al samo zamrznut za njega, ali to nije istina, jer sam gledao izvod i nema nista, tj ima nesto smesno.
...
Ja nisam obustavljao nista, sto naravno ne znaci da necu odmah sutra otici u Intesu, i pokusati zadnje da uradim.
Svejedno, kako god, mi smo imali relativno vrlu normalnu komunikaciju, i odjednom, paf! Suspended!
...
Ma moje strane price i nema, jer nema ni price, ja sam regularno uplatio, i on je poceo da zaludjuje ovo ono i tako sve ukrug...i odjednom ovo
...
Nema nikakvog maila nigde na onoj stranici? ili ja ne mogu da ga nadjem?
...
Ako je ovaj golum polu-normalan prodavac, bas me zanima sta ce biti kada se moje pare odmrznu kod njega na racunu 11.11?
Voleo bih da mu vidim izraz lica kad to bude video, a napravio mi pakao u zadnjih 15 dana. A pod uslovom da nije prevarant.

Dear okmijun, We have spoken w/Paypal this Morning. There is the actual Issue and why the money has been frozen... Item:321226958881 Buyer:xciting55 Case ID:5040541145 Case opened on:Oct 24, 2013
Problem:Item not received Address:65 Glenalmond Road Newmarket,Auckland 1023 Sri Lanka Unconfirmed and you are.... Item:321230348569 Buyer:eek:kmijun Address:Janka Veselinovica 50 Kragujevac, 34000 Serbia and Montenegro Unconfirmed NOTICE : 2 different Item numbers, 2 different Countrys, 2 different Users. And Unconfirmed.
- the.gollum

Dear okmijun, hi. eBay e-mailed us that User xciting55 has been a reported User. Now, you bought and paid from us. Afterwards, User xciting55 opened an unreceived Item case and you did open that case. Who is who? We are new on eBay, we are willing to send the Item. Even re-imburse the full amount and cancel. It is just the money has been frozen because both eBay Accounts seem to be linked in some way. On our side, we can't say. We just want our money and ship the Item but eBay is not letting us at this point because of that Issue.
- the.gollum

Prilozi

• Untitled-3.gif
    Untitled-3.gif
    13.3 KB · Pregleda: 106
Poslednja izmena:
@okmijum:
Kada si platio da li si dobio mail od PayPal-a tipa "Receipt for your PayPal payment to... " itd.? Kad se ulogujes na PayPal koji je status transakcije (Paid, Pending...)? Kada se placa karticom uvek ide prvo rezervacija pa naplata za nekoliko dana ali ti ne bi trebalo da imas bilo sta sa time posto je to normalna procedura. Licno mislim da ova prica sa koriskom iz Sri Lanke nema veze sa tvojim slucajem i da se gollum nesto istripovao.

Edit: Sad sam video attachment. Sa tvoje strane je sve ok (sto se tice placanja). Ne znam da li PayPal stavlja odmah sredstva prodavcu na raspolaganje i to je mozda razlog sto on misli da si mu ih ti zamrznuo. Ja bih pokusao da ih povratim preko PayPal-ovih mehanizama a ako ne uspe pokusaj preko banke da podneses reklamaciju.

Poslednja izmena:
^^^
Evo vidi attach gore, to je izvod iz PP, pise lepo COMPLETED, pa da, ja sa tim dalje nemam nista, drugo sve se suvise brzo odigralo za ovako nesto.
A taj hindus nemam pojma ko je, nit me zanima, ili mu je paravan za ovakve akcije, ili je i on zrtva richarda senecala! I njegove psiho-paranoje!
...
E, da, otvorio i case na PP gde se on uopste ne javlja a msm da bi itekako trebao da objasni o cemu se radi!!!!

Poslednja izmena:
Ako sam lepo sve skapirao, a iskreno nisam soguran. Na linku koji je dao bmibmc lepo piše šta trebaš da uradiš u tvom slučaju. Pročitaj lepo prikupi dokaze i pošalji na faks http://pages.ebay.com/help/buy/appeal-unpaid-item.html

Mislis na ovaj broj?

To send the appeal by fax:
Include the proof of payment, along with the item number and your user ID.
Write "Bidder Appeal" on the fax cover page.
Fax the appeal to 1-888-379-6251.
Faxed appeals take up to 10 business days to process.

E, hvala puno!
....
Da ne znas neki free Fax Emulator za Win7? Odo sad da ga trazim!

Ma ovo kod tebe je neki veliki zbrlj. Neko je u Ebayu pojeo g**** i tebe suspendovao bez ikakvog razloga.
cous.gif

Obavezno napisi da nemas pojma o cemu se radi. Ti si taj i taj (dokaz), Sri Lanka je od srbije hiljadama kilometara daleko (link na google maps), kupio, platio (dokaz), posto ovaj nije hteo da posalje (dokaz, tj. prepiska sa njim) ti otvorio slucaj (dokaz), a oni tebe suspendovali (dokaz). Kontaktirao si svoju banku i sve je OK. Daj im rok da odgovore. U suprotnom ce tvoja banka da povuce uplatu. I onda nemoj da odustajes nego trazi da ti odgovori neko od nadredjenih i da ti objasni

EDIT: vi brze razvijate situaciju nego sto ja napisem :d
Moze li ovo pomoci za fax?

Poslednja izmena:
@bmibmc
Svi linkovi sa "contact us" se zavrsavaju sa resolution centrom, ona strana je sto Ante postavio je pravi bum! Poslao sam sve mailove tamo. Ocekujem dolazak ljudi u crnom, ako me nema sutra da znate...voleo sam vas sve, ali sam dirnuo u zabranjeno! shalim se..
DA!
Neko je napravio gresku i sad ta greska kosta mene zivaca, para i vremena!
E, pa ja i nemam pojma o cemu se radi! xaxaxaxax...joj nije mi smesno, nimalo...
FAX:
Ima 30 day trial, ali opet treba credit card....

Poslednja izmena:
Kako ste podesili PP da vrši konverziju, zavisno od valuta, da li PP (već smo videli da ima neku bzv kursnu listu) ili banka, i da li ima veze da li je cena u $ ili €, i da li su već počeli da nam naplaćuju u RSD, ili je to samo na ebayu?

65 Glenalmond Road Newmarket,Auckland 1023 Sri Lanka

Ovo je adresa sa Novog Zelanda, nije mi jasno kakve veze ima tu Šri Lanka?

Prodavac mora da ti posalje robu, samo sto je on nov prodavac i pare mu stoje 20 dana kao preventiva da ne digne pare i za*ebe kupca.
Ti si zasticen preko paypala ako si vec suspendovan na ebay (mada imas i na ebay zastitu ali je komplikovano kroz suspendovan nalog otvoriti dispute)
Otvori paypal dispute i resi to sa prodavcem.

^^^^
Otvorio, genije iz kenije se ne javlja na dispute, uopste, na PPu.
Sve sam mu to lepo objasnio, sto i ti kazes, al ne ferma zivu soli "de su moje pare de su moje pare", tako se ponasa, i posle mene banovase!
Cirkus opsti, a po mojim ledjima!

Uradi escalate dispute to a claim i paypal ce ti vratiti pare ako se taj ne javlja.

Uradio!
Ima rok do 10.11, a moje pare ce biti odmrznute kod njega na racunu 11.11, i podigo sam proces u Intesi, takodje, videcemo sta ce biti od svega na kraju.
Poslo licno mailove celom PP/eB< @Antonije mi ostavio link gore.

Cek, nisam skontao jesi kontaktirao telefonom PayPal-ov support centar?
Ja sam imao u startu blokiran nalog (PayPal verifikovan, ali na eBay nisam mogao da bidujem nigde). Zvao likove iz tog support centra i svaki put se fino ispricao sa njima (trazili da im posaljem vozacku ili neki ID fax-om), i na kraju mi resili problem.

Noob pitanje, da li mogu pristupiti sa PayPal nalogom na eBay i koji eBay da koristim ako to uopšte ima veze, .com ili?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno