Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Kako mislis eventualno dva 720p kanala? Pa vecina kanala ce biti 1080i i 720p, nisi valjda mislio da ce biti u 1080p pa kao eto moze protok za dva 720p kanala na 2 stb-a.

Ne vecina nego HD kanali jesu 720p ili 1080i, nema nijednog koji je 1080p. Kod nas sada za PAL pa ne znam imamo li pravi 576p, a ako dodje 720p trebamo se radovati. Kako je SBB u Nisu zakazao, moguce da cu HD preko IPTV a net preko SBB. Osim ako Telekom nesto ne izdivlja pa i on trazi rentu za uredjaj, pretpatu za IPTV, pretplatu za HD pa to ispadne dodatnih 1200-1500din.

Znam da nema u 1080p, lose sam se izrazio. Kad smo kod toga, bilo je reci na forumu da neke stanice testiraju emitovanje u 1080p, pa ce biti u buducnosti verovatno.

Ja ne znam, cekam januar da vidim sta telekom planira, pa cemo da vidimo sta ce da ponude i kolko kosta. Ne bih da se vezem ugovorom kod SBB-a dok ne vidim kakva je telekomova ponuda, mada mi je mnogo primamljivo zbog brzina neta.

Samo sam rekao da zbog ogranicenja kapaciteta ADSL 2+ linka ne mogu da se istovremeno poguraju 2 1080 kanala zajedno sa internetom preko jednog prikljucka. 2 720p kanala bi vec mogla da rade paralelno, barem sto se tice protoka.

Ko se dokopa novog STB-a odma da javlja oznaku i salje slike! Jel ima neki hint koji bi STB mogao biti kao zamena za postojece?

Da je sve to blizu - blizu je... Prva osnova za ovakvo razmišljanje su ovi ruteri ( Pirelli i Intracom ) kojima su portovi 2 i 3 već setovani za IPTV. Znači pitanje je vremena. Što se tiče HDTV-a, možda će ići po h264 codec-u????

Kakav bre ljudi HD kad vec 1,5 mesec cekamo bilo kakav STB???Sramota!!!

Poslednja informacija proverena od tesko nadjenog tel.broja montera koji je montirao IPTV mom prijatelju...znaci,rekao sam mu da ga ceka 20EU ako dodje u roku od par dana i rece mi da mesecima nisu montirali IPTV a da ih ceka dosta prijava...nema ideju kada bi mogli da stignu ali je on ubedjen da nema sanse da svi ne dobiju pre nove godine i novogodisnjeg programa i takodje je vrlo iznenadjen oskudicom STB.Ne verujem da me je lagao jer smo bas privatno pricali a 20EU bi mu dao jer mi se zuri obzirom da sam poslao SBB u PM sa njihovim izmisljotinama i pravilima kao da uvodim spijunski centar a ne hebenu kablovsku...

Jel moze neko da mi da par informacija. Zanima me ako imam 2mbita adsl koliko ce iptv da mi opterecuje net, tj. ako sada skidam lupam pri 240kB/s, koliko ce sa ukljucenim gledanjem tv-a biti max download? I ako skidam nesto sa neta u fulu, koliko ce to da ometa gledanje tv-a?
Drugo, jel tacno da je 5100 dinara cena koja se placa u startu?
Trece, da li se koristi HDMI interfejs?

Meni još uvek ne ide u glavu kako nemam tehničkih mogućnosti. Pre 2 godine su menjali celokupnu infrastrukturu, centrala mi je na udaljenosti od 500 m, snr margin je iznad 30 (2 mbps) attenuation ispod 5, net radi bez ikakvih prekida i uvek maksimalnom brzinom. Da li za svako mesto treba da postoji neki korisnicki centar koji pusta kanale, pa zato nemam mogucnosti ili sve ide direktno iz Beograda? Ili im se jednostavno ne da da puste signal za iptv :/

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi da par informacija. Zanima me ako imam 2mbita adsl koliko ce iptv da mi opterecuje net, tj. ako sada skidam lupam pri 240kB/s, koliko ce sa ukljucenim gledanjem tv-a biti max download? I ako skidam nesto sa neta u fulu, koliko ce to da ometa gledanje tv-a?
Drugo, jel tacno da je 5100 dinara cena koja se placa u startu?
Trece, da li se koristi HDMI interfejs?

1) Nece da ti opterecuje uopste, adsl i iptv su potpuno odvojeni i ne guse jedan drugoga.
2) Ne. Kojih 5100 dinara?
3) Ne. Kada krenu HD STB-ovi bice.

Kod IPTV gledanje programa zauzima odredjeni protok. Sa gledanjem HD kanala neces nikad moci imati 16M recimo. Ako omoguce HD na 2 tv pitanje je kakav protok bi uopste ostao za net.

edit: neko je odgovorio već pre mene :)

Poslednja izmena:
Nove insajder informacije od montera,toliko nisu videli STB da su ih zaboravili i nema informacija da ce skoro biti,zadnji montirali u augustu...kazu moguca 2 razloga,strah od opterecenja protoka,i cekanje da istekne promotivni period jer se od 1 januara placaju posebno paketi a arena ce biti 499 din...ja odoh na TTV pa kada dodje za koju godinu probacemo IPTV...

Da li postoji mogucnost da adsl bude kod drugog provajdera od telekoma i da dobijem IPTV?

Eunet je najavio da ce kod njih moci da se uzme Telekomov IPTV (valjda) od decembra, dok za ostale provajdere ne znam da li ce i oni omoguciti (trenutno NE).

Poslednja izmena:
Vidis, nisam imao pojma da su ubacili tih 5100 dinara. Ja sam uzeo jos prosle godine u decembru, tada je bio jos promotivni period. Ja sam bio ubedjen da i ljudi koji su skoro uzimali nisu placali nista. Jedino da se neko javi ko je skoro uzeo da potvrdi.

Ma ko zna da li se placa tih 5100. To su oni i radili i sa adsl-om, pa su onda pravili one reklame "zasnivanje pretplatnickog odnosa samo 1 din u toku akcije" (pa su posle nekog vremena ukinuli tih 5000 i kusur, tj to su placali samo oni koji su na pocetku uzimali adsl i oni su dobili modeme u svoje vlasnistvo).

IZMENA:

Evo kako to trenutno ide

Korisnik po isteku probnog perioda nastavlja sa korišćenjem usluge
U slučaju kada korisnik po isteku probnog perioda nastavlja sa korišćenjem usluge i važi mu ugovorni odnos od 12 meseci, plaća sledeće:
za promotivni period
priključnu taksu u iznosu od 1 dinar bez PDV-a, jednokratno kroz prvi redovan račun za usluge Telekoma, u roku označenom na računu,
taksu na ime montaže i instalacije u iznosu od 1 dinar bez PDV-a, jednokratno kroz prvi redovan račun za usluge Telekoma, u roku označenom na računu,
ukoliko korisnik ima naručenih filmova, plaća iznos shodno broju filmova i njihovoj ceni.
za sledeći mesec
cenu naknade osnovnog paketa uvećanu za cenu naručenih filmova, zaključno sa 31.12.2009. godine (korisnik ima full paket Open IPTV usluga).

Korisnik pre isteka probnog perioda otkaže uslugu
U slučaju kada korisnik koristi probni period od mesec dana i pre isteka probnog perioda vraća opremu, plaća sledeće:
za promotivni period
priključnu taksu u iznosu od 1 dinar bez PDV-a, jednokratno kroz prvi redovan račun za usluge Telekoma, u roku označenom na računu,
taksu na ime montaže i instalacije u iznosu od 1 dinar bez PDV-a, jednokratno kroz prvi redovan račun za usluge Telekoma, u roku označenom na računu,
ukoliko korisnik ima naručenih filmova, plaća iznos shodno broju filmova i njihovoj ceni.

Korisnik posle isteka probnog perioda otkaže uslugu
U slučaju kada korisnik posle isteka promotivnog perioda otkaže uslugu i ne želi da više bude korisnik usluge, plaća sledeće:
za promotivni period
ukoliko korisnik ima naručenih filmova, plaća iznos shodno broju filmova i njihovoj ceni,
iznos mesečnih naknada preostalih do isteka perioda važenja ugovora.

Korisnik po isteku probnog perioda nastavlja sa korišćenjem usluge, ali bez ugovorne obaveze
U slučaju kada korisnik koji posle isteka promotivnog perioda potpiše aneks ugovora, i dalje želi da bude korisnik IPTV-a, tj ne vraća opremu i ne želi da ga veže ugovorna obaveza na unapred definisan period, plaća sledeće:
za naredni mesec
priključnu taksu u iznosu od 2966,1 dinara bez PDV-a, jednokratno kroz prvi redovan račun za usluge Telekoma, u roku označenom na računu
* korisnik priključnu taksu može da plati i na 6 mesečnih rata po ceni od 3559,32 dinara bez PDV-a,
taksu na ime montaže i instalacije u iznosu od 1355,09 dinara bez PDV-a, jednokratno kroz prvi redovan račun za usluge Telekoma, u roku označenom na računu,
za naredne mesece
mesečnu naknadu za paket koji stvarno koristi (paket koji korisnik odabere), uvećan za cenu naručenih filmova.

Napomena:
Trenutno je u toku promo kampanja "Probaj IPTV" koja traje do 31.12.2009. godine.

Mesečna naknada - pogledajte cene paketa.

http://www.telekom.nadlanu.com/iptv/Pages/IPTV.aspx?ac=solo&br=1

Poslednja izmena:
Ma jeste,placa se ne isplati ti se jer IPTV moze za 15 dana,ja uzimam od drugarice koja nije tu pa cu platiti samo dok gledam a sa SBB-om sam se posvadjao jer mi kao podstanaru ne daju da uzmem ni MIX ni kablovsku ni internet na moje ime i sve sto uzimam moram da vodim gazdu sto mi ne pada na pamet a i da ga vodim ako pozelim da promenim paket opet samo vlasnik stana pa sam ih poslao u PM i isekao kabl...obzirom da sam na sobnoj anteni cekajuci IPTV onda moram ovako...

Nove insajder informacije od montera,toliko nisu videli STB da su ih zaboravili i nema informacija da ce skoro biti,zadnji montirali u augustu...kazu moguca 2 razloga,strah od opterecenja protoka,i cekanje da istekne promotivni period jer se od 1 januara placaju posebno paketi a arena ce biti 499 din...ja odoh na TTV pa kada dodje za koju godinu probacemo IPTV...

Zar Arena nije u okviru osnovnog paketa?

I na koje pakete misli yugo?

Ne postoji trenutno osnovni paket!Ko god je i od kada je uzeo IPTV skoro vec godinu dana ima sve FULL,svi korisnici koji trenutno postoje!
Non stop su produzavali promociju.
Znaci nemojte da se zavaravate da ce to biti 590 din!Promocija je jos uvek...do prvog januara 2010 ako slucajno opet ne produze.

Poenta je da je osnovni paket za 590 din ono sto 90% ljudi traze pa je ok...Ali hbo,cinemax,xxx i ostalo je preko 590 din i to bi trebalo da bude od nove godine...takodje trenutno nema 5000din a 1 mesec je djabe sa pravom vracanja i ne potpisivanja ugovora,a od nove godine videcemo,naravno da nemam nameru da dam 5000 din,pitao sam...i za ADSL modem je valjda 5000 dinara pa ne znam nikog ko je to platio jer su stalno kao neke promocije i interesantno je da u ugovorima koje sam pogledao pise da se modem placa a sluzbenica rece da slobodno idemo samo ih mrzelo da stampaju nove ugovore...

Arena je sama po sebi promocija i ostace samo 1 kanal u osnovnoj ponudi a dodatnih 3 (arena 4 treba da startuje) ce biti 499 din...

Kako koji paketi...pa evo koji...

Kod:
http://www.telekom.nadlanu.com/iptv/Pages/IPTV.aspx?ac=solo&br=25

Poslednja izmena:
Ne postoji trenutno osnovni paket!Ko god je i od kada je uzeo IPTV skoro vec godinu dana ima sve FULL,svi korisnici koji trenutno postoje!
Non stop su produzavali promociju.
Znaci nemojte da se zavaravate da ce to biti 590 din!Promocija je jos uvek...do prvog januara 2010 ako slucajno opet ne produze.

Poenta je da je osnovni paket za 590 din ono sto 90% ljudi traze pa je ok...Ali hbo,cinemax,xxx i ostalo je preko 590 din i to bi trebalo da bude od nove godine...takodje trenutno nema 5000din a 1 mesec je djabe sa pravom vracanja i ne potpisivanja ugovora,a od nove godine videcemo,naravno da nemam nameru da dam 5000 din,pitao sam...i za ADSL modem je valjda 5000 dinara pa ne znam nikog ko je to platio jer su stalno kao neke promocije i interesantno je da u ugovorima koje sam pogledao pise da se modem placa a sluzbenica rece da slobodno idemo samo ih mrzelo da stampaju nove ugovore...

Arena je sama po sebi promocija i ostace samo 1 kanal u osnovnoj ponudi a dodatnih 3 (arena 4 treba da startuje) ce biti 499 din...

Kako koji paketi...pa evo koji...

Kod:
http://www.telekom.nadlanu.com/iptv/Pages/IPTV.aspx?ac=solo&br=25

Da ti, ali arena nije iydvojena kao poseban paket.

Jel se plaća nešto za full opremu total tv? Piše na sajtu da plaćaš 4.000 plus ugovor. Skupo mi to.

Kad ti monter dodje i instalira sve, njemu platis 4400 dinara i imas garanciju 2 godine.
Znaci u toku te 2 godine on je obavezan da ti popravi sve besplatno ako se pokvari.

Da ti, ali arena nije iydvojena kao poseban paket.

Pa to i kazem,nije jer je u promociji ali bice verovatno od januara...
590din sa arenom i bez arene ni u ludilu nije isto,doduse ostace arena jedan u 590din ali ipak...
I ne treba zaboraviti one koji ne mogu bez mtv varijacija,vh1 i discovery wild,sci itd znaci vise od 590din pa jos arena...

Ukratko odgovor bi bio ne,arena nije deo start paketa samo je probno tu a dokle videcemo...

Na sajtu stoji da su Arena 1, 2, 3 deo osnovnog paketa tako da neznam odakle ti to da arena nije sastavni deo osnovnog paketa već će biti poseban paket. Pored arena tu su još i Eurosport 1 i 2, SOS i ESPN America i classic.

Ovi su Arene su to rekli. Sada je samo promotivni period i to valjda do kraja godine ili sredine decembra(zaboravio sam)

Jedan od kanala Arena Sporta ce biti u osnovnoj ponudi svih kablovskih operatera koji žele da reemituju signal Arena Sporta. ............ Ostala tri kanala biće u Pay TV paketu Arena Sporta, i to kao samostalan sportski paket. Gledaoci će sami izabrati da li žele da gledaju ove kanale. I da li žele da plate iznos koji će biti na nivou do 500 dinara za sva tri kanala.
Srdačan pozdrav
Vaša TV Arena Sport

Nazad
Vrh Dno