Šta je novo?

Uber app

E ovo je šering ekonomija. Vremenska umesto robne razmene.

Maritza Reboucas is working late in her apartment in Sao Paulo's Jardim Santa Ines neighbourhood.

She is teaching breathing techniques via Skype to someone she met online a few minutes ago.

A sales person during the day, Maritza moonlights as a breathing coach, helping people with health issues such as anxiety and stress.

She has had professional yoga training and could be charging about £30 per session. It would probably not be hard to find customers.

But Maritza is not receiving any Brazilian reais, dollars or pounds. Instead, she is being paid in a virtual currency called Time Money.

She is one of almost 100,000 users of Bliive - a Brazil-based website that brands itself as the world's largest online time-exchange platform.

Bliive looks and feels like a social media platform. Its users trade services, including guitar lessons, air conditioner repairs and tarot card readings, without any cash or credit card transactions.

For each hour of service provided, the user receives Time Money, with which they can buy another service.

Maritza earned almost 40 hours' worth of Bliive services. With that much Time Money, she was able to create her own website about breathing techniques, including her own branding.

"I am told that paying someone to do your own website is not cheap," she says. "But I was able to do it all by finding on Bliive others who would help me."

Each person offers their help in one-hour chunks, and people who have "exchanged" Time Money can rate and review the quality of the service provided.

Dzabe se raspravljate:

Dokle god imamo ovakve gradjane nece nista biti bolje i pomirite se sa tim ili idite poput mitra u Norvesku, Svajcarsku, Hong Kong... [emoji14]

237940_0809_origh.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/318776/Svaki-drugi-polupismen

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/286260/Cak-350000-odraslih-ne-zna-da-se-potpise

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/42...-visok-procenat-funkcionalno-nepismenih-djaka

A ovo se najbolje vidi na primeru ovih Parova i ostalih Grand Show junaka u Srbiji...tako da sta da vam kazem...crnilo [emoji14]
+ 1.000.000

Samo sto *** svi oni mogu i da glasaju ;) a i najlakse im se uvaljuje kalasnjikov u ruke :)

Situacija je npr. 45-te bila jos ihaaaaj gora (mislim oko 65% nepismenog stanovnistva). To je kod nas zacarani krug... Zatupi pa vladaj (sto u tom slucaju i nije bas tesko). Malo malo pa dodje neki "pobednik", bukvalno izbrise sve pre njega/ostatke proglasi za "drzavne neprijatelje"... i onda udri do sledeceg... Prolazi svaki put vec 70 godina... iz keca u kec ;)

A u neoliberalnim kapitalističkim državama nema zaglupljivanja i statistički podaci se značajno razlikuju u odnosu na našu situaciju? :)

According to a study conducted in late April by the U.S. Department of Education and the National Institute of Literacy, 32 million adults in the U.S. can't read. That's 14 percent of the population. 21 percent of adults in the U.S. read below a 5th grade level, and 19 percent of high school graduates can't read.

The current literacy rate isn't any better than it was 10 years ago. According to the National Assessment of Adult Literacy (completed most recently in 2003, and before that, in 1992), 14 percent of adult Americans demonstrated a "below basic" literacy level in 2003, and 29 percent exhibited a "basic" reading level.

http://www.huffingtonpost.com/2013/09/06/illiteracy-rate_n_3880355.html

Doduše to su vrlo verovatno žrtve "tranzicije"....

Poslednja izmena:
+ 1.000.000

Samo sto *** svi oni mogu i da glasaju ;) a i najlakse im se uvaljuje kalasnjikov u ruke :)

Zar ne vidite da je najveci broj nepismenih u Srbiji (po starosti) jesu zene? Zene nas, dakle, upropastise - oduzeti im pravo glasa! :)
Inace ja sam, izgleda dzabe, govorio da pravo glasa ne garantuje demokratiju. Pretpostavimo da imamo norveske gradjane i oni izaberu nekog lidera - kakve dalje veze imaju gradjani sa njim? Naredne 4 godine taj je (u srpskom politickom ambijentu) apsolutno samostalan i nezavisan od naroda, i samim tim narod nije kriv za njegova (zlo)dela.
Ono za sta jeste narod kriv sto ne uvidja gde je problem - vozac nije kriv sto pokvaren auto ne reaguje na komande ali jeste zato sto ne uocava neispravnost vozila.

"The contrast between Europe’s resistance to Uber and America’s warmer reception for the ride-sharing service highlights once again how European regulatory structures, in principle designed to protect consumers, end up protecting entrenched suppliers and stifling innovation."
Last taxi to Europe

Ne samo da drzavna zastita gradjana se okrece protiv gradjana vec TRAJNO pogorsava stanje u buducnosti:
"delays caused by unjustified regulatory restrictions can have a more profound negative effect, preventing potentially successful companies from entering the market.

For example, Italy, which liberalised its retail sector only in 1998, has far fewer grocery chains today than France, Germany, and the United Kingdom. Indeed, these countries chains, forged in the fires of competition at home, now dominate emerging markets in Europe and elsewhere. In Italy, the limitations on large stores created market power at home for those few that nonetheless managed to emerge and grow, but left them too weak to expand abroad. "

Poslednja izmena:
Íli možda razlika u prijemu proizilazi od razlika u funkcionalnosti javnih taksi službi u Evropi i SAD. Tamo gde je ona loša ili nepostojeća logično je da će Uber naići na dobar prijem.

A u neoliberalnim kapitalističkim državama nema zaglupljivanja i statistički podaci se značajno razlikuju u odnosu na našu situaciju? :)

De da protumacimo malo bolje tu statistiku... http://www.statisticbrain.com/number-of-american-adults-who-cant-read/

Sudeci po ovome od tih 14%, 70% otpada na nepismene zatvorenike ili ja tumacim lose podatke?

Navijački stav te odveo na pogrešnu stranu, pa nisi do kraja shvatio poentu članka. Radi se o drugačijoj vrsti "pismenosti" u odnosu na ovu koja se pominje u podacima za Srbiju, tako da se teško može porediti. Pri tome, treba da znaš da je u tih 14% nepismenih ("below basic") najveći broj imigranata.

Ne računaju se imigranti već US državljani. Inače cifra od 14% predstavlja one koji ne umeju da čitaju, brojka funkcionalno nepismenih je veča od toga.

Imigranti kada ih sistem pronađe idu kroz proces deportacije, ne ulaze u ovakve statistike.

Radi se o cifri od 32 miliona ljudi koji ne umeju da čitaju.

Poslednja izmena:
Pa ima i državljana koji su imigranti... Na onom linku koji je dao @zechs piše da je u tih 14% skoro pola hispano porekla.

Drugo, kada pogledaš onu tabelu o Srbiji, zapitaj se koliko sem tih formalno nepismenih ljudi ima ljudi koji su završili samo osnovnu školu ili neku srednju školu sa dvojkama i koliko su oni suštinski pismeni. Ne radi se tu o preganjanju i navijanju, nego o ogromnom problemu sa kojim se ova zemlja suočava.

Ne razume to rAMA...on je samo dao neki kontra primer, bez dubljeg citanja sta je to dao..bar da je procitao taj tekst koji je postavio :)

Ramo, veliki broj nepismenih kod nas pravi problem jer ih je izuzetno lako zadovoljiti, udovoljiti, odobrovoljiti itd. Vidis da pristaju da rade za kikiriki i niko se ne buni iz straha da ne izgube posao..ali zato imaju Grand da udare brigu na veselje ;) To je sustina mog posta..u Americi, toj istoj koju si linkovao stoji da je minimalan radni cas 7,25$ a pogledaj sta se sad desava..masovni protesti za pomeranje granice na 15$ po satu...

http://www.theguardian.com/us-news/...-protests-new-york-los-angeles-atlanta-boston

http://www.theguardian.com/business/2015/may/04/mcdonalds-workers-wages-fight-for-15-protest

http://www.theguardian.com/us-news/live/2015/apr/15/fight-for-15-protest-workers-minimum-wage-live

Znas li kad ces to videti u Srbiji (ne minimalnu platu od 15$ po satu da me ne shvatis pogresno :D, vec proteste zarad povecanja minimalne plate u Srbiji na recimo 500 evra)...nikad! :d

...
Ramo, veliki broj nepismenih kod nas pravi problem jer ih je izuzetno lako zadovoljiti, udovoljiti, odobrovoljiti itd...

I ne samo to, neko što najveći deo nezaposlenih čine upravo takvi. Da sutra otvorimo i hiljadu novih preduzeća i milion radnih mesta, takvi ne bi mogli da se zaposle (eventualno manji deo da budu fizikalci i spremačice). Kome danas treba nepismeni radnik?
Da ne širim priču na zanimanja pismenih i visokoobrazovanih gde je opet gomila "promašenih" zanimanja, a na ETF već godinama ne žele da povećaju upisne kvote, a srednje stručne škole u IT oblastima su još uvek u nekakvim eksperimentalnim fazama...

Što možemo da vidimo na primerima Norveške, Švedske, Finske....

Mani se liberalfašističkih studija...

Što možemo da vidimo na primerima Norveške, Švedske, Finske....

Mani se liberalfašističkih studija...

Pa te zemlje nemaju minimalnu zaradu :)
I odakle ti da je liberalizam fasizam? Fasizam je slican komunizmu, a kod slobodnih ljudi (liberalizam) ne mozes da nadjes Hitlera, Tita, ili Staljina - njima se samo robovi podaju :)

A mogao bi i koju knjigu iz ekonomije da procitas ;)

Ukoliko obara minimalnu nadnicu u taksi industriji, Uber zapravo povecava zaposlenost.

Poenta je da ces mnogo lakse nasim "nepismenima" da prodas "bratoubilacku pricu" nego njihovim ;)

Bolje da se loze na bibera i rijanu nego na arkana i cecu ;) i tu bi zavrsio pricu o "njima i nama" i kako je u stvari "svuda isto" ;)
Mislis li da bi "ameri/cia/zli kapitalisti/jevreji/ko god" imali ista protiv da "ex sfrj scenario" odrade u nekoj spaniji/norveskoj/italiji/francuskoj??? Sto da ne, ako je bas tako lako izazvati "krvave raspade drzava"??? Taj "scenario" moze da prodje samo u latinskoj/juznoj americi, bliskom istoku i naravno balkanu ;)
Zapitaj se zasto?

Pa te zemlje nemaju minimalnu zaradu :)
I odakle ti da je liberalizam fasizam? Fasizam je slican komunizmu, a kod slobodnih ljudi (liberalizam) ne mozes da nadjes Hitlera, Tita, ili Staljina - njima se samo robovi podaju :)

A mogao bi i koju knjigu iz ekonomije da procitas ;)

Ukoliko obara minimalnu nadnicu u taksi industriji, Uber zapravo povecava zaposlenost.

Divno je što si citirao Misesa, austrijsku školu ekonomije koja ze zapravo i teorijska podloga ove trke do dna na svim meridijanima. Fridrih Hajek je ustanovio teorijski put kojim su krenuli Tačerka i Regan, i vidimo gde je to dovelo. Median income prosečne porodice u USA je danas na najnižem nivou od WW2 naovamo. Toliko o zaposlenosti/nezaposlenosti koja se (ne) podstiče minimalnom zaradom. Možeš da vrtiš teorijske Misisove modele do prekosutra, oni funkcionišu u laboratorijskim uslovima gde postoji neograničeni prostor za rast. Toga više nema. Poodavno.

U Norveškoj i sličnim zemljama nemaš minimalnu zaradu, nego minimalnu naknadu po radnom satu, a radnih sati mora biti toliko i toliko. Ili imaš, kao u Danskoj, minimalne zarade za delatnosti koje nisu regulisane zakonom, već opštim kolektivnim ugovorima velikih sindikata, kojih su svi u delatnosti potom dužni da se pridržavaju, bez obzira da li radnici pripadaju tom sindikatu ili ne. Dakle nije šija nego vrat. Takođe, ne možeš da citiraš prvi deo nešine rečenice i latinskom izrekom da se izvučeš, kao da si nešto pokazao. To mu dođe kao kada neki đilkoš koji jedva zna pravila igre obori figure sa šahovske table usred partije i tvrdi da je pobedio.

Mogao bih sada do prekosutra o fašizmu i komunizmu i neverovatnoj laži da je to iole slično, ali opet ćemo otići u oftopik.

Za razliku od kontroverznog UberPopa, vozači UberX-a su licencirani i – kako naglašava Amado – rade u skladu s hrvatskim zakonima.

Ovaj deo te je sigurno iznenadio. :D ... Mene nije, jer sam znao da Hrvatski taxisti imaju mooda ;)

... Dakle ništa od bezobraznog ugrađivanja programera u cenu taksija i bilo kakvog drugog mešanja u delatnost sem unapred dogovorenog FIKSNOG iznosa.

Inače, pre nekih 2-3 meseca je startovala i taxify aplikacija u Beogradu. Pošto su nas taksiste, provalivsi da su nam službeni mobilni sa generičkom numeracijom, danima spamovali SMS porukama BLJUTAVO SMESNE sadržine i zvanično su krenuli u rad. Verujem, ne znam jer mi nije bilo zabavno čak ni samo da saznam, verujem dakle da ne raspolažu ni dvocifrenim brojem vozila... A to sve zbog tih *****skih SMS poruka čiji je BLJUTAVO sadržaj bio nešto poput: "pridružite se velikom i uspešnom timu, unapredite svoje poslovanje i zaradite sa nama znatno više nego do sad. Svi koji se prijave do tad i tad štede 10.000,00 MESECNO!!! ..."

Pa možete li da zamislite da li postoji i jedan taksista koji ih nije poslao u 3 lepe? :D

Ta naivna programerska šuša meni daje popust 10.000?!

Na šta bre? :D... Koliko li je, jadan ne bio, mislio da može da zaradi?!?!?! :D

... Ne shvata valjda da, isključivo ako je dobar i poslušan, može da bude jednokratno isplaćen za prodaju aplikacije za iznos koji se složimo da mu nije ni mali ni velik a da je obavezan da aplikaciju održava doživotno.

... A u Srbiju Uber neće, to ti ja pravo stojim! ;)

EDIT: uf, baš sam nepristojan - komentarisah ovaj tvoj link a ne pitah te za mišljenje o tekstu na Tarzaniji iz Gizmovog linka. De reci mi, jel ti se svideo, kakav je?

Poslednja izmena:
uber je dao odlicne smernice kako da se razvija ta vrsta usluge i ponudio je nesto novo....ali protivnik sam toga da uber dodje u srbiju po svojim pravilima. Treba da se plati namet koji imaju sva taxi udruzenja i svi uber vozaci neka plate dozvole i poloze ispite koje imaju postojeci taxisti. Odlicna stvar je sto uplata ide preko kartice i ne moze da se laze za prihod pa se na kraju godine naplati realan porez od vozaca....a cene treba da formira trziste, to nije narodni hleb pa da mora biti zasticeno na 35 dinara. Ko ima da plati za luxuz nema problema, ako niko ne zeli da plati odredjenu sumu onda logicno cena ide dole.

http://m.dinside.no/934979/hva-naa-uber

U Norveškoj su jednom skinuli tablice, za primer. Inače u Skandinaviji postoji tradicija "crnih" taksija, i borbe sa istima, a uz mogućnosti aplikacije, tj. praćenje koji automobili taksiraju, kao i proveru eventualnih prihoda, kažu da će ovi Uberaši biti laka meta za proveru. Inače, postoje kazne i za mušterije koji koriste usluge istih, pa i o tome treba voditi računa.

@marxista:
Stvarno ne znam koliko mesečno plaćaš udruženju da bi ti nabacivali vožnju preko radio veze, ali ako ti neko ponudi alternativni način za isto to, samo jeftinije za tebe da li bi prihvatio?
Što se plaćanja programeru tiče, to ćeš tek da plaćaš.

Hahah istina, brate ovu našu banana državu cepa kako ko hoće al će taksisti da spreče Uber :) Pa vrh.

EDIT: @yooyoo

Programeru samo jednokratno plaćam za doživotnu licencu, onoliko koliko Ja smatram da mu nije ni malo ni mnogo, a kao što rekoh on je dužan da aplikaciju održava doživotno... Dakle mora da bude mlad i željan života ako želi da sarađuje sa mnom ;)

A odgovor na prvi deo pitanja sam ti još davno dao ali ću ga ponoviti posto je stvarno prošlo dosta vremena i ti to ne moraš da pamtiš.

U Beogradu, na ime SVIH komunikacijskih usluga od strane radio centra (dakle našeg telekomunikacionog provajdera poput mts, telenor, ili vip) a koje podrazumevaju sve vidove POSREDNIH kontaktiranja taxiste od zakazivanja vožnji na samom sajtu, zatim poziva i SMS-a preko fixne i mobilne telefonije, preko tweetera, Vibera i skype-a, pa do u bolnicama, noćnim klubovima i hotelima instaliranih radio stanica, plaćamo od 0 do 7.600,00. Za direktno komuniciranje stranke sa pojedinim vozilom na raspolaganju su nam službeni brojevi koji imaju formu 06x/pozivni broj taxi centra/službeni broj taxiste a koje uz besplatno neograničeno komuniciranje sa svima iz mreže plaćamo takođe uz posredstvom radio centra manje od 60,00 (naravno ako nismo pravili saobraćaj koji se obracunava)... Takođe, najčešće uz posredovanje radio centra ali u ovom slučaju i sindikata, imamo dobrovoljnu mogućnost korišćenja interneta za cenu od 600,00, najčešće 1.000,00 ali i više a paketi su različiti - onaj od 1.000,00 je Telenor i sadrži 24GB prometa po maksimalnoj brzini, 24GB sa brzinom 256Kbps a ostatak po gprs brzini. Ovi paketi su uglavnom uz tablet i nisu obavezni za razliku od radio i telefonske komunikacije. Naravno i među nama ima onih koji prave lične izbore, pa ja koristim NEOGRANICENI unifi, backup N°1 NEOGRANICENI mtel a backup N°2 MTS sa 600MB brzog neta. Wifi hot-spot ne oglašavam jer to smatram seljanom a podešen je tako da je pass=SSID i ne znam da li je to uobičajeno u svetu ali retko ko me pita za pass već se samo nakači... dakle očekuju free hot-spot i logično im je da samo ponove naziv ssid-a u polju za pass. :)
Ako bismo sanirali samo obavezne vidove komunikacije onda bi maksimalni iznos bio 7.660,00 a ako na to dodamo i najskuplju opciju neta onda ne bi prešlo 80€ ... Moj lični ukupni trošak po ovom pitanju, sa sve NEOGRANICENIM internetom, nije veći od 55€ ... naravno da sam cenu UNIFI-ja proglasio besplatnom obzirom da sam je kao takvu zaključio sa SBB-om. Ali pošto će tako 100% i ostati do kraja ugovora a to je tek za godinu dana onda je moja računica precizna... mislim, onih 600MB sa privatnog mts broja ne možemo računati kao trošak jer je i to u sklopu paketa koji inače koristim.

Zaboravicu za trenutak da si moju profesiju i mene strašno vređao pa ću bez ikakvog bockanja tvoje profesije reci iskreno mišljenje u vezi uloge programera i aplikacije u ovom poslu i po mom mišljenju ispravnog vrednovanja njihovog rada.
Postoji mogućnost da svoju aplikaciju, ali obavezno kao zaokruženu celinu, prodaš pojedinom vlasniku radio centra (provajderu komunikacijske usluge ka taksisti) u celosti i sa punim pravima na nju, dakle i sa pravom ekskluzive pri čemu ćeš sigurno moći da dogovoris sasvim korektnu cenu i neće biti problem da naplatis kasnije intervencije na održavanju ali samo dotle dok te vlasnik tog radio centra sacuje kao poštenog čoveka i radnika. Nefer postupanje ne sme ni da ti padne napamet a za fer postupke možeš očekivati i dodatne ustupke.

Postoji mogućnost da istu aplikaciju prodaš i većem broju radio centara, takođe sa neograničenim pravima izuzev prava na ekskluzivu ali tada moraš biti i dobar trgovac jer ako od najvećih ne uzmeš dovoljno od malih nećeš dobiti ni za cigare. Tvoj položaj će tada biti lošiji jer ćeš biti posmatran kao riba na kojoj se svi redjaju i osetices njihov zajednički pritisak u kasnijoj fazi kada budeš hteo da naplatis održavanje servisa.

Postoji mogućnost da se uortacis sa pojedinim vlasnikom udruženja i da očekuješ da će te on neko vreme pokrivati redovnom platom, ono vreme koje bude bilo potrebno da se dese pozitivni efekti korišćenja aplikacije a da onda dobijaš i svoj procenat koji ne mora biti mali ali ne može negativno uticati na visinu profita na koji je tvoj ortak do sada navikao. Prema aplikaciji, radio centru i taksistima se u ovom slučaju moraš odnositi kao da su ti rod rođeni inače ćeš, kad napustis ortakluk, shvatiti da si džabe trošio vreme.

Postoji mogućnost i da dogovoris procentualno učešće u dobiti sa više radio centara odjednom ali onda ne možeš očekivati platu ni od jednog od njih za taj period dok aplikacija ne počne da zarađuje. Takođe ces na svom džepu osećati sve turbulencije trzista koje osećam i ja kao "običan pecaros".

Postoji mogućnost i da radiš samo za platu kod jednog od vlasnika radio centara što ja verujem da je i najsigurnije za tebe a lično mislim da nezavisno od skilla ne bi mogao da naplatis više od uobičajene plate juniora. Ovo je dobro jer bi sam birao radno vreme pa bi naporedo imao dosta mogućnosti za dodatnu zaradu... Ubeđen sam da, dok se ne bi desio neki problem, možeš očekivati i razumevanje za rad od kuce. Da, tada ne bi radio samo na ovoj aplikaciji već bi te čitali i za neke sitnije zezalice ... Tipa pravljenja nekih prostih utility apps od par sati angažmana.

Možeš da probaš da i samostalno privučes pojedine taksiste ali ne postoji mogućnost da na kraju, kad shvatiš da si džabe trošio vreme i novac, budeš zadovoljan i srećan kao što si bio pre nego što si doneo tako naivnu odluku. Dokaze za ovo imaš u svima onima koji su to već probali, pa se ako mi ne veruješ možeš i kod njih raspitati. Ne znam zasigurno već samo po priči ali kažu da je vlasnik pintaxi servisa sprcao uludo 300.000 € a samo njih je imao.

Najdobronamernije ti savetujem da ni u ludilu ne pomišljas da prevaris sistem i zakon jer mi se i između sebe koljemo, busimo gume jedni drugima, šaljemo muriju ili ekipu jedni drugima... i tako to i tome slicno. Ne verujem da bilo kome treba taj nemir ako je već u situaciji da može da ga izbegne. I nema nikakvog kartela, prosto onda kad se osetiš ugroženim zaboravljaš na trvenja i delujes kao jedan. Tome ne prethode nikakvi dogovori unapred već se sve izdogovara u letu. Kao čopor vukova, zajedno su samo onda kad su ugroženi.

I iako sam ti i ranije davao konkretan odgovor na onaj deo gde me pitaš da li bih za povoljnije uslove prihvatio alternativno rešenje ponovicu - NARAVNO! ... ali, sad izvini na izrazu, nemoj biti tehnotaliban i apriori uberoliku aplikaciju doživljavati kao KVALITETNIJE, BOLJE, DELOTVORNIJE ili JEFTINIJE rešenje od onoga koje je već u primeni. Jer ta uberolika aplikacija nije ništa od tog pobrojanog sama za sebe, dobra je samo kao dodatak ostatku sistema i ni na koji način nije vredna pomena kao konkurencija ZATO ŠTO JE BUSNA KAO SITO. Sve njene mane ne želim da ponovo nabrajam jer je i ovo do sad učinilo post predugačkim da verujem da ga sem tebe niko neće pročitati. :(

EDIT: čitao sam ponovo i primetio da u predzadnjem pasusu nedostaje osnovno a to je da ti ne preporučujem da pokušavaš da angažujes ljude bez licenci... Pa tek onda ostatak pasusa.

Poslednja izmena:
Najdobronamernije ti savetujem da ni u ludilu ne pomišljas da prevaris sistem i zakon jer mi se i između sebe koljemo, busimo gume jedni drugima, šaljemo muriju ili ekipu jedni drugima... i tako to i tome slicno. Ne verujem da bilo kome treba taj nemir ako je već u situaciji da može da ga izbegne. I nema nikakvog kartela, prosto onda kad se osetiš ugroženim zaboravljaš na trvenja i delujes kao jedan. Tome ne prethode nikakvi dogovori unapred već se sve izdogovara u letu. Kao čopor vukova, zajedno su samo onda kad su ugroženi.

Ovo samo pokazuje koliko si bolestan lik.

Covek je zamlata i misli da je znacajan faktor, a mislim da nije nista ni u tom njegovom "ribolovackom" udruzenju...
+1.000.000
Ne mogu (zajedno, sa sve "drzavnim organima") da sklone divljake sa aerodroma/stajge/trga republike/ulica uopste (a tako je btw vec 25 godina) ali ce za uber "krv teci ulicama" :)
S druge strane on je prava dusa od coveka... na rostiljima i forumu ;)

Nazad
Vrh Dno