Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@dedamrsoje
Rekao bih dovoljno, baci pogled nekoliko postova iznad.

Nego se plasim da nama ovde ne pozli od ovolikih (novih) brzina, morali bi sporije i u manjoj meri da ih dizu. A upload, ma neka odmah idu na 1:64 !
Muka mi je od raznoraznih "sindikata" i ostalih dushebriznika, "patriota" i sl. Tako je i sindikat Zastave najbolje znao sta je za nas najbolje da vozimo...

da ali ako prodamo svabama telekom automatski manje kesha (dosta manje) ce ici u budzet a ovi nasi alavi lopovi se nece tako lako odreci toga vec ce naci neki novi harac koji ce da nametnu gradjanima... realno...

al dobro, da poredimo CG gde ima stanovnika ko pola BGa i jos da kazemo da polovina ne zna ni sta je net, pa njima mogu da puste i 100Mb/s :)
valjda ce se opametiti i pustiti nam brzi net sledece god. al ja mislim da im to nije primarni cilj...oni bi pre IPTV i VoIP...

iako ih ima manje u crnoj gori ja se kladim da je procenat korisnika neta veći nego kod nas. prvenstveno što im je dostupniji.

mali off
a ovo što kaže boooki za zastavu, podsetilo me na Ei niš. posle drugog svetskog rata dolazili su japanci iz matsushite. hteli su da kupe 51% preduzeća i da prave SONY televizore i druge gadgete.
naravno naši su reki "ma ko ste vi, nismo nikad ni čuli za vas, ne može". dalje ne vredi ni pisati....

posle drugog svetskog rata dolazili su japanci iz matsushite. hteli su da kupe 51% preduzeća i da prave SONY televizore i druge gadgete.

Vrlo zanimljivo Panasonic, Technics... tj. (Matsushita Electric Industrial Co.) da pravi SONY televizore.:wall:

Poslednja izmena:
pa jel ne drže oni i sony-ja. ****ga onda su sony-jevci došli a ne ovi matsushiteri.
uglavnom japanci.

Vasi unuci moci ce da koriste brzine i do 25 Mbps 2102 godine.... :)
Bojim se da i oni to nece docekati:d
Ne stvarno smo beda,aj sto imamo najskuplji net,aj da kazemo da nema veze,ali sto nam bre ne puste bar malo bolji net kad nas toliko brijaju to je pravo pitanje...A od dolaska neke druge firme kod nas nema nista,jer nasi Biznismeni da se odreknu kolaca,nema sanse...Pre ce da sabotiraju sve zivo samo da im se ne izmaknu pare:mad:

Znam da ste porteseni cinjenicom da smo totalno nemocni ali nema svrhe sto se upinjete da pokazete nesto sto svi znamo. Pa, mislim, ni ja se ne bih odrekao monopolskog ponasanja i zgrtanja love da sam na njihovom mestu, a ne bi ni neki stranac koji bi eventualno kupio Telekom. Drzava je ta koja treba da regulise ponasanje monopolista, drzava je ta koja treba da zastiti nas gradjane, drzava treba da sluzi nama (hmm..) a ne da mi sluzimo njoj. I nek se posle neko zapita sta moze on da ucini za drzavu (a ne drzava za njega) koja mu cini ovakve mentalne udarce.
Pa zar nije realno da ovakve stvari veci udarac stvaraju na nasu psihu nego na nas dzep?

Preporuka za ovaj komentar! Da imamo bar 15% gradjana koji na ovaj nacin kapiraju poentu problema imali bi verovatno naprednije drustvo u svakom segmentu.
Znam da ste porteseni cinjenicom da smo totalno nemocni ali nema svrhe sto se upinjete da pokazete nesto sto svi znamo. Pa, mislim, ni ja se ne bih odrekao monopolskog ponasanja i zgrtanja love da sam na njihovom mestu, a ne bi ni neki stranac koji bi eventualno kupio Telekom. Drzava je ta koja treba da regulise ponasanje monopolista, drzava je ta koja treba da zastiti nas gradjane, drzava treba da sluzi nama (hmm..) a ne da mi sluzimo njoj. I nek se posle neko zapita sta moze on da ucini za drzavu (a ne drzava za njega) koja mu cini ovakve mentalne udarce.
Pa zar nije realno da ovakve stvari veci udarac stvaraju na nasu psihu nego na nas dzep?

Uopste se ne slazem sa ovom tvojom konstatacijom :smash:
Ovo je smirivanje strasti mesto pozivanje na sve vrste demokratske borbe protiv zagadjivaca interneta i telekomunikacija u Srbiji, a pri tom direktno mislim na jedno ministarstvo, pa telekom, ratel i sl organizacije

Dok god svi tjute u svojoj nemotji ne napisavsi poneke reci kritike protiv doticnih na pod 1.: forumima, pod 2.: grupama, pod 3.: emailom, pod 4.: telefonom... potpuno je jasno da bi neznalice koje greju fotelje i dalje sedele na istim uzivajutji u svojim astronomskim platama dok bi mi trchali i dalje na 264/64 netu i nikad se ne bi zapitali kako to da je srbija zakucana na dno informatickog balkana (evropa je u ovom slucaju sci-fi u odnosu na srbiju)

I sad tvrdim kontra - da je makar 15% vise ljudi koji izraze svoje nezadovoljstvo ovakvim normalnim nacinima komunikacije jasno je da bi chelni ljudi doticnih struktura odavno izvadili prst iz dupeta i stavili na chelo, ali ne, doticni provider iz bg-a vec stavlja unapred na svoje cenovnike brzinu interneta povecanu svega 50% za download i time definitivno ispadamo sa tabele (ne, vise nismo ni na dnu) i svrstavamo u vanzemaljce koji jos nisu otkrili tehnologiju brzih komunikacija

p.s. Naravno da svi citaju forume, pogotovo odredjene teme kao sto je ovakva i slicne teme vezane za provajdere i reaguju s vremena na vreme svojim postovima :whip:

Ne , nije realno da ovakve stvari imaju veci uticaj na nasu psihu nego na nas dzep ... Iskreno me zabole paja da li zemlja x u mom okruzenju ili zemlja y ima i po kojoj ceni internet sve dok sam ja zadovoljan uslugom koja postoji kod mene , a trenutno nisam. Psiha nema nikakve veze sa time vec zivotni standard koji je bedan ... pa i da kazes da je prosecna plata kod nas 20.000 dinara kao sto nije davati oko 2000 za "pristojan ...." net je 10% iste sto je SULUDO ... No to sve na stranu ona opaska posle da 15% stanovnistva razmislja na taj nacin ? Zalim momak al kao i u svakoj drugoj drzavi pa i kod nas populacija ljudi koji zive nadprosecnim zivotnim standardom cini najvise 3-4% drustva i ujedno je i JEDINA koja ce se sloziti sa opaskom da to sto imamo sporiji net od bugara/hrvata/crnogoraca/makedonaca/kosova je iskljucivo stetno po "mentalitet" a ne po dzep ....

Pa dobro, evo, vidite da je, nažalost, moj info bio potpuno tačan.

Treba reći jasno, ovo povećanje nije ništa. Dupliranje od prošle godine jeste bilo značajan pomak, unatoč tome što je upload ostao jednako bedan, između 256 i 512 je velika razlika.

Ali, izvin'te, između 512/64 i 768/64 praktično nema nikakve razlike. Niti će se to osetiti na surfu, niti će download biti značajno brži, niti će se ova promena osetiti u P2P programima. 64 kbps je i dalje bedno za video konferencije, na samoj ivici upotrebljivosti za VoIP i skoro potpuno neupotrebljivo za profesionalnu primenu (ni brzine uploada onih bržih paketa nisu tu ne znam koliko upotrebljivije).

Dakle, falja ljepa... Meni možete da ostavite 512, onih 256 poklanjam Branku Radujku, nek od te love plati nekoga da ga normalno ošiša, da makar liči na normalnog čoveka.

Dakle, falja ljepa... Meni možete da ostavite 512, onih 256 poklanjam Branku Radujku, nek od te love plati nekoga da ga normalno ošiša, da makar liči na normalnog čoveka.

I ja se priključujem akciji "Vaših 256 za Branka". 256*1000 članova Bencha = matematika je jasna
Jednostavno, prave nas glupima i što je najcrnje može im se

Meni možete da ostavite 512, onih 256 poklanjam Branku Radujku, nek od te love plati nekoga da ga normalno ošiša, da makar liči na normalnog čoveka.

nemo da ti branko radujko ošiša i tih 512 zbog izjavu da je čupavko :S:

Joj, Dorry, 'bem te u matematiku :smash:

Nisam mislio da je potrebno da proveravam tvoju racunicu, al' kanda sam trebao - 10Mbita u Srbiji mesecno kosta 200.000 dinara, dok u Rumuniji 800 din; Jedan mesec interneta u Srbiji - skoro 9 godina interneta u Rumuniji :wall:

200.000 dinara po kursu od 80 (zbog lakseg racunanja) = 2500€

Ako je po tvojoj informaciji cena Interneta u Rumuniji 10€ za mesec dana, onda se za jedan nas mesec tamo dobija 250 meseci, sto je skoro 21. godina - jos veci bedak :(

kako se ne oseti, ovako mi skida oko 160KB/s a kad povecaju 213KB/s ... :)

Da su barem povecali upload za 50% bilo bi dobro. Mnogi ljudi bi hteli malo komfornije da pricaju sa svojima u inostranstvu, kao sto ja pricam sa starijim bratom, snajom i bratanicama koji zive u Belgiji. Samo dok su oni ovde na sbb-u uplatim paket od 512/64, a kad oni odu onda onaj 256/128 kako bi oni nas bolje culi i videli, posto znamo nekad i po 2 sata da pricamo, a inace se cujemo svaki dan. Nazalost nemam para za 1024/128, a kamoli za 512/256 pakete:(.

Ne , nije realno da ovakve stvari imaju veci uticaj na nasu psihu nego na nas dzep ... Iskreno me zabole paja da li zemlja x u mom okruzenju ili zemlja y ima i po kojoj ceni internet sve dok sam ja zadovoljan uslugom koja postoji kod mene , a trenutno nisam. Psiha nema nikakve veze sa time vec zivotni standard koji je bedan ... pa i da kazes da je prosecna plata kod nas 20.000 dinara kao sto nije davati oko 2000 za "pristojan ...." net je 10% iste sto je SULUDO ... No to sve na stranu ona opaska posle da 15% stanovnistva razmislja na taj nacin ? Zalim momak al kao i u svakoj drugoj drzavi pa i kod nas populacija ljudi koji zive nadprosecnim zivotnim standardom cini najvise 3-4% drustva i ujedno je i JEDINA koja ce se sloziti sa opaskom da to sto imamo sporiji net od bugara/hrvata/crnogoraca/makedonaca/kosova je iskljucivo stetno po "mentalitet" a ne po dzep ....
Pa ne bih se bas slozio da je stetno po mentalitet a ne po dzep...Jer ja da odlepim sto nemam brz net i odem u ludnicu necu sigurno,ali da bankrotiram jer bedan net placam 30 evra hocu....A pritom za tih 30 evra ne dobijem ni pola onoga sto nasi susedi koji nisu napredniji toliko od nas dobijaju za mnogo manje pare(a da zaboravio sam,oni nemaju ove bedne brzine)znaci dobijaju jos bolji i brzi net za manje para...:wave:

Smesna su bilo kakva poredjenja naseg neta i neta u okruzenju

(ko je rekao monopol ;)

Pa ne bih se bas slozio da je stetno po mentalitet a ne po dzep...Jer ja da odlepim sto nemam brz net i odem u ludnicu necu sigurno,ali da bankrotiram jer bedan net placam 30 evra hocu....A pritom za tih 30 evra ne dobijem ni pola onoga sto nasi susedi koji nisu napredniji toliko od nas dobijaju za mnogo manje pare(a da zaboravio sam,oni nemaju ove bedne brzine)znaci dobijaju jos bolji i brzi net za manje para...:wave:

Citirao si pogresnog coveka :) Da si procitao moj post shvatio bi da pricamo istu stvar:d

@Bosla:Moja greska:d
Izvini tebra:wave:

@Dark Angel:Znam da je glupo porediti nas net sa zemljama iz okruženja ali dokle god budemo ćutali i ne bunili se bar na neki način,naši prijatelji iz Lelekoma nas nece hebati ni 5%(mislim ni ovako nas ne fermaju:mad:)ali ovako mozemo bar da ih hvalimo javno:d

Poslednja izmena:
Malo poente ...

Ko je ikada ucio Politicku ekonomiju na pocetku bilo kojih osnovnih studija zna da je cinjenica da se nijedan monopolista dobrovoljno nikada ne odrice svog monopolistickog statusa ili polozaja dokle god mu drzava, odnosno zakon, to dozvoljavaju. U tom smislu, pljuvanje Telekoma predstavlja "pucanj u prazno" jer se Telekom, kao monopolista, odnosi prema trzistu na veoma logican nacin iskljucivo zato sto ga jedini ko moze, a to je drzava, u tome NE sprecava kroz zakonske norme. Prema tome jedini razuman korak je pritisak na resorna ministarstva koja su odgovorna i jedina ovlascenja za gusenje i borbu protiv svake vrste monopola. Gradjani mogu da ostvaruju te vrste pritisaka na razne nacine: Kroz nevladin sektor, udruzenja za zastitu potrosaca, potpisivanjem peticija i slicno ...
Sem toga, u demokratski uredjenim drzavama gradjani glasaju na izborima i na taj nacin primarno odlucuju o tome kakvu ce vladu dobiti ... ako ne postoji dovoljno velika kriticna masa svesnih i upucenih gradjana u to u kom bi smeru razvoj zemlje trebao da se krece, onda ne treba ocekivati bolju drzavu od samih gradjana ... To je dug proces politicke evolucije a u osnovi evolucije svesti gradjana ...

Nazalost povecanje nece krenuti od 1. septembra tj. trebalo je, ali je odlozeno. Ne znam koji je razlog ovoga, malo pre mi je drugar[radi kod jednog od najvecih domacih adsl provajdera] javio da se povecanje odlaze do daljnjeg..

Pozz

Nazalost povecanje nece krenuti od 1. septembra tj. trebalo je, ali je odlozeno. Ne znam koji je razlog ovoga, malo pre mi je drugar[radi kod jednog od najvecih domacih adsl provajdera] javio da se povecanje odlaze do daljnjeg..
Mozda, podstaknuti kritikama preispituju sramnu, ponizavajucu odluku o novim paketima pa ipak dupliraju i down i upload..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno