Šta je novo?

Veš mašine

Moze da se kupi masina i za 3 hiljade evra, i moze da propadne limarijski za 3 meseca...
To bi valjda pokirla garancija :), poenta mog posta je da i te "jače" marke imaju vrlo ograničen vek trajanja u današnje vreme i da jedino garancija dok traje računate da će trajati, i dajete više para samo ako radi bolji posao (što je kod ovog tipa uređaja gotovo nemoguće, ispričana priča pre 50 godina).

Da li uzeti Haier ili Samsung ves masinu?
Naime, bio sam se zagrejao za Haier model HW100-B14979-S.
Otisao u radnju i radnik mi preporuci Samsung model WW11BB744DGES7.
Samsung je u odnosu na Haier nesto jeftinija, bubanj veci za 1kg (11kg naspram 10kg) i smart je, dok Haier nije.
Garancije su Haier 7/15 a Samsung 5/20 na masinu/motor.
Na akciji su sve jer treba novi modeli da stignu pa je rasprodaja generalno.

Covek me bukvalno bacio u rebus.

Možda samo nisam imao sreće, ali ko što napisah gore Gorenje ili Beko sa 5g garancije... ove jače brendove izbegavam jer se meni lično nisu pokazali ništa posebno trajno...
Beko bih preporučio mojoj staroj majci koja uključi mašinu jednom nedeljno, tako će izdržati 5 godina.
Nama se Beko raspao, majstor samo na slavu što nije dolazio. Otišla u reciklažu posle 5 godina.

Treba mi preporuka za neku jeftiniju mašinu ali sa specifičnim zahtevom. U pitanju je staro kupatilo, kod babe u selu, i ispred pozicije za mašinu je bide, pa je problem otvaranja vrata. Na slici je sadašnja mašina Candy koja je duboka 45cm i sa njom se vrata otvaraju normalno. Ranije je bila stara Siemens mašina dubine 55-60, ali su vrata bila nekako visoko pa su se otvarala preko bidea. Da li postoji neka mašina gde se vrata otvaraju suprotno od ove sa slike (za mene je to u glavi sa leva na desno)? Dubina 50-55 (mislim da za 60 nema šanse da se otvore). Od zida do bidea ima oko 85cm.

Pogledao sam neke od preporuka i deluje da je WNEI84BS dobra za naše zahteve, samo ne znam hoće li moći da se otvori. Mašina koja bi se otvarala suprotno od ovoga na slici bi završavala posao čak i da se ne može otvoriti skroz pa me zanima kako da nađem mašinu koja se tako otvara ili kojoj se može promeniti smer otvaranja.

Hvala svima na pomoći.

Prilozi

• PXL_20240629_053230945.jpg
    PXL_20240629_053230945.jpg
    259.4 KB · Pregleda: 48
  • PXL_20240629_053218305.jpg
    PXL_20240629_053218305.jpg
    260.8 KB · Pregleda: 48
Samsung je u odnosu na Haier nesto jeftinija, bubanj veci za 1kg (11kg naspram 10kg) i smart je, dok Haier nije.

Proveri zapreminu bubnja kod obe. Možda stekneš drugačiji utisak.

Mašina koja bi se otvarala suprotno od ovoga na slici bi završavala posao čak i da se ne može otvoriti skroz pa me zanima kako da nađem mašinu koja se tako otvara ili kojoj se može promeniti smer otvaranja.
Koliko znam, desno otvaranje ima samo Miele.

Treba mi preporuka za neku jeftiniju mašinu ali sa specifičnim zahtevom. U pitanju je staro kupatilo, kod babe u selu, i ispred pozicije za mašinu je bide, pa je problem otvaranja vrata. Na slici je sadašnja mašina Candy koja je duboka 45cm i sa njom se vrata otvaraju normalno. Ranije je bila stara Siemens mašina dubine 55-60, ali su vrata bila nekako visoko pa su se otvarala preko bidea. Da li postoji neka mašina gde se vrata otvaraju suprotno od ove sa slike (za mene je to u glavi sa leva na desno)? Dubina 50-55 (mislim da za 60 nema šanse da se otvore). Od zida do bidea ima oko 85cm.

Pogledao sam neke od preporuka i deluje da je WNEI84BS dobra za naše zahteve, samo ne znam hoće li moći da se otvori. Mašina koja bi se otvarala suprotno od ovoga na slici bi završavala posao čak i da se ne može otvoriti skroz pa me zanima kako da nađem mašinu koja se tako otvara ili kojoj se može promeniti smer otvaranja.

Hvala svima na pomoći.
Mozda slim varijanta Gorenje WNEI84SCS?

Moram da pohvalim ovlašćeni servis za LG u Novom Sadu koji je u petak bio kod mene. Mislio sam da, znajući kako se reklamacije standardno rešavaju kod svih proizvođača, treba da računam na plaćanje vizite i rešavanje problema s obzirom da sam isti ja uzrokovao (posuda za deterdžent je bila zaglavljena i nije bilo moguće izvaditi je zbog poklopca za pregradu za omeksivač koji se našao na pregradi za prašak/ deterdžent). Pa ipak, nigde pomena o plaćanju gore pomenute vizite (inače živim 40km od Novog Sada).
S druge strane sam se malo razočarao informacijom da, u cilju izbegavanja buke na višim obrtajima tokom centrifuge, treba da podešavam centrifugu na nekih 800 obrtaja kad je mašina punija dok višim obrtajima mogu da se služim onda kad nema puno veša. Provereni su usput i tegovi. Nisam baš tako zamišljao funkcionisanje direct drive motora. Takođe, tehničar mi reče usput da program namenjen čišćenju bubnja (Tub clean) nije dovoljan za održavanje optimalne čistoće mašine (jer isti radi na 70°, mada uputstvo kaže 60°) i da bi u istom cilju trebalo pokretati program Pamuk na 90° jednom mesečno, pored Tub clean- a. I on kaže da bez te procedure može doći do flekanja veša.

Hvala svima na pomoći.
Možda rešenje može da bude da mašinu postaviš na nešto, deluje da bi i 10-15 cm postolje rešilo problem.
Beko bih preporučio mojoj staroj majci koja uključi mašinu jednom nedeljno, tako će izdržati 5 godina.
Nama se Beko raspao, majstor samo na slavu što nije dolazio. Otišla u reciklažu posle 5 godina.
Zapravo nemam iskustva sa Beko VM (imam neke druge njihove uređaje koji su OK), ali eto uzeto je par Gorenje i za sada rade po prosečno 2x dnevno bez ikakvih problema.

podigni mašinu na postolje

Ćao svima,
Kupio sam veš mašinu LG F4WR511S2M i čekam isporuku iste u ponedeljak ili utorak naredne nedelje. Ako neko čita ove redove ima (ili je imao) istu mašinu ili neki drugi model koji pripada navedenoj seriji F4, rado bih pročitao utiske.
E sad, pre nego što krenem da koristim samu mašinu potreban mi je savet (ako je isti moguće dobiti), kome se obratiti za uslugu iznošenja stare veš mašine (bez transporta) i postavljanja nove, kao i montiranja. Znam da je skidanje transportnih blokada nešto što zvuči banalno ali kao neko ko radi u korisničkoj podršci za drugog proizvođača, znam da te stvari zavise od modela do modela a o tome smo takođe mogli da čitamo i na prethodnim stranicama..
Kontaktirao sam lokalnu prodavnicu bele tehnike koja nema veze sa mojim prodavcem i tamo mi je rečeno da oni takve usluge ne vrše. Ne mogu da računam na pomoć prijatelja/ komšija a sam takođe ne mogu da izvedem gore opisano. Sutra ću još jednom kontaktirati ovlašćeni servis koji je od mene udaljen 40km da pitam koliko bi me sve navedeno moglo koštati ali ne očekujem baš da će cena biti manja od 3000, što nije malo.
Ostaje mi još opcija da dostavljačima iz Gigatrona ponudim pare privatno za tu uslugu (pošto ona nije uključena u cenu prevoza) ali sumnjam da će pristati. Kome se obratiti?
Doneli masinu i pitali da li da je ukljuce i pala cast i zavrseno, a staru masinu odnela firma za otkup ima dosta na webu, dosli demontaža i odneli
J

45+ dana je trajala "popravka" Haier sudmosine stare 6,5 meseci placene preko 69000, spakovao sam je trazio povracaj novca, garancija ti skoro pa nista ne znaci, moj izbor bi bio samsung jer imamo ves masinu koja ima 6+ godina i ne fali joj nista do duse od 7kg. Gorenje, Haier, Candy Hoover su na black listi zbog servisa i kvaliteta istih.

Ako ćemo tom logikom, a na osnovu pisanja na forumu, stavi sve proizvođače na bl.

Da preformulisem, kad je servis/servisna mreza losa, dzaba i 10 godina garancije.
Da se ne lazemo, nisu svi tako losi da bi ih sve bl. I nisam primetio da se neko zalio na Samsung add wash masine...

A ne mogu da sakrijem nezadovoljstvo sa tom Haier masinom, umalo se nisam rasekao, nisam je video uzivo pre kupovine, al kad je stigla, kao igracka, prodaje se kao premium uredjaj i na kraju crkne elektronika. 45 dana deo nikako da stigne iz Turske, odlepio sam. Preko interneta i na slikama izgleda top!

Naravucenije
Pogledajte uredjaj u prodavnici pre kupovine, i obratite paznju ko je serviser!

Na stranim forumima je bilo žalbi na vrata baš kod tih mašina.

Koju Gorenje veš mašinh kupiti od sledeća 2 modela:

• WPNEI82A1SWIFI
  • WNEI94BS

kupljena nova 2020. uopste je nestedimo, minimum nedeljno pere 1 na kuvanje(90c) i 2x u boji, to je minimum, za sada nije bilo problema, uzeta ona plica od 7kg

Pitanje za ALEKSU.UE. Kupio sam masinu gorenje wnei94bs, interesuje me da li ona ima razdvojivi kazan ili ne? Probao je, fantasticno pere, tiha, mirna 1400 obrtaja.

Pitanje, posle dvadeset godina zamenili masinu za ves, uzeli Gorenje WNP172B, bila na popustu, nego samo da proverim, levo su predefinisani programi, i tu nema menjanja i dodavanja, a desno su programi poredjani po temperaturi, elem pitanje kako i kad moze da se uključi predpranje, na redefinisanim nece

Hvala

Pitanje, posle dvadeset godina zamenili masinu za ves, uzeli Gorenje WNP172B, bila na popustu, nego samo da proverim, levo su predefinisani programi, i tu nema menjanja i dodavanja, a desno su programi poredjani po temperaturi, elem pitanje kako i kad moze da se uključi predpranje, na redefinisanim nece

Hvala
Reseno hvala, samo programi koji nisu predefinisani mogu da se dodaju dodatne stvari

Imam pitanje.
Koliko sam zakljucio beko i gorenje su masine sa dobrim odnosom cene kvalitet i nizem rangu cena.
Ne pominje se a vidim da imaju i Union masine koje se prave u turskoj.
Kakvo je misljenje o njima i kakav im je servis..

Nazad
Vrh Dno