Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znamo mi to.Nego ajde cisto da se pravimo blesavi da bi nekome ovde pruzili zadovoljstvo i potvrdili kako nemamo naj bedniji net i kako Lelekom nije naj jadniji provajder

Brate ova dva linka sto si postavio...
Prvi mi lici na direktora iz Lelekoma a ovaj drugi,neka niza klasa radnika u Lelekomu...Mada priznaj,objekat ste montirali,jer de su lopine mogle i htele da daju toliko kesa za onakav hol

Poslednja izmena:
Ko je ikada ucio Politicku ekonomiju na pocetku bilo kojih osnovnih studija zna da je cinjenica da se nijedan monopolista dobrovoljno nikada ne odrice svog monopolistickog statusa ili polozaja dokle god mu drzava, odnosno zakon, to dozvoljavaju. U tom smislu, pljuvanje Telekoma predstavlja "pucanj u prazno" jer se Telekom, kao monopolista, odnosi prema trzistu na veoma logican nacin iskljucivo zato sto ga jedini ko moze, a to je drzava, u tome NE sprecava kroz zakonske norme. Prema tome jedini razuman korak je pritisak na resorna ministarstva koja su odgovorna i jedina ovlascenja za gusenje i borbu protiv svake vrste monopola. Gradjani mogu da ostvaruju te vrste pritisaka na razne nacine: Kroz nevladin sektor, udruzenja za zastitu potrosaca, potpisivanjem peticija i slicno ...
Sem toga, u demokratski uredjenim drzavama gradjani glasaju na izborima i na taj nacin primarno odlucuju o tome kakvu ce vladu dobiti ... ako ne postoji dovoljno velika kriticna masa svesnih i upucenih gradjana u to u kom bi smeru razvoj zemlje trebao da se krece, onda ne treba ocekivati bolju drzavu od samih gradjana ... To je dug proces politicke evolucije a u osnovi evolucije svesti gradjana ...

Od politicara nema vajde, jerbo su oni po raznoraznim Telekomovim zvanicnim i nezvanicnim platnim spiskovima. Svako svakom tu pravi kojekakve usluge; sve su to burazeri i kumovi, pa nije ni cudo sto smo jos uvek u banani.

Lepo si napisao - ako ne postoji dovoljno velika kriticna masa svesnih i upucenih gradjana u to u kom bi smeru razvoj zemlje trebao da se krece, onda ne treba ocekivati bolju drzavu od samih gradjana - sto znaci da mozemo da ocekujemo samo povecanje broja kladionica, kockarnica i slicno.

BTW, pise se 'najjacoj' i 'najboljoj' ;)

Poslednja izmena:
Ajde malo oladite sa tim tamo rade sve lopovi, niza klasa radnika itd.Makar u Srbiji znamo sta znaci kad te neko generalno svrsta u neku grupu (tipa da smo genocidan narod).Licno sam radnik Telekoma i uvek se trudim da prenesem neke stvari bile one dobre ili lose, isto tako ne vidim potrebu da to napominjem jer ni ostali ne govore gde rade.:wave:
Peace.

Eto vidite. Kazu za nas iz Telekoma da smo ovakvi i onakvi a mi i manjine (kao sto je "kolega" SittingCrow) zaposljavamo. Gde su vam sad NVO i sl. ? :D

Aj sad posto ste priznali da radite u telekomu,kad mozemo da ocekujemo povecanje brzina...jes' da je smesno al bolje i tako nego nikako

Zbog sirenja defetizma na ovom topic-u odlaze se do daljnjeg. NEZAHVALNICI.

:whip::whip::whip:

Wiz ne s**i. Nisam napisao da moze da se ubrza ADSL nekoliko puta, vec da se moze dobiti neko (kakvo god ubrzanje
A je l' ti misliš da sam ja dete predškolskog uzrasta? Je l' misliš da sam na Internet forumima od prekjuče? Je l' misliš da sam od onih koji veruju da CD tray služi za držanje šoljice za kafu i da ne znam šta je, i kako se određuje, tzv. receive window? Screenshot koji si poslao u tom topiku je čisti falsifikat i to je sasvim dovoljan dokaz da si običan "ložač" (da ne kažem nešto gore).

Sta se odlaze? Kisha?
:D
Nezahvalni smo Wild Boy... Čovek nam je lepo rekao da je ovo ubrzanje super (u odnosu na Australiju, jel'te), i još nam je otkrio super-huper ADSL hack pomoću koga posle povećanja za 50% možemo imati ADSL brz koliko i onaj u Rumuniji (kad uhakujemo ADSL po njegovom recepSu, jel'te), ako ne i brži. A mi se bunimo, vala baš smo bRezobrazni & nezahvalni.

Cita li neki moderator sve ove gluposti i prepucavanje. Kao da vam je raindelay kriv sto zivite u lopovskoj drzavi. Da, drzava je kriva a ne telekom, drzava je vlasnik telekoma sto znaci da imamo drzavni monopol na telekomunikacije. Nista tu u telekomu ne odlucuju kolike ce nam brzine biti, vec se pitaju oni koji moraju da popunjavaju budzet republike na sve nacine a jedan od tih nacina je i dranje gradjana sa netom kao sto je ovaj. A zamislite tek kad budu uveli osnovnu pretplatu na telefon koja ce biti 400-500 dinara minimum kao sto je u svim bogatim drzavama. Niko ne prica kako u svim zapadnim drzavama uz brz net i besplatne lokalne pozive i jeftine medjunarodne pozive imaju i povecu pretplatu od 10-15 evra na telefonski prikljucak. Pa naravno da mogu da ponude sve to kad im se samo od te pretplate sliva u kasu stotine miliona evra mesecno.

Ovde je situacija sto se tice telekomunikacija jako losa cak i u odnosu na najblize okruzenje, da ne racunam suvi zapad jer se to ne moze porediti ali nije beznadezna jer se sve to moze brzo promeniti. Ovi sa vlasti hoce u EU, e pa da bi uopste dosli u situaciju da o tome uopste razmisljaju moraju da pocnu i da uredjuju drzavu sa normanim zakonima a u to spada i liberalizacija telekomunikacionog trzista.

Net se u sustini lako moze srediti, pa nije to autoput za ciju gradnju treba mnogo godina, dovoljno je samo da se donesu normalni zakoni, da se omoguci zdrava konkurencija a odvrnuti slavinu je najlakse. Prosiriti njihove linkove je lako. Ako su mogli da omoguce konkurenciju u mobilnoj telefoniji morace kad tad da je omoguce i za fiksnu. Druga je stvar sto je kod nas sve to sporo i sto su nesposobni da rade u normalnim vremenskim okvirima.

Po meni telekom i treba da ostane u vecinskom drzavnom vlasnistvu, ali da se oslobodi lokalna petlja, da se omoguci drugima da tu petlju koriste, da se dozvoli jednostavno povezivanje sa svetom drugim operatorima. U zemlji u kojoj je standard mali, u zemlji koja je bila bombardovana od cega i danas traju posledice, u kojoj postoji trvenje izmedju politickih partija, u kojoj postoji korupcija na najvecem nivou i veliko siromastvo vecine gradjana najmanji problem je sto nam je net ovakav. Pa mogao je biti i gori, mogli su da ostave i one prve pakete sledecih x godina. Mogli su da nam ga daju i na kasicicu u kolicinama od nekoliko gigabajta mesecno.

I od loseg ima gore, ali stvari se menjaju pa ce se promeniti i ova sadasnja situacija sa netom samo dok prevlada zdrav razum kod politicara na vlasti koji jos imaju razmisljanja iz doba Tita i partije. Oni su jos u fazi ajde da deremo gradjane jos neko vreme ovako, sta nas kosta a kad bi znali da sa monopolom drustvo ne moze da napreduje vec samo da stoji u mestu dok svi ostali unapredjuju i svest svojih gradana i ekonomiju drzave, pa izgleda da o tome za njih nije bilo reci kad se sastancilo i kad su se delile ministarske fotelje i mesta u upravim odborima.

Najmanji problem nezadovoljnim ljudima ovde je raindelay i branko radujko, najveci problem ovde su vlastodrsci koji ne rade dobro svoj posao na vlasti.

@Dodat4c
Da, drzava je kriva a ne telekom, drzava je vlasnik telekoma sto znaci da imamo drzavni monopol na telekomunikacije. Nista tu u telekomu ne odlucuju kolike ce nam brzine biti, vec se pitaju oni koji moraju da popunjavaju budzet republike na sve nacine a jedan od tih nacina je i dranje gradjana sa netom kao sto je ovaj. A zamislite tek kad budu uveli osnovnu pretplatu na telefon koja ce biti 400-500 dinara minimum kao sto je u svim bogatim drzavama. Niko ne prica kako u svim zapadnim drzavama uz brz net i besplatne lokalne pozive i jeftine medjunarodne pozive imaju i povecu pretplatu od 10-15 evra na telefonski prikljucak. Pa naravno da mogu da ponude sve to kad im se samo od te pretplate sliva u kasu stotine miliona evra mesecno.

Da se zalimo Strazburu?

Poslednja izmena:
Ne treba se uzbudjivati toliko zbog usera @raindelay koji sasvim sigurno ne radi u telekomu ni na njegov neuspeli pokusaj uporedjivanja srbije i australije, da je hteo mogao je googlovati 1 min i naci npr ovakve ponude: 24/1Mbps, static ip, 30MB webspace, 30 email accounts 69,95$ (~50e) 100GB limit - shaping 64/64kbps i slicne

Da li je danas moguce da bilo koji provajder u srbiji ponudi isti , ma duplo losiji paket od ovog?

Zasnivanje pretplatnickog odnosa ADSL preko telekoma sa statickom ip adresom iznosi kolko ceo ovaj paket zajedno + flat 1,5/0.192, ni traga email adresi ili makar 1MB web prostora za licnu prezentaciju, jos 6.490din (oko 85e) i sad se postavlja pitanje sta bi vi uzeli prvo? ovaj paket iz australije za ~50e ili ovaj flat telekom za ~50+85e/mes, po meni jezivo i za uporedjivanje

Npr jedan domaci provajder nudi ovakvu ponudu non flat: 1536/192 sa protokom do 5 GB mesecno za 2.990din/mes a doplate za svakih dodatnih 0,2GB kosta 120din (dinamicka ip), opet poptpuno besmisleno uporedjivanje sa AU providerima

I sad se postavlja pitanje gde ce se srbija nalaziti za 6 meseci a gde ostale zemlje balkana i evrope a i australija ako hocete?ª

ª Usled sramnog povecanja linka u srbiji odgovor je ultra jednostavan da ga ne vredi ni spominjati

p.s. @Dodat4c
Naravno da svi cekamo rascetvoravanje telekoma na tenderu, ali to nije razlog da drzava srbija preko telekoma pljuje i ponizava rodjene gradjane na bilo koji nacin pa stoga i ovolika explozija ovog thread-a

p.s. @Dodat4c
Naravno da svi cekamo rascetvoravanje telekoma na tenderu, ali to nije razlog da drzava srbija preko telekoma pljuje i ponizava rodjene gradjane na bilo koji nacin pa stoga i ovolika explozija ovog thread-a

Ne boj se, ne ponizava ih ona samo preko telekoma, ima tu jos dosta negativaca. Nego smo sami krivi kao pojedinci sto se nismo zesce pobunili protiv ovakvog stanja na sve moguce nacine. Pre ce biti da je velika vecina odavno digla ruke i prepustila se svim negativnim pojavama oko nas. Oni u manjini koji nisu sa tim mogli da se pomire vec su potrazili bolji zivot izvan ove drzave.

Sve sto sam uradio je da sam preneo sa jednog foruma, koji ima istu temu kao i ovaj topic, stanje interneta u AUS od strane usera Indy-ja koji zivi tamo ( videti post 304.).

Za Angelosa:
"...radis u administraciji i ne znas sta ces sam sa sobom" TACNO.
..."lokalnim drzavnim korporacijama" Izbaciti "lokalnu" ostatak TACNO.

Da NE radim u Telekomu, valjda je svakome jasno.

Za Wiz011:
"A je l' ti misliš da sam ja dete predškolskog uzrasta?" Izvini ali moram ti reci da sve vise mislim. Cak ako umes i da procitas postove ocigledno ne razumes sadrzaj.

Za Wild Boy-a:
Kisa je pocela. :D Docekasmo i nju. :banana:

Za djape1-a:
"...da je hteo mogao je googlovati..." Nema potrebe za guglanjem, pogledaj spisak AUS provajdera sa wikija pa onda idi na njihove ponude (to sam i postovao). Angelos je lepo objasnio da u AUS jos uvek nema fleta. Ne znaci da ga nece i biti i da ce verovatno bolji nego kod nas.( kao i na Kubi kad razvuku kabl)

To je manje vise to. Da ne trolujemo vise topic.

Poslednja izmena:
"...da je hteo mogao je googlovati..." Nema potrebe za guglanjem, pogledaj spisak AUS provajdera sa wikija pa onda idi na njihove ponude (to sam i postovao). Angelos je lepo objasnio da u AUS jos uvek nema fleta. Ne znaci da ga nece i biti i da ce verovatno bolji nego kod nas.( kao i na Kubi kad razvuku kabl)

To je manje vise to. Da ne trolujemo vise topic.

Hmm covek je ipak dao pogresan info, a kao sto mozes zakljuciti iz mog ranijeg posta u pitanje je promenljivi flat rate, znaci vecito si na netu stim da kad predjes odredjenu kvotu u GB (upload se ne racuna) automatski ti se shapuje konekcija na 64/64kb znaci vecito si na netu do sledeceg meseca kad sve krece ispocetka

Dao sam taj primer kao efektivan po meni za tu cenu, a mogao sam dati i drugi npr 12-25-50GB shaping kasnije na 256/256kbps znaci opet flat tj nonstop konekcija aktivna u toku mesecne pretplate (za jos smesnije pare)

I sad cekamo povecanje protoka u srbiji nadajuci se makar shestotruko nizim brzinama (u odnosu na AU :D) u flat paketima sa dinamickim ip, za istu cenu, sto je neverovatno, ipak smo mi gradjani srbije veoma skromni kad se sve sabere...;)

Za djape1-a:
"...promenljivi flat rate, znaci vecito si na netu stim da kad predjes odredjenu kvotu u GB (upload se ne racuna) automatski ti se shapuje konekcija na 64/64kb znaci vecito si na netu do sledeceg meseca kad sve krece ispocetka"

Pa to isto sam i JA napisao (vidi post 315.)

Za Wiz011:
"A je l' ti misliš da sam ja dete predškolskog uzrasta?" Izvini ali moram ti reci da sve vise mislim. Cak ako umes i da procitas postove ocigledno ne razumes sadrzaj.
Eto, sreća da su moderatori na Benchu inteligentniji od mene 'vako tupavog. Jer da sam ja mod ti bi bio odavde banovan u roku - juče.

Ima i gorih od nas::banana:

"Bigpond (najveci australijski provajder) nema paketa od preko 60GB. U ponudi su jos 256/64 kbps za 35 evra, dok je High Speed ADSL 53 evra (pri cemu je mesecni download ogranicen na svega 12 GB). Ove cene vaze samo za one koji su telefonski pretplatnici kod iste kompanije (i to ne na najjeftiniji paket pretplate).

Dakle, Srbija je sajns fikshn za Australiju kad je internet u pitanju. Kao i mnoge druge zemlje, posebno istocna Azija. Net nam je tragican."

Sa drugog foruma.

A sto prenosis sa drugih foruma,a prvo ne proveris izvor? :wall:

Za wiz011-a: Nisam nikada ni rekao da si tupav, samo da si analfabeta, sto nema veze sa inteligencijom.
Za dalji info javi se ovde:

http://www.analfabeta.eu/

Za EDIEDI-ja: Pogledaj post 304.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno