Ko je ikada ucio Politicku ekonomiju na pocetku bilo kojih osnovnih studija zna da je cinjenica da se nijedan monopolista dobrovoljno nikada ne odrice svog monopolistickog statusa ili polozaja dokle god mu drzava, odnosno zakon, to dozvoljavaju. U tom smislu, pljuvanje Telekoma predstavlja "pucanj u prazno" jer se Telekom, kao monopolista, odnosi prema trzistu na veoma logican nacin iskljucivo zato sto ga jedini ko moze, a to je drzava, u tome NE sprecava kroz zakonske norme. Prema tome jedini razuman korak je pritisak na resorna ministarstva koja su odgovorna i jedina ovlascenja za gusenje i borbu protiv svake vrste monopola. Gradjani mogu da ostvaruju te vrste pritisaka na razne nacine: Kroz nevladin sektor, udruzenja za zastitu potrosaca, potpisivanjem peticija i slicno ...
Sem toga, u demokratski uredjenim drzavama gradjani glasaju na izborima i na taj nacin primarno odlucuju o tome kakvu ce vladu dobiti ... ako ne postoji dovoljno velika kriticna masa svesnih i upucenih gradjana u to u kom bi smeru razvoj zemlje trebao da se krece, onda ne treba ocekivati bolju drzavu od samih gradjana ... To je dug proces politicke evolucije a u osnovi evolucije svesti gradjana ...
Jesi li ti cuo za rec IRONIJA ??? I Telekom nije "najadniji provajder" nego NAJ JADNIJI.
Jos ne znam, al ce biti ovde cim saznam.:S:Aj sad posto ste priznali da radite u telekomu,kad mozemo da ocekujemo povecanje brzina...jes' da je smesno al bolje i tako nego nikako
A je l' ti misliš da sam ja dete predškolskog uzrasta? Je l' misliš da sam na Internet forumima od prekjuče? Je l' misliš da sam od onih koji veruju da CD tray služi za držanje šoljice za kafu i da ne znam šta je, i kako se određuje, tzv. receive window? Screenshot koji si poslao u tom topiku je čisti falsifikat i to je sasvim dovoljan dokaz da si običan "ložač" (da ne kažem nešto gore).Wiz ne s**i. Nisam napisao da moze da se ubrza ADSL nekoliko puta, vec da se moze dobiti neko (kakvo god ubrzanje
Zbog sirenja defetizma na ovom topic-u odlaze se do daljnjeg. NEZAHVALNICI.
:whip::whip::whip:
Nezahvalni smo Wild Boy... Čovek nam je lepo rekao da je ovo ubrzanje super (u odnosu na Australiju, jel'te), i još nam je otkrio super-huper ADSL hack pomoću koga posle povećanja za 50% možemo imati ADSL brz koliko i onaj u Rumuniji (kad uhakujemo ADSL po njegovom recepSu, jel'te), ako ne i brži. A mi se bunimo, vala baš smo bRezobrazni & nezahvalni.Sta se odlaze? Kisha?
![]()
Ako konkurencija u fixnoj telefoniji bude donela ono sto je donela u mobilnoj,neka hvala,bolje nek ostane samo telekomAko su mogli da omoguce konkurenciju u mobilnoj telefoniji morace kad tad da je omoguce i za fiksnu.
Da se zalimo Strazburu?
p.s. @Dodat4c
Naravno da svi cekamo rascetvoravanje telekoma na tenderu, ali to nije razlog da drzava srbija preko telekoma pljuje i ponizava rodjene gradjane na bilo koji nacin pa stoga i ovolika explozija ovog thread-a
"...da je hteo mogao je googlovati..." Nema potrebe za guglanjem, pogledaj spisak AUS provajdera sa wikija pa onda idi na njihove ponude (to sam i postovao). Angelos je lepo objasnio da u AUS jos uvek nema fleta. Ne znaci da ga nece i biti i da ce verovatno bolji nego kod nas.( kao i na Kubi kad razvuku kabl)
To je manje vise to. Da ne trolujemo vise topic.
Eto, sreća da su moderatori na Benchu inteligentniji od mene 'vako tupavog. Jer da sam ja mod ti bi bio odavde banovan u roku - juče.Za Wiz011:
"A je l' ti misliš da sam ja dete predškolskog uzrasta?" Izvini ali moram ti reci da sve vise mislim. Cak ako umes i da procitas postove ocigledno ne razumes sadrzaj.
Ima i gorih od nas::banana:
"Bigpond (najveci australijski provajder) nema paketa od preko 60GB. U ponudi su jos 256/64 kbps za 35 evra, dok je High Speed ADSL 53 evra (pri cemu je mesecni download ogranicen na svega 12 GB). Ove cene vaze samo za one koji su telefonski pretplatnici kod iste kompanije (i to ne na najjeftiniji paket pretplate).
Dakle, Srbija je sajns fikshn za Australiju kad je internet u pitanju. Kao i mnoge druge zemlje, posebno istocna Azija. Net nam je tragican."
Sa drugog foruma.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari