Šta je novo?

TWS slušalice

Mogu li se te Redmi nositi sa Soundcore Liberty 4 Pro ili Capsule3 Pro+ ? Kad kažem nositi, ne moraju biti bolje, ali su da su tu negde? Jednostavnija je nabavka.

Koliko sam razumeo dobre slušalice za muziku, odličan ANC, samo loše za pozive. Kome su bitni pozivi, zaobići ih.

Neverovatno mi je da je danas bilo koja slušalica nekog uobičajenog formata loša za pozive.

Moji koriste starije Redmi Buds 5 Pro i skroz su korektne i za pozive, tako da će i ove biti posle nekog softverskog ažuriranja ...
Trebalo bi i cena da padne na oko 50€ ako je suditi prema starijem modelu i ponudi :)

The only information we have comes from Xperia leaker Zackbucks, who said last July that both the WF-1000XM6 and WH-1000XM6 are supposed to be released in the first half of 2025. They did not mention if they would be released together or apart.

Poslednja izmena:
Da li qcy ima globalnu prodavnicu na aliju? Pokusavam da kupim melobuds pro ali nijedna ne salje za Srbiju. Jedino ostaje kp ili qcy .com

Nema na AE, ima samo tu svoju. Šalju bez dodatnih troškova transporta a carina te okalpi sa cca 650-ak dinara. Ako potrefiš akcijsku cenu, ima često, izađu jeftinije nego na KP taman za poštarinu u Srbiji.

Slučajno sam video, a ne znam da li će nekom koristiti, na a1 se pojavio Anker Soundcore Liberty 4 Pro, za 13608 din (oko 115 evra) za keš. Deluje mi bolje kupiti kod njih uz garanciju nego za istu/sličnu cenu koliko sam video na KP. Evo linka koga zanima:

Pre nekoliko dana sam video nekoliko soundcore bubica u Gigatronu. Iako znam da su zvanično stigli u Srbiju, jako je lepo videti soundcore i Anker generalno u našim prodavnicama. 😁

Posto su mi stare Redmi Buds 5 razvile taj problem da ne mogu gumice da stoje lepo na desnoj slusalici, a ni jedan eartips rezevni im nije odgovarao (od raznih drugih Iems) Resio sam bio da kupim nove TWS. I tako malo guglajucii i citajuci Reedit, Rtings Graph i i ovu temu i neke YT klipove odlucih se poucen jako finim skorasnjim iskustvom sa Ankerom. Kupio sam Liberty 4 NC.

Iskreno ocekivao sam da su Vrlo dobre zvucno po reputaciji, ali nisam ocekivao da jos od prve pesme koju sam pustio (Seether Walk Away From The Sun koja mi je recimo uvek jedna od prvih pesama za test Vokala ) me kupe toliko i da budu tolko ubedljive jos imaju i Ldac kao slag na tortu sto znaci u odredjenim pesmama pogotovo ako streamujete Flac fajlove..

Prakticno su u svemu bolje od starih Redmi kojima sam i dalje zadovoljan pogotovo za cenu njivovu drze fino, e sad al zato su anker i dosta skuplje ali dobijeno ulozeno je ipak na strani ankera po meni.

E sad sta to znaci, to znaci da Stock Tjuning tj Soundcore Signature toliko savrseno pristaje ovim bubicama da je to ludo, imaju jako energican i malo vise direktan in your face zvuk , agresivne su i jedne od Naj V shape slusalica, koje sam cuo unazad godina. Ali znate sta V Shape kad se odradi kako treba sto tjuningom sto sposobnoscu drivera prica ispada top. E ovde je to slucaj ,
da krenem Redom 1. Sub bass i celo bass, podrucje najvise odskace od neke neutralnosti, ima tu bas Fina kolicina Punch-a , i zadiru bubice ekstremno nisko testirao sam u Fl Studiu kod nekih recimo primera tutorijala za big room kick Bass zalazi ispod 40 Hz cak i Do ispod 30 HZ i to veoma cujno. Sto je veoma pohvalno uz to bass ne gusi Midrange pa voka;i i glavni istrumenti ne pate uopste, uprkos toj masnoj [rezentaciji, dakle sve moze da se lepo slojevito cuje a da opet se i oseti vrlo ugodno dakle nema reci o muljavosti. Najbolje se pokazuju U Big Room House I Rap zanrovima ali nema zanra ili izvodjaca sa moje solidno velike liste na Deezeru koji zvuce ne lose nego koji ne zvuci super i verodostojno.

Midrange je nesto izmedju neutralnog i za nijansu isturenog u pojedinim delovima spektra, nikako ne mogu da se svrstaju u Recessed kategoriju sto je najscesce slucaj kod vise heavy V Shaped modela slusalica. Dakle Vokali, Gitare , Klaviri sve zvuci jako definisano i nekako Effortless nemaju uopste karakteristican Karton u srednjim za budget TWS i generalno ja nisam dosad doziveo da imam licno Tws koje mogu na Crtu vise Hifi Zicanim modelima (npr Ibasso It00 koje su mi standard) E sad za potpuni pogodak i totalan gubitak ikakvih sitnih falinki stock tjuninga poput blagog Muddy efekta il bolje da kazem blage lepljivosti zvuka da se prelamaju elementi blago kod selektivnih kompleksnijih numera. onako ja koristim

Visoki im dosecu daleko, nemaju ocigledan roll off ni u jednom segmentu pa tako ni ovde, dakle Pesme koje su masterovane da rezu malo vise i na liberty 4 nc ce zvucati na ivici previse ostrog pogotovo na jacim nivoima pojacanja, ali srecom ovo su jedne od naj glasnijih tws bubica pa je lako i naci neki umereniji nivo kad dodju takve pesme. A za iole bolje masterovane stvari Treble zvuci onako poprilicno Snappy, Airy kako god da hocete to nazvati prosto imaju tehnicke sposobnosti da izvlace gotovo nerealan nivo detalja u visokim ne samo za TWS nego generalno slicna prica kao sa Low end/bassom.

Soundstage I Imaging takodje iznad proseka normalno nema tu govora o tome da zvuce kao nesto otvorenog tipa sluski ili nekih vecih Over Ear ali opet ne zvuce ni skuceno nema efekta pecine nema neugodnog pritiska na usi, klaustrofobije znaci bas onako Prirodno wide zvuce za IEM tip slusalica. Dovoljno prostora i separacije instrumenata da ne morate da brinete da ce u tezim numerama ostati bez daha da kazemo, sve je to na solidno visokom nivou jako sam zadovoljan separacijom mogu reci da moze da se nosi sa Ibasso i vrlo verovatno dosta novijim Iem modela u toj do 100 dolara kategoriji po ovom kriterijumu.

Bateriju nisam jos punio koristio sam i na poslu i kuci, i evo od proslog vikenda kad sam ih kupio, nisu spale ispod 80% slicna prica i sa kutijicom, nekih 45-65% pojacanja. kako kad Uz ukljuceb Ldac i iskljucen ANC. Top prica sve u svemu opravdavale su i nadmasile ocekivanja.

Prilozi

• IMG20250215113658.jpg
    IMG20250215113658.jpg
    127.1 KB · Pregleda: 136
  • IMG20250215113935_01.jpg
    IMG20250215113935_01.jpg
    94.3 KB · Pregleda: 43
  • IMG20250215114121.jpg
    IMG20250215114121.jpg
    111.7 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_2025-02-21-01-30-23-65_2d23108abdc5990e833b10a3a4267c41.jpg
    Screenshot_2025-02-21-01-30-23-65_2d23108abdc5990e833b10a3a4267c41.jpg
    36.9 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_2025-02-21-01-32-28-35_2d23108abdc5990e833b10a3a4267c41 (3).jpg
    Screenshot_2025-02-21-01-32-28-35_2d23108abdc5990e833b10a3a4267c41 (3).jpg
    32.6 KB · Pregleda: 51
Posto su mi stare Redmi Buds 5 razvile taj problem da ne mogu gumice da stoje lepo na desnoj slusalici, a ni jedan eartips rezevni im nije odgovarao (od raznih drugih Iems) Resio sam bio da kupim //////
vec sam ti rekla @sale941 da su mi davno izgledale zanimljivo, ali bre.... ubijas meeeeeeeeeeeee, dakle znas sta mi je sa laptopom a ja ovamo gledam Liberty 4 NC po ebay pa upucacu se

IMG_4263.jpeg
Interesantna komparacija cene kod nas vs AE 🙂

Ne placas carinu sa AliExpressa za liberty 4 nc , jer se salje milion slusalica poštom, a i cena stoji na kutiji 10 dolara. Nemaju oni vremena da se bave slušalicama, pogotovu jer imas koliko hoćeš ovih modela od po 10 , 15 dolara. Ja licno uzeo sa pandastore koliko se secam za 66 evra bez carine.

Ok, nisam naručivao sa alija anker, mislio sam da pišu punu cenu. Ako nema carine i pdv, onda je očigledna razlika u ceni.

Treba proveriti koliko je pakovanje, u mom slučaju kutija duplo veća od kutije telefona, to im ne bi prošlo ispod radara nikako

Prilozi

• 20250223_171219.jpg
    20250223_171219.jpg
    206.9 KB · Pregleda: 97
Hm Iskreno malo mi je ovde nesto jako cudno ... ( Zadnja dva posta) , ok kapiram sta je ovde, neki interes ( ko razume shvatice vrlo dobro). Svaka kutija od slusalica je mnogo veća od kutije telefona pa i ona od moondrop space travel ili anker a40 koja je bas velika koje sam uzeo za 45evra 2 puta sa alija na popustu , a bile su preko 70.

Ne znam o čemu pričaš, neki moj lični interes? Skrenuo sam pažnju ljudima da neke stvari mogu biti na kraju kao da si kupio ovde samo - minus garancija i vreme čekanja.

@Preeky
Covek je samo hteo da kaze da je BG carina prilicno labavog shvatanja u odnosu na nisku i novosadsku, te ako je neko s tog carinskog podrucja, morao bi da za svaki slucaj racuna jos trosak od cca 32% jer je velika verovatnoca da ce otvoriti paket i naplatiti dazbine.
Ja sam na podrucju BG carine pa su mi prolazile mnoge stvari, 5,6 pari slusalica (TWS) kao i Fosi audio k5 pro mini pojacalo koje ima jos vecu kutiju od tih slusalica, pa ga nisu takli na carini. Niko nema nikakav interes, a pogotovo prema toj prodavnici, ne mora uvek da se poteze neka teorija zavere, mali je broj ljudi koji ovde na forumu nesto radi iz drugih pobuda osim altruistickih.

Meni su stigle 4NC bez naplate, NS je u pitanju.
Carina uzela, pročitala šta piše na paketu, poverovala i pustila, ne samo to nego i ostale stvari gabaritne kao tastature i odtalo. Desi se da naplate PDV ali uvek na vrednost napisanu na paketu.

Teska borba mogu reći, kao slušalice u celom paketu bolje az100 po mnogo čemu i zvuk približno dobar, a samo gledano po zvuku devialet gemini2 ipak neprikosnoven (najvise za rok i metal) najveći problem je sto posle ovih slušalica ostale bez obzira na cenu zvuče kao smeće sa temua od 500 din. 😀

1000020047.jpg
Ako mi naplate da ispostavim tebi racun na koji ces uplatiti troskove?
Hoću, naruči pa ako naplate plaćam ( ozbiljan sam)

Kupih pre par meseci u BC Group Redmi Buds 5 Pro. Codec je po defoltu do pre neki dan bio postavljen na ldac, zbog boljeg ugođaja napolju stalno uključen deep anc ali opet se čudim kako traju samo nekih 3 - 3,5 sata i padnu na 10-15 posto. Drugo često se desi da jednim punjenjem kutijica padne za 40 posto što mi nije normalno sobzirom da su deklarisane da imaju 4 punjenja od 0-100. Zvuk često zna da krcka, pucketa, koliko to veze ima sa vetrom, ne znam. Par puta se dešavalo i da se jedna slušalica ne napuni mada za to jeste moguće da je do prašine.

Sve više sumnjam, pošto su mi spustili cenu na upit, da su mi uvalili feleričan ili korišćen komad i da treba da ih reklamiram 🤔

Screenshot-2025-03-02-at-8.48.53%E2%80%AFAM.png

They come in two versions: a regular Bluetooth model and a Wi-Fi version that uses Qualcomm’s Expanded Personal Area Network (XPAN) tech to deliver 96kHz/24bit lossless audio at a bandwidth of up to 4.2Mbps, superior to anything you can get over Bluetooth.
The 10-hour battery life on the buds (with up to 40 including the case) is better than the eight hours of the Bluetooth model, backing up Qualcomm’s claim that it can deliver lossless Wi-Fi audio at the same power consumption as Bluetooth.

Samo sa Xiaomi najnovijim telefonima, ali gde su prve biće i sledećih wifi sluški.
Jedino mi nije jasno kako mogu imati bolju bateriju na wifi verziji nego na bluetooth, ali tako ih reklamiraju pa valja sačekati prodaju i detaljne recenzije.

Da se zahvalim svima na preporuci, pale su 4 Pro.
Uzeo sam u A1, nisam mogao da čekam sa Ali. U poređenju sa starim modelom (mislim da je 2) su nebo i zemlja, znači razbijaju kako gruvaju, ne znam šta je od ovoga bolje, toliko sam oduševljen da ću kupiti još neke iz top 3 da uporedim.
Bio odmah update slušalica i zatim posebno kutije (pokaže u app).

Prilozi

• IMG_1257.jpeg
    IMG_1257.jpeg
    243 KB · Pregleda: 68
  • IMG_1256.png
    IMG_1256.png
    62.7 KB · Pregleda: 64
  • IMG_1255.png
    IMG_1255.png
    56.8 KB · Pregleda: 42
Da se zahvalim svima na preporuci, pale su 4 Pro.
Uzeo sam u A1, nisam mogao da čekam sa Ali. U poređenju sa starim modelom (mislim da je 2) su nebo i zemlja, znači razbijaju kako gruvaju, ne znam šta je od ovoga bolje, toliko sam oduševljen da ću kupiti još neke iz top 3 da uporedim.
Bio odmah update slušalica i zatim posebno kutije (pokaže u app).
oprosti, kupio si Liberty 4 Pro ili Liberty 4 Nc (tako pise na kutiji ako se ne varam-- ili poredis ta 2 modela?
jer o NC verziji sam se naslusala sve najbolje, totalno full i za audofile koliko vididm, u budzetu jelte, a Pro su ipak malo skuplje i o njima nije ovde pisano koliko o NC verziji.
anker Space 40
I nisam uhvatila, ae sto se Ankera tice, zasto su npr... Anker Space A40 sa Ldac i sve i meni deluju udobnije gore od prethodno naveena 2 modela?
pitam eto tako i bezim odavde, ako proveem vise od nekoliko sati na forumu uvek kupim nesto i ****** ne ostavljam slike SVIH kupoljenih stvari, ali cu se potruditi.

4 Pro sam napisao, da ne budezabuna Liberty 4 Pro su nove. A pored na slici levo kutija je od starijeg modela 2.
Žena kada ih je čula samo nabaci osmeh na lice, ima Airpods 3 i kaže "kakva razlika". Nemam sad Airpods pro 2 blizu da uporedim, to me baš zanima.

Nazad
Vrh Dno