Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazalost povecanje nece krenuti od 1. septembra tj. trebalo je, ali je odlozeno. Ne znam koji je razlog ovoga, malo pre mi je drugar[radi kod jednog od najvecih domacih adsl provajdera] javio da se povecanje odlaze do daljnjeg..

Pozz

bas me briga, ionako je uvecanje vise nego bedno ,)

xexe.. mozda, mada tesko da ce upload verovatno tj. sigurno samo dload ali svakako bi koristilo svako povecanje brzine. ;)

ja ne verujem da puno gubimo tim odlaganjem.

@vaikiki
dobar vic

Meni je mojih 512 dosta, neka mi samo povecaju upload i to je to. Ionako vise nista i ne skidam, dosadilo mi se sve. Mada slazem se da je ovo novo povecanje samo vredjanje inteligencije.

ma nije nas stigla jevrejska,vec lelkomovska:D(i ovo im je mnogo:d):smash:

Nazalost povecanje nece krenuti od 1. septembra tj. trebalo je, ali je odlozeno. Ne znam koji je razlog ovoga, malo pre mi je drugar[radi kod jednog od najvecih domacih adsl provajdera] javio da se povecanje odlaze do daljnjeg..

Pozz

mozda su "nadlezni" pratili ovaj forum ;)

poslao sam im neki mail u vezi 2, 4, 6, 8, i 16 Mb/s. pitanje je bilo kada će prestati da nas ponižavaju sa trenutnim paketima i kad će nam dati brzine kao u okruženju.
naravno da ne očekujem odgovor, al eto bar nešto.
he who dares - wins(malo sutra što se tiče telekoma).

Pa naravno da ga neces dobiti.
To ti je kao da si pljackasu zavukao ruku u dzep.Osveta moze da bude strasna ,recimo smanje brzinu i dignu cene.:D
Surovo ali realno:d
Mada treba nase poštene prijatelje iz Lelekoma tako kecati,treba grupno da se dogovorimo i da im svaki dan saljemo mailove bar da im pravimo junk:smoke:

Surovo ali realno:d
Mada treba nase poštene prijatelje iz Lelekoma tako kecati,treba grupno da se dogovorimo i da im svaki dan saljemo mailove bar da im pravimo junk:smoke:

Imaju u it-u odlican i hardware i software a bogami i vrhunske ljude tako da ti i ne vredi da se trudis.;)

Pa ljudi sta vam je.
Pa nista od nista je NISTA
povecali to na vrh kasicice ili ne
nece nam se nesto odraziti na sve dok ne bude konkretnog povecanja.
Zapamtite 2 red posta NISTA :) :(

sto sad ne bi povecali kad smo videli ugovor i potpisan je...? povecace bre 100%

Joj, Dorry, 'bem te u matematiku :smash:

Nisam mislio da je potrebno da proveravam tvoju racunicu, al' kanda sam trebao - 10Mbita u Srbiji mesecno kosta 200.000 dinara, dok u Rumuniji 800 din; Jedan mesec interneta u Srbiji - skoro 9 godina interneta u Rumuniji :wall:

200.000 dinara po kursu od 80 (zbog lakseg racunanja) = 2500€

Ako je po tvojoj informaciji cena Interneta u Rumuniji 10€ za mesec dana, onda se za jedan nas mesec tamo dobija 250 meseci, sto je skoro 21. godina - jos veci bedak :(

Ej pa ja sam imao dvojku iz matematike, trojku na lepe oci :D

Evo vam neke zanimljivosti:

1 Mbps ADSL PRISTUP (Srbija) - 2.800,00 din
1 Mbps CABLE PRISTUP (Rumunija) - 603,00 din

10 Mbps BEZINI PRISTUP (Srbija) - 195.708,00 din
10 Mbps CABLE PRISTUP (Rumunija) - 844,00 din

20 Mbps BEZICNI PRISTUP (Srbija) - 276.021,00 din
20 Mbps CABLE PRISTUP (Rumunija) - 1.447,00 din

Ovo implicira da jedan mesec interneta u srbiji od 20Mbps je 10 godina, 4 meseca i 16 dana interneta rumuniji.

Firma kod koje ja uzimam internet, kablovsku i telefon u rumuniji je UPC i objektivno je najbolja, mada u poslednje vreme je pocela da lupa gadne blokade (tamo gde su potrebne, naravno) na P2P mreze i to samo u Rumuniji od cele evrope :/ Dok lupaju blokade, na njihovom sajtu pise koliko je potrebno sa large parketom (20 Mbit) skinuti jedan DVD film - 28 min i 36 sek.

Pre nedelju dana sam prihvatio njihovu ponudu (medium paket) gde imas:

- Telefon
Besplatan razgovor u tvojoj mrezi; od 18h do 02h besplatan u drugim fiksnim mrezama; vikendom besplatan; dobijes njihov UPC branded telefon; cene prema inostranstvu su jako povoljne, ali u granicama normale (ako npr zoves argentinu svaki dan, naravno da ce ti stici trocifren racun) - za dnevno caskanje sa mojima iz Vrsca je povoljno

- Kablovska televizija
50 kanala, dobar kvalitet; mozes da uzmes i full digitalnu televiziju sa astronomskim rezolucijama i mnogo kanala - samo ako imas odgovarajuci TV :)

- Internet
10 Mbit; no P2P restrictions (za sada); Cable modem u koji ide telefon i internet; 2 sanduceta za postu; upload 1 Mbit; 35ms ping google (mirror iz Bukuresta)

E sad, za razliku od UPCa, postoje jos 2 firme RDS&RCS (kinezi) i njihova nacionalna mreza Romtelecom. Znam da nude manje pakete za slicne pare (RDS 2, 4 i 8 Mbit), ali dobijas vise kanala na TVu i navodno jeftinije razgovaranje u mrezi + jedan mobilni telefon sa RDS kucnom mrezom (kad odes u grad i neko te nazove na fiksni, ti se javis iz kafica, vrlo interesantna fora :))

A ovo telekomovo glupiranje i ciganisanje, dodavanje 256k na 512k je tako snobisticko-monopolisticki - to se odmah vidi cim ne dizu upload na minimum 128k ili 256k. Jako je bitno imati velik upload, ovako ADSL je pravljen samo za hardcore downloadere koji bi da kvare ratio na private trackerima.

Da su barem povecali upload za 50% bilo bi dobro. Mnogi ljudi bi hteli malo komfornije da pricaju sa svojima u inostranstvu, kao sto ja pricam sa starijim bratom, snajom i bratanicama koji zive u Belgiji. Samo dok su oni ovde na sbb-u uplatim paket od 512/64, a kad oni odu onda onaj 256/128 kako bi oni nas bolje culi i videli, posto znamo nekad i po 2 sata da pricamo, a inace se cujemo svaki dan. Nazalost nemam para za 1024/128, a kamoli za 512/256 pakete:(.

Ja isto sa kumom pričam često. Ali samo što on meni kuka na skupi net. :)

BTC. Deliti sa 9,5 za €.

Poslednja izmena:
Dorry:jedan mobilni telefon sa RDS kucnom mrezom (kad odes u grad i neko te nazove na fiksni, ti se javis iz kafica, vrlo interesantna fora

Ovo naravno moze i kod nas ovako:
Kako preusmeriti telefon:

broj vaseg mobilnog telefona : 064 123456
broj koji treba da pozovete sa fiksnog : *21*064123456#

Kada pozovete ovaj broj, onda ne fiksnom treba da se cuje "tuuu tuuu tuuu"
;) ali da bude onaj "tuuu" bas dugacak, a pauza kratka ;) Ne bitno skroz,
jer na kraju krajeva i sami cete videti razliku. Na kraju kada hocete da
vratite preusmerenje, onda ukucajte: #21#
Kada je vas telefon preusmeren, onda primate pozive na mobilnom telefonu
ali zato mozete da zovete sa fiksnog koga hocete.

Ej pa ja sam imao dvojku iz matematike, trojku na lepe oci :D

Evo vam neke zanimljivosti:

1 Mbps ADSL PRISTUP (Srbija) - 2.800,00 din
1 Mbps CABLE PRISTUP (Rumunija) - 603,00 din

10 Mbps BEZINI PRISTUP (Srbija) - 195.708,00 din
10 Mbps CABLE PRISTUP (Rumunija) - 844,00 din

20 Mbps BEZICNI PRISTUP (Srbija) - 276.021,00 din
20 Mbps CABLE PRISTUP (Rumunija) - 1.447,00 din

Ovo implicira da jedan mesec interneta u srbiji od 20Mbps je 10 godina, 4 meseca i 16 dana interneta rumuniji.

Firma kod koje ja uzimam internet, kablovsku i telefon u rumuniji je UPC i objektivno je najbolja, mada u poslednje vreme je pocela da lupa gadne blokade (tamo gde su potrebne, naravno) na P2P mreze i to samo u Rumuniji od cele evrope :/ Dok lupaju blokade, na njihovom sajtu pise koliko je potrebno sa large parketom (20 Mbit) skinuti jedan DVD film - 28 min i 36 sek.

Pre nedelju dana sam prihvatio njihovu ponudu (medium paket) gde imas:

- Telefon
Besplatan razgovor u tvojoj mrezi; od 18h do 02h besplatan u drugim fiksnim mrezama; vikendom besplatan; dobijes njihov UPC branded telefon; cene prema inostranstvu su jako povoljne, ali u granicama normale (ako npr zoves argentinu svaki dan, naravno da ce ti stici trocifren racun) - za dnevno caskanje sa mojima iz Vrsca je povoljno

- Kablovska televizija
50 kanala, dobar kvalitet; mozes da uzmes i full digitalnu televiziju sa astronomskim rezolucijama i mnogo kanala - samo ako imas odgovarajuci TV :)

- Internet
10 Mbit; no P2P restrictions (za sada); Cable modem u koji ide telefon i internet; 2 sanduceta za postu; upload 1 Mbit; 35ms ping google (mirror iz Bukuresta)

E sad, za razliku od UPCa, postoje jos 2 firme RDS&RCS (kinezi) i njihova nacionalna mreza Romtelecom. Znam da nude manje pakete za slicne pare (RDS 2, 4 i 8 Mbit), ali dobijas vise kanala na TVu i navodno jeftinije razgovaranje u mrezi + jedan mobilni telefon sa RDS kucnom mrezom (kad odes u grad i neko te nazove na fiksni, ti se javis iz kafica, vrlo interesantna fora :))

A ovo telekomovo glupiranje i ciganisanje, dodavanje 256k na 512k je tako snobisticko-monopolisticki - to se odmah vidi cim ne dizu upload na minimum 128k ili 256k. Jako je bitno imati velik upload, ovako ADSL je pravljen samo za hardcore downloadere koji bi da kvare ratio na private trackerima.
Znao sam za ovo,ali hvala sto si me podsetio...Sad cu ja lepo da se ubijem:wall:
Ovo je bio moj poslednji post,idem da obavim harikiri:d

Malo mi je glup izraz "skidati" kao prevod za daunloud.

Naime, "skinuti" implicira da toga što se skida više nema na toj lokaciji, a znamo da kod daunlouda dolazi samo do kopiranja.

Recimo kad bi vam neko rekao "Skini mi ovu crnu udovicu s glave," sigurno ne misli da posle tog skidanja treba da mu stoji još jedan pauk na glavi
.

Kada je vas telefon preusmeren, onda primate pozive na mobilnom telefonu ali zato mozete da zovete sa fiksnog koga hocete.
Da, ali ko plaća cenu poziva na mobilni, ti ili onaj ko je pozvao? Telekom ne plaća sigurno, a sva je prilika da ti plaćaš.

Ako u 064 mreži radiš preusmeravanje poziva sa 064 broja na 064 broj, ti plaćaš cenu poziva, što znači da Telekom naplati duplo: cenu poziva na mobilni od onog koji zove + cenu poziva na mobilni od tebe na ime preusmeravanja.

Ima i gorih od nas::banana:

"Bigpond (najveci australijski provajder) nema paketa od preko 60GB. U ponudi su jos 256/64 kbps za 35 evra, dok je High Speed ADSL 53 evra (pri cemu je mesecni download ogranicen na svega 12 GB). Ove cene vaze samo za one koji su telefonski pretplatnici kod iste kompanije (i to ne na najjeftiniji paket pretplate).

Dakle, Srbija je sajns fikshn za Australiju kad je internet u pitanju. Kao i mnoge druge zemlje, posebno istocna Azija. Net nam je tragican."

Sa drugog foruma.

Ima i gorih od nas::banana:

"Bigpond (najveci australijski provajder) nema paketa od preko 60GB. U ponudi su jos 256/64 kbps za 35 evra, dok je High Speed ADSL 53 evra (pri cemu je mesecni download ogranicen na svega 12 GB). Ove cene vaze samo za one koji su telefonski pretplatnici kod iste kompanije (i to ne na najjeftiniji paket pretplate).

Dakle, Srbija je sajns fikshn za Australiju kad je internet u pitanju. Kao i mnoge druge zemlje, posebno istocna Azija. Net nam je tragican."

Sa drugog foruma.
Pazi to je jedan provajder u Australiji,ja licno chatujem sa par likova odatle preko msn-a i tvrdim da je ta informacija sra*e...Sto se tice azije,brate ti pricas o Aziji a poznato je da Japan ili Kina nisam siguran imaju pored Swedjana najbrzi kucni net...Tako da ne znam sta si hteo sa ovim da postignes:trust:

@VexMunja:Ja nisam utesen jer znam kako se krece net i u regionu i preko i ovo iznad je bezveze...Ne zelim da provociram ili se prepirem sa korisnikom raindelay ali ono gore nema veze sa mozkom

Da li vi ljudi shvatate da su Mađarska, Rumunija, Bugarska u EU, da je Hrvatska nekoliko svetlosnih godina ispred nas, mi treba da se poredimo sa BiH, Moldavijom i ... i .... ups nema više zemalja u našem rangu u Evropi, sve su daleka odmakle. Nećemo tu unositi Makedoniju, pošto je ona što se tiče interneta neka vrsta pokusnog kunića.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno