Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima i gorih od nas::banana:

"Bigpond (najveci australijski provajder) nema paketa od preko 60GB. U ponudi su jos 256/64 kbps za 35 evra, dok je High Speed ADSL 53 evra (pri cemu je mesecni download ogranicen na svega 12 GB). Ove cene vaze samo za one koji su telefonski pretplatnici kod iste kompanije (i to ne na najjeftiniji paket pretplate).

Dakle, Srbija je sajns fikshn za Australiju kad je internet u pitanju. Kao i mnoge druge zemlje, posebno istocna Azija. Net nam je tragican."

Sa drugog foruma.

bezveze. znam čovjeka iz australije koji ima 8mbit kablovski, za neke male pare, ne sjećam se tačne cijene...

Ovaj raindelay mora da je Branko Radujko :D

!

"Bigpond (najveci australijski provajder) nema paketa od preko 60GB. U ponudi su jos 256/64 kbps za 35 evra, dok je High Speed ADSL 53 evra (pri cemu je mesecni download ogranicen na svega 12 GB). Ove cene vaze samo za one koji su telefonski pretplatnici kod iste kompanije (i to ne na najjeftiniji paket pretplate).

Dakle, Srbija je sajns fikshn za Australiju kad je internet u pitanju. Kao i mnoge druge zemlje, posebno istocna Azija. Net nam je tragican."

Sa drugog foruma.

gospodine iz Telekoma .... predstavite se .
,)

Sa drugog foruma.

jedina država gora od srbije je KUBA po pitanju interneta, jer je njima internet zabranjen, a mi sa ovim brzinama skoro kao i da ga nemamo.

*** kad jedan razrušeni IRAK ima kompletnu optičku infrastrukturu koju su im ameri napravili. to sam čitao iz etike na faxu, kako je sadam govorio ljudima da je internet zlo i da dolazi iz pakla a u međuvremenu uvodio optičke kablove kroz celu zemlju.
baš je bilo na CNN-u nedavno iz nekog internet kafića gde su se njihovi novinari začudili kako imaju brži net nego u nekim delovima amerike. negde oko 25Mb/s.

a da li si video da ti australijanci imaju upload 256 a mi najveći 192.

Poslednja izmena:
Citat:"...KUBA po pitanju interneta, jer je njima internet zabranjen, a mi sa ovim brzinama skoro kao i da ga nemamo."

1.nije im zabranjen vec zbog sankcija nemaju dovoljno mogucnosti zbog prastarih centrala

2.trenutno na Kubi postoje pet provajdera

http://www.nationmaster.com/country/cu-cuba/int-internet

3.Upravo razvlace podvodni kabl izmedju Venecule i Kube tako da ce i oni imati brzi i jeftiniji net (trenutno je 30 $/month )

Raindelay, ne mozes tako da poredis Australiju koja je na kraju sveta bez stvarne veze sa ostatkom i Srbiju koja je "samo geografski" u Evropi.
Par stvari koje bi trebao da znas. Australija je ogromna ali stvarno ogromna drzava, ali pritom nenaseljena svega 20ak mil stanovnika, a od toga u tri najveca grada oko 50 posto. Samim tim izgradnja infrastrukture ( elektricne, telekomunikacione,vodovodne i svake druge) kosta vise nego bilo gde u svetu... Samo polaganje optike od grada do grada (a nijedan nije tako blizu drugom) predstavlja uber investiciju. Zato je u svakom gusce naseljenom gradu/drzavi net dzabalesku.
Druga stvar kao sto sam spomenuo gore Australija je bukvalno na kraju sveta. Tako da bi se "zakacili" na neki data hub, kablovi bi trebali da im idu kroz okean, a cini mi se da je najblize kopno sa iole postenim netom oko 3000 km, uradi matematiku :)
Oni, kao i mi, imaju isto monopolistu :) Da to je moguce cak i tamo :D Telstar tamo mraci i oblaci :) Koji se uglavnom bazira na satelitskom prijemu linka koji je i dalje najskuplji nacin ;) tako da od telstara do manjih provajdera, plus skupa infrastruktura, plus data trafic .... elem, dobre brzine ocajan dozvoljeni prenos podataka, za ogromnu cenu :)

I onda gledajuci na sve to, ma koliko Australijanci bili bogatiji od nas, ne mozes nikako uzimati Australiju kao poredjenje sa Srbijom. Koja verovao ili ne, je gusce naseljena od Australije, gradovi su blizi, za vreme Tileta izgradjeno sve sto se trebalo izgraditi, ali .... Ne moze se nijedan privatni provajder povezati cak ni sa zemljom iz blize okoline koristeci sopstveni link, nego mora na lelekom koji jelte diktira cene. E sad razlog visokih cena neta kod nas je jer treba pecenje da se pojede, da se plate svalerkama stanovi, da se kupe oni silni audi automobili, pa da se sve to tanka dnevno po 50 litara :) i slicni tehnicki izdatci :) Plus neverovatno veliki broj administracije koja cese mooda i nist ne radi za platu od 50k ...opet , do the math :)

I u jednom i u drugom slucaju recicu, moze im se :D ali ......
Australian GDP oko 35000 $ vs Serbian GDP 10000$ ....... opet do the math.

Poslednja izmena:
Ma ja i NE poredim Australiju i Srbiju, samo sam preneo da se ljudi koji zive tamo zale da je skupo i besmisleno ogranieno koriscenje.

Poslednja izmena:
Ma ja i NE poredim Australiju i Srbiju, samo sam preneo da se ljudi koji zive tamo zale da je skupo i besmisleno ogranieno koriscenje.
A kod nas je jefitno a usluga je na nivo-u????:trust:
I nesto ne bih bas reko da je 8Mbit spor net i da moze da se poredi sa nasim

A sta ce ti 8Mbit za AUS $79.95( 47 evra) i OGRANICENJEM na 25GB ?

Poslednja izmena:
Ma ne treba mi taj paket,ali nisi cuo da i tamo ima FLAT????Ili ste vi iz Telekoma ubedjeni da jedino vi ljudima dajete flat pakete po povoljnim cenama???

I sta ti tu pise na Wiki-ju ??

Za one koji ne znaju, u Australiji NE POSTOJI FLAT, postoji samo kod nekih provajdera tzv "shaping" tj kad dostignete odredjeni download onda vam se brzina smanji na brzinu dial-upa (a i to samo kod onih provajdera gde vam je download podeljen na peak i off peak periode) . Npr ovako nesto:

http://www.peopletelecom.com.au/internet_plans.php?PlanType=1&ProductType=1

Poslednja izmena:
Nije raindelay iz Telekoma, nego je Pera Ložač, koji se zabavlja tako što pali ljude. Siguran sam da se sad valja od smeha. Pogledajte postove ovog usera i videćete da je do sada pisao u samo dve teme, onoj potpuno besmislenoj (gde je bio postavljač topika) da možete ne znam koliko puta ubrzati ADSL pomoću Registry hacka, i sad ovde o Internetu u Australiji.

Wiz ne s**i. Nisam napisao da moze da se ubrza ADSL nekoliko puta, vec da se moze dobiti neko (kakvo god ubrzanje), sto se po speedtestu na tom topiku i vidi (kako? ne znam). Sto se interneta u Aus tice, bas me briga da li ga imaju ili nemaju, ne zivim tamo samo sam preneo da se ljudi i tamo zale na provajdere, brzine... Sve to mozes da vidis na linkovima koje sam postovao.

Jeste, radim u Telekomu, sad ste me nahvatali. Mi smo naj bolja i naj jaca firma i svi kupujte kod nas.:smash:

Jeste, radim u Telekomu, sad ste me nahvatali. Mi smo naj bolja i naj jaca firma i svi kupujte kod nas.:smash:
Pa to je stvarno bilo tesko pretpostaviti otkrio si sad toplu vodu time sto si priznao....A o tome da ste najbolji i najpovoljniji ja mislim da svi mi to znamo...I buducui da si poceo da vredjas korsnike bencha(prime user Wize)mislim da je krajnje vreme da dobijes jedan lep ban i vratis se nazad u Telekom sa porukom:mi smo najadniji provajder

Jesi li ti cuo za rec IRONIJA ??? I Telekom nije "najadniji provajder" nego NAJ JADNIJI.

Jesi li ti cuo za rec IRONIJA ??? I Telekom nije "najadniji provajder" nego NAJ JADNIJI.

Jel si ti cuo za rec patetican???Moja greska priznajem,lose sam napisao,ali vidim da vam Telekom trenira strogocu sto se tice pravopisa i gramatike..Pa kako i da ne trenira kad u Telekomu sve rade fini lopovi,ljudi kradu mnogo ali posteno

Ajde pustite coveka.Bas sam se slatko nasmejao.Vratimo se temi...sta ono bese?...Aaa da USPORENJE ADSL-a
Bas tako,covek nam je uparvo pokazao kako Srbija nema naj jadniji(nadam se da je user raindelay sad zadovoljan)net,pa nam je pokazao link jednog od provajdera u AUS...Slazem se ja za onaj link da je shit,ali korsnik raindelay je upravu...Od Srbije gori net imaju i sledeci:Osobe u starackom domu koje ne znaju da upale racunar,zivotinje u ZOO vrtu,i razni beskucnici i lutalice....
Sada sam Srecan zbog brzine koju imam...Hvala Telekomu i useru raindelay sto mi je otvorio oci

Mozda sam i uspeo da ti otvorim oci, ali pravopis da ti popravim, nikako.:p

Poslednja izmena:
@raindelay:Ma hebes pravopis...Ionako bolje da ostanem nepismen nego da radim u Telekomu:smoke:

Poslednja izmena:
Da vam pojasnim situaciju u Australiji.
Australija ima vise problema,jedan od njih je rastojanje izmedju naseljenih oblasti od vise hiljada kilometara(tesko je razvuci optiku),koristi se wireless.
A druga najveca prepreka je ta sto se tek sada polaze optika(imaju vec jedan link koji ne moze da podrzi FLAT protok) ispod okeana koja ce sredeiti problem sa protokom.Tako da ce i oni srediti svoje probleme sa netom pre nas.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno