Šta je novo?

Veš mašine

Pa imao sam i Samsungovu masinu od 80.000 i 2 puta je bila na reklamaciji. 6 meseci nakon isteka garancije crkne joj ploca. Odem i kupim najjeftiniju sa 5 god. garancije i nikakav problem nisam imao za ovih 5. god. Omeksivac ne koristim. Ko je iole normalan zna koliko je omeksivac dobar za nase telo, no nije to sada tema...
Samsung masine su imale probleme sa elektronikama.Ne znam kako je sa novim modelima.

Pozdrav!
Crkao nam je motor na Gorenje SensoCare (8kg, 1200 obrtaja) pa nam je preporučena nabavka nečega novoga.
Pošto imamo 5-članu porodicu razmišljao sam o modelima za veće kilaže robe.
Da li ove mašine koje primaju veće količine robe (npr. 10kg) imaju nešto inferiorno u odnosu na ove za manje količine robe?
Konkretno - npr. gledao sam Gorenje model WPNA14A3PWIFI (trebalo bi da je Slovenija zemlja porijekla) - cijena je oko 60.000 dinara.
Da li bi Bosch WGG242Z3BY (serija 6, 9kg veša) - za oko 65.000 dinara bio bolja kupovina?

Hvala na pomoći.

Pozdrav!
Crkao nam je motor na Gorenje SensoCare (8kg, 1200 obrtaja) pa nam je preporučena nabavka nečega novoga.
Da li ove mašine koje primaju veće količine robe (npr. 10kg) imaju nešto inferiorno u odnosu na ove za manje količine robe?
Konkretno - npr. gledao sam Gorenje model WPNA14A3PWIFI (trebalo bi da je Slovenija zemlja porijekla) - cijena je oko 60.000 dinara.
Da li bi Bosch WGG242Z3BY (serija 6, 9kg veša) - za oko 65.000 dinara bio bolja kupovina?

Hvala na pomoći.

Od mene savet, pa ako koristi koristi ako ne, ne može da škodi. Obrati pažnju na dimenzije veš mašine, jer su te od 10kg+ često veće , da ne bude da si kupio a ne može da stane ili ne može da udje u kupatilo ili vešeraj.
Pozdrav!

Hvala na pomoći.

Taj model-Gorenje sam pogledao ako nisam pogrešio se kreće od 47.000 dinara pa naviše. Čisto da ne daješ više novca,mora malo da se progugla.

Poslednja izmena:
@djuro13
Kad pogledaš specifikacije, taj model Bosch mašine koji si naveo ima bubanj veće zapremine od Gorenje mašine. Nema nikakve šanse da stane 10kg veša.

Pozdrav!

Hvala na pomoći.

Obe masine imaju zapreminu bubnja od 64l.Ta Bosch je super,baci pogled i na Bosch WAN28266 ili WGG244Z4BY modele.

Samo da javim Tehnomedia je vratila pare, naručena je druga veš mašina LG F2WR509SWW od 9kg slim 47,5-puna dimenzija sa vratima i zadnjim limom 53cm.

Obe masine imaju zapreminu bubnja od 64l.Ta Bosch je super,baci pogled i na Bosch WAN28266 ili WGG244Z4BY modele.
Svima veliko hvala na preporukama.

Da li je velika razlika između Bosch modela WGG242Z3BY i WGG242Z6BY? Razlika u cijeni je oko 15.000 dinara (Z6BY valjda ima Aqua Stop a Z3BY nema...da li je to jedino što ih bitno razlikuje?)
Da li su primjerci koji su izloženi u radnjama prihvatljivi za kupovinu? (da li tu ima osnove za traženje nekog popusta?)

Generalno ako bi davali neki OK popust, kao što bi trebali da daju za izloženi primerak kada reše da ga prodaju ja ne bih imao problem sa time da kupim neku mašinu za pranje/sušenje veša.

Jesu li vratili sve ili...
Vratili su ceo iznos bez cene isporuke, bilo je velikih pokušaja u radnji na konstataciji o fizičkom izgledu mašine, mašina je na ledjima imala dve tačkice promera oko 1 mm, jedno malo ispupčenje ka spolja na jednoj stranici, kao da sam ja mogao da udjem u mašinu i da izbacim lim ka spolja i kao gornja prednja plastika ima mikro brazde, inače mašina je vraćena u boljem stanju nego što je primljena sva je bila flekava spolja od kamenca na svim površinama. U radnji nisam hteo da prihvatim prvi izveštaj, pogotovo za plastiku, inače ova mašina je sijala u odnosu na njihove u radnji, koje su po izgledu potpuno polovne. Na našu kontataciju oni su rekli pa to su naše mašine a ovo je mašina iz web prodaje. Inače mašina je bila spakovana fabrički sa sve folijom, trakama, flajerima i stiroporima. U radnji su odmah slomili donji stiropor kad su je rasklapali. To sam tražio da uđe u zapisnik a to nisu hteli d anapišu. Ali ipak su vratili ceo iznos.

Beko je zvanično odgovorio da su sve mašine ise svi modeli i da sve isto rade sa nebalansiranim vešom. Prosto neverovatan odgovor.

Jako mi je žao što ste čekali na povratnu informaciju duži vremenski period stoga Vam hvala na dodatnom strpljenju, razumevanju i saradnji tokom navedenog perioda.

Trudimo se uvek da Vam pružimo precizne i detaljne informacije, a imajući u vidu da nam je uvek primarni cilj zadovoljstvo naših kupaca.

Ovim putem se izvinjavam u ime kompanije zbog eventualno nastalih neprijatnosti korišćenjem uređaja. Zaista nam nikada nije cilj da oštetimo kupca ili na bilo koji način prouzrokujemo bilo kakvu vrstu neprijatnosti.

Shodno informacijama koje ste nam prosledili a nakon dodatnih provera sa nadležnim timom, dobili smo odgovor da je detekcija nebalansiranog veša ista za sve modele mašina za pranje veša.

Kako bismo imali jasniju sliku o samoj situaciji, bilo je nepophodno da ovlašćeni servis izvrši pregled uređaja. Međutim, obavešteni smo da je uređaj vraćen maloprodajnom objektu u kom je kupovina izvršena.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, na raspolaganju smo.

Kompanija Beko Europe želi Vam prijatan ostatak dana.

Srdačan pozdrav,

Marijana

Da li moze preporuka za neku LG ves masinu? Uzeo bih je zbog 5g garancije a odgovara mi i to sto je uzi model u pitanju je

u pitanju je

LG F2WR508SBM​

a moze i preporuka za neku drugu.

Reći ću ukratko LG radi za razliku od Beko veš mašine, namerno je izabran mixed program gde je maksimum robe u programu 4kg. Ista količina krpa pamučnih ali je dodato još par gluposti da povećam težinu. Centrifugira ne postavlja pitanja, motor duplo tiši od Beka.
Moja zamerka je na display za razliku od ThinQ modela koje imaju veći display i predefinisane markacije za temperaturu i centrifugu, ovi manji ekrani sa krupnijim brojkama pokazuju sve vrednosti u istom polju, tako da kad se startuje ili kad se biraju funkcije pojima nemate na koliko stepeni perete ili na kojoj centrifugi.

Na stranu sa dislpay-om, LG u odnosu na Beko je nebo i zemlja, nije dobra kao Samsung ali blizu je. Samsung je imao mašine barem 6 godina ispred konkurencije, jedina stvar što ih nisam uzeo ponovo je zato što pričaju da se novi modeli kvare.
Što se tiče produžavanja vremena LG maši ali nije strašno, pošto je bilo prvo pranje nisam baš tačno merio. Samo to kašnjenje je daleko od Beka.
Nožice za nivelaciju su drastično bolje nego na Beku, slične su kao kod Samsunga.
Sva creva su daleko kvalitetnija nego na Beku, slična kao na Samsungu možda za nijansu lošija.

Koliko sam upoznao stvari mana na LG-u je što namerno nisu zaštitili ploču i flat kabl, po priči youtube kanala koji obrađuju veš mašine, navlaži se grafit na krajevima flat kabla i tada strada.

Centrifuga na 1200 nije neka u smislu veš ne izlazi suv, recimo na Beku na 1400 izlazi malte ne suv. Nisam imao model od 1400 da bih ga testirao.

To je ukratko o LG mašini

Moram samo da dodam još nešto. Samsung je imao savršenstvo u funkcijama, recimo ako ja na programu cotton smanjim centrifugu, provrtim programe i vratim se na taj program on je pamtio moja custom setovanja, Beko resetujee sve, takođe deluje mi da i LG resetuje sve.
Deluje mi da su namerno lokovali te stvari da nas nateraju da uzimamo wifi modele koji imaju download custom programa koji vi predefinišete u aplikaciji.

Poslednja izmena:

Da li je Bosch WGG244Z4BY za oko 69.990,00 dinara OK kupovina? (na žalost, nije nijedna od radnji koje daju robu na 6/12 rata, preko kartice, pa nam to može biti problem)
(ako dobro tumačim oznaku - mašina prima 9kg veša, ima 1400 obrtaja centrifuge, ima Aqua Stop...)
Ima li nešto negativno u vezi nje?

Sa druge strane, u jednoj od ovih "velikih" prodavnica - WGG242Z6BY je oko 88.000 - 92.000 dinara.
Da li je ovaj model u nečemu bolji od WGG244Z4BY?

Hvala unaprijed!

Zar nisu novi modeli ukinuli ili pak rešili to produžavanje vremena pranja?Nešto ne videh kod mene da išta produžuje,desilo se par puta da app izbaci "otkrivena sapunica"nem pojma dal radi posle toga nešto,nisam zagledao...to kad se sipa kilo praška.Mada je to jednom od 100x.

Da li je Bosch WGG244Z4BY za oko 69.990,00 dinara OK kupovina? (na žalost, nije nijedna od radnji koje daju robu na 6/12 rata, preko kartice, pa nam to može biti problem)
(ako dobro tumačim oznaku - mašina prima 9kg veša, ima 1400 obrtaja centrifuge, ima Aqua Stop...)
Ima li nešto negativno u vezi nje?

Sa druge strane, u jednoj od ovih "velikih" prodavnica - WGG242Z6BY je oko 88.000 - 92.000 dinara.
Da li je ovaj model u nečemu bolji od WGG244Z4BY?

Hvala unaprijed!
Da,odlican model.Pored nje imas i druge dobre modele WAN28266,WAN28293,WGG244Z2BY,WGG244Z5BY koji su se super pokazali.

Ima li neko Whirlpool FFD 9458 BV EE iskustva, ili neki predlog za mašinu od 9kg slične cene?

Pogledajte prilog 498870

Ananas proizvod Whirlpool FFD 9458 BV EE Mašina za pranje veša, 9 kg
https://ananas.rs/proizvod/whirlpool-ffd-9458-bv-ee-masina-za-pranje-vesa-9-kg/1100195
Nemam konkretno ovaj model ali imam Slim verziju Whirlpool masine. Made in Russia je. Ne znam sta bih ti rekao za Whirlpool, kod nas se onako pokazala, u 5godina garancije otisla je 1 ili 2 puta elektronika, i jos nesto je bilo. Sad kako je izasla iz garancije otisao je lezaj bubnja. Izneo sam je napolje kao pomocnu masinu.

Zamenjena sa Gorenje ves masinom, Made in Slovenia model. I ovako sto mi je upalo u oko, jeste da je Gorenje bolji, teza je masina, oni blokatori za transport ogromni, (kod Whirlpool su to na primer bila dva malo veca "tipla") ima zanimljivih programa i nekih sitnica koje Whirlpool nije imao.

Nije to vise onaj Whirlpool sto je nekad bio. Opao je dosta kvalitet i kod njih. Ako se vec isprsis mozda da gledas neki Bosch, Elektrolux?

Beko mašina danas ponovo procurela, problem grejač, lagano je ispao grejač.
Probao da namestim nov još gore odmah ispadne.
Vratim stari on ispadne kad primi vodu.
problem je metal koji gura gumu da dihtuje
Ovaj metal treba da se podvuce i raširi gumu bar je tako bilo na starim Gorenje i EI Niš
1000021170.jpg1000021171.jpg
Pozovem badžu da pogleda možda zna neku caku ko zna koliko grejača je promenio.
Epilog kaže da nije video svojim očima rekao bi d ane znam da namestim grejač

Na kraju smo raširili malo metal, uzeli providan silikon namazali, nije ispao ali nismo ni ukljucili mašinu, mora da sačekam minimum 12 da stegne silikon.
Ako curi opet servis zovem a bio majstor pre mesec dana

Ovaj metal treba da se podvuce i raširi gumu bar je tako bilo na starim Gorenje i EI Niš
А због чега метал неће да се повуче? Облајзнуо навој на навртки или вијку или нешто друго?
Мислим не знам због чега буџите са силиконом, а нисте утврдили због чега се метал не повлачи.

Izgleda da je fabrički tako napravljeno.
Čačkam je jer imam 3 mašine da perem, oni pre srede četvrtka neće doći.
Ako popusti sl.put moram ja da budem tu kada dođe serviser, bas da vidim sta će ovog puta da jede gom

Osim one gorenje made in slovenia jel ima još neka mašina za preporuku u tom cenovnom rangu (do 35 000)a da ne vrti i centrira veš po sat vremena (beko).

I novi modeli centriraju,produžavaju vreme pranja?Mislio sam da su stariji modeli u pitanju.
Gorenje nema problem sa tim.

Pa stekao sam takav utisak... Uzeo sam gorenje za sebe wnei72b ali je ona 54.5 cm a treba još jedna za stan gde može max dubina 50cm da bude a tu se uklapa gorenje made in china ili neki beko... Ne znam, ne bih da idem na nekog kineza samo zato što beko sat vremena rasporedjuje 5 krpa do centrifuge ali sam primoran...

Pa stekao sam takav utisak... Uzeo sam gorenje za sebe wnei72b ali je ona 54.5 cm a treba još jedna za stan gde može max dubina 50cm da bude a tu se uklapa gorenje made in china ili neki beko... Ne znam, ne bih da idem na nekog kineza samo zato što beko sat vremena rasporedjuje 5 krpa do centrifuge ali sam primoran...
Mislim da je prošle godine imala Gorenje plitka 46 cm Slovenačka od 7kg... 31.000din ,inverter motor,pročešljaj možda ih ima još uvek

Kod mene ti je WPNEI74SA1SWIFI, ona ti je 46,5cm duboka. O njoj sam pisao komentar, malo gore.
Edit.
U Metalcu uzeta za 37.400 rsd.

Kod mene ti je WPNEI74SA1SWIFI, ona ti je 46,5cm duboka. O njoj sam pisao komentar, malo gore.
Edit.
U Metalcu uzeta za 37.400 rsd.
Gledam isti model samo sa 8kg, WPNEI82A1S. Trenutno je na akciji oko 37.000 din.
Video sa tvoj komentar oko transporta i nekih sitnica u odnosu na Whirpool masinu.

Kakvi su ti generalno uticsi oko pranja i programa? Nisam do sada imao inverter motor, koliko je tiha u radu?

Gledam isti model samo sa 8kg, WPNEI82A1S. Trenutno je na akciji oko 37.000 din.
Video sa tvoj komentar oko transporta i nekih sitnica u odnosu na Whirpool masinu.

Kakvi su ti generalno uticsi oko pranja i programa? Nisam do sada imao inverter motor, koliko je tiha u radu?
Majka je zadovoljna, odlično pere, programa ima baš dosta, kao i opcija nekih dodatnih. Prskanje parom, dodatna voda, da se ne guzvaju stvari...

Inverter je tih, ne sad da se ne cuje, ali dosta tisi i normalniji zvuk od klasicnih motora na masinama.
Kazes da je taj WPNEI82A1S isti kao ovaj moj, ista dubina 46.5? Ne znam zasto ali nisu bas tacne informacije, na Gorenje sajtu za ovu moju masinu su pisali da je duboka 54.5 iako je 46.5, proveri za svoju 82A1S dal je stvarno 54.5 ili 46.5, ne znam dal ti treba SLIM il standardna, pa da se ne opeces.

Nazad
Vrh Dno