Šta je novo?

Veš mašine

Pozdrav,da li neko ima iskustva sa ovom ves masinom?

Hisense WF 3S9045 BW3​

Da li je neko imao losa iskustva sa opcijom -AUTO DOSING- Auto doziranjem deterdzenta?

kupili smo mašinu Gorenje WPNA94AALPWIFI . Mašina ima Auto dose sistem ADS za automatsko doziranje deterdženta i omekšivača koji može da se isključi za svaki program posebno i tada se deterdžent prašak ili tečni može sipati u deo posede namenjen za ručno dodavanje. U podešavnjima za ADS na svakom programu može da se odredi i jedan od tri nivoa količine deterdženta i omekšivača. Kada smo probali programe sa ručnim dodavanjem što se tiče uzimanja deterdženta radilo je ok, jedino što je nejasno kako se u tom slučaju koristi omekšivač jer ne postoji deo poseude za ručno uzimanje omekšivača dok onaj iz dela za automatsko doziranje tokom tih programa mašina nije povlačila valjda jer je ADS isključen. Kada smo prob ali Auto dose sistem deluje da mašina tada uopšte ne povuče ni deterdžent ni omekšivač iako je setovani nivo na maksimumu (3 crte). Ne znam da li smo nešto pogrešno podesili ali na osnovu uputstva koje sam pročitao čini mi se da nismo ništa propustili da uradimo. Jedino što sam u upustvu, našao je da se može setov vati veći , manji ili srednji nivo tvrdoće vode i da to može da utiče na količini deterdženta koju će mašina koristiti kada je uključen ADS sitem, podrazumevano početno podešavanje je na srednjem nivou tako da računam da mogu i to da pomerim da bude tvrđa voda odabrana iako vodovod kaže da je srednje tvrda do tvrda ali to nismo radili jer računam da bi i na tom srednjem nivou morala da uzme nešto deterdženta.

Pridružio bih se pitanju ispred od sasa.t da li neko ima iskustva sa ovim ADS sistemom kod Gorenje/Hisense mašina ?

Pozdrav, imam izbor tri modela na slicne cene na raspolaganju a to su:

Bosch WGG244Z2BY
Bosch WAL28R60BY
Samsung WW90T534DAX1S7

Ako se izuzme WiFi kao stavka koja nije od krucijalnog znacaja koju bi ste mi preporucili, da li je neko imao iskustva sa njima, kako su se pokazale i da li postoji nesto van karakteristika na sajtu na cega bih trebao obratiti paznju?

Hvala

Da li neko može da mi preporuči koji brend je najbolja kupovina za budžet od 45k?
Zanima me koje veš mašine prave najmanji nivo buke i da li je i servis pristupačan za druge brendove osim gorenja ali niži nivo buke je prioritet?

Inverter motor je tiši, ostalo uglavnom sve isto, veš mora pa mora da se bućka i čuje. I gledaj da ima kontrolu centrifuge, ako je veš loše izbalansiran da je ne uključuje. To ti je isto bitno za tiši rad.

Kako se zove ta opcija? :)
I šta se dešava kada skonta da veš nije balansiran, nastavi da tumba dok ne izbalansira ili ?

To ima na svakoj mašini i nije opcija koja se uključuje.
Kako to radi ne možeš znati dok ne kupiš mašinu. Koliko sam video na netu, što je mašina nekvalitetnija utoliko je ta kontrola agresivnija. Može da produži vreme pranja značajno.

Kako se zove ta opcija? :)
I šta se dešava kada skonta da veš nije balansiran, nastavi da tumba dok ne izbalansira ili ?
Za ove sto ja znam je tako, vrti unedogled, mislim obicno nece samo da se rasporedi, mora pauza pa rucno rasporedis pa nastavis.

Fina diskusija na ovoj temi, pa da zamolim za savet.

Potrebna mi je jeftinija (do 35 hiljada) pouzdana veš mašina za upravo izgrađenu vikendicu. S obzirom da se neće koristiti previše, nije mi uopšte bitna energetska klasa.

Uslovi:
klasična s prednjim punjenjem, plitka (slim, do 45cm dubine), bar 1000 obrtaja... i da ima normalnu servisnu mrežu.

Ne razmatram polovne od preprodavaca nakon jučerašnje provere jedne koja je "stara 5 meseci, stajala u apartmanu u Nemačkoj ali vrlo malo korišćena"... a za koju se golim okom vidi da je ozbiljno radila godinama.

Po forumima se dosta lošeg piše u poslednje vreme za Gorenje (ne znam da li je tačno), kao i neke serije Candy (opet, teško proveriti koje serije valjaju).
Pristojni Korejci (Samsung, LG) i svi Nemci (Samsung, Bosch, Miele) su svakako iznad budžeta.

Svaki savet je dobrodošao!

Ja nesto ne vidim da se pise lose za Gorenje u zadnje vreme.Ali opet zavisi i koja Gorenje (imas modele koje pravi Hisense,a imas i modele koji se prave u Slo).Beko je takodje pristojan izbor.

Mr d ja koliko sam ukapirao u te da kazem ekonomi klasu najvise se preporucuju Beko i Gorenje, pri cemu izgleda za Beko vazi da je nesto kvalitetniji. Za Gorenje kazu da su im delovi bezobrazno skupi. Obe firme inaju dobar servis.
Bitna ti je 5 godina garancije i samo obrati paznji da programi ne traju bas dugo. I gledas na internet kupovini ko daje popust .
Eto ja bar tako radim, mada cu za kucu odresiti novcanik nesto vise.

Nije beko nista kvalitetniji od gorenja,vec su obe marke slicne po kvalitetu.koliko znam i za gorenje i za beko su povoljni delovi.

Za to da su kod Gorenja delovi kod popravki skupi sam cuo od majstora.

Potrebna mi je jeftinija (do 35 hiljada) pouzdana veš mašina za upravo izgrađenu vikendicu. S obzirom da se neće koristiti previše, nije mi uopšte bitna energetska klasa.

Uslovi:
klasična s prednjim punjenjem, plitka (slim, do 45cm dubine), bar 1000 obrtaja... i da ima normalnu servisnu mrežu.

Ne razmatram polovne od preprodavaca nakon jučerašnje provere jedne koja je "stara 5 meseci, stajala u apartmanu u Nemačkoj ali vrlo malo korišćena"... a za koju se golim okom vidi da je ozbiljno radila godinama.

Po forumima se dosta lošeg piše u poslednje vreme za Gorenje (ne znam da li je tačno), kao i neke serije Candy (opet, teško proveriti koje serije valjaju).
Pristojni Korejci (Samsung, LG) i svi Nemci (Samsung, Bosch, Miele) su svakako iznad budžeta.

Kupio gorenje, sada puni mesec dana. pere svaki dan, nekad i po vise tura, prezadovoljni, kako pere, kako ocedi, pogotovo sto je necujna, ima inverter motor. Svaka preporuka za gorenje od mene.

Kupio gorenje, sada puni mesec dana. pere svaki dan, nekad i po vise tura, prezadovoljni, kako pere, kako ocedi, pogotovo sto je necujna, ima inverter motor. Svaka preporuka za gorenje od mene.
@meteorr
Sto bar nisi napisao koji model si kupio, da znamo, kad ga vec hvalis. A i cenu nije lose pomenuti. Interesuje me jer trebam i ja da kupim novu ves masinu.

Takodje zainteresovan za model jer trenutno sam nameracen na neku Bosch seriju 6 koja se tu i tamo protura za 70k a inace je 85-90k. A onda na drugoj strani procitam da masina nije nista spec, proizvodi se u turskoj (manje bitna stavka) i kao da nije to to sto se boscha tice.
Pa se onda prebacim na Gorenje koji ima one auto dosing modele za bukvalno 45-55k i razmisljam se da li vredi dodati jos ~20k za bosch ili uzeti Gorenje/Hisense

Mislis na to da ne radi kako treba ili je bespotrebna stvar, tipa nije valjda da ljudi ne mogu sami da sipaju deterdzent :)

Druže, koji je tačno model u pitanju?
gorenje Wnei94bs.
@meteorr
Sto bar nisi napisao koji model si kupio, da znamo, kad ga vec hvalis. A i cenu nije lose pomenuti. Interesuje me jer trebam i ja da kupim novu ves masinu.
gorenje wnei 94 bs, nisam da ne ispadne neka reklama... 43000 u Metalac prodavnici, bila neka akcija, posle moje kupovine cena spala na 41000, neka dodatna pogodnost je bila, da li je jos ima, nisam bas u toku?

Nije mesec dana reper dal neki model valja. Ali taj model je vec poznat ovde na forumu. A u odnosu na beko barem pise made in slovenia i za taj novac je ok.

Uslovi:

Predlog: Gorenje WPNEI74SA1S WIFI.
5g garancije (10 godina na inverter motor uz registraciju, slim model, made in EU (obratiti paznju, ovaj model postoji i u standardnoj veličini, najbolje proveriti po EAN. Za ovu je EAN:3838782755507). Malo je van budžeta, ali se, u momentu pisanja posta, može naći na akciji za 39.990 u pojedinim prodavnicama.

Zdravo stručnjaci 🙂
Treba mi savet i pomoć pri kupovini veš mašine ali dimenzija 60x40.
Može li neki savet,preporuka,na šta da obratim pažnju?
Budzet do nekih 40.000-42.000 din.
Samo da nisu Beko,Fox,Vox i ta sr.anja...
Gledam najviše ima sa gornjim punjenjem a prednjači Whirlpool ali opet,ima dosta modela do 42.000 pa nemam pojma valja li šta i koje su odlične.
Potrebne za bračni par u penziji,da je 6+kg veša kapacitet.
Hvala!

Postovani,

Da li neko ima iskustvo ili ima jednu od ove dve ves masine : HOOVER H7W449AMBC-S ili HOOVER HWP414AMBC/1-S
Kakva je uopste ova marka HOOVER ?
Hvala unapred.

Zdravo stručnjaci 🙂
Treba mi savet i pomoć pri kupovini veš mašine ali dimenzija 60x40.
Može li neki savet,preporuka,na šta da obratim pažnju?
Budzet do nekih 40.000-42.000 din.
Samo da nisu Beko,Fox,Vox i ta sr.anja...
Gledam najviše ima sa gornjim punjenjem a prednjači Whirlpool ali opet,ima dosta modela do 42.000 pa nemam pojma valja li šta i koje su odlične.
Potrebne za bračni par u penziji,da je 6+kg veša kapacitet.
Hvala!
Ako nećeš ta sranya, onda moraš dodati bar još 20k.

Ako nećeš ta sranya, onda moraš dodati bar još 20k.
E jbga.. pa sta je Candy,Whirlpool?
Bitne su mi dimenzije da je do 60x40 e sad svejedno je dal je gornje punjenje ili klasicno punjenje od napred,samo da moze u stan u kuoatilo da se postavi.Bas nista nema do 40-42k?Da valja sa nekih 5 god. garancije.

Za Whirlpool ne znam, ali Candy opušteno može u koš sa sranyima

Što se tiče Beko aparata, imam pozitivna iskustva. Sudomašina kupljena 2017 i mašina za sušenje veša 2018 za sad rade i nije bilo problema.

Nazad
Vrh Dno