Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije los ovaj intervju B92 sa ovim likom iz RATEL-a.
Kada bi se B92 malo vise angazovao i malo vise i u kontinuitetu postavljali neprijatna pitanja i pravili los publicitet novoj vlasti koja zeli da se pokaze kao progresivna snaga, nesto bi moglo da pocne da se pomera. Ne znam da li bi nekakav grupni apel gradjana kuci B92 pomogao tome. Do sada su pokazivali entuzijazam za bavljenjem istrazivackim novinarstvom cak i u banalnijim slucajevima koji se ticu komunalnih problema u pojedinacnim ulicama prigradskih naselja, zasto ne bi i za ovo sto predstavlja stvar opsteg dobra (ili zla).
Posaljemo Brankicu iz insajdera kod Radujka a? :D

ma pitanje dal B92 zeli/sme da dira ta pitanja...... lako je napljuvat neke sitnice a telekom od koga zivi dobro vecina zveri u ovoj zemlji... malo teze...

Kada bi se B92 malo vise angazovao i malo vise i u kontinuitetu postavljali neprijatna pitanja i pravili los publicitet novoj vlasti koja zeli da se pokaze kao progresivna snaga, nesto bi moglo da pocne da se pomera. [...]
Posaljemo Brankicu iz insajdera kod Radujka a? :D
B92 je paradržavna kuća, kao i ta Brankica. Šta mislite, od koga "Insajder" dobija podatke? Od policije (i srodnih "službi"), fala bogu, ne mislite valjda stvarno da Brankica ide negde pa nešto istražuje?

Elem, neće B92 ni taći nešto što je politika državnog vrha, pogotovu ne Telekom, ne budite naivni!

Ja sam jednom na jednoj sličnoj temi već upozorio da od B92 ne očekujete ništa, i pokazalo se da sam bio u pravu. I sad sam u pravu. Pazite, ja ne nagađam, ja znam šta pričam.

Poslednja izmena:
B92 je paradržavna kuća, kao i ta Brankica. Šta mislite, od koga "Insajder" dobija podatke? Od policije (i srodnih "službi"), fala bogu, ne mislite valjda stvarno da Brankica ide negde pa nešto istražuje?

Elem, neće B92 ni taći nešto što je politika državnog vrha, pogotovu ne Telekom, ne budite naivni!

Ja sam jednom na jednoj sličnoj temi već upozorio da od B92 ne očekujete ništa, i pokazalo se da sam bio u pravu. I sad sam u pravu. Pazite, ja ne nagađam, ja znam šta pričam.

ima istine al malo preterujes...
u sustini kad nas niko ne drma tamo gde je rizicno a da nema debele koristi, jednostavno u takvoj sredini zivimo gde se o negativnoj stani drustva/sistema ne prica....... mene je samo sramota kakvi smo postali ili sam ja u detinjstvu u zabludi ziveo.... pogotovo kad cujem do druga kakav je narod/vlast u austrajili, naprimer...

odosmo OFF ali ova tema za to i sluzi :(

@raindelay
samo dva razloga postoji za tvoj stav:
1. retard si (neverujem da je to)
2. stanje telekomunikacija ti odgovara po djepu... (znaci preprodajes internet)

drug mi je nedavno emigrirao za australiju, lepo uzeo najeftiniji paket koji je 4Mbit (ispod 10e) i mesecima ne gasi torrent-e, nije mi se zalio... za sad, cak prvih meseci jako je malo koristio net jer kod nas nije imao uslova uospte da se upozna sa njim pa su ga zvali iz ISP-a sa pitanjem dal ima neki problem... kao obrazlozenje je da jako malo skida i da su se oni uplasili da je neki problem u pitanju...
dok znam par njih iz Vienne koji skidaju ~1TB mesecno, toliko o ogranicenjima...

Eh i ja bi voleo da su nam plate kao u Austriji, da nam je školstvo kao u Austriji, da nam je zdravstvo kao u Austriji, da imamo susede kao Austrija.... Ali nemamo ništa od toga

ima istine al malo preterujes...
Ne preterujem ja uopšte. Pogledaj npr. sinhronizaciju slučajeva "fudbalska mafija" i Brankicinih emisija. Slučajno? Jel' ikad, iko, igde video da ona, ili onaj Jugoslav, ili njihovi saradnici, zaista idu negde, anketiraju nekoga, istražuju, pregledaju neke papire? Ma kakvi! Ako UBPOK jednom krene u slučaj "Telekom mafija" probudiće se i Brankica, ne brini. Ali do tada, mrka kapa.

Eee , tek sada nema ubrzanja do kraja godine.
Nece Telekom ni ubrzavati ni smanjivati cene Adsl-a jer se blizi kraj njegove monopolske vladavine.A i sto bi se odrekao extra profita pre njegovog monopolskog kraja.
A zato posle ....krece trka provajdera,sto ce nama jako jako prijati. Zato ,malo strpljenja!

Pročitao sam tekst sa linka u tvom postu i za sada ne vidim gde će ta trka provajdera da počne, bar ne na aDSL tržištu. Šta vredi provajderu da ima x TB link ka napolju kada je i dalje "last mile" kod Telekoma. Kad ISP ne može da postavi svoj DSLAM na razdelnik. I dalje će aDSL portove kupovati kod Telekoma koji će imati definisane brzine iste kao i sada (0.5, 1 i 1,5) ili neke koji će već biti u tom trenutnku aktuelni.

Jedini ko ovo može da iskoristi je SBB- jaka i velika infrastruktura absolutno odvojena od Telekoma. Ili još možda npr MediaWorks ako bi krenula u veliku expanziju WiMaxa.

Ovako dok se ne "naredi" Telekomu da svako može da postavlja svoju opremu i gradi svoju infrastrukturu ništa od naglog pada cena/povećanja brzina.

kako bi bilo lepo da ovaj Telekom moze da se ukine D E K R E T O M !!!!!!!!

shodno da je glavni kocnicar progresa u ovoj sferi.

I, sta je od svega ovog istina,1. septembar se priblizio,ima li ubrzanja (ma sta mislili o njemu) ili ne?

Mislim da postoje realne sanse da neko iz ministarstva ili Ratela bude gost makar u Poligrafu- par mailova Jugoslavu Cosicu bi mozda urodilo plodom

Sorry sto nisam reagovao ranije (nisam bio kod kuce).
"Ne , nije realno da ovakve stvari imaju veci uticaj na nasu psihu nego na nas dzep ... " Ovo je krajnje subjektivno.
"Iskreno me zabole paja da li zemlja x u mom okruzenju ili zemlja y ima i po kojoj ceni internet sve dok sam ja zadovoljan uslugom koja postoji kod mene , a trenutno nisam." Cinjenica da nisi zadovoljan uslugom je direktno povezana sa cinjenicom da zemlje x i y imaju bolje usluge, jer da ne znas za to bio bi zadovoljan.
"Psiha nema nikakve veze sa time vec zivotni standard koji je bedan ... pa i da kazes da je prosecna plata kod nas 20.000 dinara kao sto nije davati oko 2000 za "pristojan ...." net je 10% iste sto je SULUDO ... " Slazem se sa tim da je
standard bedan a to dal bi davao 10% plate za net je stvar razmisljanja.
"No to sve na stranu ona opaska posle da 15% stanovnistva razmislja na taj nacin ? Zalim momak al kao i u svakoj drugoj drzavi pa i kod nas populacija ljudi koji zive nadprosecnim zivotnim standardom cini najvise 3-4% drustva i ujedno je i JEDINA koja ce se sloziti sa opaskom da to sto imamo sporiji net od bugara/hrvata/crnogoraca/makedonaca/kosova je iskljucivo stetno po "mentalitet" a ne po dzep ...." Ne znam kako mozes da me svrstavas u grupu ljudi koji zive nadprosecno, jesam li ja rekao koja su mi primanja? Inace ja imam platu od 12600 din. i uopste ne zalim dati 1400 din. za net i uopste mi nije suludo.
Inace, sirina (milim na mentalu) se ne moze kupiti ni za kakvu lovu. A strasno me frustriraju ograniceni ljudi koji ne kontaju da bez tog neta, ma kakav bio i ma koliko skup bio, nemamo vidik dalji od govornice na mitingu sa koje me niki kvazi politicar zove da glasam za bolji zivot.

Prvo - izvadio si iz konteksta pojedinacne recenice
Drugo- niko tebe nije spomenuo niti vredjao
Trece - niko sem tebe do sada nije politizovao ovaj thread
Cetvrto - katanac je iz raja izasao ,bar sto se ove teme tice ...:smash:

To je istina , ali takodje je cinjenica da posle hmmmm narednih 17 stranica tema je izgubla poentu ... No i to sto kazes neka pricaju ljudi mozda neko iz lolkoma ovo i cita ...

Poslednja izmena:
Pogodite koja je firma najpozeljnija za rad po poslednjim istrazivanjima,mislim da nije previse tesko:)...sorry za off ali morao sam...izvor http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=54920

Naravno kad znaju da se tama ama bas nista ne radi.......
a to je da neko bez dobre politicke zaledjine ili debele rodbinske veze nema ama bas nikakve sanse da se zaposli u telekomu a verovatno i u 80% bolje stojecih firmi u ovoj zemlji...

neko spomenu MedaiWorks posto moj ISP vuce link od njih, mogu samo da kazem da za godinu dana nisu sposobni da obezbede stabilan link (jedini/glavni 20Mbit) BG -> Likicevo koji je inace u njihovom vlasnistvu.... toliko o njima!!!

"Interesantno je da se fiksno radno vreme, posao bez stresa i dobar balans posla i privatnog života pre svega odnosi na državne firme kao što su „Telekom Srbija“ i Naftna industrija Srbije, dok se za kompaniju koja, pre svega, pruža dobro obrazovanje smatra „Majkrosoft“."

Da li treba komentar ...

Poslednja izmena:
Povećanje upload brzine

Ova opcija Vam obezbeđuje povećanje upload brzine (smer od korisnika ka Internetu) za jedan korak. Umesto brzine 512/64 Kbps možete izabrati 512/128 Kbps a umesto 1024/128 Kbps možete izabrati 1024/192 Kbps.

na sajtu euneta za 300din mesečno.

Bosla, sve recenice su tvoje a ne moje i nisam se uvredio ali mi se cini da se stekao utisak da ja zaradjujem neku besnu lovu sto nije tacno. Izvini za politizaciju, a ova tema je u uskoj vezi sa politikom sto, verujem, i sam shvatas. I izvini ako sam ja tebe nekako uvredio, nisam imao nameru niti sam pisao nesto sto se odnosi na tebe vec sam mislio generalno.

Al` ce ga ubrzaju
wankvt1.gif

Videćemo sutra dali je istina :)
Valjda će bar ta neka suluda brzina u realnosti stvarno da radi koliko piše da treba.Ovo sad mi je 200k ispod brzine paketa.
Može da se desi da bude sporije 400k

Poslednja izmena:
Da li ce biti tog uvecanja znacemo pre ili posle ponoci :) kod mene je i dalje ista brzina 1024/128kbps nista do povecanja grrrrr...

pa nece niko u ponoc da pusti pakete... verovatno ce se ici po sistemu da u toko par nedelja dizu 1 po 1 centralu...

@Nigor i Ivan:Da ste prelistali par stranica nazad videli bi ste da od povecanja sutra nema ništa

A da li bi ste bili zadovoljni kada bi nam dignuli za 100% i download i upload?
Znam da je to nemoguce kod nas, al` da vas cisto pitam, mozda i spremaju tako nesto.
Ja bih bio, znajuci kakva nam je fush drzava, to bi bio pravi buuum.
Al` ajde daj sta das, samo da bude ikakvog povecanja, a ne nikakvog.

Poslednja izmena:
Zalosno je shto je proshlo vec godinu dana od poslednjeg povecanja brzine i oni ce sada to poboljshati samo za nijansu. Da li ikada ovde doci brzine od 15 Mbit-a? Mozda i hoce ali kada u svetu ljudi budu koristili 200 Mbit.

Zalosno je shto je proshlo vec godinu dana od poslednjeg povecanja brzine i oni ce sada to poboljshati samo za nijansu. Da li ikada ovde doci brzine od 15 Mbit-a? Mozda i hoce ali kada u svetu ljudi budu koristili 200 Mbit.
Imam samo jednu ispravku:ne kad budu koristili 200Mbitne veze(pošto će te veze u Šwedskoj zaživeti za par godina budući da sad imaju 100/100Home),kod nas će to zaživeti kad svi ostali(rumuni,Bugari,Nemci...)budu imali 1Gbit net home:D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno