Posto su mi stare Redmi Buds 5 razvile taj problem da ne mogu gumice da stoje lepo na desnoj slusalici, a ni jedan eartips rezevni im nije odgovarao (od raznih drugih Iems) Resio sam bio da kupim nove TWS. I tako malo guglajucii i citajuci Reedit, Rtings Graph i i ovu temu i neke YT klipove odlucih se poucen jako finim skorasnjim iskustvom sa Ankerom. Kupio sam Liberty 4 NC.
Iskreno ocekivao sam da su Vrlo dobre zvucno po reputaciji, ali nisam ocekivao da jos od prve pesme koju sam pustio (Seether Walk Away From The Sun koja mi je recimo uvek jedna od prvih pesama za test Vokala ) me kupe toliko i da budu tolko ubedljive jos imaju i Ldac kao slag na tortu sto znaci u odredjenim pesmama pogotovo ako streamujete Flac fajlove..
Prakticno su u svemu bolje od starih Redmi kojima sam i dalje zadovoljan pogotovo za cenu njivovu drze fino, e sad al zato su anker i dosta skuplje ali dobijeno ulozeno je ipak na strani ankera po meni.
E sad sta to znaci, to znaci da Stock Tjuning tj Soundcore Signature toliko savrseno pristaje ovim bubicama da je to ludo, imaju jako energican i malo vise direktan in your face zvuk , agresivne su i jedne od Naj V shape slusalica, koje sam cuo unazad godina. Ali znate sta V Shape kad se odradi kako treba sto tjuningom sto sposobnoscu drivera prica ispada top. E ovde je to slucaj ,
da krenem Redom 1. Sub bass i celo bass, podrucje najvise odskace od neke neutralnosti, ima tu bas Fina kolicina Punch-a , i zadiru bubice ekstremno nisko testirao sam u Fl Studiu kod nekih recimo primera tutorijala za big room kick Bass zalazi ispod 40 Hz cak i Do ispod 30 HZ i to veoma cujno. Sto je veoma pohvalno uz to bass ne gusi Midrange pa voka;i i glavni istrumenti ne pate uopste, uprkos toj masnoj [rezentaciji, dakle sve moze da se lepo slojevito cuje a da opet se i oseti vrlo ugodno dakle nema reci o muljavosti. Najbolje se pokazuju U Big Room House I Rap zanrovima ali nema zanra ili izvodjaca sa moje solidno velike liste na Deezeru koji zvuce ne lose nego koji ne zvuci super i verodostojno.
Midrange je nesto izmedju neutralnog i za nijansu isturenog u pojedinim delovima spektra, nikako ne mogu da se svrstaju u Recessed kategoriju sto je najscesce slucaj kod vise heavy V Shaped modela slusalica. Dakle Vokali, Gitare , Klaviri sve zvuci jako definisano i nekako Effortless nemaju uopste karakteristican Karton u srednjim za budget TWS i generalno ja nisam dosad doziveo da imam licno Tws koje mogu na Crtu vise Hifi Zicanim modelima (npr Ibasso It00 koje su mi standard) E sad za potpuni pogodak i totalan gubitak ikakvih sitnih falinki stock tjuninga poput blagog Muddy efekta il bolje da kazem blage lepljivosti zvuka da se prelamaju elementi blago kod selektivnih kompleksnijih numera. onako ja koristim
Visoki im dosecu daleko, nemaju ocigledan roll off ni u jednom segmentu pa tako ni ovde, dakle Pesme koje su masterovane da rezu malo vise i na liberty 4 nc ce zvucati na ivici previse ostrog pogotovo na jacim nivoima pojacanja, ali srecom ovo su jedne od naj glasnijih tws bubica pa je lako i naci neki umereniji nivo kad dodju takve pesme. A za iole bolje masterovane stvari Treble zvuci onako poprilicno Snappy, Airy kako god da hocete to nazvati prosto imaju tehnicke sposobnosti da izvlace gotovo nerealan nivo detalja u visokim ne samo za TWS nego generalno slicna prica kao sa Low end/bassom.
Soundstage I Imaging takodje iznad proseka normalno nema tu govora o tome da zvuce kao nesto otvorenog tipa sluski ili nekih vecih Over Ear ali opet ne zvuce ni skuceno nema efekta pecine nema neugodnog pritiska na usi, klaustrofobije znaci bas onako Prirodno wide zvuce za IEM tip slusalica. Dovoljno prostora i separacije instrumenata da ne morate da brinete da ce u tezim numerama ostati bez daha da kazemo, sve je to na solidno visokom nivou jako sam zadovoljan separacijom mogu reci da moze da se nosi sa Ibasso i vrlo verovatno dosta novijim Iem modela u toj do 100 dolara kategoriji po ovom kriterijumu.
Bateriju nisam jos punio koristio sam i na poslu i kuci, i evo od proslog vikenda kad sam ih kupio, nisu spale ispod 80% slicna prica i sa kutijicom, nekih 45-65% pojacanja. kako kad Uz ukljuceb Ldac i iskljucen ANC. Top prica sve u svemu opravdavale su i nadmasile ocekivanja.