Evo ja koristim nekih mesec dana novu LG F4WR511S2M, ovo su neki utisci: dizajn je fin, bubanj prostran i ima metalne podizače, doduše mašina ima veći kapacitet (11kg) pa su ove stvari i očekivane u najvećoj meri, pri tom je i cena mašine bila velika. Ima direct drive motor što znači da bi trebala da bude prilično tiha. Generalno ne mogu reći da je extra bučna i da tandrče ali očekivao sam pak da će biti tiša tokom centrifuge na većim obrtajima. Takođe, tokom pomenutih obrtaja, na zadnjoj centrifugi, dolazi do blažih vibracija na poklopcu (ništa strašno svakako, korpice za odlaganje sitnica koje se na njemu nalaze se ne pomeraju). Sad, ne znam da li je ja čujem kao što je čujem zato što u kući uglavnom vlada tišina ili to tako mora biti zbog okruženja kakvo je kupatilo ali mislim da se ne radi o anomaliji. Što se tiče samog pranja - dobra je, naročito na programu Turbowash. Bar kad se koristi omeksivač, bez njega je pak izgled osušenog veša dosta drugačiji (u šta sam nažalost morao da se uverim u zadnjih par dana). Mana joj je što nema puno kratkih programa ali s druge strane postojeći programi se mogu skratiti ili produžiti, zavisno od podešene temperature i broja obrtaja centrifuge. Vratio bih se samo na ovo o osušenom vešu koji je bio ispran omekšivačem - isti izgleda fantastično, mislim pre svega na peškire, nisam nikad pre bio u prilici da vidim tako mek veš i peškire koji se lagano slažu u kocku.
Sve u svemu, mašina jeste dobra ali sam je ja kupio po nepovoljnim uslovima plativši je 90000 u Gigatronu, sad košta 72000...toliko je otprilike i u drugim radnjama. Ipak to je već druga tema koju sam opisivao na prethodnim stranicama.